Home Cinema στο "termatogazi''

Reaction score
5.597
Θα είναι ευκαιρία έτσι να ξηλωθεί η τουαλέτα-αποθήκη που είναι σε αχρησία και άδικα στριμώχνει το σύστημα προς τα δεξιά.

Νομίζω ότι η ανησυχία σου για το αν χωράνε οι γυψοσανίδες αφορούν τη διαμόρφωση ως έχει. Αν φύγει η αποθηκούλα δεν θα υπάρχει πρόβλημα.

TERMATOGAZI

Bass!
Reaction score
4.881
υπαρχει καποιος θεσσαλονικη να κανει καλη δουλεια με γυψοσανιδα? αν ειναι να τριζει με τα 3 re δεν την θελω

TERMATOGAZI

Bass!
Reaction score
4.881
το Σαββατο εγινε δοκιμη με τον μαριο.
δοκιμασαμε το ενα καναλι του κλωνου με το jbl και το ηχειο μεταμορφωθηκε.
πιο δυνατο και σφιχτο μπασο.
αρα crown xls 1500 για subwoofer δεν κανει ή κανει για light καταστασεις.
αρα η θα χρησιμοποιησω το ενα καναλι του κλωνου για το jbl ή θα παρω τον behringer ep 4000 ή τον epx 4000

αλλα αυτο που μας παραξενεψε ειναι οτι με τον κλωνο τερματησαμε το jbl και δεν νοιωσαμε το χτυπημα στο στηθος που θα επρεπε.
τα db στα αυτια τα νοιωσαμε αλλα οχι το χτυπημα στο στηθος.
ή το ξυλινο σπιτακι ρουφαει τα χαμηλομεσαια ή τα rf7 επεμβαινουν με το jbl και εχω ακυρωσεις.

Reaction score
5.597
Να σου φέρω κι ένα Hypex 2Κ να δοκιμάσουμε με το JBL. Θα έχεις καλύτερο μπάσο χωρίς να χρειάζεται να τερματίζεις το γούφερ.
Θυμάμαι με τα ΧΤΖ Divine ένα κλικ από την απόλυτη σιγή που έβαζα τον προ, και είχα πλούσιο χαμηλό με παλμό. Μιλάμε για στάθμες ψιθύρου, κι όμως υπήρχε μπασάκι.
Πού θα πάει, θα σε ξεκολλήσω κάποια στιγμή από τους φτηνούς επαγγελματικούς τελικούς με τα τζούφια "χιλιάδες" watt!

Για τυχόν ακύρωση με τα RF7, εύκολο είναι να το διαπιστώσεις, κλείνοντας τους τελικούς τους και ακούγοντας μόνο το σαμπ.

Από κει κι έπειτα είναι θέμα χώρου.

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.472
Να ρωτήσω κάτι, με τι Q σχεδιάζετε τα subwoofer σας; Η δική μου εμπειρία είναι ότι μικρό Q (κάτω από 0.7) δε δίνει μεγάλο impact, τουλάχιστον σε τυπικές ηχογραφήσεις.

Reaction score
5.597
ο hypex οταν τον εφερες με το re παντως δεν με ενθουσιασε ...
E, πώς να σε ενθουσιάσει, αφού έχεις μάθει να τερματίζεις είτε γούφερ, είτε ενισχυτές! Αν δεν ξύσει το πηνίο ή αν δεν καεί ο τελικός δεν μπορείς. :p

Πέρα από το πείραγμα πάντως, τον έλεγχο των γούφερ που έχω δει με τα Hypex δεν τον έχω δει με άλλα ενισχυτικά. Για τo Re, αν το κριτήριο αξιολόγησής σου είναι καθαρά η ένταση, σου φέρνω και τα δύο 2K, ένα για κάθε πηνίο. Θα είναι και ιδανικό γι' αυτά, αφού το δικό σου Re είναι 2 x4Ω. Να τα πάμε μια κόντρα με τον κλώνο.

Για το JBL πάντως εγώ εννοούσα τώρα να δοκιμάσουμε, όπου ένα Hypex 2κ θα είναι υπεραρκετό. Και όχι μόνο λόγω watt. Θα δώσει γεμάτο μπάσο, χωρίς απαραίτητα να είναι τέρμα η ένταση. Είμαι σίγουρος ότι το μπάσο θα έχει περισσότερο όγκο από αυτό που δίνει ο Crown.

Reaction score
1.769
E, πώς να σε ενθουσιάσει, αφού έχεις μάθει να τερματίζεις είτε γούφερ, είτε ενισχυτές! Αν δεν ξύσει το πηνίο ή αν δεν καεί ο τελικός δεν μπορείς. :p

Πέρα από το πείραγμα πάντως, τον έλεγχο των γούφερ που έχω δει με τα Hypex δεν τον έχω δει με άλλα ενισχυτικά. Για τo Re, αν το κριτήριο αξιολόγησής σου είναι καθαρά η ένταση, σου φέρνω και τα δύο 2K, ένα για κάθε πηνίο. Θα είναι και ιδανικό γι' αυτά, αφού το δικό σου Re είναι 2 x4Ω. Να τα πάμε μια κόντρα με τον κλώνο.

Για το JBL πάντως εγώ εννοούσα τώρα να δοκιμάσουμε, όπου ένα Hypex 2κ θα είναι υπεραρκετό. Και όχι μόνο λόγω watt. Θα δώσει γεμάτο μπάσο, χωρίς απαραίτητα να είναι τέρμα η ένταση. Είμαι σίγουρος ότι το μπάσο θα έχει περισσότερο όγκο από αυτό που δίνει ο Crown.
εαν ειναι 2χ4ohm πρεπη να συνδεθουν παραλληλα αλλιως θα πεση στα 1200watt στα 8ohm.

TERMATOGAZI

Bass!
Reaction score
4.881

γιαννη αυτο με 2 ενισχυτες σε ενα woofer τεχνικος μου εχει πει να μην το δοκιμασω ποτε γιατι υπαρχει σοβαρη περιπτωση να στραβωσει ο κωνος.
το κανουν για ελαχιστο χρονο σε db drag.
οσο ομοιοι και να ειναι δυο ενισχυτες δεν ειναι ολοιδιοι ,ποτε δεν δινουν το ιδιο ρευμα καθε στιγμη.

για το jbl συμφωνω οτι ο hypex θα παιξει πολυ καλυτερα απο τον crown...

Reaction score
1.769
γιαννη αυτο με 2 ενισχυτες σε ενα woofer τεχνικος μου εχει πει να μην το δοκιμασω ποτε γιατι υπαρχει σοβαρη περιπτωση να στραβωσει ο κωνος.
το κανουν για ελαχιστο χρονο σε db drag.
οσο ομοιοι και να ειναι δυο ενισχυτες δεν ειναι ολοιδιοι ,ποτε δεν δινουν το ιδιο ρευμα καθε στιγμη.

για το jbl συμφωνω οτι ο hypex θα παιξει πολυ καλυτερα απο τον crown...
να του πεις οτι ο κωνος δεν στραβωνη ακομα και αν παιζης μονο με το ενα πηνιο και να μη λεει οτι του κατεβη.

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
77.731
Απ' τη μια πλευρά λειτουργεί το ένα πηνίο κι απ' την άλλη το άλλο; :D

TERMATOGAZI

Bass!
Reaction score
4.881
να του πεις οτι ο κωνος δεν στραβωνη ακομα και αν παιζης μονο με το ενα πηνιο και να μη λεει οτι του κατεβη.
για εξηγησε το μου να το καταλαβω.
αν παιζω με το ενα πηνιο τι θα γινει?

TERMATOGAZI

Bass!
Reaction score
4.881
Απ' τη μια πλευρά λειτουργεί το ένα πηνίο κι απ' την άλλη το άλλο; :D
ετσι μου ειχε πει και υποτιθεται οτι κανει και εγκαταστασεις σε αυτοκινητα.:headbang:

TERMATOGAZI

Bass!
Reaction score
4.881

γιαννη συμφωνω να κανουμε μια δοκιμη με 2 hypex στο re μου.

Reaction score
1.769
τιποτα δεν θα γινη.θα δεχεται τη μιση ισχυ και θα παιζη χαμηλοτερα.για πιο λογο να στραβωση ο κωνος αφου και τα δυο πηνια ειναι στο κεντρο του.

TERMATOGAZI

Bass!
Reaction score
4.881
τιποτα δεν θα γινη.θα δεχεται τη μιση ισχυ και θα παιζη χαμηλοτερα.για πιο λογο να στραβωση ο κωνος αφου και τα δυο πηνια ειναι στο κεντρο του.
Just make sure the signal going to each coil is exactly the same, or the differences will cause distortion.
αυτο το βρηκα στο internet ισχυει τελικα ή οχι?

Reaction score
5.597
Signal = σήμα

Γιατί ένας έγραψε κάπου ότι ήθελε να στείλει άλλα Hz στο ένα πηνίο με τον έναν τελικό και άλλα Hz στο άλλο πηνίο με τον άλλον τελικό. :D

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.108
Members
38.411
Νεότερο μέλος
G1fotis