TERMATOGAZI
Bass!
- Μηνύματα
- 2.148
- Reaction score
- 4.881

μετρηση και τα δυο sub noeq με hpf 20hz στο definitive
και τα δυο sub να δουλευουν μαζι?μιχαλη βαλε μια μετρηση απο ενα ηχειο+sub και μετα απο το αλλο+sub χωρις eq.
υποθετω οτι τα sub δουλευουν mono και οχι ενα με καθε ηχειο οποτε ναι μαζι.και τα δυο sub να δουλευουν μαζι?
ναι mono δουλευουν με διαφορετικο delay και gainυποθετω οτι τα sub δουλευουν mono και οχι ενα με καθε ηχειο οποτε ναι μαζι.
κανονικα στα 80hz, στις μετρησεις που εβαλα ειναι στα 250hz για να δω καλυτερα την εκταση των subπες και πως κροσαρονται τα sub.
θα το κανω το βραδυ και θα το ανεβασω αυριο το πρωιμιχαλη βαλε μια μετρηση απο ενα ηχειο+sub και μετα απο το αλλο+sub χωρις eq.
εχει waterfallok ρυθμισε τα κανονικα οπως παιζουν.
βεβαια το καλο θα ηταν να ειχες μετρητικο με waterfall.
εχει 2d και 3d waterfall ποιο να βαλω?ok ρυθμισε τα κανονικα οπως παιζουν.
βεβαια το καλο θα ηταν να ειχες μετρητικο με waterfall.
OK !ε τοτε να ανεβασεις το βραδυ ομως που θα μετρησεις μαζι με τα ηχεια.
εχει 2d και 3d waterfall ποιο να βαλω?
και εχει και 3 επιλογες(Anechoic, Ambient and Raw) ποια να βαλω?
ευχαριστω,Δεν βλέπω να προσφέρει τίποτα το definitive εκτός από παραμόρφωση (που μπορεί να μην φαίνεται εδώ αλλά είμαι σίγουρος ότι υπάρχει) σε συχνότητες που το RE "reigns supreme". Δεν μπορεί ν'ακολουθήσει το RE πουθενά.
Προσωπικά δεν θα έβαζα δυο μη ίδια sub και πόσο μάλλον δυο τελείως διαφορετικά σε ικανότητες. Αν βέβαια επιμένεις να το κρατήσεις περιόρισε τοι definitive κι άλλο. Δηλαδή HPF 30ΗΖ και 24db slope. Μη σου πω bandpass 30-60.
Κανόνικά θέλεις ένα Linkwitz Transform filter που να "τα χώνει" κάτω και μέχρι τα 20Hz 6-12db και στη συνέχεια να ομαλοποιείς την καμπύλη μέχρι να συναντήσει το output level των υπόλοιπων ηχείων.
Σε καμία περίπτωση όμως δεν μπορούν τα ηχεία ν'ακολουθήσουν τα sub στο υπόλοιπο φάσμα οπότε στην ουσία θα πρέπει να φέρεις κατεβάσεις του output level της καμπύλης του σαμπ (σαν smooth roll-off) από τα 20hz έως το σημείο του crossover με τα ηχεία 80Hz. Βάλε και τα ηχεία στα 80Hz και βλέπουμε.
Και για να είμαστε ρεαλιστές και με στόχο καθαρό output sτο setup σου θα έκανα target τα 15Hz για reference level (στα πόσα μέτρα είσαι από το sub?) με roll-off από εκεί και κάτω. Τα 15 όχι γιατί δεν κατεβαίνει πιο κάτω το RE, αλλά επειδή με ένα SUB (ακόμε και RE) reference level matching πιο κάτω δεν μπορείς να κάνεις αν λάβεις υπόψην σου και τα frequency audibility threshold curves. Συνεπώς δεν υπάρχει λόγως να σπαταλάς ενισχυτική ενέργεια οπότε κάτω από τα 15Hz μην ρίχνεις db με το κιλό.
Βάλε και τις άλλες μετρήσεις και συνεχίζουμε.
Δυόμιση μέτρα από την οθόνη θες να πεις. Ένα μέτρο απέχει από το σαμπ ο καναπές.ειμαι στα 2.5 μετρα απο τα sub.
απο το αυτι μου εννοουσα οταν καθομαι στην δεξια θεση του καναπε.:102:Δυόμιση μέτρα από την οθόνη θες να πεις. Ένα μέτρο απέχει από το σαμπ ο καναπές.
![]()