Jazzεμένος πενηντάρης ψάχνει

A

AKARL

Guest
Για τα μακριά καλώδια διασύνδεσης ηχείων, δε θα τη βγάλεις με ερσεά. Και μη το δοκιμάσεις καν. ;)

Οπότε θα χρειαστεί κι ένα di-box 4-καναλο, να παίρνει ερσεά και να δίνει εξελάρ, το οποίο θα μπεί αμέσως μετά το μίνι ντιεσπι, με 4 κοντά καλώδια ερσεά. Μετά με εξελάρ, δώσε κι ένα χιλιόμετρο καλώδιο, κανένα πρόβλημα. :)

Είχε βρει ο Ζαπάντης ένα εξαιρετικό πολυκάναλο di-box και σε λογικό κόστος, νομίζω από Νάκα. ;)
Κώστα, το μήκος των καλωδίων θα είναι περίπου 3 μέτρα (δύσκολο να είναι παραπάνω).

Στην περίπτωση του Sceptre-8 το di-box είναι υποχρεωτικό γιατί παίρνουν μόνο καρφί ή xlr.

Έχω και μια ερώτηση σχετικά με δυο εναλλακτικές, πάλι από Presonus, με αρκετά και πολύ χαμηλότερο κόστος αντιστοίχως.

Η πρώτη είναι τα R80, και η δεύτερη τα Eris E8.

Τεχνικά φαίνονται υποδεέστερα, πιθανά και εξαιτίας κάποιων ευκολιών των Sceptre που δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσω. Όμως, τι λέει ο μάτης σου για αυτά τα δυο σε σχέση με τον χώρο μου - ασχέτως τιμής; Αν κάποιο απο τα δυο είναι "επαρκές" αυτό καθιστά την όλη ιστορία όχι μόνο οικονομικότερη αλλά και (πολύ) ταχύτερη στη υλοποίησή της.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
85.062
Edit: Μαζί γράφαμε αλλά πως κατάφερες να κολλήσεις και ένα ενεργό :D:D
Τα μηνύματα με τα ενεργα τα εχει έτοιμα γραμμένα σε ενα αρχείο, και τα κανει copy paste κατα συρροή.

A

AKARL

Guest
χάνεις το πλεονέκτημα του ομοαξονικού, το οποίο είναι ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ.
Άρα ψάχνω τα Sceptre S8 στη χαμηλότερη τιμή ή παίζουν και τα S6 (- 200 €) για τον χώρο μου;

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.084
Άρα ψάχνω τα Sceptre S8 στη χαμηλότερη τιμή ή παίζουν και τα S6 για τον χώρο μου;
Μόνο τα 8-άρια.

τα 6-άρια για το πισί, στο μισό με ένα μέτρο. κι άσε κάτι χαλιεντάδες με ένα 6-άρι σε 40 τετραγωνικά μέτρα (και χωρίς σαμπ) να τραβάνε τα 3 τους... :lol:

πλάκα πλάκα, αν κόψεις ψηλά τα σαμπ, βγαίνει και με 6-άρι, αλλά θέλει 4 σαμπ εξ'αρχής, δε κερδίζεις τίποτα..
[DOUBLEPOST=1491939687][/DOUBLEPOST]
Κώστα, το μήκος των καλωδίων θα είναι περίπου 3 μέτρα (δύσκολο να είναι παραπάνω).
σκέψου 4 σαμπ, στο κέντρο των 4 τοίχων του δωματίου. όχι κάτω, αλλά πάνω, στην γωνία με το ταβάνι. μέτρα τώρα τα.. μέτρα.. (σου λέω το μέλλον, σα τις καφετζούδες)

A

AKARL

Guest
Μόνο τα 8-άρια.

τα 6-άρια για το πισί, στο μισό με ένα μέτρο. κι άσε κάτι χαλιεντάδες με ένα 6-άρι σε 40 τετραγωνικά μέτρα (και χωρίς σαμπ) να τραβάνε τα 3 τους... :lol:

πλάκα πλάκα, αν κόψεις ψηλά τα σαμπ, βγαίνει και με 6-άρι, αλλά θέλει 4 σαμπ εξ'αρχής, δε κερδίζεις τίποτα..
[DOUBLEPOST=1491939687][/DOUBLEPOST]

σκέψου 4 σαμπ, στο κέντρο των 4 τοίχων του δωματίου. όχι κάτω, αλλά πάνω, στην γωνία με το ταβάνι. μέτρα τώρα τα.. μέτρα..
OΚ, ο κύβος ερρίφθη!

Αναζητώ 2 S8 & 2 Temblor.... με τοποθέτηση ο δορυφόρος πάνω στο σαμπ, διότι ο τράχηλός μου παντόφλα ΔΕΝ υπομένει.... ;):punish::oops:

platon

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.430
.........

σκέψου 4 σαμπ, στο κέντρο των 4 τοίχων του δωματίου. όχι κάτω, αλλά πάνω, στην γωνία με το ταβάνι. μέτρα τώρα τα.. μέτρα.. (σου λέω το μέλλον, σα τις καφετζούδες)
Τα εχω τα 4 σαμπ...............και μπορω να τα βαλω και στο κέντρο των 4 τοίχων του δωματίου.... χα!!!!!

A

AKARL

Guest
Τα εχω τα 4 σαμπ...............και μπορω να τα βαλω και στο κέντρο των 4 τοίχων του δωματίου.... χα!!!!!
Κάποιοι εδώ μέσα δεν πάτε καθόλου .... μα καθόλου ..... καλά .... :headbang::headbang::headbang:

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
85.062
Κάποιοι εδώ μέσα δεν πάτε καθόλου .... μα καθόλου ..... καλά .... :headbang::headbang::headbang:
Ζήτω τα πολλά subs
Ζήτω τα πολλά panel resonators για bass trapping
Ζήτω οι πολλοί διαχυτές

(Κάτω οι μικρές οθόνες)

Reaction score
1.655
OΚ, ο κύβος ερρίφθη!

Αναζητώ 2 S8 & 2 Temblor.... με τοποθέτηση ο δορυφόρος πάνω στο σαμπ, διότι ο τράχηλός μου παντόφλα ΔΕΝ υπομένει.... ;):punish::oops:
Δίνει εδώ κάποιος 2 μεταχειρισμένα M-Audio, για κοίτα τα. Ομοαξονικά στα μεσαία-πρίμα. Και τιμή πολύ χαμηλή.

A

AKARL

Guest
Ζήτω τα πολλά subs
Ζήτω τα πολλά panel resonators για bass trapping
Ζήτω οι πολλοί διαχυτές

(Κάτω οι μικρές οθόνες)
Εσύ, γιατρέ είσαι πολύύύύύύύύ σιγανό ποταμάκι.... εξ' όψεως δε σου φαίνεται με τίποτε (εν αντιθέσει με τον άλλον που κάνει μπαμ από χιλιόμετρα). :prankster::prankster::prankster:
[DOUBLEPOST=1491991685][/DOUBLEPOST]
Δίνει εδώ κάποιος 2 μεταχειρισμένα M-Audio, για κοίτα τα. Ομοαξονικά στα μεσαία-πρίμα. Και τιμή πολύ χαμηλή.
Thanks K, I'm on it! :superman:

Reaction score
1.173
Μόνο αυτό δεν έχει πρόβλημα.

Φυσικά και η χρήση του μίνι ντιεσπι μόνο σε μία πηγή, το CD, και μετά στον γιαμαχα.

Όλες οι υπόλοιπες λύσεις, έχουν διάφορα θέματα, κυρίως θορύβων και δυναμικού εύρους, και δε θα τις πρότεινα ούτε για "δοκιμή".

Το μίνι ντιεσπι δεν πρέπει να συνδέεται στην έξοδο προενισχυτή.

Οφείλει να παίρνει στην είσοδό του σήμα line level χωρίς καμία απολύτως μείωση στάθμης, σε φουλ λεβελ, και ιδανικά ψηφιακό.

Οκ?
Αυτό είναι σίγουρο σχετικά με το σήμα ;
Στη σελίδα 9 του manual άλλα λέει στο σχήμα.

https://www.minidsp.com/images/documents/miniDSP 2x4 and Kit - User Manual.pdf

A

AKARL

Guest
O Jazzεμένος πενηντάρης δεν ψάχνει πλέον ... βρήκε την Ιθάκη του.

Πιστεύω ότι το νήμα αυτό πρέπει να κλείσει εδώ ... Παπαστρούμφ θέλοντος και επιτρέποντος. :)

Ευχαριστώ από καρδιάς όλους (μηδενός εξαιρουμένου) που συνέβαλαν και βοήθησαν. :hi:

Reaction score
15.467

Πιστεύω ότι το νήμα αυτό πρέπει να κλείσει εδώ ... Παπαστρούμφ θέλοντος και επιτρέποντος. :)

Ευχαριστώ από καρδιάς όλους (μηδενός εξαιρουμένου) που συνέβαλαν και βοήθησαν. :hi:
ο φιλοσοφος ειπεν κι εξιφανισθει ...
βαλε μια φωτο σκιας ...

ευχαριστω, ηκαμα οτι μπορουμε ...

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.641

Θα ανοίξεις νεο thread στις "Ηχητικές Αποδράσεις" για να μας κάνεις μια παρουσίαση του νέου σου συστήματος;:)

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • spylab
    Shalom

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.902
Members
38.258
Νεότερο μέλος