home cinema η ηχομπαρα;

Ndis

Titika
Reaction score
4.896
Επίσης για να ξερει και ο φιλος που ξεκινάει και οικονομικα η "αξιοπρέπεια" !

1759219335303.png

Reaction score
456
Η φωτογραφία είναι με πλάτη στον τοίχο
1000008763.jpg

Αυτή είναι με πλάτη στην τηλεόραση.
1000008764.jpg

Ξέρω πόσο έχει το σονος. Και το Sony.
Μπορώ να περιμένω μια προσφορά όπως της black Friday σε ένα μήνα περίπου. Δε είναι ανάγκη να γίνει άμεσα.
Όσο για τον άλλο τρόπο μπορεί αρχικά να γίνει αγορά ενισχυτής και τα 3 μπροστά και σε δεύτερο χρόνο τα πίσω.
Έχω ήδη ηχεία να συμπληρώσουν το σετ μέχρι να έρθουν τα καινούργια.
Στο πλάνο επίσης είναι αγορά 100 TV.
Απλά με την επιλογή του ηχοσυστήματος της σονυ με περιορίζεται στην επιλογή της TV.
Επίσης για να ξερει και ο φιλος που ξεκινάει και οικονομικα η "αξιοπρέπεια" !

View attachment 378767
Δε πουλάει μόνο το public Sonos

1000008765.jpg

Last edited:

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
92.449
4 μέτρα με αυτό το κεντρικό, για ταινίες, είσαι πολύ πολύ άσχημα.

symos

You're not worthy!
Reaction score
9.624
Δε πουλάει μόνο το public Sonos
Με το δεύτερο sub ίδια τιμή με το Public βγαίνει πάντως.

Τέλος πάντων, δεν το συζητάμε, άμα είναι να πας σε Sonos θα περιμένεις τη Black Friday, οπότε αυτές οι τιμές τώρα δεν έχουν και πολλή σημασία.

Στο πλάνο επίσης είναι αγορά 100 TV.
Καλέ τι θα τις κάνεις τόσες πολλές TV; :o 😂

Reaction score
456
πηγα και ακουσα τα sony quad. Καλα ηταν αλλα δε ενθουσιαστηκα.
Εγινε η παραγγελια του denon 3800 οποτε εγκαταλειπετε η ηχομπαρα και τωρα παμε για επιλογη ηχειων.
Υπαρχει η σκεψη οπως εγραψα για μια 5αδα kali.
Υπαρχει και η προοπτικη για ενα ζευγαρι goldenear triton one r με το κεντρικο του το XXL για εμπρος και αργοτερα για πισω.
Καποια αλλη προταση για ηχεια;

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
8.471
Αν δεν κάνεις ένα πλάνο και να καθορίσεις ένα budget δεν θα έκανα κάποια πρόταση.
Καλά ηχεία υπάρχουν πολλά.
Για τις αποστάσεις που θες βεβαίως εσύ, χρειάζεσαι κάτι αρκετά δυνατό στο front stage (Front Left/Right, Center).

Reaction score
456
Τα καλι είναι λίγο κάτω από τα 2000.
Άς βάλουμε ένα οριο ως το διπλάσιο.
Τα goldenear δε είναι αρκετά δυνατά για εμπρός;

Reaction score
4.457
Ta Kali με οκταιντσο γουφερ προσωπικα πιστευω οτι ειναι ανεπαρκη. Τα Golden Ear στην αποσταση 4ων μετρων μια χαρα ειναι. Καταπληκτικο ηχειο.

Reaction score
27
Θες sub για το lfe κανάλι. Σε δεύτερο χρόνο πάντα. Το kali και άλλα monitor που είναι για near field ακρόαση σε τέτοια απόσταση δεν σου κάνουν.
Μην σκας. Άμα φτιάξεις τα 3 μπροστά που είναι το δύσκολο κομμάτι στο δωμάτιο σου τα υπόλοιπα έρχονται σιγά σιγά.
Μόλις τα πάρεις όλα φώναξε επαγγελματία να στα φτιάξει-ρυθμίσει. Εκεί θα δεις μεγάλη διαφορά.

Reaction score
456
Έχοντας φτάσει στην black Friday έχετε κάποια πρόταση για μπροστινή τριάδα ηχείων με όριο έως 3000;
Μου αρέσουν πολύ τα goldenear Triton one r μαζί με το xxl κεντρικό τους.
Άλλη επιλογή είναι τα Adam a77h αλλά αισθητικά δε μου κάνουν κλικ.
Άλλη πρόταση υπάρχει;

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.403
Μου αρέσουν πολύ τα goldenear Triton one r μαζί με το xxl κεντρικό τους.
Άλλη επιλογή είναι τα Adam a77h αλλά αισθητικά δε μου κάνουν κλικ.
Το Triton one R φέρει δύο γούφερ 5" x 9" που πρακτικά ισοδυναμούν με δύο κυκλικά 8ιντσα, οπότε, δεδομένης της απόστασης ακρόασης, εξακολουθεί να υφίσταται η ανάγκη για μεγάλα υποφούφερ, (προφανώς αυτά που έχεις, ή καλύτερα δύο 15ιντσα αργότερα).

Ένα 12ιντσο γούφερ έχει περίπου 12% μεγαλύτερο εμβαδόν από δύο 8ιντσα, ενώ η αντίστοιχη αύξηση ενός 15ιντσου είναι 77%. Γι' αυτόν το λόγο, τα 15ιντσα βασιλεύουν στις οικιακές εγκαταστάσεις υψηλών απαιτήσεων.

a77.png

Η πολική απόκριση του A77 που βρήκα εδώ, λέει πως το ηχείο είναι παντοκατευθυντικό έως τα 220Hz, ενώ κάτι αντίστοιχο θα συμβαίνει και με κάθε άλλο συμβατικό ηχείο, των Triton μη εξαιρουμένων. Τα Triton είναι μεγάλα και στις χαμηλές συχνότητες ανεπαρκή σε αυτήν την απόσταση, επομένως προσωπικά θέτω προς πρόκριση τα Adam.

Λόγω του γυμνού τοίχου, αν μπουν στις θέσεις ένθεν και ένθεν της οθόνης, οι συχνότητες κάτω των 220Hz θα ενισχυθούν κατά 3dB, "σκοτεινιάζοντας" τις ανώτερές τους, φαινόμενο που δίνει αντίληψη, την οποίαν υποκειμενικά ονομάζουμε "μπουμάρισμα". Το ίδιο θα συμβεί και με οποιοδήποτε άλλο ηχείο που δεν έχει καρδιοειδή πολική απόκριση, δηλαδή πρακτικά με οποιοδήποτε ηχείο της αγοράς.

Συνάγοντας:
  1. Παίρνεις τα Triton, διατηρείς τον τοίχο ως έχει και καταργείς τα υπάρχοντα υπογούφερ: Δύο σφάλματα, μπουμάρισμα και ανεπαρκή μπάσα από τα Triton.
  2. Παίρνεις τα Triton, διατηρείς τον τοίχο ως έχει και διατηρείς ή επαυξάνεις τα δύο υπάρχοντα υπογούφερ: Ένα σφάλμα, μπουμάρισμα.
  3. Παίρνεις τα Adam, διατηρείς τον τοίχο ως έχει και διατηρείς ή επαυξάνεις τα δύο υπάρχοντα υπογούφερ: Ένα σφάλμα, μπουμάρισμα.
  4. Παίρνεις τα Adam, καλύπτεις τον τοίχο πίσω τους με κάποιο απορροφητικό υλικό, και διατηρείς ή επαυξάνεις τα δύο υπάρχοντα υπογούφερ: Κανένα σφάλμα.
  5. Διατηρείς τα υπάρχοντα ηχεία και φτιάχνεις τον τοίχο: Κανένα σφάλμα, (αλλά χάνεις τη black friday).
Είτε κάνεις ένα, είτε αμφότερα τα σφάλματα, μετά από λίγο καιρό, ας πούμε 2 μήνες, θα έχεις συνηθίσει τον εσφαλμένο ήχο, και μάλλον δεν θα σε ενοχλεί, κάτι δηλαδή που συνέβαινε έως τώρα, με τα υπάρχοντα ηχεία και γυμνό τον πίσω τους τοίχο. Κάνεις - που - κάνεις την κίνηση, φτιάξε και τον τοίχο με κάποιον τρόπο αισθητικά αποδεκτό.

Reaction score
2.355
Τα 4μ αποσταση δεν κανουν χαρες.
Το "καλο" της υποθεσης ειναι οτι σε αυτη την αποσταση η μειωμενη διασπορα των κλασσικων ΜΤΜ κεντρικων ηχειων δεν ειναι μεγαλο προβλημα μια που οι θεσεις ακροασης δεν ξεπερνουν τις 30-35 μοιρες δεξια αριστερα οποτε ενα σχετικα καλοσχεδιασμενο ΜΤΜ κεντρικο θα ειναι ΟΚ.
Η δικη μου προταση εδω θα ηταν ενα ζευγος Arendal 1961 Tower και ενα 1961 Center η 1961 Monitor για κεντρικο, και δυο 15" sub.
Για τα surround ηχεια κανονικα θα επρεπε να προτεινω τα Arendal 1961 Surround αλλα ενω στα εμπρος ηχεια η περιορισμενη διασπορα ειναι επιθυμητη λογω της αποστασης ακροασης, στα πισω ηχεια μπορει να μην ειναι ιδανικη επιλογη.
Συνηθως ειμαι κατα της επιλογης διαφορετικων ηχειων, αλλα απο τη στιγμη που το συστημα προοριζεται κυριως για ταινιες, ισως η επιλογη πισω ηχειων με ευρυτερη διασπορα αλλα παρομοιο χαρακτηρα, να εχει καλυτερο αποτελεσμα.
Αυτη τη στιγμη δεν εχω καποιο ηχειο στο μυαλο μου που θα μπορουσε να παρει τη θεση των Arendal για surround, αλλα αν σκεφτω κατι θα το συμπληρωσω αργοτερα.
Επισης πιστευω οτι το συστημα θα χρειαστει να γινει 5.2.2 τουλαχιστον και οχι σκετο 5.2

Reaction score
2.355
Ουπς. Γραψε λαθος. Τα 1723 ειχα στο μυαλο μου αλλα αυτα ειναι στη διπλασια τιμη οποτε ακυρο...

Reaction score
2.707
Έχεις δίκιο. Λάθος μου.
Επισης δεν γνωριζω αν αλλαζει κατι στην αναλυση που εκανες παραπανω, αλλα οι συχνοτητες που παιζουν τα 3 γουφερ ειναι μεχρι περιπου 160hz και μπορεις να ρυθμισεις την ενταση τους για να γλυτωσεις απο τα μπουμαρισματα τους.

Στα 3.5 μετρα που ειχα προσωπικα τα one, μονο ανεπαρκη δεν τα λες χωρις να γνωριζω σε τι εντασεις ακουτε βεβαια.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.713
Members
38.602
Νεότερο μέλος
Panagiotis I.