Home Cinema στο "termatogazi''

Reaction score
150
Kαι τα 123db μην τα εμπιστεύεσαι απόλυτα του XTZ. Δεν είναι μικρόφωνο για να μετράς υψηλές στάθμες. Ακόμα και το EC8000 πρόβλημα έχει στα 123db με παραμορφώσεις.

Το θέμα όμως δεν είναι η στάθμη την οποία θα έχεις γιατί σίγουρα το JBL στο χώρο σου δεν ζορίζεται κι έχεις και το RE.

H ουσία είναι τι γίνεται με το χώρο.

Πως κάνεις τις μερήσεις? Επίσης τι απόσταση έχει η θέση ακρόασης από τα SUB και βάλε και το RE αν θες μόνο του και μετά μαζί με το JBL.

TERMATOGAZI

Bass!
Reaction score
4.881
Kαι τα 123db μην τα εμπιστεύεσαι απόλυτα του XTZ. Δεν είναι μικρόφωνο για να μετράς υψηλές στάθμες. Ακόμα και το EC8000 πρόβλημα έχει στα 123db με παραμορφώσεις.

Το θέμα όμως δεν είναι η στάθμη την οποία θα έχεις γιατί σίγουρα το JBL στο χώρο σου δεν ζορίζεται κι έχεις και το RE.

H ουσία είναι τι γίνεται με το χώρο.

Πως κάνεις τις μερήσεις? Επίσης τι απόσταση έχει η θέση ακρόασης από τα SUB και βάλε και το RE αν θες μόνο του και μετά μαζί με το JBL.
οταν λες πως κανω τις μετρησεις τι εννοεις?
σταντ μικροφωνου απο το εδαφος στην θεση ακροασης
τα sub ειναι γυρω στα 3 μετρα απο την θεση ακροασης.
για το re περιμενω τον κλωνο και μετα.

Reaction score
150
χεχε εννοώ με τι ρύθμίσεις στο σύστημα από φίλτρα μέχρι crossovers έτσι για το τυπικό μέρος κι επειδή βλέπω ένα bump στα 20-30

TERMATOGAZI

Bass!
Reaction score
4.881
χεχε εννοώ με τι ρύθμίσεις στο σύστημα από φίλτρα μέχρι crossovers έτσι για το τυπικό μέρος κι επειδή βλέπω ένα bump στα 20-30
σωτηρη χωρις eq ολα flat ειναι μονο ενα hpf στα 20hz στο jbl
πρωτα θελω να δω πως δενουν σωστα ολα τα sub χωρις eq και μετα θα παιξω με minidsp και audyssey

Reaction score
150
Άρα χαμηλά έχεις συμβολή που βέβαια διορθώνεται. Όταν έρθει ο κλώνος να δούμε και το RE μόνο του και μετά μαζί με το JBL.

Επίσης τσέκαρε τα levels (input - output) να είναι ρυθμισμένα σωστά και να μην κλιπάρουν.

Λογικά εκεί που το έχεις το JBL δεν θα έχεις ακυρώσεις αλλά να δούμε μαζί με το άλλο τι γίνεται.

TERMATOGAZI

Bass!
Reaction score
4.881
Άρα χαμηλά έχεις συμβολή που βέβαια διορθώνεται. Όταν έρθει ο κλώνος να δούμε και το RE μόνο του και μετά μαζί με το JBL.

Επίσης τσέκαρε τα levels (input - output) να είναι ρυθμισμένα σωστά και να μην κλιπάρουν.

Λογικά εκεί που το έχεις το JBL δεν θα έχεις ακυρώσεις αλλά να δούμε μαζί με το άλλο τι γίνεται.
ok ευχαριστω

TERMATOGAZI

Bass!
Reaction score
4.881
χθες εκανα δοκιμη το jbl με το "hulk"
ολα καλα δεν τερματιζε.
αρα επιβεβαιωθηκε οτι με τον flash για καποιον λογο δεν μπηκε το hpf απο το minidsp.
παλι καλα που δεν εγινε ζημια...

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.382
Απάντηση: Re: Απάντηση: Home Cinema στο "TERMATOGAZI"!

η μετρηση ειναι στην θεση ακροασης
το θεμα ειναι κατεβαινει εως τους 33 κυκλους το οτι η αποκριση ειναι χαλια φταιει ο χωρος και οχι το ηχειο.
Επειδή μάλλον σε πείραξε αυτό που έγραψα,δεν το έκανα υπο μορφή μομφής.
Πραγματικά σε χαίρομαι γιατί έχεις τα @@ και ανεβάζεις μετρήσεις.Και σε κλίμακα 50db,που αποκαλύπτονται πάρα πολλά πράγματα.
Για να δεις πάντως αν φταίει το ηχείο για αυτή την καμπύλη κάνε την χάρη στον εαυτό σου και μέτρα το έξω.

TERMATOGAZI

Bass!
Reaction score
4.881
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Home Cinema στο "TERMATOGAZI"!

Επειδή μάλλον σε πείραξε αυτό που έγραψα,δεν το έκανα υπο μορφή μομφής.
Πραγματικά σε χαίρομαι γιατί έχεις τα @@ και ανεβάζεις μετρήσεις.Και σε κλίμακα 50db,που αποκαλύπτονται πάρα πολλά πράγματα.
Για να δεις πάντως αν φταίει το ηχείο για αυτή την καμπύλη κάνε την χάρη στον εαυτό σου και μέτρα το έξω.
δεν πειραχτηκα.
ευχαριστω για την συμβουλη .
απλως εξω και με ησυχια λιγο δυσκολα να πετυχω.
τα σκυλια γυρω-γυρω γαυγιζουν συνεχως...

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.382
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Home Cinema στο "TERMATOGAZI"!

απλως εξω και με ησυχια λιγο δυσκολα να πετυχω.
τα σκυλια γυρω-γυρω γαυγιζουν συνεχως...
Ε,φιλοδόρησε τα με 1-2 κιλά μπριζόλες:biggrin:

Reaction score
6.559
Απάντηση: Re: Home Cinema στο "TERMATOGAZI"!

θελω να σε ρωτησω αν εχεις δοκιμασει τους xls στα μειν-κεντρικο και αν ναι πως δενουν με τα κλιπς (και εαν τους εχεις συγκρινει με αλλους τρανζιστοραστους στα μειν)

TERMATOGAZI

Bass!
Reaction score
4.881
Re: Απάντηση: Re: Home Cinema στο "TERMATOGAZI"!

θελω να σε ρωτησω αν εχεις δοκιμασει τους xls στα μειν-κεντρικο και αν ναι πως δενουν με τα κλιπς (και εαν τους εχεις συγκρινει με αλλους τρανζιστοραστους στα μειν)
τα klipsch τα εχω δοκιμασει με τον onkyo 876, τον denon 4311 , τον crown xls 1500 και τους tsakiridis electra.
σαφως αφου κατεληξα και εκει, πιο πολυ μου αρεσαν με τους tsakiridis.
σε σχεση με τους υπολοιπους τρεις πιο πολυ μου αρεσαν με τους crown , ανετα μπορουσα να ζησω με αυτους , το μονο μειονεκτημα λιγο "τσιριζαν" οι κορνες σε πολυ υψηλες εντασεις.

TERMATOGAZI

Bass!
Reaction score
4.881
ηρθε και εγκατασταθηκε κατω απο τον καναπε το buttkicker lfe με ενισχυση γεφυρωμενο τον crown xls 1500.
ο Μαριος μου το βιδωσε σε ενα ρεταλι απο την καμπινα του re και

πρωτη δοκιμη απογοητευτικη, τερματισε το buttkicker αλλα δονηση ελαχιστη
μετα απο ψαξιμο στο internet χρειαζεται isolator
http://www.parts-express.com/pe/showdetl.cfm?partnumber=300-9462
το συγκεκριμμενο δεν υπαρχει ευρωπη ,επομενως ψαχτηκε ο Μελιδης και μου βρηκε κατι παρομοιο
τοποθετηθηκαν 6 και η διαφορα τεραστια επιτελους κουνιομαστε σαν λαιστερες...

δευτερη δοκιμη εγινε απο 80hz και κατω
δεν μου αρεσε ιδιαιτερα , δουλευε σχεδον συνεχεια, πιστευω ειναι καλο για καποιον που μενει σε πολυκατοικια και δεν θελει να ενοχλει με τα sub τους γειτονες.

τριτη δοκιμη απο 40hz και κατω
πολυ καλυτερα, στον jack τον φασολακη ιδανικο ενοιωθες τους γιγαντες μεσα στο σπιτακι αλλα σε gi joe και αλλα με πυροβολισμους παλι εμπαινε και δεν μου αρεσε

τεταρτη δοκιμη και φαρμακερη 15hz και κατω
για μενα ιδανικο, δενει εξαιρετικα με το re audio σε σημειο να νομιζεις οτι την δονηση την δημιουργει το reaudio(10hz-44hz μεσω minidsp).

TERMATOGAZI

Bass!
Reaction score
4.881
επομενως εχουμε και λεμε:
<15hz buttkicker lfe
10hz-44hz re audio (προς το παρον ενα)
>33hz jbl 4645c
28hz-60hz definitive trinitry (αργοτερα θα παει στο σπιτι γιατι επεμβαινει με τα υπολοιπα ελευθερο και μου δημιουργει χαραδρες και κουραστηκα να το κανω βολτες μεσα στο σπιτακι, ειναι και 90κγ το ρημαδι)

Reaction score
5.597
Όντως, με την τελευταία ρύθμιση κι εγώ που το 'ένιωσα' (αντίστοιχο με το 'άκουσα'!), φάνηκε να είναι ιδανικό. Δεν μαρτυρά την ύπαρξή του και δεν αποσπά την προσοχή σου. Ίσα-ίσα που νιώθεις ότι προέρχεται από το Re η δόνηση.

Ήταν τελικά καλή κίνηση που το έβαλες,

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.122
Members
38.412
Νεότερο μέλος
sitherion