- Reaction score
- 85.100
Κατάλαβα. Εννοεί τον πάνω αριστερά χώρο.
Α, αυτόν ε;;;;Κατάλαβα. Εννοεί τον πάνω αριστερά χώρο.
Έτσι τα ονόμασε η μηχανικός που έκανε τα επικαιροποιημένα σχέδια. Το σαλόνι είναι μέρος ενός ευρύτερου ενιαίου χώρου. Το καθιστικό είναι αυτόνομος χώρος γραφείων κλπ.Άσχετο... Τι ειναι το σαλόνι και τι είναι το καθηστικό?
Βαλε τα χαζά στο "σαλόνι", και τα σοβαρά στο "καθιστικό"Α, αυτόν ε;;;;
Θα σου πω ενα μυστικό που θέλω να μείνει μεταξύ μας. Προς θεού μην το μάθει ο EAR και έχουμε ντράβαλα.
Λοιπόν στον χώρο αυτό υπάρχουν δυο γραφεία, βιβλιοθήκες κλπ.
Είναι όμως και ένας χώρος "ένοχων απολαύσεων" και διαστροφών .
Απέναντι ακριβώς από τον καναπέ σε επιτοίχιες βάσεις κάθονται δγυό Klipsch RB-81II που προς το παρόν παίζουν με εναν MARANTZ PM-7200 και κάπγοια στιγμή θα στρογγυλοκαθήσει και ένας ολοκληρωμένος ΛΑΜΠΑΤΟΣ (Yarland ή Line Magnetic). Μόνο για "πλάκες" (οι παλιοί ξέρουν).
Οι λάμπες και το πικάπ θα ειναι μια χαρά στο σαλόνι, θα φαίνονται και όμορφεςΚαλή ιδέα. Και κάνε το "καθιστικό" χώρο καλών ακροάσεων.
Είσαι ένα παλιόπαιδο και παλιοχαραχτήρας!Οι λάμπες και το πικάπ θα ειναι μια χαρά στο σαλόνι, θα φαίνονται και όμορφες
Και γλιτώνεις και ολα τα room treatments στο σαλόνι, γιατι έτσι κι αλλιως ΓΤΠ θα παίζουν είτε βάλεις ειτε όχι
Το Adam που σου πρότεινε ο Εαρ θα ειναι σούπερ στον μικρο χώρο, θα σκοτώνει. Μόνο αυτό και ενα MacBook.Είσαι ένα παλιόπαιδο και παλιοχαραχτήρας!
Από την άλλη όμως λες να;;;;;;
Θα το σφυρίξεις διακριτικά στον EAR μήπως και μας προκύψει πράμα καλύτερο;
Λοιπόν, απόσταση μεταξύ ηχείων (από tweeter σε tweeter) = 2,80 mΤο Adam που σου πρότεινε ο Εαρ θα ειναι σούπερ στον μικρο χώρο, θα σκοτώνει. Μόνο αυτό και ενα MacBook.
Μετρήσεις, room treatment, Dirac και είσαι θεός.
Μπααααα....Λοιπόν, απόσταση μεταξύ ηχείων (από tweeter σε tweeter) = 2,80 m
Απόσταση μεταξύ ηχείων και θέσης ακρόασης = 3 m
Νάτο το τριγωνάκι μας!
....
Όσον αφορά εις τα ηχεία, μήπως κάποιο μικρότερο μοντέλο είναι πλέον κατάλληλο για τον συγκεκριμένο χώρο;;;
Με αυτά τα δεδομένα μήπως το Genelec είναι η χρυσή τομή;Μπααααα....
Δες και το παλιότερο μοντέλο που λέει ο Εαρ, με προσθήκη DAC.
Ισως βγει οικονομικότερα, λόγω του κόστους του μετατροπέα USB to aes στην αλλη περίπτωση.
Βέβαια το καινούργιο μοντέλο ειναι και σε άλλους τομείς ανώτερο του παλιού, δες το οικονομικό καλά και αποφάσισε.
Επειδή έχεις απόλυτο δίκιο θα σου πρότεινα να διάλεγες ηχείο με μεγάλο sweet spot και εάν είναι δυνατόν και μεγάλη σκηνή γενικότερα. Δε είμαι σίγουρος πως αυτά που προτάθηκαν πληρούν αυτές τις προυποθέσεις...νομίζω πως είναι πιο...'αυστηρά'.5) ...Οι φορές, πλέον, που είναι εφικτό να κάτσω μόνος σε ένα ιδανικό τρίγωνο κλπ. κλπ. είναι από ελάχιστες έως ανύπαρκτες (no fun to be alone listening by myself).
Ψηφίζω καθιστικό
+1
έχει 4μ. καθαρό τοίχο και περίπου 3μ. απόσταση ακρόασης.
Κατάλαβα. Εννοεί τον πάνω αριστερά χώρο.
Βαλε τα χαζά στο "σαλόνι", και τα σοβαρά στο "καθιστικό"
Καλή ιδέα. Και κάνε το "καθιστικό" χώρο καλών ακροάσεων.
Οι λάμπες και το πικάπ θα ειναι μια χαρά στο σαλόνι, θα φαίνονται και όμορφες
Και γλιτώνεις και ολα τα room treatments στο σαλόνι, γιατι έτσι κι αλλιως ΓΤΠ θα παίζουν είτε βάλεις ειτε όχι
Καθιστικό itΛοιπόν, απόσταση μεταξύ ηχείων (από tweeter σε tweeter) = 2,80 m
Απόσταση μεταξύ ηχείων και θέσης ακρόασης = 3 m
Νάτο το τριγωνάκι μας!
Ο χώρος, ηχητικά, είναι πολύ καλύτερος από τον μεγάλο γιατί υπάρχουν οι βιβλιοθήκες και οι θέσεις των ηχείων δεν είναι κοντά σε γωνία.
Κοίτα να δεις από πού μπορεί να κάτσει κατάσταση ζούπερ ντούπερ!
Όσον αφορά εις τα ηχεία, μήπως κάποιο μικρότερο μοντέλο είναι πλέον κατάλληλο για τον συγκεκριμένο χώρο;;;
Και γι' αυτό (σωστά) φρόντισαν και τον "μετακόμισαν" στο καθιστικό.Επειδή έχεις απόλυτο δίκιο θα σου πρότεινα να διάλεγες ηχείο με μεγάλο sweet spot και εάν είναι δυνατόν και μεγάλη σκηνή γενικότερα. Δε είμαι σίγουρος πως αυτά που προτάθηκαν πληρούν αυτές τις προυποθέσεις...νομίζω πως είναι πιο...'αυστηρά'.
Muchas Gracias για τις ουσιαστικές εναλλακτικές προτάσεις. Τίθενται άμεσα υπό μελέτη!Καθιστικό itismust be.
Να κι άλλες δύο προτάσεις από εμένα:
Πρόταση 1:
1 X Dynaudio LYD48 (Black) Left
+ 1 X Dynaudio LYD48 (Black) Right
+ 1 ή 2 Χ Dynaudio BM-14SII
Πρόταση 2:
1 X Neumann KH310 Left
+ 1 X Neumann KH310 Right
+ 1 Χ Dynaudio BM-14SII
Αν τα πάρεις από τον ίδιο (και ψηφίζω Ελλάδα) δε θα ξεπεράσουν και τόσο το άνω όριο του budget σου.
Επίσης, αφού σου αρέσουν τα Klipsch, αν περιμένεις μέχρι το φθινόπωρο, δες κι αυτά:
http://www.avsite.gr/forum/threads/Ενεργά-και-προσιτά-klipsch.155716/
[DOUBLEPOST=1489268926][/DOUBLEPOST]
Και γι' αυτό (σωστά) φρόντισαν και τον "μετακόμισαν" στο καθιστικό.