Jazzεμένος πενηντάρης ψάχνει

Reaction score
659
Σαν σήμερα πήγε
Το δρόμο των παθητικών και των πικάπ;
Γιατί στις αγγελίες όλο και πιο πολλά πικάπ βλέπω, και φυσικά τα παθητικά ηχεία είναι σα καραμέλες, έλα πάρε κι εσύ μία. :gotcha:

Μόδα είναι το πικάπ. Τράβα μία βόλτα στα παμπλικ να το δεις το πράγμα στην αληθινή του διάσταση.:p

Υπάρχουν πάντως και πολλά παθητικά ηχεία που προσπαθούν (ανεπιτυχώς για μένα) να είναι "μοντέρνα". Τουλάχιστον προσπαθούν θα μου πείτε..:D

Δυστυχώς, τα ενεργά μόνιτορ είναι απλώς "εργαλεία δουλειάς", το μόνο που κάνουν είναι να παίζουν σωστά μουσική. Δε σας χρειάζονται.:fuckyou:
Κύριε Κώστα αν σας περισσεύει κανένα πικάπ , όχι σαν τις πλαστικατζούρες του παμπλικ ή τιποτα βινύλια αγρατζούνιστα εισαγωγής και δε τα θέλετε δώστε τα σε μένα να τα φυλάξω ,όσο για τα παθητικά ηχεία αν σας βρίσκεται κανένα γουιλσον στην αποθήκη σας ενδιαφέρομαι... δυστυχώς για εσας γεννήθηκα με α/μ τηλεόραση , σεμεδάκι από πάνω και έπαιζε ΕΙΡΤ και ΥΕΝΕΔ.
Πράγματι δεν είναι δουλειά μου η αναπαραγωγή ,ούτε και με νοιάζει ποιά μέρα έγραφε τη φωνή του γκίλαν στο τσαιλντ ιν ταιμ στο στούντιο και αν είχε κωλοκαιρο η πτώση τάσης και παραμόρφωνε γιατί δεν ήμουν εκεί εκτος αν εσείς ησταν παρών σε κάθε ηχογράφηση και ξέρετε ποια είναι η σωστή αναπαραγωγή.
Η αληθινή διάσταση όπως αναφέρετε είναι φορητά μπλουτουθ ηχειάκια του 20ευρου ,κινητά παντόφλες και κάτι κινέζικες σαβούρες από πλαστικό και αλουμίνιο από βουνίσια κινέζικη πέτρα που υπόσχονται ατέλειωτη διασκέδαση με αναπαραγωγή γιουτιουμπ και σποτιφαι.
Μάλλον με τους κλας ντι έχετε μείνει πίσω.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.208
Κύριε Κώστα αν σας περισσεύει κανένα πικάπ , όχι σαν τις πλαστικατζούρες του παμπλικ ή τιποτα βινύλια αγρατζούνιστα εισαγωγής και δε τα θέλετε δώστε τα σε μένα να τα φυλάξω
Έχω ένα 1200 μκ5, το οποίο μόνο πλαστικουρα δεν είναι, και το οποίο όχι, δε μου περισσεύει, το θέλω να γυρνάει κάνα βινύλιο, μ'αρέσει να βλέπω το μαύρο δίσκο να φέρνει βόλτες. ;)

όσο για τα παθητικά ηχεία αν σας βρίσκεται κανένα γουιλσον στην αποθήκη σας ενδιαφέρομαι...
Μου βρίσκονται κάτι μαγκνεπαν, πρώτο χέρι, έχω και την απόδειξη αγοράς (7.300€), ενδιαφέρεστε; Στημένα με φρέσκα ριμπον, γυαλιστερά κι άψογα. Είναι μάλιστα με βελτιωμένες καλωδιώσεις, έχουν goertz παντού. Με τα μαμά κροσοβερ. Και ενισχυμένο το πλαίσιο με κιλοδοκό για καλύτερα μικρο και μακρο δυναμικά. ;)

δυστυχώς για εσας γεννήθηκα με α/μ τηλεόραση , σεμεδάκι από πάνω και έπαιζε ΕΙΡΤ και ΥΕΝΕΔ.
Γιατί δυστυχώς; Και γω έκανα το τηλεκοντρόλ μικρός, με σήκωναν οι γονείς μου να αλλάζω σταθμό, πατώντας το κουμπί της ΥΕΝΕΔ.. το δε σεμεδακι, ήταν στανταρακι ακόμα και πάνω στα πρώτα ηχεία που έφτιαξα στο πατρικό μου, όταν ήμουν ακόμα στο δημοτικό. Τα εν λόγω ηχεία, ακόμα βρίσκονται στο πατρικό μου, ακόμα δουλεύουν, κι ακόμα έχουν σεμεδακι πάνω τους, ενώ η τηλεόραση πλέον δεν έχει, διότι είναι πολύ στενή (LCD) και δε κάθεται σεμεδακι πάνω της, ειδάλλως θα είχε βάλει η μάνα..

Πράγματι δεν είναι δουλειά μου η αναπαραγωγή
Κανενός ανθρώπου δουλειά δεν είναι. Είναι δουλειά των μηχανημάτων. Οι άνθρωποι παίζουν μουσική, και τα μηχανήματα παίζουν τα μέσα μεταφοράς της ηχογράφησης. Βασικές έννοιες..

ούτε και με νοιάζει ποιά μέρα έγραφε τη φωνή του γκίλαν στο τσαιλντ ιν ταιμ στο στούντιο και αν είχε κωλοκαιρο η πτώση τάσης και παραμόρφωνε γιατί δεν ήμουν εκεί εκτος αν εσείς ησταν παρών σε κάθε ηχογράφηση και ξέρετε ποια είναι η σωστή αναπαραγωγή.
Κανένας μας δεν ήταν παρών σε καμία ηχογράφηση. Αυτές είναι δουλειές του ηχολήπτη. Γι'αυτό και επαναλαμβάνω ότι κανείς μας δεν έχει έγκυρη άποψη για καμία ηχογράφηση, παρά μόνο οι στουντιάδες που τις φτιάξανε και οι ηχολήπτες φυσικά, που ήταν παρόντες στο αρχικό μουσικό δρώμενο. ;)

Δηλαδή δεν ισχυρίζομαι ότι δεν έχει αξία η δική σου άποψη, είμαι απολύτως βέβαιος ότι δεν έχει καμία αξία η άποψη κανενός, του εαυτού μου (πρωτίστως) συμπεριλαμβανομένου. :)

Η αληθινή διάσταση όπως αναφέρετε είναι φορητά μπλουτουθ ηχειάκια του 20ευρου ,κινητά παντόφλες και κάτι κινέζικες σαβούρες από πλαστικό και αλουμίνιο από βουνίσια κινέζικη πέτρα που υπόσχονται ατέλειωτη διασκέδαση με αναπαραγωγή γιουτιουμπ και σποτιφαι.
Και η στροφή του κόσμου, δικαιώνει τις άνωθεν υποσχέσεις. ;)
Είδες η τεχνολογία;
Δε πιστεύω να θεωρείς όλο τον κόσμο ηλίθιο και κουφό, και μόνο τον εαυτό σου έξυπνο και χρυσαυτιά..:p

Πόσο μάλλον όταν και ανάμεσά μας έχουμε λάτρεις της κλασικής μουσικής, σα την ψωνάρα τον ντιμιφουτ :p που μία χαρά ακούνε από στριμινγκ και i-tunes με το αηφόνι τους και τις λοιπές φτηνιαδουρες κινεζιές ασύρματης διασύνδεσης, που όλα μαζί δεν αξίζουν όσο μία λυχνία 845 που έχω πεταμένη στην ντουλάπα, ή κάτι πυκνωτές copper paper in oil του Jensen που κάνουν παρέα στην εν λόγω λυχνία, δίπλα στο λαμπατο buffer με λάμπες nos και Jan..8-)

Μάλλον με τους κλας ντι έχετε μείνει πίσω.
Πόσο πίσω δηλαδή είμαι με τα ενκορ; Τώρα βγάζει κριτική ο Σταματάκος τα μόλα μόλα, τώρα ανέβηκαν στο στερεοφιλ στα ρικομεντεντ του 2017 ένα σωρό ενκορ, για όνομα...:dance2::dance2::dance2:

Και βεβαίως (όπως έχω ξαναπεί) η ενασχόληση με ενισχυτικες βαθμίδες με αφήνει παγερά αδιάφορο, είτε πρόκειται για ενκορ είτε για λάμπες. Μάλιστα, όσον αφορά τις ενισχυτικες βαθμίδες, η πιο πιθανή "αναβάθμιση" που θα κάνω, είναι σε ICE modules της μπανγκενολουφσεν, τα οποία εμπεριέχονται στα νέα ενεργά Άνταμ, και φυσικά εμπεριέχονται στα μπεολαμπ της μπανγκενολουφσεν, αυτά τα ντιεσπιαζόμενα, που βρίσκονται επίσης στα τοπ ρεκομεντεντ ηχεία του στερεοφιλ για το 2017. :dance2::dance2::dance2:

Βεβαίως, είτε Άνταμ πάρω, είτε μου πέσει το Λόττο και πάρω μπανγκενολουφσεν, τους ICE δε πρόκειται να τους δω πως είναι, καθότι βρίσκονται κρυμμένοι εντός της καμπίνας του ηχείου. Μ@λ@κία, δε ρίχνεις γκόμενα έτσι, ε;:fuckyou:

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.208
Εδώ λοιπόν, μπορείτε να θαυμάσετε την αρτιότητα της υλοποίησης του πούτση, τις κορυφαίες μετρήσεις (που σε κάποιες τιμές ήταν καλύτερες του μετρητικού εξοπλισμού του Σταματάκου), και να δώσετε ρισπεκτ στον άνθρωπο που προφανώς διαβάζει τι σας γράφω εδώ, διότι όπως βλέπετε με επαναλαμβάνει: :p

" ..ο συντελεστής απόσβεσης ο οποίος υπολογίστηκε στο 2.800, μια τεράστια τιμή που προϊδεάζει για μηδενικές αποκλίσεις στην απόκριση συχνότητας κατά την οδήγηση φορτίων των οποίων το μέτρο της αντίστασης μεταβάλλεται σε συνάρτηση με την συχνότητα."

Είναι αυτή η χαζομάρα που σας λέω ότι αποτελεί το ατού των εκνορ, πως αδιαφορούν για τις μεταβολές εμπέδησης του ηχείου σας..8-)

Κι είναι αυτό που δε μπορούν να κάνουν οι λαμπατοι..:fuckyou:

(και οι οποίοι είναι καταδικασμένοι να παίζουν όπως λάχει, αναλόγως του σχεδιαγράμματος μεταβολής της εμπέδησης του ηχείου στο φάσμα. Δηλαδή, για να σας το εξηγήσω στην αληθινή του βάση, οι λαμπατοι ενισχυτές δεν έχουν "χαρακτήρα", αλλά αποκτούν τον εκάστοτε τυχαίο χαρακτήρα που επιτάσσει το σχεδιάγραμμα εμπέδησης του ηχείου, κι όχι ο όποιος ηχητικός "χαρακτήρας" αυτού καθαυτού του ηχείου. 8-))

Last edited:

Reaction score
659
Έχω ένα 1200 μκ5, το οποίο μόνο πλαστικουρα δεν είναι, και το οποίο όχι, δε μου περισσεύει, το θέλω να γυρνάει κάνα βινύλιο, μ'αρέσει να βλέπω το μαύρο δίσκο να φέρνει βόλτες. ;)

Μου βρίσκονται κάτι μαγκνεπαν, πρώτο χέρι, έχω και την απόδειξη αγοράς (7.300€), ενδιαφέρεστε; Στημένα με φρέσκα ριμπον, γυαλιστερά κι άψογα. Είναι μάλιστα με βελτιωμένες καλωδιώσεις, έχουν goertz παντού. Με τα μαμά κροσοβερ. Και ενισχυμένο το πλαίσιο με κιλοδοκό για καλύτερα μικρο και μακρο δυναμικά. ;)

Γιατί δυστυχώς; Και γω έκανα το τηλεκοντρόλ μικρός, με σήκωναν οι γονείς μου να αλλάζω σταθμό, πατώντας το κουμπί της ΥΕΝΕΔ.. το δε σεμεδακι, ήταν στανταρακι ακόμα και πάνω στα πρώτα ηχεία που έφτιαξα στο πατρικό μου, όταν ήμουν ακόμα στο δημοτικό. Τα εν λόγω ηχεία, ακόμα βρίσκονται στο πατρικό μου, ακόμα δουλεύουν, κι ακόμα έχουν σεμεδακι πάνω τους, ενώ η τηλεόραση πλέον δεν έχει, διότι είναι πολύ στενή (LCD) και δε κάθεται σεμεδακι πάνω της, ειδάλλως θα είχε βάλει η μάνα..

Κανενός ανθρώπου δουλειά δεν είναι. Είναι δουλειά των μηχανημάτων. Οι άνθρωποι παίζουν μουσική, και τα μηχανήματα παίζουν τα μέσα μεταφοράς της ηχογράφησης. Βασικές έννοιες..

Κανένας μας δεν ήταν παρών σε καμία ηχογράφηση. Αυτές είναι δουλειές του ηχολήπτη. Γι'αυτό και επαναλαμβάνω ότι κανείς μας δεν έχει έγκυρη άποψη για καμία ηχογράφηση, παρά μόνο οι στουντιάδες που τις φτιάξανε και οι ηχολήπτες φυσικά, που ήταν παρόντες στο αρχικό μουσικό δρώμενο. ;)

Δηλαδή δεν ισχυρίζομαι ότι δεν έχει αξία η δική σου άποψη, είμαι απολύτως βέβαιος ότι δεν έχει καμία αξία η άποψη κανενός, του εαυτού μου (πρωτίστως) συμπεριλαμβανομένου. :)

Και η στροφή του κόσμου, δικαιώνει τις άνωθεν υποσχέσεις. ;)
Είδες η τεχνολογία;
Δε πιστεύω να θεωρείς όλο τον κόσμο ηλίθιο και κουφό, και μόνο τον εαυτό σου έξυπνο και χρυσαυτιά..:p

Πόσο μάλλον όταν και ανάμεσά μας έχουμε λάτρεις της κλασικής μουσικής, σα την ψωνάρα τον ντιμιφουτ :p που μία χαρά ακούνε από στριμινγκ και i-tunes με το αηφόνι τους και τις λοιπές φτηνιαδουρες κινεζιές ασύρματης διασύνδεσης, που όλα μαζί δεν αξίζουν όσο μία λυχνία 845 που έχω πεταμένη στην ντουλάπα, ή κάτι πυκνωτές copper paper in oil του Jensen που κάνουν παρέα στην εν λόγω λυχνία, δίπλα στο λαμπατο buffer με λάμπες nos και Jan..8-)

Πόσο πίσω δηλαδή είμαι με τα ενκορ; Τώρα βγάζει κριτική ο Σταματάκος τα μόλα μόλα, τώρα ανέβηκαν στο στερεοφιλ στα ρικομεντεντ του 2017 ένα σωρό ενκορ, για όνομα...:dance2::dance2::dance2:

Και βεβαίως (όπως έχω ξαναπεί) η ενασχόληση με ενισχυτικες βαθμίδες με αφήνει παγερά αδιάφορο, είτε πρόκειται για ενκορ είτε για λάμπες. Μάλιστα, όσον αφορά τις ενισχυτικες βαθμίδες, η πιο πιθανή "αναβάθμιση" που θα κάνω, είναι σε ICE modules της μπανγκενολουφσεν, τα οποία εμπεριέχονται στα νέα ενεργά Άνταμ, και φυσικά εμπεριέχονται στα μπεολαμπ της μπανγκενολουφσεν, αυτά τα ντιεσπιαζόμενα, που βρίσκονται επίσης στα τοπ ρεκομεντεντ ηχεία του στερεοφιλ για το 2017. :dance2::dance2::dance2:

Βεβαίως, είτε Άνταμ πάρω, είτε μου πέσει το Λόττο και πάρω μπανγκενολουφσεν, τους ICE δε πρόκειται να τους δω πως είναι, καθότι βρίσκονται κρυμμένοι εντός της καμπίνας του ηχείου. Μ@λ@κία, δε ρίχνεις γκόμενα έτσι, ε;:fuckyou:
Το μκ με αφηνει εντελως αδιαφορο οπως το επιπλο της φιλιπς της σχωρεμενης της γιαγιας μου καθως και τα μαγκνεπαν που μοιαζουν με ορθιες σιδερωστρες η σβηστες σομπες χαλαζια
Το ποσες λαμπες εχετε ή πυκνωτες σπιτι η κουλουρες καλωδια δε δικαιωνει τιποτα , δεν αμφιβαλλω για την εμπειρια σας αλλα μην υποτιματε την αποψη κανενος γιατι ολοι εχουν βιωματα και εμπειριες τις οποιες εσεις προφανως αγνοειτε.
Σεβομαι τη γνωμη σας οπως και του καθε συνανθρωπου μου οπως και αυτα τα πολυδιαφημισμενα ανταμ που τελικα καταφερα και τα ακουσα καμια σχεση δεν εχουν με αναπαραγωγη μουσικων οργανων καθως ξερουμε ολοι ηχους οργανων αλλα προκειται για κατι παλιοκουτα με κινεζικα ηλεκτρονικα που αυτο που παιζουν ειναι μονο για να ακους στα πανηγυρια που πουλανε σαμαλι και σουβλακια Καλυτερα παιζανε τα τζιμπιελ , τα μαρσαλ και τα γιαμαχα που ειχαμε καποτε στα σπιτια μας οταν μαζευομασταν με χαμοντ , γκιμπσον, ταμα και αλλα τετοια παλιο-οργανα της εποχης που μαλλον δεν εχετε ακουσει ποτε και βγαζαμε κανενα κομματακι που γουσταραμε
Οσο για τη μπαγκεντολφσεν ειναι μια εταιρια που παντα μ@λακιες για γκλαμουροβλαχους εβγαζε με το μονο ινοβεισον το αμφιβολο ντιζαιν και την υψηλη τιμη για να δικαιολογησει τα αδικαιολογητα ( για πεστε μας ποια συσκευη της αξιζε ποτε τα λεφτα της ;) beolab beovision beopaparies.
το στερεοφιλ οτι λεει ισχυει η το γουατς χαι φαι ή το χαιτεκ αυτα που ελεγε ; χα χα χα αν υποστηριζετε οτι διαβαζετε δεν χρειαζομαι τη γνωμη σας τα διαβαζω και μονος μου
Οσο για το δαχτυλακι που βαζετε καθε φορα στο τελος επειδη το βρισκω αγενες πολυ η κοψτε το η βουτηξτε το σε καμια μπουγατσα και γλυψτε το
Ευχαριστω πολυ

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.208
Το μκ με αφηνει εντελως αδιαφορο οπως το επιπλο της φιλιπς της σχωρεμενης της γιαγιας μου καθως και τα μαγκνεπαν που μοιαζουν με ορθιες σιδερωστρες η σβηστες σομπες χαλαζια
Χαχαχαχαχα, σόμπες χαλαζία; Χαχαχαχαχα, πολύ πετυχημένο! Μπα σε καλό σου, πνίγηκα στο γέλιο! :D

Νταξ, τα υπόλοιπα που έγραψες, αγνοώντας τα συνεχίζω. Δε μπαίνω στη διαδικασία πουλιομετρήματος! (την έχω μεγαλύτερη όμως) :p

vasilisnt

Golden Boy!
Reaction score
2.750
μας τρολαρει...
[DOUBLEPOST=1490884276][/DOUBLEPOST]αυτα λεω στους κολλητους και με αυτο το τροπο για να τους φορτωσω! χαχα

για καμια γκομενα , για το οτι πηγαν καπου φλωρε κλπ...

A

AKARL

Guest
Καλημέρα παιδγιά! :)

Χτες το απόγευμα είχα μείνει για ένα δίωρο "μόνος στο σπίτι" :party: και έβανα να παίξει ένα ΣΩΨΔ του Κνόπφλερ. Επηρεαζμένος από αυτά που έχω διαβάσει επαέ πέρα "ανακάλυψα" ότι ο Γιαμάχα έχει δγυό μυστήρια πωσταλένε που το ένα γράφει ΜΠΑΣ και το άλλο ΤΡΕΜΠΛΕ. :idk::idk::idk:

Πλησιάζω αυτά τα μαραφέτγια του :devilish::devilish::devilish: και τα γυρνώ από τη μιά και την άλλη και ω του θαύματος: :onthequiet: Άκουσα καλύτερα!:onthequiet:

Ρε παιδγιά τόσα χρόνια δε λέγανε οι γνωρίζοντες ότι τα ΜΠΑΣ και τα ΤΡΕΜΠΛΕ είναι φτου κακό γιατί αλλοιώνουνε το αειπάρθενο του σήματος; :confused::confused::confused: - Άσχιετοι!!!

Ψήνομαι να πάρω κανά εκουαλάϊζερ και να λύσω το πρόβλημά μου! :imtheking:

Α, και κάτι άλλο:

Όλο αυτό το διάστημα σκέφτηκα πάρα πολύ τόσο τη σχέση μου με τη μουσική (θένκς Μπούτχια) και τη σχέση μου με την αναπαραγωγή τζη (θένκς Κωσταυτγιά).

Επειδή η πλειοψηφία της μουσικής που κατέχω είναι στο άναλογκ ντομέϊν και όχι στο ντίτζιταλ (που λέει κειονάς ο Σβέν Όλαφσεν του Κωσταυτγιά ;)) και επειδή στο ώντιο θέλω να παραμείνω άναλογκ μαν επαναφέρω την ερώτηξη:

Με πγοιά παθητικά ηχεία έως 2Κ θα μπορούσα να αντικαταστήσω τα Ρόϊς ώστε να έχω σαφώς και εντυπωσιακά καλύτερο :D (αλλά ... λάθος :() αποτέλεζμα;

Σε δεύτερη φάση μπορεί να πάρω και κανά δγυό κνορ μονοκυβάκια και να λήξει το θέμα εκεί! :hi:

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
85.159
Επειδή η πλειοψηφία της μουσικής που κατέχω είναι στο άναλογκ ντομέϊν και όχι στο ντίτζιταλ
Δεν καταλαβαίνω γιατι αυτο που λες αποκλείει τη χρήση ενεργών ηχείων.

Θα μπορούσε να ειναι ενα αδύναμο επιχείρημα κατα των ενεργών με dsp, OK, αλλα όχι κατα ενεργών γενικά. Δεν σε καταλαβαίνω, εξηγήσου.

Αν κανεις το λαθος να πας σε παθητικά, δες τα:
ATC19, (και μετα θα ψάχνεις για σαμπ)
GoldenEar Triton 5. Αν σε παιρνει για λίγο παραπανω το μπατζετ δες και το Triton 3+, παθητικό αλλα με ενεργό sub+dsp.

Ειδικά σε αυτη την κατηγορία τιμής νομίζω πως το value for money των ενεργών ειναι πολλαπλάσιο, όχι απλως μεγαλύτερο.

Reaction score
659
Καλημέρα παιδγιά! :)

Χτες το απόγευμα είχα μείνει για ένα δίωρο "μόνος στο σπίτι" :party: και έβανα να παίξει ένα ΣΩΨΔ του Κνόπφλερ. Επηρεαζμένος από αυτά που έχω διαβάσει επαέ πέρα "ανακάλυψα" ότι ο Γιαμάχα έχει δγυό μυστήρια πωσταλένε που το ένα γράφει ΜΠΑΣ και το άλλο ΤΡΕΜΠΛΕ. :idk::idk::idk:

Πλησιάζω αυτά τα μαραφέτγια του :devilish::devilish::devilish: και τα γυρνώ από τη μιά και την άλλη και ω του θαύματος: :onthequiet: Άκουσα καλύτερα!:onthequiet:

Ρε παιδγιά τόσα χρόνια δε λέγανε οι γνωρίζοντες ότι τα ΜΠΑΣ και τα ΤΡΕΜΠΛΕ είναι φτου κακό γιατί αλλοιώνουνε το αειπάρθενο του σήματος; :confused::confused::confused: - Άσχιετοι!!!

Ψήνομαι να πάρω κανά εκουαλάϊζερ και να λύσω το πρόβλημά μου! :imtheking:

Α, και κάτι άλλο:

Όλο αυτό το διάστημα σκέφτηκα πάρα πολύ τόσο τη σχέση μου με τη μουσική (θένκς Μπούτχια) και τη σχέση μου με την αναπαραγωγή τζη (θένκς Κωσταυτγιά).

Επειδή η πλειοψηφία της μουσικής που κατέχω είναι στο άναλογκ ντομέϊν και όχι στο ντίτζιταλ (που λέει κειονάς ο Σβέν Όλαφσεν του Κωσταυτγιά ;)) και επειδή στο ώντιο θέλω να παραμείνω άναλογκ μαν επαναφέρω την ερώτηξη:

Με πγοιά παθητικά ηχεία έως 2Κ θα μπορούσα να αντικαταστήσω τα Ρόϊς ώστε να έχω σαφώς και εντυπωσιακά καλύτερο :D (αλλά ... λάθος :() αποτέλεζμα;

Σε δεύτερη φάση μπορεί να πάρω και κανά δγυό κνορ μονοκυβάκια και να λήξει το θέμα εκεί! :hi:
Άστα γιατί με αυτό έχω φαγωθεί και εγώ αυτές τις μέρες και νομίζω πως βρήκα τη χρυσή λύση χωρίς να πληρώσω μια προίκα
http://dbxpro.com/en/products/driverack-pa2
[DOUBLEPOST=1491295272][/DOUBLEPOST]
πάρε ένα εκουαλάιζερ σαν και αυτό που σου ανέβασα , ξεντέριασε τα κροσσόβερ από τα ηχεία και βάλε τελικούς στα μεγάφωνα σκέτους... αυτό μου μυρίζεται πως θα κάνω και πιστεύω πως τα ηχεία θα παίξουν τελικά αυτό που πρέπει

Reaction score
659
To driverack είναι σούπερ πολυεργαλείο!
Δεν ξέρω όμως αν μπορείς να το βρείς , γιατί έχει αλλάξει το μοντέλο.
Το καινούριο λέει είναι το pa2, βέβαια έχει και πιο ακριβά αλλά μάλλον είναι υπερβολή...παίρνεις και 2 μικρούς crown xlr και πιστεύω αντί να πετάξεις τα ηχεία που έχεις βολευτεί παίζεις με ενεργό biamping και πετάς τα παλιοκροσσόβερ που έχουν μέσα τα ηχεία σου , άσε που έχει και dsp οπότε έχεις και μια ελπίδα να φροντίσεις και λίγο το χώρο ακρόασης ηλεκτρονικά

Reaction score
2.566
Να γίνει πρώτα μια εκτίμηση κόστους όμως, γιατί μπορεί να συμφέρει οικονομικά η αγορά ενεργών, προς αποφυγή όλης της διαδικασίας "ενεργοποίησης" των παθητικών και μάλιστα με ατελώς προβλέψιμο αποτέλεσμα. Και να συνεκτιμηθεί στο κόστος και η προσωπική εργασία και η σπατάλη χρόνου, καθώς και η απώλεια εσόδου από τη πώληση του παθητικού ηχείου παρακαλώ...;)

Last edited:

Reaction score
659
Να γίνει πρώτα μια εκτίμηση κόστους όμως, γιατί μπορεί να συμφέρει οικονομικά η αγορά ενεργών, προς αποφυγή όλης της διαδικασίας "ενεργοποίησης" των παθητικών και μάλιστα με ατελώς προβλέψιμο αποτέλεσμα.
πάντως πιστεύω πως ακόμα και αν στοιχίσει τα ίδια δε συμφέρει η αγορά ενεργών γιατί δεσμεύεσαι ,άσε που οι ευκολίες που θα έχεις με τα ξεχωριστά μηχανήματα να τα κάνεις όπως πρέπει είναι πιο χρονοβόρα αλλά και πιο αποδοτική , αυτά βέβαια είναι δικές μου φιλοσοφίες εδώ και 30 χρόνια που σκέφτηκα πως αποτελεί πλέον μονόδρομο για μένα.
Με μια τέτοια κίνηση έχεις ενίσχυση που θέλεις , ισοστάθμιση με 31 περιοχές ανά κανάλι , dsp , μεγάφωνα σαφώς καλύτερης ποιότητας και καμπίνα πιο περιποιημένη και αδρανής γιατί γενικά τα ενεργά που πουλάνε σε κάπως οικονομικές τιμές στα 2000 το ζευγάρι δεν είναι και ότι πιο ποιοτικό κυκλοφορεί
Μη μου τη πέσετε απόψεις μου είναι :)

Reaction score
2.566
Να γίνει πρώτα μια εκτίμηση κόστους όμως, γιατί μπορεί να συμφέρει οικονομικά η αγορά ενεργών, προς αποφυγή όλης της διαδικασίας "ενεργοποίησης" των παθητικών και μάλιστα με ατελώς προβλέψιμο αποτέλεσμα. Και να συνεκτιμηθεί στο κόστος και η προσωπική εργασία και η σπατάλη χρόνου, καθώς και η απώλεια εσόδου από τη πώληση του παθητικού ηχείου παρακαλώ...;)
Και επίσης να συνεκτιμηθεί και το έσοδο από πιθανή μελλοντική πώληση των ενεργών παρακαλώ...ενώ στην άλλη περίπτωση το ηχείο το παντρεύεται ο φίλος for sure που λεν και στο χωριό μου.

Reaction score
2.566
πάντως πιστεύω πως ακόμα και αν στοιχίσει τα ίδια δε συμφέρει η αγορά ενεργών γιατί δεσμεύεσαι ,άσε που οι ευκολίες που θα έχεις με τα ξεχωριστά μηχανήματα να τα κάνεις όπως πρέπει είναι πιο χρονοβόρα αλλά και πιο αποδοτική , αυτά βέβαια είναι δικές μου φιλοσοφίες εδώ και 30 χρόνια που σκέφτηκα πως αποτελεί πλέον μονόδρομο για μένα.
Με μια τέτοια κίνηση έχεις ενίσχυση που θέλεις , ισοστάθμιση με 31 περιοχές ανά κανάλι , dsp , μεγάφωνα σαφώς καλύτερης ποιότητας και καμπίνα πιο περιποιημένη και αδρανής γιατί γενικά τα ενεργά που πουλάνε σε κάπως οικονομικές τιμές στα 2000 το ζευγάρι δεν είναι και ότι πιο ποιοτικό κυκλοφορεί
Μη μου τη πέσετε απόψεις μου είναι :)
Μαζί σου, είναι πιο όμορφο το ταξίδι σαφώς, πολύ πιο παιδευτικό και ίσως έχει και καλύτερο αποτέλεσμα με αρκετή προσπάθεια....απλά οικονομικώς δεν ξέρω αν είναι viable που πάλι λεν στο χωριό μου...

Reaction score
659
Και επίσης να συνεκτιμηθεί και το έσοδο από πιθανή μελλοντική πώληση των ενεργών παρακαλώ...ενώ στην άλλη περίπτωση το ηχείο το παντρεύεται ο φίλος for sure που λεν και στο χωριό μου.
Ότι πουλάμε το χαρίζουμε οπότε το κρατάμε και κάνουμε και κανένα πείραμα

Shepherd

Μόνιμος
Reaction score
10.774
Τα ενεργα είναι που παντρεύεσαι, άσε που για να τα αποκτήσεις πρέπει να πουλήσεις σχεδόν ότι έχεις σε αστείες τιμές. Τα παθητικά ξανα βάζεις το κρος και ότι είχες έχεις.
Έτσι και αλλιώς το χόμπι είναι οικονομικά ανούσιο, ότι βολεύει τον καθένα.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.951
Members
38.268
Νεότερο μέλος
kostas vak