Home Cinema στο "termatogazi''

TERMATOGAZI

Bass!
Reaction score
4.881
Το ένα μέτρο σου δίνει δυνατότητες άλλων στάθμεων τότε οπότε και χαμηλότερα. Πάντως εγώ θα δοκίμαζα να το βάλω και στη γωνία δίπλα εκεί που έχεις το άλλο και θα μέτραγα αν και θα μπουμάρει και θες άλλε φίλτρα μετά για να κόψεις το Q.

Επίσης εκεί που το έχεις δεν σ'ενοχλεί που κρύβει ένα μέρος της οθόνης και θα έχεις και αντανακλάσεις φωτός?

Τέλος για έχουμε την πλήρη εικόνα με τι AVR παίζεις γιατί δεν θυμάμαι και πως το έχεις στήσει. Δηλαδή έχεις τρέξει Audyssey?
εχω τον denon 4311.
εχω βαλει και μετρησεις με audyssey.

TERMATOGAZI

Bass!
Reaction score
4.881
Το ένα μέτρο σου δίνει δυνατότητες άλλων στάθμεων τότε οπότε και χαμηλότερα. Πάντως εγώ θα δοκίμαζα να το βάλω και στη γωνία δίπλα εκεί που έχεις το άλλο και θα μέτραγα αν και θα μπουμάρει και θες άλλε φίλτρα μετά για να κόψεις το Q.

Επίσης εκεί που το έχεις δεν σ'ενοχλεί που κρύβει ένα μέρος της οθόνης και θα έχεις και αντανακλάσεις φωτός?

Τέλος για έχουμε την πλήρη εικόνα με τι AVR παίζεις γιατί δεν θυμάμαι και πως το έχεις στήσει. Δηλαδή έχεις τρέξει Audyssey?
θα το δοκιμασω και στην γωνια και θα μετρησω.δεν νομιζω να μπουμαρει, γενικα δεν μπουμαρει το δωματιο.
εκει που ειναι το definitive ειναι η καλυτερη θεση του δωματιου.
με ενοχλει μονο σε 16:9 οπου δεν βλεπω σχεδον ποτε.

TERMATOGAZI

Bass!
Reaction score
4.881
αυριο ερχεται απο Γαλλια το Audyssey MultEQ Pro Calibration Kit και θα σας πω ποσο "αχρηστο" ειναι το μικροφωνακι του denon 4311
http://www.residentialsystems.com/product-reviews/0036/audyssey-multeq-pro-calibration-kit/80800
το λεω αυτο γιατι το μικροφωνακι του denon που υποτιθεται σεταρει το συστημα στα 75db σε συγκριση με τα spl meter που εχω ενα της radioshack και του xtz room analyzer ii pro μου βγαζουν αλλες μετρησεις απο 3-8db διαφορα με την μεγαλυτερη διαφορα στο subwoofer.

Reaction score
766
Απάντηση: Re: Home Cinema στο "TERMATOGAZI"!

...το μικροφωνακι του denon που υποτιθεται σεταρει το συστημα στα 75db σε συγκριση με τα spl meter που εχω ενα της radioshack και του xtz room analyzer ii pro μου βγαζουν αλλες μετρησεις απο 3-8db διαφορα με την μεγαλυτερη διαφορα στο subwoofer.
ωχ...δηλαδή δεν είναι αξιόπιστο το συγκεκριμένο?...τόσες μεγάλες διαφορές?...για πες για πες...

TERMATOGAZI

Bass!
Reaction score
4.881
Re: Απάντηση: Re: Home Cinema στο "TERMATOGAZI"!

ωχ...δηλαδή δεν είναι αξιόπιστο το συγκεκριμένο?...τόσες μεγάλες διαφορές?...για πες για πες...
θα ηθελα να ηξερα αν καποιος αλλος εχει παρατηρησει τετοιες διαφορες ?
με τον onkyo876 που ειχα μετρουσε σωστα, του denon(και τα δυο audyssey ειναι ) μου βγαζει λιγοτερα db και με μεγαλυτερη διαφορα στο sub.
μεχρι τελος εβδομαδας θα μετρησω και με το Audyssey MultEQ Pro Calibration Kit και αν μου βγαζει τα ιδια με τα αλλα τοτε μαλλον εχω ελλατωματικο μικροφωνο ή γενικα αυτα τα μικροφωνακια δεν ειναι και πολυ ακριβειας.

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
77.742
Το ίδιο ή παρόμοιο μικρόφωνο του Audyssey AS-EQ1 μου είναι απαράδεκτο. 4db + -.
Όπως και το ένα από τα δύο Pioneer από τους LX81-82.

Με σωστό μικρόφωνο ρυθμίζονται όλα τέλεια.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
29.053
Απάντηση: Home Cinema στο "TERMATOGAZI"!

Καλά , τα μικρόφωνα απο τα dbmeters ίδιως αυτά τα φτηνιάρικα του radio shack είναι της πλάκας.Μην τα εμπιστεύεσαι.Πιο σοβαρά είναι τα κικρόφωνα των ενισχυτών.Τουλάχιστον αυτά είναι στα +- 2db. Τα φθηνά dbmeters, είναι τελείως κουκουρούκου.
Επίσης να θυμάσαι οτι η τοποθέτηση του μικροφώνου είναι μεγάλη ιστορία.Υπάρχει ειδικό Thread στο avs γι αυτό το θέμα.
Πάντως τα πιο πολλά μικρόφωνα , υποφέρουν στις χαμηλές , δεν μετράνε σωστά και έχουν μεγάλες αποκλίσεις.

TERMATOGAZI

Bass!
Reaction score
4.881
Re: Απάντηση: Home Cinema στο "TERMATOGAZI"!

Καλά , τα μικρόφωνα απο τα dbmeters ίδιως αυτά τα φτηνιάρικα του radio shack είναι της πλάκας.Μην τα εμπιστεύεσαι.Πιο σοβαρά είναι τα κικρόφωνα των ενισχυτών.Τουλάχιστον αυτά είναι στα +- 2db. Τα φθηνά dbmeters, είναι τελείως κουκουρούκου.
Επίσης να θυμάσαι οτι η τοποθέτηση του μικροφώνου είναι μεγάλη ιστορία.Υπάρχει ειδικό Thread στο avs γι αυτό το θέμα.
Πάντως τα πιο πολλά μικρόφωνα , υποφέρουν στις χαμηλές , δεν μετράνε σωστά και έχουν μεγάλες αποκλίσεις.
συμφωνω Γιαννη,
απλα μετρησα και με το xtz room analyzer ii pro το οποιο ειναι ακριβειας +-1 db.
η τοποθετηση γινεται συμφωνα με το thread που αναφερεις.
θα μετρησω και με το audyssey kit που το θεωρω το πιο αξιοπιστο και θα σου πω...

Reaction score
15.546

αυτα τα νουμερα θα σε φερουν πιο κοντα στην πραγματικοτητα με το ντεσιμπελομετρο..

hz - - db

10.0 ..... -22.09

11.2...... -19.25

12.5..... -16.83

14.0..... -14.69

16.0 .... -12.66

18.0 ..... -10.61

20.0..... -9.05

22.4..... -7.64

25.0 .... -6.49

28.0..... -5.33

31.5.... -4.41

35.5...... -3.61

40.0.... -2.99

45.0 ... -2.41

50.0... -1.97

56.0 ... -1.64

63.0.... -1.34

71.0 .... -1.14

80.0 .... -0.96

90.0 .... -0.86

100.0... -0.80

112.0.... -0.82

125.0 ... -0.82

140.0... -0.88

160.0... -0.93

180.0.... -0.95

200.0.... -0.99

224.0.... -0.94

250.0.... -0.97

280.0.... -1.00

Reaction score
1.769

εχει δικιο ο κωστας αυτο χανη πιο πολυ απο τον denon.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
29.053

Του denon τα μικρόφωνα είναι +-2db. Αν βάλεις το προ κιτ είναι +- 0,5db.

Reaction score
766

μάλιστα...δλδ τώρα μπορεί να μετράμε λάθος και να μην το ξέρουμε...

αξιόπιστο και σχετικά φτηνό μικρόφωνο, σα ποιό θα λέγατε?...

έχω ξάδερφο με av pioneer...να του πάρω το μικρόφωνο να κάνω ένα "μπλάϊντ" τεστ στο denon να δω τι γίνεται?...

γίνεται καταρχήν?...

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
29.053

Οτι γίνεται , γίνεται , αλλά απλά θα μετράει στου κουτρούλη το γάμο.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.382

αξιόπιστο και σχετικά φτηνό μικρόφωνο, σα ποιό θα λέγατε?...
Radio Shack.Είναι το πιό αξιόπιστο απ τα οικονομικά.
Πέραν τούτου υπάρχει και μια βάση δεδομένων στο AVSforum για τις απαραίτητες αντιστοιχίες όπου ''φεύγει''.

Reaction score
150
Τα χάλια του τα μαύρα είναι το Radio Shack period.

Κώστα αυτά τα νούμερα είναι παντελώς άχρηστα. Δεν μπορείς να εφαρμόσεις calibration values έτσι αυθαίρετα σε οποιοδήποτε db meter. Κάθε ένα έχει διαφορετικές αποκλίσεις και θέλει συγκεκριμένο καλιμπράρισμα που κοστίζει περισσότερο από το SPL meter.

Με άλλα λόγια για να παίζεις και να μετράς "σχετικές ΜΟΝΟ" στάθμες καλούτσικο είναι αλλά για απόλυτες τιμές - μάπα. Να μην αναφερθώ στις χαμηλές συχνότητες και τις παραμορφώσεις σε εντάσεις άνω των 115db οπου κι εκεί άψογο δεν το λες.

Σχέτικα με τα μικρόφωνα των AVR αν και κατασκευασμένα ΜΟΝΟ για χαμηλές εντάσεις κατά τη διάρκεια καλιμπραρίσματος (75-85db) έχουν μέσα στον εκάστοτε προ την δικής τους διορθωτική καμπύλη που τα φέρνει στο +- 2db.

Zizik, δεν έχει σημασία το πόσο μέτρησες το μικρόφωνο του Audyssey γιατί έχει διορθωτική καμπύλη στο EQ γι'αυτό το μικρόφωνο μόνο. Δεν είναι σωστο να βάζεις άλλο μικροφωνο γιατί το δουλεύεις με λάθος καμπύλη και αν ακι το άλλο είναι κουκουρούκου τότε δεν κάνεις τίποτα.

Επίσης με τί το μέτρησες (και οι άλλοι?), πως το μέτρησες με τι reference και σε ποιο ειδικό χώρο.

Μην χρησιμοποιείται άλλα μικρόφωνα από αυτά που ήρθαν με το μηχάνημά σας. Είναι ΛΑΘΟΣ!

Επίσης θα πρότεινα αν θέλετε σοβαρά αποτελέσματα σε μετρήσεις χώρου να φωνάξεται έναν επαγγελματία με ΣΟΒΑΡΟ εξοπλισμό (όχι Behringer) και σοβαρό software αλλιώς βάλτε το χέρι στην τσέπη (βαθειά σε χιλιάρικα) και ξεκινήστε διάβασμα.

Και μη ρωτάτε γιατί. Because I say so. :116:

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
77.742
Zizik, δεν έχει σημασία το πόσο μέτρησες το μικρόφωνο του Audyssey γιατί έχει διορθωτική καμπύλη στο EQ γι'αυτό το μικρόφωνο μόνο. Δεν είναι σωστο να βάζεις άλλο μικροφωνο γιατί το δουλεύεις με λάθος καμπύλη και αν ακι το άλλο είναι κουκουρούκου τότε δεν κάνεις τίποτα.

Επίσης με τί το μέτρησες (και οι άλλοι?), πως το μέτρησες με τι reference και σε ποιο ειδικό χώρο. :

Τα έχουμε πει, ας τα ξαναπούμε...

Μετρούσαμε με τον Μανώλη με το μικρόφωνο του Audyssey, και το εργαλείο δεν απέδιδε.
Οπότε μετρήσαμε και με το μικρόφωνο του Μανώλη, και δούλεψε άψογα.

Το ένα μικρόφωνο της Pioneer δουλεύει και ρυθμίζει άψογα (όπως του Μανώλη), το άλλο χάλια.

Σιγά μην είναι τα μικρόφωνα του ευρώ καλιμπραρισμένα και ίδια μεταξύ τους... :114:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.131
Members
38.412
Νεότερο μέλος
FotisLam