Jazzεμένος πενηντάρης ψάχνει

Reaction score
1.655
Ουδεμία αντίρρηση επ΄αυτού. Ας πούμε ότι ψάχνω την καλύτερη δυνατή ψευδαίσθηση του φυσικού ήχου. :)
Πάρε ακουστικά. Γλύτωσε τα χρήματα που θα έδινες και κάνε κάτι άλλο με αυτά για την "κρίση" σου :)

Θέλεις πράγματα που δεν γίνονται. Παράδειγμα, γράφεις αρχικά ότι δεν θέλεις με τίποτα να ακούσεις βιδωμένος σε μια θέση και μετά γράφεις ότι θα στήσεις ενεργά ηχεία σε τριγωνάκι!!! Και πολλά άλλα αντιφατικά και μη ρεαλιστικά. Αν μπορούσε κάποιος με 3-4-5-6 χιλιάρικα να πάρει την αίσθηση της ζωντανής μουσικής, σε οικιακό χώρο, με τις ηχογραφήσεις που υπάρχουν, θα ήταν πολύ καλά αλλά δυστυχώς δεν γίνεται.

Πάρε ακουστικά να τελειώνεις.

A

AKARL

Guest
Πάρε ακουστικά. Γλύτωσε τα χρήματα που θα έδινες και κάνε κάτι άλλο με αυτά για την "κρίση" σου :)

Θέλεις πράγματα που δεν γίνονται. Παράδειγμα, γράφεις αρχικά ότι δεν θέλεις με τίποτα να ακούσεις βιδωμένος σε μια θέση και μετά γράφεις ότι θα στήσεις ενεργά ηχεία σε τριγωνάκι!!! Και πολλά άλλα αντιφατικά και μη ρεαλιστικά. Αν μπορούσε κάποιος με 3-4-5-6 χιλιάρικα να πάρει την αίσθηση της ζωντανής μουσικής, σε οικιακό χώρο, με τις ηχογραφήσεις που υπάρχουν, θα ήταν πολύ καλά αλλά δυστυχώς δεν γίνεται.

Πάρε ακουστικά να τελειώνεις.
Ασύρματα ακουστικά με ενσωματωμένο ενισχυτή και bluetooth.
Βρε κοπέλια να με τρεζάνετε θέλει.
Επάνω που πάω να κατασταλάξω κάπου μου πετάτε ..... ακουστικά :o:frown::lazy:
Πως θα ενοχλώ τη γειτονιά με τα ακουστικά, ε;;;;;; :lolsign:
Αν πάω στον Βαγγέλα απέναντι να του τα φορέσω θα με μπιστολίσει :coffee: :smg:

Πάμε παρακάτω:
α) αντιφατικά και μη ρεαλιστικά ε;;;;; Για δείτε πιο καλά τον τίτλο του θρέντ "Jazzεμένος πενηντάρης ψάχνει..." αυτό τα λέει όλα!!! :welcome:
β) Ήντα κακό έχει το τριγωνάκι??? Απλά το σαλόνι δεν προσφέρεται για τριγωνάκια! :angel:
Στο καθιστικό όμως ....:devilish::wink::beach::showingbiceps:

Anyway, ας βγει και κάτι εποικοδομητικό: τι ακουστικά εννοείτε? Ας πέσουν προτάσεις να δούμε ήντα θ'απογενούμε επαέ πέρα.

Reaction score
1.655
Βρε κοπέλια να με τρεζάνετε θέλει.
Επάνω που πάω να κατασταλάξω κάπου μου πετάτε ..... ακουστικά :o:frown::lazy:
Πως θα ενοχλώ τη γειτονιά με τα ακουστικά, ε;;;;;; :lolsign:
Αν πάω στον Βαγγέλα απέναντι να του τα φορέσω θα με μπιστολίσει :coffee: :smg:

Πάμε παρακάτω:
α) αντιφατικά και μη ρεαλιστικά ε;;;;; Για δείτε πιο καλά τον τίτλο του θρέντ "Jazzεμένος πενηντάρης ψάχνει..." αυτό τα λέει όλα!!! :welcome:
β) Ήντα κακό έχει το τριγωνάκι??? Απλά το σαλόνι δεν προσφέρεται για τριγωνάκια! :angel:
Στο καθιστικό όμως ....:devilish::wink::beach::showingbiceps:

Anyway, ας βγει και κάτι εποικοδομητικό: τι ακουστικά εννοείτε? Ας πέσουν προτάσεις να δούμε ήντα θ'απογενούμε επαέ πέρα.

Βρε σύντεκνε! Μια κάνει, την άλλη δεν κάνει το τριγωνάκι;;; Τελικά περνάς κρίση :)

Πες μας, τι μουσική ακούς κυρίως, τι ηχεία έχεις τώρα;

Λοιπόν, ένα ζευγάρι ακουστικά για σένα και η πρόταση μου για το σαλόνι (άσε το καθιστικό και τα ενεργά ήσυχα): http://www.nakas.gr/prd/cerwin-vega-xls-215-hxeio-dapedoi-tmx Ή αυτό, ή κάτι λίγο πιο μικρό. Δεν κάνω πλάκα, θα ακούσεις αληθοφάνεια! (κι εσύ και η γειτονιά) Δεν είναι ότι πιο ακριβές αλλά θα καραγουστάρεις!

http://www.avsite.gr/forum/threads/Ποια-η-γνώμη-σας-για-τα-cerwin-vega-xls-215.121423/

http://www.soundstage.com/revequip/cerwinvega_cls215.htm

http://www.theabsolutesound.com/articles/tested-cerwin-vega-cls-215-loudspeaker/

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
52.554
1) Πάω σε λύση παθητικό ηχείο (με τρεις μόνο επιλογές Magnepan MG-12, Magnepan .7 ή Klipsch RF-7ιι
- τα klipsch και τα Magnepan , είναι πολύ διαφορετικά μεταξύ τους , με τα πρώτα να είναι αρκετά κατευθυντικά στις μεσο-υψηλές και άνω και τα δεύτερα το ακριβώς αντίθετο ως δίπολα

- αυτό που έχουν σαν κοινό είναι η ανάγκη για πολλά watt και ρεύματα , μην σε ξεγελάνε τα klipsch με την υποτιθέμενη υψηλή ευαισθησία τους ( πραγματική περίπου στα 91 με 92 db ) , επίσης η αντίστασή τους πέφτει χαμηλά , και εάν θυμάμαι καλά εκεί χαμηλά έχουν και θέμα με την φάση ( μεγαλύτερη των 45 μοιρών )

- επίσης η κόρνα ρου rf-7 είναι άλλη από αυτή των rb82 πού έχεις , με αποτέλεσμα το πρώτο να είναι ανελέητα αποκαλυπτικό

- σε μέτριες καταστάσεις ( μέτρια φροντισμένος χώρος , υποοδήγηση των ηχείων , μέτριες εγγραφές ) , το magnepan οριακά το ανέχεσαι . . . το klipsch σε διώχνει από τον χώρο ακρόασης με προορισμό τον ωρλ

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
52.554
- υπάρχει επίσης ξεχωριστό θέμα γιά τα klipsch , αλλά εκεί βέβαια θα διαβάσεις μόνον θετικά σχόλια από ''εμάς τους klipschάδες" . . . γ΄ αυτό γράφω για klipsch και εκτός αυτού μιάς και μου αρέσει να διαφωνώ και με τον εαυτό μου μερικές φορές . . . ( γιατρέ μου το άκουσες αυτό ; )

A

AKARL

Guest
Πες μας, τι μουσική ακούς κυρίως, τι ηχεία έχεις τώρα;
Κουμπάρε αν όσα διάβασες ως τώρα σου φαίνονται αντιφατικά και χαώδη .... ετοιμάσου (εξάλλου εσύ το ζήτησες):
Μουσικές προτιμήσεις: από Robert Johnson έως Einstürzende Neubauten (and all the trainspotters inbetween) :wink:
Γενικά προτιμώ να ακούω μουσική από ανθρώπους που παίζουν μουσικά όργανα και τραγουδούν οι ίδιοι (μπλιμπλίκια και τέτοια ΔΕΝ). Αν δε η ηχογράφηση είναι live με δυο μικρόφωνα και λαμπάτα εργαλεία (βλέπε REFERENCE RECORDINGS κλπ.) γουστάρω και τον ήχο!!!
Με τίποτα δεν αντέχω τις οντιοφαϊλ παπαριές που έχουν άψογο ήχο αλλά μηδέν περιεχόμενο (Chesky κλπ.).
Να ομολογήσω και μια αμαρτία μου :cautious: Θεϊκός ο Μπάχ - γουστάρω τρελά καθώς και πολλά πράγματα από προκλασική και "κλασική" μουσική (καθώς και πιο μοντέρνα experimental του είδους) ΟΜΩΣ με ΤΙΠΟΤΕ δεν αντέχω μια χοντρή να τσιρίζει :cautious:. Ουφ το έβγαλα από μέσα μου :slow:

Για τα μηχανάκια θα επανέλθω με νεώτερο. Stay tuned....
[DOUBLEPOST=1489409650][/DOUBLEPOST]
το klipsch σε διώχνει από τον χώρο ακρόασης με προορισμό τον ωρλ
γ΄ αυτό γράφω για klipsch και εκτός αυτού μιάς και μου αρέσει να διαφωνώ και με τον εαυτό μου μερικές φορές . . . ( γιατρέ μου το άκουσες αυτό ; )
Λεφτά για ωρυλάδες γιοκ! :gamer:

Όσο για το δεύτερο είμαστε ομοιοπαθείς. Εβίβα :drinks:

Reaction score
1.655
Κουμπάρε αν όσα διάβασες ως τώρα σου φαίνονται αντιφατικά και χαώδη .... ετοιμάσου (εξάλλου εσύ το ζήτησες):
Μουσικές προτιμήσεις: από Robert Johnson έως Einstürzende Neubauten (and all the trainspotters inbetween) :wink:
Γενικά προτιμώ να ακούω μουσική από ανθρώπους που παίζουν μουσικά όργανα και τραγουδούν οι ίδιοι (μπλιμπλίκια και τέτοια ΔΕΝ). Αν δε η ηχογράφηση είναι live με δυο μικρόφωνα και λαμπάτα εργαλεία (βλέπε REFERENCE RECORDINGS κλπ.) γουστάρω και τον ήχο!!!
Με τίποτα δεν αντέχω τις οντιοφαϊλ παπαριές που έχουν άψογο ήχο αλλά μηδέν περιεχόμενο (Chesky κλπ.).
Να ομολογήσω και μια αμαρτία μου :cautious: Θεϊκός ο Μπάχ - γουστάρω τρελά καθώς και πολλά πράγματα από προκλασική και "κλασική" μουσική (καθώς και πιο μοντέρνα experimental του είδους) ΟΜΩΣ με ΤΙΠΟΤΕ δεν αντέχω μια χοντρή να τσιρίζει :cautious:. Ουφ το έβγαλα από μέσα μου :slow:

Για τα μηχανάκια θα επανέλθω με νεώτερο. Stay tuned....

Δεν σου έγραψε τυχαία κάποιος (αρχικά) ότι δεν θα βρεις αυτό που νομίζεις ότι είναι εφικτό.

Διάβασε τι λένε τα παιδιά εδώ στο νήμα. Μάλιστα ιδιοκτήτης των ηχείων είναι στο Ηράκλειο (στο νομό;) και μπορείς να του ζητήσεις να τα ακούσεις.

Το καλό με τα ηχεία αυτά και με τη μουσική που ακούς είναι ότι συχνοτικά δεν πάνε πάρα πολύ χαμηλά (εκεί που έχουν οι χώροι τα χίλια μύρια προβλήματα) και πιστεύω (και από αυτά που λένε οι φίλοι στο νήμα) ότι θα είναι φιλικά με το χώρο σου.

Και θα έχεις την ψευδαίσθηση της αληθοφάνειας.

Πριν εκταμιεύσεις, άκου τις λύσεις που σου προτείνονται. Μετά θα είναι αργά :)

Reaction score
11.215
Επάνω που πάω να κατασταλάξω κάπου μου πετάτε ..... ακουστικά
Ακουστικά κύριε, και μάλιστα χρησιμοποιώντας επεξεργασία DSP Dolby Headphone από τον player Foobar2000 που θα παίζει στο pc.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.114
Το καλό με τα ηχεία αυτά και με τη μουσική που ακούς είναι ότι συχνοτικά δεν πάνε πάρα πολύ χαμηλά (εκεί που έχουν οι χώροι τα χίλια μύρια προβλήματα) και πιστεύω (και από αυτά που λένε οι φίλοι στο νήμα) ότι θα είναι φιλικά με το χώρο σου.
Θες να κάνεις ένα κόπο να προβλέψεις με μεγάλη ακρίβεια τις 4 κύριες (βασικές) συχνότητες (και τις πολλαπλάσιες αρμονικές) στις οποίες θα έχει πρόβλημα ο φίλος μας στο συγκεκριμένο χώρο;

Αν θες, να προβλέψεις και τις αντίστοιχες συχνότητες στον μικρότερο χώρο.

Με ακρίβεια παρακαλώ. Χαρτί και μολύβι, μία διαίρεση είναι όλο κι όλο! ;)

Για να μη μιλάμε στον αέρα... :)

ΙΜΗΟ το "καθιστικό" (ο μικρός χώρος) είναι ακατάλληλο για στήσιμο στερεοφωνικού, εκτός κι αν δεν υπάρχει το τζάκι στη γωνία. ;)

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.114
3,02
7,24
10.04

Και το ύψος 2,50 να υποθέσω. (Επιβεβαίωσε κύριε ιδιοκτήτη) :D

Είναι οι 4 διαστάσεις που ορίζουν με απόλυτη βεβαιότητα και σαφήνεια τις συχνότητες στις οποίες θα υπάρχει πρόβλημα στο χώρο.

Ποιος μπορεί να τις υπολογίσει; ;)

Άντε, 100 φορές τα έχουμε πει! :p

Reaction score
15.468
3,02
7,24
10.04

Είναι οι 4 διαστάσεις που ορίζουν με απόλυτη βεβαιότητα και σαφήνεια τις συχνότητες στις οποίες θα υπάρχει πρόβλημα στο χώρο.

στους 68 ,56 , 24 ,17 και πολλαπλασια αυτων ...
για να μην απογοητευτει ολοτελα ο δασκαλος :D

A

AKARL

Guest
3,02
7,24
10.04

Μακάρι οι διαστάσεις ήταν έτσι. >:(
Ακόμα όμως και ο μικρός χώρος είναι minoise style. Αν τον προσέξεις καλά θα δεις τις πολύ προχωρημένες λαβυρινθοειδείς πινελιές.:headbang::headbang::headbang:
Τζάκι υπάρχει στην αριστερή πάνω γωνία.
Θα επανέλθω με πιο απλό σκαρίφημα που θα σε βοηθήσει (?) στους υπολογισμούς. Έχεις βαρβάτο PC ?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.114
στους 68 ,56 , 24 ,17 και πολλαπλασια αυτων ...
για να μην απογοητευτει ολοτελα ο δασκαλος :D
Εύγε τέκνο μου! :D:p

Το 17 και το 24, προφανώς δεν μας απασχολούν. ;)

Τα διπλάσιά τους, θα είναι βουτιές, αλλά λόγω μήκους (πολύ εξασθενημένα) πάλι δε μας απασχολούν, δηλαδή μπαλώνονται εύκολα. ;)

Άρα μένει το 56 και 68, δηλαδή ταβάνι και μικρός τοίχος του βεσε. Ο μικρός τοίχος, λόγω μικρής έκτασης, θα δώσει πολύ μικρό πρόβλημα, σχεδόν ανύπαρκτο, άσε που μάλλον θα ακούγεται θετικά. ;)

Άρα ο χώρος δεν έχει ουσιαστικά προβλήματα συντονισμών, με μόνη εξαίρεση το στάνταρ του ταβανιού. Οπότε θα χρειαστεί μία επικεντρωμένη λύση μόνο για αυτό το θέμα, και βεβαίως παλεύεται σχετικά εύκολα, και βεβαίως δεν ισχύει η σκέψη του kkaram. :dance2:
[DOUBLEPOST=1489417131][/DOUBLEPOST]
πιο απλό σκαρίφημα που θα σε βοηθήσει (?) στους υπολογισμούς. Έχεις βαρβάτο PC ?
Αγαπητέ μου, οι "υπολογισμοί" είναι μία απλή διαίρεση! Ταχύτητα του ήχου δια το διπλάσιο της απόστασης, δε θέλει πισί, ούτε καν τους πρώτους εκπρόσωπους των πισί:

14894170394281457298303.jpg

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.438
Τα διπλάσιά τους, θα είναι βουτιές, αλλά λόγω μήκους (πολύ εξασθενημένα) πάλι δε μας απασχολούν, δηλαδή μπαλώνονται εύκολα. ;)
Τα διπλάσια τους δε θα είναι βουτιές, γενικά μιλώντας.

Αλλά πάλι δε μας απασχολούν ;-)

(Αναλόγως θέσης ακρόασης, τα modes μπορεί να γίνουν βουτιές, αλλά όχι όλα ταυτόχρονα. Για μία καλύτερη εικόνα όλων των modes, όχι μόνο των αξονικών, rew room simulator rules.)

Last edited:

Reaction score
15.468
μηχανικος δεν ειμαι αλλα ,αν καταλαβαινω καλα, εχω μια απορια ΄ αυτο το wc τι δουλεια εχει στο σαλονι ?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.114
Τα διπλάσια τους δε θα είναι βουτιές, γενικά μιλώντας.

Αλλά πάλι δε μας απασχολούν ;-)

Αναλόγως θέσης ακρόασης, τα modes μπορεί να γίνουν βουτιές, αλλά όχι όλα ταυτόχρονα.
Υπέροχο σκεπτικό! Και πολύ σωστό.

Φυσικά αναφέρθηκα μόνο στην ευθεία στην πρώτη ανάκλαση, του ηχείο - τοίχος - ηχείο, που αποτελεί κύριο χαρακτηριστικό, καθώς προστίθεται ή αφαιρείται από την πηγή, αθροιζομενο σε αυτήν.

Εδώ για το ταβάνι παίζει ρόλο και το ύψος τοποθέτησης, αλλά και πάλι μικρή αξία έχει στην τελική.

Για να το τραβήξω λίγο, το "Αναλόγως θέσης ακρόασης" που λες, μας επιτρέπει να υπολογίσουμε (για τις πιο ισχυρές και στην ευθεία πρώτες ανακλάσεις) επακριβώς τις συχνότητες που θα υπάρχει συντονισμός - ενίσχυση, και ομοίως ακύρωση. ;)

Απλώς προσθέτουμε τις αποστάσεις! Ηχείο - τοίχος - αυτί, και ηχείο - τοίχος - τοίχος αυτί.

Εννοείται ότι δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία αυτό, παρά την φαινομενική αξία του, διότι (ως γνωστόν) δεν ακούμε το ηχείο, αλλά το χώρο, οπότε το χαοτικό άθροισμα των διαχυσεων από το χώρο στη θέση ακρόασης υπερισχύει της μίας και μοναδικής ανάκλασης ή της άμεσης ακτινοβολίας, εφόσον δε μιλάμε για νιαρφιλντ, και δη σε χώρο υψηλού αρ τι. 8-)

Το υπόλοιπο πακέτο ανακλάσεων, ενσωματώνεται στο σύνολο της διάχυσης. Τροποποιεί ποιοτικά αυτήν (με χρωματισμό) όταν έχει μόνιμη βάση συντονισμού, που οφείλεται σε σταθερή απόσταση τοιχοποιίας από τοιχοποιία, σε μεγάλη έκταση του χώρου.

Βασικά δηλαδή, μένουν οι μεγάλες δομές σταθερών αποστάσεων, που δίνουν έντονα χαρακτηριστικά ιδιοσυντονισμού στο χώρο, και στον συγκεκριμένο χώρο, η μόνη σταθερή απόσταση που αξίζει τον κόπο να μας απασχολήσει συχνοτικά, είναι αυτή του ταβανιού, η οποία παραμένει σταθερή σε όλη την έκταση του χώρου και δίνει έναν ισχυρό χρωματισμό στο αποτέλεσμα, και όχι στο βαθύ χαμηλό! ;)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.114
Η ενδεδειγμένη "επιστημονική" λύση, κατά την εκτίμησή μου, είναι κρος σε αυτό το σημείο, με εντοιχισμένη συστοιχία σαμπς (αρεϊ) για αυτή τη συχνότητα και κάτω.8-)

Βεβαίως, ξεφύγαμε. :p:D

A

AKARL

Guest
Εύγε τέκνο μου! :D:p

Το 17 και το 24, προφανώς δεν μας απασχολούν. ;)

Άρα μένει το 56 και 68, δηλαδή ταβάνι και μικρός τοίχος του βεσε. Ο μικρός τοίχος, λόγω μικρής έκτασης, θα δώσει πολύ μικρό πρόβλημα, σχεδόν ανύπαρκτο, άσε που μάλλον θα ακούγεται θετικά. ;)

Άρα ο χώρος δεν έχει ουσιαστικά προβλήματα συντονισμών, με μόνη εξαίρεση το στάνταρ του ταβανιού. Οπότε θα χρειαστεί μία επικεντρωμένη λύση μόνο για αυτό το θέμα, και βεβαίως παλεύεται σχετικά εύκολα, και βεβαίως δεν ισχύει η σκέψη του kkaram. :dance2:
[DOUBLEPOST=1489417131][/DOUBLEPOST]
Αγαπητέ μου, οι "υπολογισμοί" είναι μία απλή διαίρεση! Ταχύτητα του ήχου δια το διπλάσιο της απόστασης, δε θέλει πισί, ούτε καν τους πρώτους εκπρόσωπους των πισί:

View attachment 71541
Τον σπέκτρουμ τον είχα!:whatever:
Ποιας απόστασης απ' όλες;;;;;; :help:
Το τζάκι γιατί είναι πρόβλημα;
Πιστεύω ότι είναι πλεονέκτημα - θα λειτουργήσει σαν γιγαντιαία κόρνα για να δίνει χρώμα και ευαισθησία. Σαν τα ηχεία εκείνου του πωστονλένε γιαπωνέζου γιαμότο, γαμότο Γιαμαμότο κάπως έτσι. Τα θυμάσαι;:sneaky:
Και επειδή έχω μπερδευτεί: τελικά είναι καλός ο μικρός χώρος;

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.918
Members
38.261
Νεότερο μέλος
eypsi