Jazzεμένος πενηντάρης ψάχνει

Reaction score
2.566
Τα ενεργα είναι που παντρεύεσαι, άσε που για να τα αποκτήσεις πρέπει να πουλήσεις σχεδόν ότι έχεις σε αστείες τιμές. Τα παθητικά ξανα βάζεις το κρος και ότι είχες έχεις.
Έτσι και αλλιώς το χόμπι είναι οικονομικά ανούσιο, ότι βολεύει τον καθένα.

Διαφωνώ, επίσης δεν καταλαβαίνω τί εννοείς 'οικονομικά ανούσιο'.

A

AKARL

Guest
Θα μπορούσε να ειναι ενα αδύναμο επιχείρημα κατα των ενεργών με dsp, OK, αλλα όχι κατα ενεργών γενικά. Δεν σε καταλαβαίνω, εξηγήσου.
Elementary my dear fellow...
You can't teach an old dog new tricks, as they say in Blighty. :(

Δγιαβάζω τέτγοια:

κλπ. και όχι τέτγοια:
upload_2017-4-4_12-35-56.jpeg

Ακούω (κυρίως) τέτγοια:

Χρησιμοποιώ αυτό το τηλέφωνο:
upload_2017-4-4_12-27-53.jpeg

Ξυρίζομαι με τέτγοια:
upload_2017-4-4_12-24-6.jpeg
upload_2017-4-4_12-24-30.jpeg

Γράφω με τέτγοια:
upload_2017-4-4_12-22-21.jpeg

κλπ. κλπ. σίγουρα το πχιάνεις το νόημα! ;)

Απλά, θέλω να ακούω αγαπημένη μουσική (όσο καλά και όμορφα μπορώ) χωρίς να πολυασχολούμαι με τα "άλλα".

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
85.158
Elementary my dear fellow...
You can't teach an old dog new tricks, as they say in Blighty. :(

Δγιαβάζω τέτγοια:

κλπ. και όχι τέτγοια:
View attachment 72655

Ακούω (κυρίως) τέτγοια:

Χρησιμοποιώ αυτό το τηλέφωνο:
View attachment 72653

Ξυρίζομαι με τέτγοια:
View attachment 72651 View attachment 72652

Γράφω με τέτγοια:
View attachment 72650

κλπ. κλπ. σίγουρα το πχιάνεις το νόημα! ;)

Απλά, θέλω να ακούω αγαπημένη μουσική (όσο καλά και όμορφα μπορώ) χωρίς να πολυασχολούμαι με τα "άλλα".
Γούστο σου και καπέλο σου. Μια χαρά.

Αυτα που λες τι σχέση εχουν με τα ενεργά δεν κατάλαβα...

Shepherd

Μόνιμος
Reaction score
10.774
Διαφωνώ, επίσης δεν καταλαβαίνω τί εννοείς 'οικονομικά ανούσιο'.
Ότι δεν υπάρχει συσχετισμός κόστους- απόδοσης. Δύσκολα και σε πολύ γενικές γραμμές βρίσκεις την πραγματική αξία των μηχανημάτων.
Πχ ένα ηχείο των 3000€ δεν παίζει (απαραίτητα) 2 ή 3 φορές καλύτερα από ενα των 1000€. Είναι πολλές οι τυχαίες μεταβλητές που εισάγει ο χρήστης.
Να μην πιάσουμε και την τιμολόγηση των κατασκευαστών , από καλώδια μέχρι φινίρισμα

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.204
επειδή στο ώντιο θέλω να παραμείνω άναλογκ μαν
Ο απολύτως καλύτερος τρόπος αναπαραγωγής του βινυλίου, ως γνωστόν, είναι η εφαρμογή της riaa σε ψηφιακό επίπεδο. ;)

Ας σου εξηγήσω, γιατί βαριέσαι το διάβασμα στα όσα έχουμε γράψει..:p

Δηλαδή, η έξοδος του πικάπ δε πάει σε φόνο στειτζ αλλά σε προενισχυτή μικροφώνου με μεταβαλλόμενο gain ή σε μετασχηματιστή, μετά περνάει από ένα A/D μετατροπέα, και μετά εφαρμόζεται η ισοσταθμιση riaa.

Κι έχεις ένα υπέροχο ψηφιακό σήμα, από το αναλογικό σου μέσο.

Την άνωθεν λύση την εφαρμόζω προσωπικά με την μετρικ χαλο, με τον εργαστηριακής ακριβείας προενισχυτή μικροφώνου της μετρικ. Κι άλλοι εδώ στο φόρουμ κάνουν το ίδιο, όπως ο βετ κι ο Κοτσίδης. Όπως είδες, στο θρεντ του Κοτσίδη με τα νέα τέρατα ηχεία του, παρήγγειλε τους ενσωματωμένους στη μετρικ μετασχηματιστές για στεπ απ της κεφαλής του πικάπ του. Τες πα δεν είναι πια τίποτα πρωτότυπο το να εφαρμόσεις ρια σε ψηφιακό επίπεδο απλώς είναι το πιο σωστό που μπορείς να κάνεις σε επίπεδο βινυλίου, ενώ ταυτόχρονα έχεις και τη δυνατότητα να εφαρμόσεις ισοσταθμιση στην πηγή, δηλαδή να βάλεις με σωστό τρόπο μπάσα και πρίμα στην κεφαλή σου ώστε να διαβάζει όπως προβλέπεται τους δίσκους, κι όχι όπως λάχει..8-)

Για σχόλια ακροάσεων (αλλά και μετρήσεις ρια ισοσταθμισης και σχόλια επί των μετρήσεων) δες το τεστ της μετρικ χαλο από τον Σταματάκο.:p

Κοστολογιο; 2,5 χιλιάρικα έχει η δική μου μετρικ, αλλά έχει και πολύ πιο φτηνές επιλογές, ακόμα και από την ίδια φίρμα.
Σε αυτό το κόστος, συμπεριλαμβάνεται φόνο στειτζ, 8 προενισχυτικά στάδια, 8 ντακ, ισοσταθμιση, κρος, κλπ. Η μετρικ χαλο έχει 8 ψηφιακές εξόδους με AES EBU, και 8 αναλογικές εξόδους με XLR, κι άλλες τόσες εισόδους, είτε αναλογικές είτε ψηφιακές, με κορυφαίους προενισχυτες (και μικροφώνου, που είναι χρήσιμες για μετρήσεις, και για φόνο στειτζ)

Οπότε, όπως ίσως κατάλαβες, ο αναλογκ μαν είναι κι αυτός κατά βάση ντιτζιταλ, αλλά δε το ήξερε..:p:D

A

AKARL

Guest
Άστα γιατί με αυτό έχω φαγωθεί και εγώ αυτές τις μέρες και νομίζω πως βρήκα τη χρυσή λύση χωρίς να πληρώσω μια προίκα
http://dbxpro.com/en/products/driverack-pa2
Πού'ναι το κουτί του, τα κουμπάκια, τα φέϊντερς, τα φωτάκια και όλα τα καλούδια βρε κουμπάρε;;; :confused::confused::confused:

πάρε ένα εκουαλάιζερ σαν και αυτό που σου ανέβασα , ξεντέριασε τα κροσσόβερ από τα ηχεία και βάλε τελικούς στα μεγάφωνα σκέτους... αυτό μου μυρίζεται πως θα κάνω και πιστεύω πως τα ηχεία θα παίξουν τελικά αυτό που πρέπει
Εγώ .... να κάνω τέτγοιες ... βαρβαρότητες .... στα γλυκούλια μου;;; Jamais! :rolleyes:

Reaction score
659
Εγώ προσωπικά έχω το μικρόβιο της προσωπικής πινελιάς και ας κάνω και κουταμάρες , πιο πολύ θα ευχαριστηθώ να παλέψω να φτιάξω κάτι ο ίδιος γιατί μου αρέσει να μαθαίνω παρά να πάρω κάτι έτοιμο που μαθησιακά δε θα μου προσφέρει τίποτα άλλο και στη συγκεκριμένη περίπτωση να ακούω μουσική με τρόπο που έχει αποφασίσει κάποιος κατασκευαστής ενεργών ηχείων ο οποίος έχει αποφασίσει για οικονομία χώρου και κόστους να έχει χώσει ότι τον βολεύει σε ένα κουτί και να ζητάει μια περιουσία επειδή έχει κάνει κάτι που εκείνον τον εξυπηρετεί από πλευράς πώλησης , εμφάνισης, εργονομίας και προπαντός προσδοκούμενου κέρδους

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.204
Βάλε ενα μικρόφωνο, άπειρες ώρες υπομονής - μετρήσεων - διαβάσματος και είσαι μέσα.
Όντως, άπειρες ώρες διαβάσματος.;)

Στο τέλος, αφού διαβάσεις ότι υπάρχει και φτιάξεις ότι καλύτερο μπορείς, θα πάρεις Άνταμ.:p:p

Αν πάρεις ενεργά θα χάσεις το παιχνίδι οπότε θα έχεις και κάτι να ασχοληθείς και να μάθεις
Σωστά.
Αν πάρεις ενεργά, μόνο μουσική θα μπορείς να ακούς.
Μ@λ@κια...8-):D:p

Ότι πουλάμε το χαρίζουμε οπότε το κρατάμε και κάνουμε και κανένα πείραμα
Πριν το πείραμα, προτείνω 2 χρόνια διάβασμα εντατικό. Μετά ναι, πείραμα. Μετά, ενεργά Άνταμ. :p:D

Reaction score
659
Πού'ναι το κουτί του, τα κουμπάκια, τα φέϊντερς, τα φωτάκια και όλα τα καλούδια βρε κουμπάρε;;; :confused::confused::confused:

Εγώ .... να κάνω τέτγοιες ... βαρβαρότητες .... στα γλυκούλια μου;;; Jamais! :rolleyes:
Εδώ σκέφτεσαι να πουλήσεις τα γλυκούλια σου για ένα παξιμάδι θηβαίικο
[DOUBLEPOST=1491299905][/DOUBLEPOST]
Όντως, άπειρες ώρες διαβάσματος.;)

Στο τέλος, αφού διαβάσεις ότι υπάρχει και φτιάξεις ότι καλύτερο μπορείς, θα πάρεις Άνταμ.:p:p

Σωστά.
Αν πάρεις ενεργά, μόνο μουσική θα μπορείς να ακούς.
Μ@λ@κια...8-):D:p

Πριν το πείραμα, προτείνω 2 χρόνια διάβασμα εντατικό. Μετά ναι, πείραμα. Μετά, ενεργά Άνταμ. :p:D
Έχεις λυσσάξει με τα ανταμ, να δω όταν βαρεθείς αυτή τη κουτίλα που παίζουν και οι ψιλές αρχίζουν και σε κουράζουν έτσι που τσιρίζουν μη τα βάλεις εδώ αγγελία γιατί θα πέσει πολύ γέλιο

A

AKARL

Guest
Ο απολύτως καλύτερος τρόπος αναπαραγωγής του βινυλίου, ως γνωστόν, είναι η εφαρμογή της riaa σε ψηφιακό επίπεδο. ;)

Ας σου εξηγήσω, γιατί βαριέσαι το διάβασμα στα όσα έχουμε γράψει..:p

Δηλαδή, η έξοδος του πικάπ δε πάει σε φόνο στειτζ αλλά σε προενισχυτή μικροφώνου με μεταβαλλόμενο gain ή σε μετασχηματιστή, μετά περνάει από ένα A/D μετατροπέα, και μετά εφαρμόζεται η ισοσταθμιση riaa.

Κι έχεις ένα υπέροχο ψηφιακό σήμα, από το αναλογικό σου μέσο.

Την άνωθεν λύση την εφαρμόζω προσωπικά με την μετρικ χαλο, με τον εργαστηριακής ακριβείας προενισχυτή μικροφώνου της μετρικ. Κι άλλοι εδώ στο φόρουμ κάνουν το ίδιο, όπως ο βετ κι ο Κοτσίδης. Όπως είδες, στο θρεντ του Κοτσίδη με τα νέα τέρατα ηχεία του, παρήγγειλε τους ενσωματωμένους στη μετρικ μετασχηματιστές για στεπ απ της κεφαλής του πικάπ του. Τες πα δεν είναι πια τίποτα πρωτότυπο το να εφαρμόσεις ρια σε ψηφιακό επίπεδο απλώς είναι το πιο σωστό που μπορείς να κάνεις σε επίπεδο βινυλίου, ενώ ταυτόχρονα έχεις και τη δυνατότητα να εφαρμόσεις ισοσταθμιση στην πηγή, δηλαδή να βάλεις με σωστό τρόπο μπάσα και πρίμα στην κεφαλή σου ώστε να διαβάζει όπως προβλέπεται τους δίσκους, κι όχι όπως λάχει..8-)

Για σχόλια ακροάσεων (αλλά και μετρήσεις ρια ισοσταθμισης και σχόλια επί των μετρήσεων) δες το τεστ της μετρικ χαλο από τον Σταματάκο.:p

Κοστολογιο; 2,5 χιλιάρικα έχει η δική μου μετρικ, αλλά έχει και πολύ πιο φτηνές επιλογές, ακόμα και από την ίδια φίρμα.
Σε αυτό το κόστος, συμπεριλαμβάνεται φόνο στειτζ, 8 προενισχυτικά στάδια, 8 ντακ, ισοσταθμιση, κρος, κλπ. Η μετρικ χαλο έχει 8 ψηφιακές εξόδους με AES EBU, και 8 αναλογικές εξόδους με XLR, κι άλλες τόσες εισόδους, είτε αναλογικές είτε ψηφιακές, με κορυφαίους προενισχυτες (και μικροφώνου, που είναι χρήσιμες για μετρήσεις, και για φόνο στειτζ)

Οπότε, όπως ίσως κατάλαβες, ο αναλογκ μαν είναι κι αυτός κατά βάση ντιτζιταλ, αλλά δε το ήξερε..:p:D
Εντάξει, ΟΚ, χμμμ .... είσαι αδιόρθωτος, ανεπίδεκτος μαθήσεως, :headbang:, και απάλευτος ..... ΧΑΪΕΝΤΑΣ!!!:roflmao::roflmao::roflmao:

(με την ορθή, πάντα, έννοια) :wink: :hi::drinks:

Λοιπόν, επί του παρόντος έχω αυτό:

αυτό:

και αυτό:

ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΑΝΑΛΟΓΙΚΑΘΡΩΠΑΣ! :imtheking:

Τα χίλια μύρια δίκια έχεις τόσο για το σωστότερο όσο και για το καλύτερο αλλά εγώ δεν ασχολούμαι με το χαϊέντ (σίγουρα καταλαβαίνεις τι εννοώ).

Τώρα, αν ντρέπεσαι να προτείνεις κάνα παθητικό ηχείο - μη σου βγει και κάνα κακό όνομα στην πιάτσα - Πέψε Μήνυμα κουμπάρε και θα μείνει αυστηρά μεταξύ μας! :onthequiet::onthequiet::onthequiet:

(Θα ληφθεί σοβαρότατα υπόψιν ;)).

Reaction score
2.566
Ότι δεν υπάρχει συσχετισμός κόστους- απόδοσης. Δύσκολα και σε πολύ γενικές γραμμές βρίσκεις την πραγματική αξία των μηχανημάτων.
Για να θεωρητικολογίσουμε λίγο...οκ, τί εννοείς πραγματική αξία?
Αν εννοείς το κόστος παραγωγής των μηχανημάτων, αυτό εύκολα μπορεί να εκτιμηθεί.
Αν εννοείς την αξία της υποκειμενικής πρόσληψης ικανοποίησης από αυτά (και από κάθε προιόν), αυτό πράγματι είναι δύσκολο να εκτιμηθεί (κι αυτής ο υπολογισμός πάντως, αποτελεί πλέον αντικείμενο έρευνας ενός σχετικά νέου κλάδου επιστημών, του λεγόμενου neuronomics).
Αλλά στο προκείμενο και για να απλοποιήσουμε το ζήτημα, δανειζόμενοι από τη κυρίαρχη οικονομική θεωρία, κάθε καταναλωτής έχει έναν χάρτη προτιμήσεων αν θες, που περιορίζεται από το εισόδημά του, συνεπώς, στο κεφάλι του καθενός μας, προφανώς και υπάρχει συσχετισμός κόστους-απόδοσης. Είναι εκείνος ο χώρος που τέμνεται από αυτά τα δύο στοιχεία (προσωπικές προτιμήσεις-προσωπικό εισόδημα) και είναι αυτός που μας κατευθύνει στις επιλογές μας. Άρα εκτίμηση 'πραγματικής αξίας' με την έννοια που νομίζω την αναφέρεις εσύ, γενικά και αόριστα δεν υπάρχει, είναι διαφορετική για τον καθένα και σίγουρα εκτιμάται. Τουλάχιστον εγώ την εκτιμώ...:D

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.204
όταν βαρεθείς αυτή τη κουτίλα που παίζουν και οι ψιλές αρχίζουν και σε κουράζουν έτσι που τσιρίζουν μη τα βάλεις εδώ αγγελία γιατί θα πέσει πολύ γέλιο
Περιγράφεις λάμπα με κόρνες ή χαρμπεθ; Έχω δίλημμα..
ντρέπεσαι να προτείνεις κάνα παθητικό
Τα ημιενεργά Γκόλντεν ίαρ που σου'πε ο ντιμιφουτ.

Θες τα δικά μου μαγκνεπαν;

Μετά, Άνταμ. Όταν γίνεις σοφός χαϊεντάς. Σε καμιά 10-ετια.

Shepherd

Μόνιμος
Reaction score
10.774
Για να θεωρητικολογίσουμε λίγο...οκ, τί εννοείς πραγματική αξία?
Αν εννοείς το κόστος παραγωγής των μηχανημάτων, αυτό εύκολα μπορεί να εκτιμηθεί.
Αν εννοείς την αξία της υποκειμενικής πρόσληψης ικανοποίησης από αυτά (και από κάθε προιόν), αυτό πράγματι είναι δύσκολο να εκτιμηθεί (κι αυτής ο υπολογισμός πάντως, αποτελεί πλέον αντικείμενο έρευνας ενός σχετικά νέου κλάδου επιστημών, του λεγόμενου neuronomics).
Αλλά στο προκείμενο και για να απλοποιήσουμε το ζήτημα, δανειζόμενοι από τη κυρίαρχη οικονομική θεωρία, κάθε καταναλωτής έχει έναν χάρτη προτιμήσεων αν θες, που περιορίζεται από το εισόδημά του, συνεπώς, στο κεφάλι του καθενός μας, προφανώς και υπάρχει συσχετισμός κόστους-απόδοσης. Είναι εκείνος ο χώρος που τέμνεται από αυτά τα δύο στοιχεία (προσωπικές προτιμήσεις-προσωπικό εισόδημα) και είναι αυτός που μας κατευθύνει στις επιλογές μας. Άρα εκτίμηση 'πραγματικής αξίας' με την έννοια που νομίζω την αναφέρεις εσύ, γενικά και αόριστα δεν υπάρχει, είναι διαφορετική για τον καθένα και σίγουρα εκτιμάται. Τουλάχιστον εγώ την εκτιμώ...:D
Με όλα αυτά καθόλου δεν διαφωνώ, μόνο που είναι η τιμολογιακή προσέγγιση του κατασκευαστή.

Σαν καταναλωτής με ενδιαφέρει αν ο λαμπάτος των 5W και 20,000€ τον παίζει :gotcha: 20 φορές καλύτερα από τον κράουν των 1000€. Εντάξει το 20 φορές σχήμα λόγου είναι αλλά κατάλαβες τι εννοώ

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.204
That's one small step for [a] man, one giant leap for mankind... :hi: :D
Μόνο και μόνο γιατί έχουν καλό στεπ ρισπονς, και είναι ενεργά στα μπάσα, οπότε οι βλακείες που μπορεί να κάνει ο χρήστης είναι ελαφρώς περιορισμένες. ;)
[DOUBLEPOST=1491302382][/DOUBLEPOST]
Λοιπόν, αφού επιμένεις, από παθητικά πάρε Amphion τα επαγγελματικά τους με τους ενισχυτές τους.
http://www.amphion.fi/en/create/products/
Και το σαμπ τους.

A

AKARL

Guest
Τα ημιενεργά Γκόλντεν ίαρ που σου'πε ο ντιμιφουτ.
Μόνο και μόνο γιατί έχουν καλό στεπ ρισπονς, και είναι ενεργά στα μπάσα, οπότε οι βλακείες που μπορεί να κάνει ο χρήστης είναι ελαφρώς περιορισμένες. ;)
[DOUBLEPOST=1491302382][/DOUBLEPOST]
Και το σαμπ τους.
Ναι, αλλά τα γούφερ δε θα με ξανοίγουν κατάφατσα... τους τοίχους θα ξανοίγουν :confused::confused::confused:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.951
Members
38.268
Νεότερο μέλος
kostas vak