Jazzεμένος πενηντάρης ψάχνει

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.114
Πλησιάζω αυτά τα μαραφέτγια του :devilish::devilish::devilish: και τα γυρνώ από τη μιά και την άλλη και ω του θαύματος: :onthequiet: Άκουσα καλύτερα!:onthequiet:
Θα χαλαστεις στο τέλος εσύ, επειδή μας διαβάζεις..
Σιγά σιγά θα σου αρέσει ο ήχος..Χωρίς αλλαγές καλωδίων!
Πάλι θα με κυνηγάνε οι μαγαζατορες που πουλάν καβλώδια...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.114
Λοιπόν, επί του παρόντος έχω αυτό:

αυτό:

και αυτό:
Όλα τα ανωτέρω, εξαιρετικά μηχανήματα. Αν έχεις και συσκευασίες, μπορεί να πιάσουν καλά λεφτά στο eBay.

Τα μόνα που εκτιμώ, από τα υπάρχοντά σου, είναι οι μουσικές σου.

Τα υπόλοιπα, είναι απλώς για σκότωμα.

Δεν είδα πικάπ. Αν δεν έχεις μκ2, ο,τι και να έχεις, είναι επίσης για eBay.

Κι αυτή είναι η ταπεινή μου γνώμη. ;)

Φυσικά, αν σε ενδιαφέρει να παραμείνει η παρουσία τους λόγω εμφάνισης, δηλαδή αν τα θες ως διακοσμητικά στοιχεία στο σπίτι, μπορείς να τα κρατήσεις για να τα βλέπεις και να τα χαίρεσαι. Για το λόγο αυτό, δε χρειάζεται να είναι καν συνδεδεμένα. ;)

A

AKARL

Guest
Θα χαλαστεις στο τέλος εσύ, επειδή μας διαβάζεις..
Σιγά σιγά θα σου αρέσει ο ήχος..Χωρίς αλλαγές καλωδίων!
Πάλι θα με κυνηγάνε οι μαγαζατορες που πουλάν καβλώδια...
Όλα τα ανωτέρω, εξαιρετικά μηχανήματα. Αν έχεις και συσκευασίες, μπορεί να πιάσουν καλά λεφτά στο eBay.

Τα μόνα που εκτιμώ, από τα υπάρχοντά σου, είναι οι μουσικές σου.

Τα υπόλοιπα, είναι απλώς για σκότωμα.

Δεν είδα πικάπ. Αν δεν έχεις μκ2, ο,τι και να έχεις, είναι επίσης για eBay.

Κι αυτή είναι η ταπεινή μου γνώμη. ;)

Φυσικά, αν σε ενδιαφέρει η παρουσία τους λόγω εμφάνισης, δηλαδή αν τα θες ως διακοσμητικά στοιχεία στο σπίτι, μπορείς να τα κρατήσεις για να τα βλέπεις και να τα χαίρεσαι. Για το λόγο αυτό, δε χρειάζεται να είναι καν συνδεδεμένα. ;)
Βρε μπουλντόζα, βρε οδοστρωτήρα .... ουδέποτε μίλησα περί καλ ... φτου κακό. :thumbsdown::thumbsdown::thumbsdown::thumbsdown:

Έχω ΚΑΙ ΜΚ2 (φέρστ χάντ, μίντ κοντίσιον). :gotcha::gotcha::gotcha: :boast::boast::boast::welcome:

"Για το λόγο αυτό, δε χρειάζεται να είναι καν συνδεδεμένα." :stinker::stinker::stinker:

:lolsign::lolsign::lolsign::lolsign::lolsign::lolsign::lolsign::lolsign::lolsign::lolsign::lolsign::lolsign:

Last edited by a moderator:

A

AKARL

Guest
Γεια σας κοπέλια, ξανοίξτε να δείτε ηντάπαθα ύστερα.

Πάω προχτές σε ένα μαγαζί που έχει τα πάντα όλα να αγοράσω μια ηλεκτρική χορτοκοπτική μηχανή (χρήσιμη σημείωση: είμαι εντελώς άσχιετος τόσο στα θέματα των χορτοκοπτικών μηχανών όσο και στο κόψιμο των χόρτων).

Έχοντας κάνει ιντερνετική έρευνα αγοράς κατέληξα σε δγυό-τρία μοντέλα πέριξ μιας τιμής Α.

Μιλάω εκεί με έναν πωλητή-μάστορα και με αρχίζει σε δγιάφορα τεχνικά και πρακτικά θέματα και αρχίζω και μπερδεύομαι. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης πάνω από 7-8 φορές μου αναφέρει "μην πάρεις αυτά που είδες (500-600 Watt) αλλά να σκεφτείς αυτό που είναι 1400 Watt" και σκέφτομαι εγώ "όχι ρε γ@μώ την καταδίκη μου πάλι σε "αυτγιά" έπεσα και τα κιλοβάτ του" και να του λέω κάτι κουλά του τύπου μα ο χώρος είναι πολύ μικρός, κάνα τεταρτάκι υπόθεση είναι, δεν είναι ανάγκη να έχει αυτές τις λαβές τύπου τιμόνι ποδηλάτου κλπ., κλπ.. Στο τέλος μου λέει εγώ αυτό προτείνω (γιατί έχουμε και σέρβις εδώ) εσύ μπορείς να πάρεις ότι θέλεις.
Τεσπά, δεν αγόρασα κάτι προχτές αλλά το σκέφτηκα οβερνάϊτ... Δεν είχε και άδικο λέω, η δγιαφορά τιμής σε σχετικούς όρους ήταν μεγάλη (+ 50%) αλλά σε απόλυτους μικρή και "κάτι" μέσα μου έλεγε ότι θα έπρεπε να εμπιστευτώ την πρότασή του.

Αγοράζω, τελικά, χτες το εργαλείο που μου πρότεινε ο μάστορας, το συναρμολογώ (ευκολάκι), μπαίνω στον χώρο και βλέπω τα πράγματα στην πράξη: Το τεταρτάκι έγινε μιάμιση ώρα δουλειάς, ένα λιγότερο ισχυρό μηχάνημα όχι μόνο δεν θα έκανε δουλειά αλλά θα τα έπαιζε κιόλας, οι χειρολαβές στυλ τιμόνι ποδηλάτου είναι όντως απαραίτητες γιατί αλλιώς αντί απλώς να κουραζόμουν θα τάφτυνα....

Συμπέρασμα: σε τεχνικά θέματα θα πρέπει ν' ακούμε τους "αυτγιάδες" (ιδιαιτέρως δε σε περιπτώσεις που το ζητούμενο είναι σαφώς προσδιορισμένο-μετρήσιμο κλπ.).

Τώρα αν κάποιος πονηρός θέλει να κάνει συνειρμούς και αναλογίες στον χώρο του ώντιο καλώς να ορίσει. Θα πρέπει όμως να αποφύγει τις ιδιαίτερες παγίδες που ενέχει η συγκεκριμένη αναλογία αν γενικευθεί στον χώρο του ώντιο. ;)

Δουλεύω στο μυαλό μου δυο θεματάκια που έχουν ένα γενικότερο ενδιαφέρον για τον μικρόκοσμό μας και είναι, νομίζω, αλληλένδετα:

α) Τι είναι το χαϊέντ στο χώρο του ώντιο και τι το χάλι-έντ, και
β) Ποια είναι η πραγματική αιτία των, πολλές φορές επικών διαστάσεων, διαφωνιών σχετικά με την εν οίκω αναπαραγωγή της μουσικής.

Είμαι σε καλό δρόμο και πιστεύω να μπορέσω να ανεβάσω νέο θρέντ λίαν συντόμως (χιντ: οι πιο προσεκτικοί εξ΄υμών μπορείτε να βρείτε μέρος των απαντήσεων στα διάφορα που έχω αναφέρει εδώ κι΄εκεί σε 2-3 θρέντ).

A

AKARL

Guest
Buongiorno frateli audiofili! :hi:

Το ενεργό κρος από που θα πάρει σήμα;
Yamaha 1000 έχει ο φίλος, υπάρχει κάποιος τρόπος να δώσει σήμα στο ενεργό κρος; Δεν έχει τελικό
250€
Τιμή έμαθες, που θα το συνδέσεις;
Εδώ είσαι
https://www.minidsp.com/products/dirac-series/ddrc-24

Κάπου λέει για ινφραρεντ βολιουμ κοντρόλ. Για ψαξτο στο μανιουαλ. Παίρνει και ντιρακ
Θα μπορούσε να παίξει , αν είχε pre out , main in. Δλδ αν χώριζε ο ολοκληρωμένος σε προ και τελικό. Τότε θα μπορούσε να παρεμβληθεί το ενεργό κροςς , και να χρησιμοποιηθεί ο τελικός του ολοκληρωμένου.
Σκεπτόμενος τα παραπάνω, διαβάζοντας ένθεν κακείθεν και έχοντας υπόψιν τους δεδομένους περιορισμούς κόστους κάνω την κάτωθι υπόθεση εργασίας:

1) Εξακολουθώ να χρησιμοποιώ τον Γιαμάχα ΑΣ-1000 επειδή έχει πρε-άουτ και μέϊν-ιν:

2) Μεταξύ του πρε-άουτ και μέϊν-ιν παρεμβάλλω αυτό (περίπου 260€) :

μαζί με αυτό:

3) Ο τελικός του Γιαμάχα ΑΣ-1000:

Maximum Power (4 ohms, 1kHz, 0.7% THD, for Europe): 160 W + 160 W
High Dynamic Power/Channel (8/6/4/2 ohms): 105/135/190/220 W

οδηγεί τα μιντ και τουήτερ των Ρόϊς 8.3:

a) b)

a) Διάγραμμα ευαισθησίας (dBSPL/2.83V/m). Ανηχοϊκή μέτρηση σε απόσταση 2m (συχνότητες πάνω από τα 400Hz).
b) Διάγραμμα ευαισθησίας (dBSPL/2.83V/m) με εξομάλυνση 0.33oct. Συνδυασμός far field/near field ψευδοανηχοϊκής μέτρησης. Μέτρηση επί του άξονα (κόκκινη καμπύλη) και μέση τιμή μετρήσεων εκτός άξονα (Listening Window, πράσινη καμπύλη).

c) d)

c) Μέτρο και φάση της εμπέδησης (πράσινη και κόκκινη καμπύλη αντιστοίχως).
d) Βηματική απόκριση

4) Προσθέτω δυο τέτοια με κόστος 535 € (αμφότερα, παραδοτέα στο σπίτι μου):

Έχουμε και λέμε:

α) το μινιντιεσπί με μικρόφωνο = 260 €
β) τα δυο Klipsch R-12SW = 535 €

Τόταλ = 795 € συν δυο τρίμετρα ιντερκοννέκτ (30-40 €?) είμαστε κάτω από 850 €.

Ερωτήσεις δυο:

α) Θα δουλέψει η ιδέα; Δηλ. οι συνδέσεις κλπ. βγάζουν νόημα και το βόλιουμ κοντρόλ του Γιαμάχα θα ελένχει και τα δυο σαμπγούφερ; :idk::confused:

β) Δεδομένου του συγκεκριμένου κόστους θα υπάρξει άξια λόγου αναβάθμιση του ακουστικού αποτελέζματος;

Grazie tante ...:D

Reaction score
1.655
Έχουμε και λέμε:

α) το μινιντιεσπί με μικρόφωνο = 260 €
β) τα δυο Klipsch R-12SW = 535 €

Τόταλ = 795 € συν δυο τρίμετρα ιντερκοννέκτ (30-40 €?) είμαστε κάτω από 850 €.

Ερωτήσεις δυο:

α) Θα δουλέψει η ιδέα; Δηλ. οι συνδέσεις κλπ. βγάζουν νόημα και το βόλιουμ κοντρόλ του Γιαμάχα θα ελένχει και τα δυο σαμπγούφερ; :idk::confused:

β) Δεδομένου του συγκεκριμένου κόστους θα υπάρξει άξια λόγου αναβάθμιση του ακουστικού αποτελέζματος;

Grazie tante ...:D[/QUOTE]

Καλή η ιδέα σου ΑΛΛΑ δεν υπολογίζεις καλά τα ευρά.

Επίσης δεν νομίζω ότι θα έχεις ρύθμιση της έντασης από τον ενισχυτή αλλά από αυτό που θα βάλεις πριν το miniDSP.

Θα σου πρότεινα πιο φτηνά υπογούφερ. 2 τέτοια πχ: http://www.m-audio.com/products/view/sbx10

A

AKARL

Guest
Καλή η ιδέα σου ΑΛΛΑ δεν υπολογίζεις καλά τα ευρά.
Γιατί; :confused:

αλλά από αυτό που θα βάλεις πριν το miniDSP.
Αυτό που θα βάλω πριν το miniDSP 2x4 HD θα είναι ο προενισχυτής του Γιαμάχα, δηλαδή: Γιαμάχα pre-out => miniDSP 2x4 HD => Γιαμάχα main-in. Έτσι μένουν τα δυο ελεύθερα κανάλια του miniDSP 2x4 HD να οδηγήσουν τα δυο σαμπ.

Που κάνω λάθος;;; :idk::idk::idk::confused::confused::confused:

Reaction score
1.655
Τα sub της Κλιπς κοστίζουν 535 το ένα. (εκεί είναι το λάθος)

Ο ενισχυτής σου δεν ξέρω αν γεφυρώνει το pre out & in. Για ψάξτο.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.114
2) Μεταξύ του πρε-άουτ και μέϊν-ιν παρεμβάλλω αυτό (περίπου 260€) :
Αν κατά την τωρινή κατάσταση έχει εκεί ανάμεσα βραχυκυκλωτήρες, τότε ναι, θα δουλέψει.

Αν δουλεύει ως ολοκληρωμένος, χωρίς βραχυκυκλωτήρες εκεί ανάμεσα, τότε τα ενώνει εσωτερικά, αν είναι αυτά που φαντάζεσαι, οπότε θα πρέπει να υπάρχει κάποιο πλήκτρο αποσύνδεσης ή εσωτερικοί βραχυκυκλωτήρες στυλ τζαμπερ οι οποίοι θα πρέπει να βγουν.

RTFM..:p

Τι θες, να το διαβάσουμε κι αυτό εμείς για σένα;:D

A

AKARL

Guest
Αν κατά την τωρινή κατάσταση έχει εκεί ανάμεσα βραχυκυκλωτήρες, τότε ναι, θα δουλέψει.

Αν δουλεύει ως ολοκληρωμένος, χωρίς βραχυκυκλωτήρες εκεί ανάμεσα, τότε τα ενώνει εσωτερικά, αν είναι αυτά που φαντάζεσαι, οπότε θα πρέπει να υπάρχει κάποιο πλήκτρο αποσύνδεσης ή εσωτερικοί βραχυκυκλωτήρες στυλ τζαμπερ οι οποίοι θα πρέπει να βγουν.

RTFM..:p

Τι θες, να το διαβάσουμε κι αυτό εμείς για σένα;:D
1) Εξωτερικό πλήκτρο αποσύνδεσης δεν υπάρχει.
upload_2017-4-11_13-42-26.jpeg

upload_2017-4-11_13-42-40.jpeg

2) Το εσωτερικό δεν το έχω εξερευνήσει.

3) TFM δεν αναφέρει πράμα επ΄αυτού. Έχει αυτό το Block Diagram από το οποίο δεν μπορώ να καταλάβω αν γεφυρώνει εσωτερικά και πως.

upload_2017-4-11_13-48-14.png

Reaction score
1.655
Νομίζω ότι δεν μπορείς να το κάνεις. Ο λόγος είναι ότι για να παίξει το main in, θα πρέπει να το επιλέξεις από το πάνελ μπροστά. Άρα δεν θα μπορείς να έχεις άλλη επιλογή στο Input.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.114
3) Ο τελικός του Γιαμάχα ΑΣ-1000:

Maximum Power (4 ohms, 1kHz, 0.7% THD, for Europe): 160 W + 160 W
High Dynamic Power/Channel (8/6/4/2 ohms): 105/135/190/220 W
Οπότε, στην καλύτερη των περιπτώσεων, ο γιαμαχα είναι 220 βατ στα 2 ωμ.
Δηλαδή είναι 110 βατ στα 4 ωμ και 55 βατ στα 8 ωμ.
Ενημερωτικά, εφόσον τα ηχεία κατεβαίνουν κάτω από τα 4 ωμ, έτσι το υπολογίζεις το πακέτο.

Αν τα ηχεία δεν κατεβαίνουν ποτέ κάτω από 4 ωμ, το υπολογίζεις ως εξής:
190 βατ στα 4, 95 βατ στα 8 ωμ.
Οκ?

οδηγεί τα μιντ και τουήτερ των Ρόϊς 8.3:

a) b)
Το τσίμπημα στους 20 χιλιοκυκλους του τουιτερ, υποθέτω ότι είναι συντονισμός της κάψας. Αυτό εντάξει, θέλει ένα ψαλίδι, που δεν είναι θέμα.

Το θέμα για μένα, είναι η οφ αξις απόκριση, η πράσινη γραμμή στο γράφημα, η οποία έχει μία πολύ γερή κοιλιά στα πρίμα.

Αυτή η καμπύλη, σου δείχνει τι θα παίρνει ο χώρος από το ηχείο σου, δηλαδή εσύ άλλο ηχείο θα ακούς, κι ο χώρος άλλο ηχείο θα ακούει.

Τελικά εσύ θα ακούς πιο πολύ το χώρο, παρά το ηχείο, και ο χώρος θα παίζει όπως παίζει το ηχείο στην οφ αξις απόκριση, συν τα τερτίπια του χώρου, δηλαδή ξεκινάει με φάουλ.

Το εν λόγω ηχείο είναι αξιόλογη σχεδίαση, ομολογουμένως. Όμως, ο μόνος τρόπος να παίξει σωστά, είναι πολύ μακριά από όλους τους τοίχους, και σε όσο πιο μικρή απόσταση ακρόασης γίνεται, ώστε να έχεις την μέγιστη άμεση ακτινοβολία από το ηχείο και την ελάχιστη άμεση, και να κάθεσαι καρφωμένος σε μία πολύ πολύ στενή θέση ακρόασης, δηλαδή έχει πολύ στενό σουιτ σποτ.

Κι αυτά στα λέω χωρίς να το ακούσω. :p

Δε το έχω ακούσει ποτέ, κι ούτε θα με ενδιέφερε.:D

Για να έχεις ευρύ σουιτ σποτ, χρειάζεται οι οφ αξις γραμμές απόκρισης να μη διαφέρουν πολύ από την ον αξις. Ομοίως, για να παίζει σωστά ο χώρος. Γι'αυτό βάζουν γουειβγκαιντ στα τουιτερ και στα μιντ κάτι κωλομόνιτορ. Οκ?8-)

το μινιντιεσπί με μικρόφωνο = 260 €
Αυτά είναι πάντα χρήσιμα.:p
[DOUBLEPOST=1491908269][/DOUBLEPOST]
Έχει αυτό το Block Diagram από το οποίο δεν μπορώ να καταλάβω αν γεφυρώνει εσωτερικά και πως.
Εκεί που λέει main direct έχει προφανώς τζαμπερακια εσωτερικά, αυτά που φαίνονται σα διακόπτες.
Άνοιξε να τα βρεις.

Αν τα αφαιρέσεις, δε θα παίζει, εκτός κι αν συνδέσεις με ένα εξωτερικό καλώδιο τα δύο ζεύγη βυσμάτων.

Θα περίμενα να έχει κουμπί στην πρόσοψη main direct ή κάποιο επιλογέα, που αν το πατήσεις ή το επιλέξεις, να μη παίζει από τα ηχεία, εκτός κι αν συνδέσεις με καλώδια τα πίσω ερσεά.

Last edited:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.919
Members
38.261
Νεότερο μέλος
eypsi