Jazzεμένος πενηντάρης ψάχνει

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.019
Στα κροσοβερ απαγορεύεται η χρήση ηλεκτρολυτικών, ακόμα κι αν είναι χωρίς πολικότητα.
Μπορεί να προκληθεί ζημιά. Μέχρι κει φτάνει.

Κι όμως, σε μπιενταμπλεγιου και άλλες γνωστές και μεγάλες φίρμες χάι εντ, θα βρεις ηλεκτρολυτικους.

Άβυσσος το χάι εντ οντιο.

ΓΙΑΤΙ?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.277
ΓΙΑΤΙ?
Είναι πολύ μεγάλη η απάντηση.
Συνοπτικά:
Κανένας ηλεκτρολυτικος δεν κάνει για κρος.
Είναι φτιαγμένοι για να δουλεύουν με τάση, συνεχώς φορτισμένοι, κάτι που λίγοι γνωρίζουν.
Ακόμα κι αυτό να φροντίσεις (κάποιοι κατασκευαστες το κάνουν, ιδίως στο παρελθόν, με μπαταρία στο κρος) ποτέ δε θα δουλέψουν σαν πυκνωτής φιλμ, θα έχουν πάντα μεγαλύτερη αντίσταση (ESR), θα ζεσταίνονται πάντα, θα είναι οι πρώτοι που θα σκάσουν, έχουν τη μικρότερη διάρκεια ζωής, τις μεγαλύτερες διακυμάνσεις τιμής (tolerance), γρήγορα φθίνουσα χωρητικότητα μέχρι -90%, υψηλά ρεύματα διαρροής, και επειδή βαργιεμαι να γράφω, αντιγράφω ένα συμπέρασμα από δω:

That said, NO electrolytic made will work as well in a crossover as a film capacitor.

Και ψάξε να βρεις, ολόκληρο ιντερνέτ έχεις, μέχρι και στη βικη το λέει ότι μπορεί να πάρεις στο χέρι ενισχυτή λόγω ηλεκτρολυτικού στο κρος. Ψάχνοντας, θα τα βρείς.
Δε μπορώ να γράφω σεντόνια για όλα..

Το μόνο τους πλεονέκτημα, είναι η τιμή. Και φυσικά είναι μικροί σε μέγεθος.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.019
Καλά καλά μην χτυπιέσαι. Τα ξέρω όλα αυτά . Ηθελα να δω αν υπάρχει κάτι άλλο που μου διαφεύγει.
Σαφώς και δεν κάνουν για κρός , αλλά στην ανάγκη , καλή και η παναγιώταινα.
Οσο για την φθίνουσα χωρητικότητα είναι το μόνο μέγεθος που θα διαφωνήσω. Οχι γενικώς έτσι , αλλά γιατί αν τους χρησιμοποιήσεις με σύνεση , μια χαρά θα παραμείνουν όσα χρόνια και αν περάσουν από πάνω τους.
Στα άλλα έχεις δίκιο.Ειδικά στο ότι πρέπει να δουλεύουν συνεχώς υπό τάση. Και η JBL στο 9800Κ2 έτσι τους χρησιμοποιεί, ναι έχει ηλεκτρολυτικούς συνδεδεμένους με 9βολτη μπαταρία.
Οσο για τους ενισχυτές εκεί είναι που γίνεται και η μεγαλύτερη ζημιά. Ιδίως αν στεγνώσουν οι πυκνωτές ή ακόμα χειρότερα αν βραχυκυκλώσουν. Για πότε ξεκινάνε οι βόμβοι , οι θόρυβοι , και όλα τα κουφά
οταν τα φτύσουν ένας δύο από δαύτους και μετά παίρνουν μαζ'ί τους σχεδόν ολόκληρο το κύκλωμα δεν περιγράφεται. Εδώ μιλάω για μικρές χωρητικότητες , γιατί αν το έχεις αντιληφθεί , οι μεγάλοι ηλεκτρολυτικοί στο τροφοδοτικό , ας πούμε 22000μf/80v δεν παθαίνουν σχεδόν τίποτα. Ιδίως αν είναι Nichicon . Εχω αλλάξει 4 από δαύτους σε τελικούς μου , έτσι τελείως τσάμπα. 75$ ο ένας στον PERCY AUDIO CATALOG.
Γενικά οι μικροί την ακούν εύκολα. Επίσης οι bipolar έχουν σαφώς καλύτερη συμπεριφορά όπως είπες και συ , αλλά δυστυχώς είναι μικροί σε χωρητικότητα. Στο ενεργό που τους άλλαξα όλους τους bipolar , θα έβαζα film η mkp mkt αν μπορούσα να βρώ μέγεθος που να χωράει στις αντικριστές πλακέτες. Αλλά είς μάτην το ψάξιμο. Ετσι αναγκαστικά προέβην σε αγορά πράσινων bipolar nichicon, κάπου 100 και κάποια ακόμη τεμάχια.
Αλλαξε άρδην ο ήχος από τους παλιούς elna bipolar που φόραγε επάνω.
Τεσπά , αυτά.

A

AKARL

Guest
Είπα Ξιντάκ παραπάνω και πήγα στη σελίδα του καλωδίου που έχω. Εκεί γράφει:

"The basic portion is manufactured with 5N single-crystal non-oxygen copper foil that is smelted according to the imported special technology, and adopts the delicate craft of sandwich style. The terminal is fixed with RF inhibiting rings acting as the strong barrier to free radio waves. This type of wire has the characters of excellent analytic capability, fine transparence, superior musical balance, diversified levels, harmonic tones, wonderful hearing, melodic mid-frequency, deep low-frequency and marvelous elasticity and strength." :confused::confused::confused::confused::confused:

Τι θέλει να πει ο ποιητής;;; :rolleyes:

Τελικά, υπάρχουν και πολύ καλύτεροι γραφιάδες από τον Πάρι μας.... :focus:

A

AKARL

Guest
Χελλόου γιώλ!
Αϊ εμ στάντινγκ ατ δε κρόσσροουντς που λέει και ένα αρχαίο μπλουζ κομμάτι.

Επειδή η λύση που πρότεινε ο ΑΖ είναι οικονομικά προσιτή και με την αρωγή του ΕΑΡ μπορεί και να ευδοκιμήσει θα ήθελα μία τελευταία βοήθεια προκειμένου, ως ορθολογικός καταναλωτής, να αριστοποιήσω την χρησιμότητά μου.

Σορρυ αν σε κάποιους τα έχω κάνει τσουρέκια ανεβατά αλλά η σημερινή οικονομική συγκυρία (η οποία έχει ακόμη σημαντικά περιθώρια επιδείνωσης) δεν επιτρέπει αψυχολόγητες αγορές.

Αυτή τη στιγμή βλέπω τρεις βασικές επιλογές:

1) γιαμαχα + Ρόις + 1 ή 2 Πρεσόνους,
2) γιαμαχα + Πρεσόνους + άλλα ηχεία στη θέση των Ρόις (έως 850 έουρος)
3) γιαμαχα + ζευγάρι ημιενεργών ηχείων τύπου ντεφίνιτιβ τεκνόλοτζυ που μου πρότεινε ο ντόκτορ
4) κάτι άλλο;

Η πρώτη λύση μπορεί, ΕΑΡ συνδράμοντος, να υλοποιηθεί άμεσα ενώ οι άλλες προϋποθέτουν την πώληση των Ρόις και αυτό θα έχει την καθυστέρησή του.

Δε με ενδιαφέρει η ταχύτερη λύση αλλά η καλύτερη.

Κάθε άποψη ευπρόσδεκτη!

A

AKARL

Guest
Καλύτερα είναι τα φουλ ενεργά.
Σε ακούω, σε καταλαβαίνω και έχω πειστεί.

Δεδομένου, όμως, ότι δεν βλέπω να καταφέρνω να πουλήσω το καλό και συλλεκτικό μου πικάπ τα επόμενα πέντε χρόνια το μπάτζετ είναι τάϊτ ας ε φρόγκ'ς αςς.

Οπότε, δίνω τα Ρόις και βάζω και άλλα τόσα πιάνουμε τα 1,6 Κ. Υπάρχει σε αυτά τα λεφτά σαφώς καλύτερη λύση από τις τρεις παραπάνω;

A

AKARL

Guest
Δες ξανά το θρεντ ενεργά ηχεία.. :)
Ναι, είναι 73 σελίδες και 1454 μηνύματα παιδική χαρά των πιντιεφάκηδων.
Δε βαστώ, δε νταγιαντίζω!
Μπη σπεσίφικ βρε καρντάσι....

Last edited by a moderator:

A

AKARL

Guest
Ταθελε ο κ@λ@ς σου! Αρπατην τωρα!
Με τομπόνο μου παίζεις τώρα εσύ;;; Παλιοχαραχτήρα....:fuckyou:

Τρεις συνδυασμούς δίνω και μια ελεύθερη επιλογή και τι μου απαντά; Ενεργά! Ο απάλευτος. :geek::geek::geek:

Άντε, λέω, να κάνω την υπέρβασή μου να τα πάρω τα ρημάδια τα ενεργά και να προκόψω - όχι μου λέει πρώτα πρέπει να πας στην παιδική χαρά μας και να παίξεις και μετά θα τα πάρεις τα σωστά τα ηχεία. :cry:

Δεν του φτάνει που ψήθηκα να πάρω τα σωστά τα ενεργά αλλά πρέπει να περάσω και τελετές μύησης όπως στις αμερικλανιές ταινίες στα κολλέγια με τις ΑΒΓ ΧΔΑ ΩΦΡ κλπ. αδερφότητες. :eek::eek::eek:

Οπότε, είτε μου λέτε ποιά ενεργά εντός μπάτζετ είτε το γυρνάω σε ΣΕΤ και ΚΟΡΝΕΣ να γουστάρω χροιές και υγρές μεσοϋψηλές! :spiteful:

Reaction score
659
Μόδα είναι και τα ενεργά , να δω πότε θα πάρουν το δρόμο της αγγελίας και αυτά και τότε τα παθητικά θα ακριβήνουν κι άλλο σαν το παλιό καλό κρασί απαλλαγμένα από τους βρωμερούς D στα σπλαχνα τους έχοντας μόνο αυτό το γλυκό πορνοκροσσόβερ που τόσο το έχουν τραγουδήσει στο Μωριά χο χο χο

A

AKARL

Guest
Μόδα είναι και τα ενεργά , να δω πότε θα πάρουν το δρόμο της αγγελίας και αυτά και τότε τα παθητικά θα ακριβήνουν κι άλλο σαν το παλιό καλό κρασί απαλλαγμένα από τους βρωμερούς D στα σπλαχνα τους έχοντας μόνο αυτό το γλυκό πορνοκροσσόβερ που τόσο το έχουν τραγουδήσει στο Μωριά χο χο χο
Πέστα μεγάλε! :):D:p

Reaction score
659
Μόδα; Η τεχνολογία πάει μπροστά. Για καλό σχεδιάστηκαν και βγήκαν στην παραγωγή.
Το καλό το δικό μας ή το δικό τους που δε θα είχαν κάτι καινούριο να πουλήσουν και όλοι παίρνουν το κινητό πλέον και ένα ηχειάκι μπλουτουθ και βολεύονται ?
Ενεργά ηχεία ακούω από τη δεκαετία του 70 που είχαμε τότε το σταθμό στα μεσαία και όλοι τα βρίζανε.... σήμερα τα εκθειάζουν ....αύριο θα τα ξαναβρίζουν όπως κάποτε το νοβοπάν , μετά το mdf, και σήμερα ψάχνουν έπιπλα από καρυδιά στα παλιατζήδικα τις Κυριακές

A

AKARL

Guest
Το καλό το δικό μας ή το δικό τους που δε θα είχαν κάτι καινούριο να πουλήσουν και όλοι παίρνουν το κινητό πλέον και ένα ηχειάκι μπλουτουθ και βολεύονται ?
Ενεργά ηχεία ακούω από τη δεκαετία του 70 που είχαμε τότε το σταθμό στα μεσαία και όλοι τα βρίζανε.... σήμερα τα εκθειάζουν ....αύριο θα τα ξαναβρίζουν όπως κάποτε το νοβοπάν , μετά το mdf, και σήμερα ψάχνουν έπιπλα από καρυδιά στα παλιατζήδικα τις Κυριακές
Όχι βρε παιδί, τους .... παρεξήγησες. ;)

:onthequiet::onthequiet::onthequiet: Ο Μπρούνο είναι φίλος μας. :onthequiet::onthequiet::onthequiet:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.277
Μόδα είναι και τα ενεργά , να δω πότε θα πάρουν το δρόμο της αγγελίας
Το δρόμο των παθητικών και των πικάπ;
Γιατί στις αγγελίες όλο και πιο πολλά πικάπ βλέπω, και φυσικά τα παθητικά ηχεία είναι σα καραμέλες, έλα πάρε κι εσύ μία. :gotcha:

Μόδα είναι το πικάπ. Τράβα μία βόλτα στα παμπλικ να το δεις το πράγμα στην αληθινή του διάσταση.:p

Υπάρχουν πάντως και πολλά παθητικά ηχεία που προσπαθούν (ανεπιτυχώς για μένα) να είναι "μοντέρνα". Τουλάχιστον προσπαθούν θα μου πείτε..:D

Δυστυχώς, τα ενεργά μόνιτορ είναι απλώς "εργαλεία δουλειάς", το μόνο που κάνουν είναι να παίζουν σωστά μουσική. Δε σας χρειάζονται.:fuckyou:

A

AKARL

Guest
Το δρόμο των παθητικών και των πικάπ;
Γιατί στις αγγελίες όλο και πιο πολλά πικάπ βλέπω, και φυσικά τα παθητικά ηχεία είναι σα καραμέλες, έλα πάρε κι εσύ μία. :gotcha:

Μόδα είναι το πικάπ. Τράβα μία βόλτα στα παμπλικ να το δεις το πράγμα στην αληθινή του διάσταση.:p

Υπάρχουν πάντως και πολλά παθητικά ηχεία που προσπαθούν (ανεπιτυχώς για μένα) να είναι "μοντέρνα". Τουλάχιστον προσπαθούν θα μου πείτε..:D

Δυστυχώς, τα ενεργά μόνιτορ είναι απλώς "εργαλεία δουλειάς", το μόνο που κάνουν είναι να παίζουν σωστά μουσική. Δε σας χρειάζονται.:fuckyou:
Καλώστονα, σε ξεμπάνταρε βλέπω ο αβουγουδού μετά την καμπάνια που έκανα... :party:

Αναμένω 2 (τουλάχιστον) προτάσεις:

Ενεργά μονιτόρια (αντί των Ρόϊς) για να συνδυαστούν με τα Πρεσόνους (έως 850 έουρος)

Η

Ζεύγος ενεργών (άνευ σαμπ) έως 1700 έουρος.

Ρίχτα μάστορη.....:hi:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.970
Members
38.272
Νεότερο μέλος
xardavelas89