Home Cinema στο "termatogazi''

TERMATOGAZI

Bass!
Reaction score
4.881
μετα την επισκεψη του ΜΚ πιστευω τελειωσαμε απο εικονα και ηχο (προς το παρον).
μου αρεσει πολυ περισσοτερο απο πριν με το sub να κοιταει προς τα πισω και οχι προς τον καναπε (βεβαια χρειαστηκε να το κοψουμε στα 10hz γιατι απο εκει και κατω βρομιζει πολυ ο χωρος (προσπαθει να γκρεμισει το σπιτακι)
ευχαριστη εκπληξη τα jbl 9300 δεν "τσιριζουν" καθολου , αφθονο γκαζι και ιδια χροια με τα μπροστινα.
το μπασο ειναι αντιληπτα πιο πολυ και αποδειξεις ειναι :
1) στο oppo πηδαει το bluray.
2) οι 2 inuke που βρισκονται πανω στο αλλο sub κανουν αλμα εις υψος.
3) το καλωδιο ρευματος του marantz θελει καθημερινο ελεγχο διοτι σιγα σιγα φευγει.
4) χθες ειχε φυγει το καλωδιο ενος απο τα atmos οπου παιρνουν ρευμα απο τον marantz.
εχω δημιουργησει bass checklist πριν ξεκινησω .

οσον αφορα την εικονα δεν εχω λογια . πλεον βλεπω μονο 4k . τελεια εντονα χρωματα και αφθονο φως και μαλιστα χωρις να ενεργοποιησουμε την αφαιρεση metadata απο το oppo.

τωρα μια "σοβαρη" ερωτηση που θα ηθελα απαντησεις οσο γινεται στηριγμενες καπου και οχι του τυπου "πιστευω..."
σκεφτομαι να χτισω το σπιτακι γυρω-γυρω .
να το χτισω ή οχι?
με τι υλικο να το χτισω ?
να το μεγαλωσω κιολας και ποσο?
ο λογος που το σκεφτομαι ειναι οτι εχω φτασει σε ενα σημειο οπου σε 22 τμ εχω 6 χ18" sub για να παρω αυτο που θελω και το θεωρω "λιγο" υπερβολικο , μηπως με το χτησιμο θα κερδιζα κατι ή με τον εγκλοβισμο των κυματων θα ειχα καινουργια πιο μεγαλα προβληματα?
το υπαρχον σπιτακι ειναι εσωτερικα 4,8m Χ 4,5 m και χτισμενο απο εξω προς τα μεσα:
ξυλο - 10cm πετροβαμβακας - ξυλο - διπλη γυψοσανιδα - 10 cm πετροβαμβακας - διπλη γυψοσανιδα.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
141.916
Άστο ως έχει. Η υπάρχουσα κατάσταση είναι ουσιαστικά χωρίς τοίχους, χωρίς ανακλάσεις στις χαμηλές συχνότητες, οπότε, γιατί να μπλέξεις με ακυρώσεις εκεί που ..δεν έχεις;

Αν θες να το μεγαλώσεις, φυσικά να το κάνεις.
Το μεγαλώνεις όσο θες.
Τα ηχεία σου αρκούν για να παίζεις σε εντελώς ανοιχτό χώρο, και κατά βάση, έτσι παίζουν, όπως λόγου χάριν στο αυτοκίνητο. ;)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
141.916
χωράς να κάτσεις
Αυτό ναι, είναι λόγος να το μεγαλώσει.
Ή να κάνει μια προέκταση σε μια μεριά, να μεταφέρει όλα τα ενισχυτικά εκτός δωματίου, να μη πιάνουν χώρο και να μη χοροπηδάνε κιόλας!

Βασικά, και τα ηχεία σου θα μπορούσες να τα βγάλεις εκτός, να μη πιάνουν χώρο εκεί μέσα.

Reaction score
6.556
Ηχομονωση θες? ενοχλεις γυρω,εχεις θεματα?μπαινεις σε διαδικασια να βλεπεις συγκεκριμενες μερες-ωρες?
Εγω θα το εκανα παντως με διπλους τοιχους-κενο,(room in room)προεπιλεγμενες διαστασεις για λιγοτερα στασιμα καλυτερη ταξινομιση και θα μειωνες τον αριθμο των σαμπς λογω μη διαφυγης οποτε θα ειχες ακομη μεγαλυτερο χωρο ...

stathis

Ultra Home Theater
Reaction score
36.424
Ο λόγος που έφτασες να έχεις υπερπληθώρα re-audio18' είναι γωστός, τον έχεις αναφέρει ο ίδιος σε προηγούμενες σελίδες.:p

Οπότε ήρθε η ώρα να φτιάξεις σοβαρά τον χώρο.;)

Αυτά που αναφέρεις 1.2.3.4 είναι .. :lolsign:

Όταν τον σφραγίσεις καλά τον χώρο βγάλε τα 2 re και βάλε μπροστά 2x 4645c για midbass περισσότερο.:D

stathis

Ultra Home Theater
Reaction score
36.424
Ή να κάνει μια προέκταση σε μια μεριά, να μεταφέρει όλα τα ενισχυτικά εκτός δωματίου, να μη πιάνουν χώρο και να μη χοροπηδάνε κιόλας!
Εδώ ρε φίλε χοροπηδάει μία γιαγιά που μένει 100 μέτρα πιο κάτω έχω μάθεί!:lolsign:

TERMATOGAZI

Bass!
Reaction score
4.881
χωράς να κάτσεις ή ακούς από διπλανό χώρο με μικρόφωνο και streaming? :laugh:
ισα ισα χωραει ενας διθεσιος καναπες.
πλεον και αυτος μεγαλος μου ειναι αφου η γυναικα μου δεν μπορει να ακουσει μαζι μου, την πιανει μια δυσαρεστη ανησυχια.
εξαλλου το μπασο το ακουει και μεσα στο σπιτι που απεχει περιπου 10 μετρα.
[DOUBLEPOST=1524494588][/DOUBLEPOST]
Ηχομονωση θες? ενοχλεις γυρω,εχεις θεματα?μπαινεις σε διαδικασια να βλεπεις συγκεκριμενες μερες-ωρες?
Εγω θα το εκανα παντως με διπλους τοιχους-κενο,(room in room)προεπιλεγμενες διαστασεις για λιγοτερα στασιμα καλυτερη ταξινομιση και θα μειωνες τον αριθμο των σαμπς λογω μη διαφυγης οποτε θα ειχες ακομη μεγαλυτερο χωρο ...
ηχομονωση δεν με ενδιαφερει. ο μονος λογος για να χτισω ειναι αν θα βελτιωσει την κατασταση...
η μη διαφυγη δεν θα δημιουργουσε περισσοτερα στασιμα?
[DOUBLEPOST=1524494650][/DOUBLEPOST]
Εδώ ρε φίλε χοροπηδάει μία γιαγιά που μένει 100 μέτρα πιο κάτω έχω μάθεί!:lolsign:
την γιαγια την εκπαιδευσα . μονο την πρωτη φορα βγηκε τρομαγμενη γιατι νομιζε οτι μας την πεσαν οι Τουρκοι. πολυ γελιο...
[DOUBLEPOST=1524494795][/DOUBLEPOST]
Ο λόγος που έφτασες να έχεις υπερπληθώρα re-audio18' είναι γωστός, τον έχεις αναφέρει ο ίδιος σε προηγούμενες σελίδες.:p

Οπότε ήρθε η ώρα να φτιάξεις σοβαρά τον χώρο.;)

Αυτά που αναφέρεις 1.2.3.4 είναι .. :lolsign:

Όταν τον σφραγίσεις καλά τον χώρο βγάλε τα 2 re και βάλε μπροστά 2x 4645c για midbass περισσότερο.:D
δηλαδη 4Χ4645c μπροστα? τα 2 4645c χαιδευονται , δεν νομιζω οτι το θεμα μου ειναι εκει.
[DOUBLEPOST=1524495084][/DOUBLEPOST]
Άστο ως έχει. Η υπάρχουσα κατάσταση είναι ουσιαστικά χωρίς τοίχους, χωρίς ανακλάσεις στις χαμηλές συχνότητες, οπότε, γιατί να μπλέξεις με ακυρώσεις εκεί που ..δεν έχεις;

Αν θες να το μεγαλώσεις, φυσικά να το κάνεις.
Το μεγαλώνεις όσο θες.
Τα ηχεία σου αρκούν για να παίζεις σε εντελώς ανοιχτό χώρο, και κατά βάση, έτσι παίζουν, όπως λόγου χάριν στο αυτοκίνητο. ;)
και εγω καπως ετσι το σκεφτομαι γιαυτο και το αναβαλω.
η αποκριση των re στον χωρο μου μοιαζει παρα πολυ με μετρησεις του ricci απο το data bass (οπου ειναι σε εξωτερικο χωρο).
χρησιμοποιω low shelf filter με gain 15db για να μπορεσω να ισιωσω την αποκριση στα χαμηλα .

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
141.916
η αποκριση των re στον χωρο μου μοιαζει παρα πολυ με μετρησεις του ricci απο το data bass (οπου ειναι σε εξωτερικο χωρο).
Και συ, σαν σε εξωτερικό χώρο ακούς, απλώς φοράς καπέλο.

Reaction score
6.556
Μα τα στασιμα δημιουργουνται απο τα συνορα(τοιχους) αλλα ενα κειστο κουτι διατηρει την πιεση...ουδεν καλο αμιγες κακου...γιαυτο σου ειπα για ''προεπιλεγμενες διαστασεις ''το κενο και εκατερωθεν ηχομονωτικα ενα τουνελ δηλαδη θα μειωσει αρκετα το φανομενο μιας και θα λειτουργησει ως bass trap αλλα και ως ηχομονωση,ασχετα εαν δεν ειναι πρωταρχικο ζητουμενο αυτο...

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
88.581
Τα surrounds ήταν εξαιρετική αγορά, μου άρεσαν πολύ!
Επίσης εξαιρετική η εικόνα στο 4K.

Ναι, να το χτίσεις.

Να το μελετήσεις καλά ως προς τις ιδανικές διαστάσεις, να το μεγαλώσεις, να εντοιχίσεις όσο το δυνατόν περισσότερα ηχεία και να εξαφανίσεις (οπτικά και ηχητικά ;)) όλα τα ενισχυτικά. Και τα καλώδια. Να το κάνεις και λίγο family friendly.

Τα sub θα περισσέψουν, θα πουλήσεις 2 κομμάτια και θα βγάλεις μέρος των εξόδων.
Ολο και κάποιος θα ενδιαφερθεί :whistling:

Reaction score
5.028
Κάτσε στα αυγά σου
Εκτος και αν κανεις γυρω γυρω αλλο σπίτι ωστε να βγάλεις τα μηχανήματα έξω και να λειτουργεί σαν κενό αέρος ...

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
88.581
Μόλις μας δήλωσε πως
  1. Δεν αγοράζει ανήλικα sub (κάτω των 18in)
  2. Θέλει και μεγαλύτερες ηλικίες. Σκέφτεται για 24
  3. Δεν πουλάει sub. Μόνο αγοράζει.

TERMATOGAZI

Bass!
Reaction score
4.881
και κατι αλλο θελω να ρωτησω
γνωριζει καποιος αν υπαρχει καποιο υλικο (πολυουρεθανη ή κατι αλλο ) που να μπει μεσα στην γυψοσανιδα (χωρις να γκρεμισουμε , κανοντας τρυπες οπου θα στοκαριστουν μετα) για να γινει απο πισω πιο σφιχτη ωστε να γινει ενα σωμα με τον πισω τοιχο?

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
ελεγχομενης διογκωσης
στο δοχειο εχει κεραμοσκεπη
μαπινει και ακτω απο κεραμυδια και δεν τα τιναζει
τετοια ειχα δουλεψει.....
βαρα κανα τηλεφωνο......

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads