Home Cinema στο "termatogazi''

TERMATOGAZI

Bass!
Reaction score
4.881
Αν ντυθούν με γυψοσανίδες μόνο οι τοίχοι γύρω-γύρω και μείνει όπως είναι η οροφή, θα έχουμε αυτό που θέλουμε άραγε ή θα είναι δώρο-άδωρο;

Από την άλλη, αν μετατρέψουμε σε τετράγωνο κουτί όλο το εσωτερικό, πέραν του ψυχοπλακωτικού της υπόθεσης, μην πάμε για καλύτερα και γίνουμε χειρότερα, σαν να φτιάχνουμε μια γιγάντια μπασοκαμπίνα και καθόμαστε μέσα κάτι. Ότι θα γουστάρουμε περισσότερο βέβαια, είναι δεδομένο!

Στη δεύτερη περίπτωση θα γλυτώναμε και τα έξτρα σαμπ. Ένα Re κι ένα JBL και τέλος.
μπορει καποιος με σιγουρια να μας απαντησει στο παραπανω ερωτημα?

Reaction score
6.559
To "λαρύγγωμα" που λέει ο argi είναι αυτή η αίσθηση που κυριολεκτικά νιώθεις το λαρύγγι σου στο λαιμό σου από την πίεση στον χώρο. Το είχα κι εγώ όταν είχα hc στο τσιμεντένιο υπόγειο.

Θα έλεγα ότι στο ξύλινο σπιτάκι ούτε το JBL κάνει αισθητή την παρουσία του. Θα έπρεπε να νιώθεις την μπότα να σε χτυπάει στο στήθος και να νιώθεις την ενέργεια να σε διαπερνά μέσα από τα στερεά σώματα. Αντίθετα, την μπότα από το JBL μόνο την ακούς, δυνατά, καθαρά και με άρθρωση, αλλά λείπει η πιο πάνω αίσθηση. To αποτέλεσμα είναι να ανεβάζεις συνεχώς ένταση, επιβαρύνοντας τα αυτιά.

Εχω την εντυπωση, οτι το ποιο σημειο του σωματος μας δεχεται καταπονησεις εχει να κανει με συντονισμο του σε καποιες συχνοτητες και με συγκεκριμενα db . Πρεπει να βρεθει αυτη η χρυση τομη που μαλλον την εχεις υπερβει, και μαλλον δεν ειναι ποσοτικο το θεμα(αριθμος , μεγεθος σαμπ).
Το να γινει ποιο στιβαρο το σπιτι καλο θα ειναι, και σιγουρα θα εχει γενικοτερη βελτιωση, δε νομιζω ομως οτι αυτη ειναι η κυρια αιτια.
Πριν ξοδευτεις, ξεκινα να ξανακανεις μετρησεις με τα σαμπ οφφ, και γεμιζε με οτι εχεις διαθεσιμο σε σαμπ με αλλαγες σε θεσεις και επαναλαμβανομενες μετρησεις, θεωρω οτι καποια συμπερασματα θα βγουν .

Reaction score
5.597
Τη χρυσή τομή την έχει ήδη ο termatogazi. Η αίσθηση καταπόνησης και του υπόλοιπου σώματος, πέραν των αυτιών, είναι το ζητούμενο και ο ποθητός στόχος.

Reaction score
6.559
Για μενα το θεμα των χαμηλων ,ειναι να την νιωθεις γερα και οχι να την ακους γερα, ισως ειναι και διαφορετικες οι απαιτησεις μας τελικα.

Reaction score
5.597
Ακριβώς το ίδιο πράγμα λέμε. Στο ξύλινο σπιτάκι το μπάσο το ακούς και δεν το νιώθεις (σε αντίστοιχο βαθμό). Με αποτέλεσμα να ανεβαίνει η ένταση σε εκκωφαντικές στάθμες και να καταπονούνται τα αυτιά. Δεν φορτίζεται με χαμηλό ο χώρος δηλαδή.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
δεν ξερω - μπορω να προβλεψω ,αλλα αν η γυψοσανιδα δεθει σωστα μαλλον θα δει λιγη χαρα.Αν κατεβειτε για την εκθεση (εγω δυστυχως θα ειμαι εδω) ελατε για ακροαση , γιαννη εχεις να ερθεις απο το 09 στον χωρο μου .....θα ζησεις αλλα κολπα

TERMATOGAZI

Bass!
Reaction score
4.881
Ακριβώς το ίδιο πράγμα λέμε. Στο ξύλινο σπιτάκι το μπάσο το ακούς και δεν το νιώθεις (σε αντίστοιχο βαθμό). Με αποτέλεσμα να ανεβαίνει η ένταση σε εκκωφαντικές στάθμες και να καταπονούνται τα αυτιά. Δεν φορτίζεται με χαμηλό ο χώρος δηλαδή.
πιστευω οτι το πιο μεγαλο προβλημα ειναι οτι φευγει ο ηχος απο το δωματιο.
ειναι σαν να προσπαθω να νιωσω μπασο σε εξωτερικο χωρο.

TERMATOGAZI

Bass!
Reaction score
4.881
εγω λεω σαν πρωτο και οικονομικο σταδιο να κλεισω με σιλικονη ολες τις χαραμαδες αναμεσα στα ξυλα.
πιστευεται οποιαδηποτε σιλικονη θα κανει δουλεια ή υπαρχει κατι ιδιαιτερο π.χ. σιλικονη σε σαλαμι ή κατι τετοιο http://www.greengluecompany.com/products/noiseproofing-sealant

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
η σιλοκονη θα σου μαζεψει τα κενα, αλλα δεν θα σου δεσει τα ξυλα, αν μπορεις να τα δεσεις εξωτερικα κερδιζεις, οπως και αν μπορουσες να το ντυσεις εσωτερικα με λαμαρινα ,ξερω θα ειναι αηδια , θα θα χασεις το λατλιγκ του ξυλου αρκετα

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
77.737
Υπάρχουν κενά, μπάζει δηλαδή;
Πώς είναι κατασκευασμένο γιατί έχω μια ιδέα;

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.382
Αν ντυθούν με γυψοσανίδες μόνο οι τοίχοι γύρω-γύρω και μείνει όπως είναι η οροφή, θα έχουμε αυτό που θέλουμε άραγε ή θα είναι δώρο-άδωρο;

Από την άλλη, αν μετατρέψουμε σε τετράγωνο κουτί όλο το εσωτερικό, πέραν του ψυχοπλακωτικού της υπόθεσης, μην πάμε για καλύτερα και γίνουμε χειρότερα, σαν να φτιάχνουμε μια γιγάντια μπασοκαμπίνα και καθόμαστε μέσα κάτι. Ότι θα γουστάρουμε περισσότερο βέβαια, είναι δεδομένο!

Στη δεύτερη περίπτωση θα γλυτώναμε και τα έξτρα σαμπ. Ένα Re κι ένα JBL και τέλος.
Ναι,θα είναι σχεδόν δώρον άδωρο εφόσον δεν εκμεταλευτείτε την οροφή.Η οποία μπορεί να γίνει ένας εξαιρετικός διαχυτής ή και basstrap.Να υποθέσω ότι είναι τριγωνική;

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
στην παραγκα , μπηκαν διπλες γυψοσανιδες γυρω γυρω, και στον νταβανι μονη
οταν ο καθηγητης εφερε την γεννητρια του ,
το μονο που κροταλιζε ηταν ενα σημειο στον νταβανι (το εχω ξαναγραψει) ολιγη πολυουρεθανη (ελεγχομενης διογκωσης) και το κροταλισμα επαψε,
η ενεργεια οπου βρισκει αδυνατο σημειο ξεσπα,η οθονη χρειαστηκε 8 σημεια δεσιματος(απο τα 4 του κατασκευαστη)- (123 ιντσες)
οσο εβαζα σαμπ στο χωρο τοσο την χτυπαγε,.........

TERMATOGAZI

Bass!
Reaction score
4.881
Υπάρχουν κενά, μπάζει δηλαδή;
Πώς είναι κατασκευασμένο γιατί έχω μια ιδέα;
δεν τα βλεπω τα κενα αλλα σιγουρα υπαρχουν, σε ορισμενα σημεια τα βλεπω.
ο τοιχος ειναι πλακες ξυλου οπου φωλιαζουν η μια πανω στην αλλη κατι σαν τα laminate πατωματα, ομως το φωλιασμα δεν ειναι τελειο

TERMATOGAZI

Bass!
Reaction score
4.881
Ναι,θα είναι σχεδόν δώρον άδωρο εφόσον δεν εκμεταλευτείτε την οροφή.Η οποία μπορεί να γίνει ένας εξαιρετικός διαχυτής ή και basstrap.Να υποθέσω ότι είναι τριγωνική;
ναι τριγωνικη ειναι.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.382
Ωραία,αν έχεις το χρήμα και την διάθεση απευθύνσου σε κάποιον που κάνει ηχητικές μελέτες να σου κάνει 1-2 προσφορές για την οροφή.
Τις γυψοσανίδες απ' ότι έχω καταλάβει μπορείς να τις βάλεις και μόνος σου,οπότε απλά να προσέξεις να είναι διπλές.Μονή μην κάνεις καν τον κόπο να βάλεις,απλά θα κουδουνάει.

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
77.737
δεν τα βλεπω τα κενα αλλα σιγουρα υπαρχουν, σε ορισμενα σημεια τα βλεπω.
ο τοιχος ειναι πλακες ξυλου οπου φωλιαζουν η μια πανω στην αλλη κατι σαν τα laminate πατωματα, ομως το φωλιασμα δεν ειναι τελειο
Μονός;

TERMATOGAZI

Bass!
Reaction score
4.881
Ωραία,αν έχεις το χρήμα και την διάθεση απευθύνσου σε κάποιον που κάνει ηχητικές μελέτες να σου κάνει 1-2 προσφορές για την οροφή.
Τις γυψοσανίδες απ' ότι έχω καταλάβει μπορείς να τις βάλεις και μόνος σου,οπότε απλά να προσέξεις να είναι διπλές.Μονή μην κάνεις καν τον κόπο να βάλεις,απλά θα κουδουνάει.
θεσσαλονικη υπαρχει καποιος?
για γυρω -γυρω αντι για γυψοσανιδα εσωτερικα (μειωση εσωτερικου χωρου) σκεφτομαι τσιμεντοσανιδα εξωτερικα

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.382
θεσσαλονικη υπαρχει καποιος?
Δεν ξέρω κανέναν
για γυρω -γυρω αντι για γυψοσανιδα εσωτερικα (μειωση εσωτερικου χωρου) σκεφτομαι τσιμεντοσανιδα εξωτερικα
Το υλικό αυτό μου είναι τελείως άγνωστο..
Αλλά πρέπει να βρείς ένα τρόπο να ''δέσεις'' το υλικό των τοίχων με την οροφή οπότε πως θα το κάνεις αν έχεις εξωτερική επένδυση;

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.110
Members
38.412
Νεότερο μέλος
sitherion