Jazzεμένος πενηντάρης ψάχνει

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
52.540
Το τζάκι γιατί είναι πρόβλημα;
Πιστεύω ότι είναι πλεονέκτημα - θα λειτουργήσει σαν γιγαντιαία κόρνα
- μάλλον θα λειτουργήσει σαν γιγαντιαία γραμμή μεταφοράς . . . γιά τους γείτονες

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
52.540
Παιδγιά, μια σοβαρή ερώτηξη:
Με δεδομένο το σόφτγουερ που έχω (ως επί το πλείστον δίσκοι και ΨΔ με πχοιότητα ηχογράφησης και εχτύπωσης που κυμαίνεται από άριστη έως απαράδεκτη) μήπως τα μονιτόρια θα είναι τόσο αποκαλυπτικά ώστε να είναι "αδύνατη" η ακρόαση πραγματικά αγαπημένων δίσκων;
Αυτό είναι ένας σοβαρός προβληματιζμός και επιφύλαξή μου με βάση (αρχαία) διαβάζματά μου περί του ήχου των μόνιτορ ηχείων.
Κώστα, ήντα λες;
- σωστός ο προβληματισμός σου , αλλά ένας από τους κανόνες του ''σωστού'' hifi λέει : garbage in . . . garbage out

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
21.904
Παιδγιά, μια σοβαρή ερώτηξη:
Με δεδομένο το σόφτγουερ που έχω (ως επί το πλείστον δίσκοι και ΨΔ με πχοιότητα ηχογράφησης και εχτύπωσης που κυμαίνεται από άριστη έως απαράδεκτη) μήπως τα μονιτόρια θα είναι τόσο αποκαλυπτικά ώστε να είναι "αδύνατη" η ακρόαση πραγματικά αγαπημένων δίσκων;
Αυτό είναι ένας σοβαρός προβληματιζμός και επιφύλαξή μου με βάση (αρχαία) διαβάζματά μου περί του ήχου των μόνιτορ ηχείων.
Κώστα, ήντα λες;
Αυτά είναι ανοησίες από τον αρρωστημένο μικρόκοσμο των ρηβιούερ. Δυό παραδείγματα.

Αυτό εδώ βγήκε στην αγορά απιάτινο (χωρίς πιατίνια, με τα πιατίνια θαμένα). Εξαιρετική ερμηνεία, αλλά το βλαχαδερό που έκανε το μάστεριν γ.μησε τα πιατίνια. Τί θα σου κάνει το μη αποκαλυπτικό ηχείο; Θα ανεβάσει τα πιατίνια 5dB και μόνον αυτά; Πώς θα το κάνει αυτό;

To florentiner marsch που θα βρεις εδώ είναι γραμμένο με υπερβολικό reverb, λόγω χώρου ή λόγω γούστου, δεν θυμάμαι. Πώς θα ελαττώσει το reverb το μη αποκαλυπτικό ηχείο; Και πόσο; Θα ρωτήσει τον αλαφροΐσκιωτο ρηβγιούερ; Θα το παίξει στα ζάρια; Την κουρτίνα 3; Κάτι άλλο;

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.744
Ένα μόνο χαϊφάδικο έχει απομείνει, του συνονόματου Παπαδάκη (πρώην αντιπροσώπου της Γκάμουτ)
Απόστολος ή αλλιώς ο κύριος καθηγητής!
Αν πας πριν απο μένα, να του δώσεις χαιρετισμούς.

Y.Γ.Έχει μετακομίσει στην Κνωσσού.

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.744
... τα μοντέλα τους που προετάθησαν είναι μεγάλα, κουτιά, και μαύρα. Στην οθόνη μπορεί να φαίνονται ωραία οι φωτογραφίες τους από τα press kit, αλλά ζωντανά, μέσα στο δωμάτιο, μάλλον θα ενοχλούν αισθητικά, και ιδιαιτέρως την κυρά.
Καλά ρε , εγώ που την βρήκα?

Της έχω βάλει εδώ και 10 χρόνια στο σπίτι αυτά
607 dc.jpg

και κάθε τόσο με ρωτάει , αν μπορούμε να τα βάψουμε μαύρα!

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
21.904
Εμ, με τις γκαραζιές που ακούς, μαύρα θα τα θέλει. Αν άκουγες disco σεβεντίλα James Brown κι ετς, θα τα ήθελε μπλε. Αν άκουγες Deep Πούρπλε θα τα ήθελε σκούρα βυσσινί. Έτς πάει, πως δηλαδή...

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.744
Εμ, με τις γκαραζιές που ακούς, μαύρα θα τα θέλει.
Garage και psychedelic θέλουν χρώμα κύριε Ντίνο.8-)
Μάλλον έχει επηρεαστεί βαθιά απ την εποχή που άκουγα Joy Division, Bauhaus και Sound of Andrian Borland...
Πόσα ν αντέξει κι αυτή η γυναίκα?:dance:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.084
ribbon είναι, γιατί να διαφέρει από τα άλλα.
γιατί έχει γουειβγκαιντ.

Υπ' αυτό το πρίσμα, προσωπικά θα επέλεγα ένα ζευγάρι παθητικά ATC SCM19
καθόλου άσχημη ιδέα για δορυφόρους, συμφωνώ.

εξαιρετικό, αλλά όχι ένα.

ζεύγος υπογούφε
έτσι ναι. Άριστα.

Οπότε έχεις το ζευγάρι τους παθητικούς δορυφόρους με ένα ζευγάρι σαμπ και ένα ζευγάρι ενκορ.
Ειλικρινά δε ξέρω πόσο κοστίζουν τα 6 αυτά τεμάχια, αλλά είναι πολύ καλή επιλογή. Δορυφόροι με 10" γουφερ από κάτω τους, άριστα.

Αντ'αυτων των 6, τα εν λόγω Άνταμ μειονεκτούν αντικειμενικως μόνο στη διάμετρο του γουφερ, θα είναι 9" κι όχι 10-αρι. Αλλά εκεί τελειώνουν τα μειονεκτήματα, κι αρχίζουν τα πλεονεκτήματα:

1) είναι 2 τεμάχια, όχι 6 τεμάχια.
2) έχουν ντακ
3) έχουν DSP
4) έχουν πολλαπλούς ενισχυτές
5) δεν έχουν παθητικά κρος
6) σηκώνουν τραγικά μεγαλύτερη στάθμη

Βεβαίως τα μικρά ATC πιθανώς να τα θεωρούν κάποιοι ως πιο όμορφα. Προσωπικά, αυτή η ξυλιλα μου είναι αδιάφορη, δε το κάνουν έπιπλο, δε με πείθει. Αντιθέτως, στη δική μου αισθητική, το Άνταμ είναι ένα κουκλάκι, όπως και το 310, με το σέξυ λαμπάκι του. :p

Και σε κάθε περίπτωση, αντί των 19 των ATC, με τα κλαϊν μαϊν τα σαμπ, θα προτιμούσα τα 310, με το 8-ιντσο. Τα οποία βεβαίως βεβαίως είναι εργαλεία, όχι αστεία. Αλλά δε φτάνουν τα λεφτά για 310 και 2 σαμπ. Υποθέτω ότι δε φτάνουν τα λεφτά ούτε για τα 19 με ενκορ και 2 σαμπ. Υποθέτω ότι τα Άνταμ είναι η οικονομικότερη λύση.

Όλο υποθέσεις είμαι.. :D

Last edited:

A

AKARL

Guest
Κάτι άλλο θα πάτησες, το link οδηγεί κανονικά στο thread της αγγελίας.
Κύριε μοντερέϊτορ, τρεις (3) φορές πάτησα το λίνκ προτού κάνω πρίντ σκρήν. Σκέφτηκα μέσα μου: είπαμε να αποδομήσουμε τα περί κα(β)λωδίων αλλά ετούτοι εδώ το έχουν πάει αλλού το πράμα!!!:party:. Αλλά, φεύ! :(

παρε τα καλυτερα ηχεια, φτιαξε και τον χωρο παρε και τα μεα σεα που αλλαζουν τον ηχο και μετα ριξε ενα χορο

ειμαι πολυ περιεργος πως πινεις το καφε και αν βαζεις πολυ αλατι η και αλλα καρικευματα στο φαγητο...
Ο καφές μπλάκ και στρόνγκ, τώρα για τα φαγητά μη με ξερωτάς :onthequiet: έχω "μυστήρια" γούστα :onthequiet:.

. . . torture test γιά όλα τα συστήματα . . . στρώνουν και καλώδια επίσης
Παλιά τα έγραφα σε κασσέττες και τα έδινα για αυτή ακριβώς τη δουλειά σε φίλους :wink: και "φίλους" :spiteful:.

- μάλλον θα λειτουργήσει σαν γιγαντιαία γραμμή μεταφοράς . . . γιά τους γείτονες
Εδώ σε πγιάνω αδγιάβαστο και σε επαναφέρω στην τάξιν - κόρνα θα είναι με χρώμα και ευαισθησία! :punish: Ήσπασα το κεφάλι μου να θυμηθώ τον γιαπωνέζο που έλεγα κάπου παραπάνω αλλά τον θυμήθηκα: Γιαμαμούρα τονε λέγανε. Λοιπόν κλιπσάκια που νομίζετε ότι έχετε κόρνες, θα σας πω ένα μυστικό: :onthequiet: γατάκια είσαστε:onthequiet:.

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΟΡΝΑ:

yamamura dionisio.jpg

A

AKARL

Guest
Αυτά είναι ανοησίες από τον αρρωστημένο μικρόκοσμο των ρηβιούερ. Δυό παραδείγματα.

Αυτό εδώ βγήκε στην αγορά απιάτινο (χωρίς πιατίνια, με τα πιατίνια θαμένα). Εξαιρετική ερμηνεία, αλλά το βλαχαδερό που έκανε το μάστεριν γ.μησε τα πιατίνια. Τί θα σου κάνει το μη αποκαλυπτικό ηχείο; Θα ανεβάσει τα πιατίνια 5dB και μόνον αυτά; Πώς θα το κάνει αυτό;

To florentiner marsch που θα βρεις εδώ είναι γραμμένο με υπερβολικό reverb, λόγω χώρου ή λόγω γούστου, δεν θυμάμαι. Πώς θα ελαττώσει το reverb το μη αποκαλυπτικό ηχείο; Και πόσο; Θα ρωτήσει τον αλαφροΐσκιωτο ρηβγιούερ; Θα το παίξει στα ζάρια; Την κουρτίνα 3; Κάτι άλλο;
Σχετικά με την πρώτη μουσική αναφορά το "απιάτινο" ή αλλιώς "απγιάτινο" αποτελεί δόκιμο όρο άνευ ανάγκης επεξηγήσεως! :D Τώρα, για να πω την αμαρτία μου, τον εν λόγω δίσκο των Ρέϊνμποου τον έχουμε στο σπίτι από το μακρινό 1975 (και παίζει ακόμα) - αδυνατώ να ακούσω τραγούδια που ερμήνευσε ο μακαρίτης ο Ντίο από άλλους (όσο καλοί και αν είναι).

Για την δεύτερη μουσική αναφορά έχω μόνο ένα σχόλιο: Που πας και τα βρίχνεις αυτά τα πράγματα???? :cool:

Για το "τεχνικό" μέρος του σχολίου αυτό που λέω είναι ότι ίσως τα μη αποκαλυπτικά ηχεία να "κρύβουν" ατέλειες της ηχογράφησης, κοπής, κλπ. καθιστώντας την πιο εύηχην ενώ τα μόνιτορ, που τα βγάνουν όλα φόρα παρτίδα, μπορεί να κουράζουν ή και να τρομάζουν. Αυτά βέβαια δεν είναι επιστημονικά ούτε και αντικειμενικά (για να μη με αρχίσει ο ΕΑΡ στα δικά του :bigboss:).

A

AKARL

Guest
Καλά ρε , εγώ που την βρήκα?

Της έχω βάλει εδώ και 10 χρόνια στο σπίτι αυτά
View attachment 71687

και κάθε τόσο με ρωτάει , αν μπορούμε να τα βάψουμε μαύρα!
Το κουκλί αυτό ο "σάρακας" :wink: θέλει να το βάψετε ΜΑΥΡΟ?????? Όφου ηντάπαθες ο παντέρμος...
Γυναίκες.....

Εμένα, η δικιά μου τις προάλες όταν μετρούσα τις αποστάσεις μεταξύ των RB-81 μου λέει (σοβαρά): "Κανόνιζε να μου φέρεις κανάν καινούργιο ενισχυτή επαέ πέρα και θα σου τον βάλω στον ......." :redface:

Υ.Γ.: Έχει και διδακτορικό από το UCL

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
85.062
Εμένα, η δικιά μου τις προάλες όταν μετρούσα τις αποστάσεις μεταξύ των RB-81 μου λέει (σοβαρά): "Κανόνιζε να μου φέρεις κανάν καινούργιο ενισχυτή επαέ πέρα και θα σου τον βάλω στον ......." :redface:
Προφανώς προτιμάει ενεργά.

A

AKARL

Guest
Προφανώς προτιμάει ενεργά.
Όχι, απαραίτητα...

Ως γνωστόν για τις περισσότερες συμβίες μας ενισχυτές, ηχεία, πικάπ, κασσετόφωνα, ΨΔ πλέϊερς κλπ. είναι ένα πράγμα: περιττά κλαπατσίμπανα που κάνουν θόρυβο και χαλάνε και τη στυλιστική άποψή τους για το σαλόνι! :whatever:

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.438
γιατί έχει γουειβγκαιντ.

"The HPS (High-frequency Propagation System) waveguide added to the S-ART tweeter on the S Series range was designed at ADAM with the aid of the latest computer modeling techniques. Milled from a solid block of aluminum, it hones the dispersion of the speakers to an even, uniform consistency, broad in the horizontal axis but tightly focused in the vertical plane. This minimizes potentially distracting reflections from the horizontal surfaces of significant studio furniture (for example mixing consoles), ensures that imaging remains constant, and creates a large, well-controlled and stable ‘sweet spot’, even at high output levels."

Σοβαρές εταιρίες που αντιμετωπίζουν με σοβαρό τρόπο τα ουσιαστικά θέματα. Εξ όψεως φαίνεται ότι το συγκεκριμένο waveguide στενεύει πολύ τη διασπορά στον κατακόρυφο άξονα, σωστά, γιατί εκεί πάσχουν τα ribbon (και η συνήθης τοποθέτηση των ηχείων κοντά σε οριζόντιες επιφάνειες). Καλύτερα λοιπόν να μην παίζουν πολύ τα tweeter off-axis, πάνω και κάτω. Επίσης, είναι σίγουρο ότι έχουν φροντίσει και για ομαλή διασπορά στον οριζόντιο άξονα και ομαλή μετάβαση στη διασπορά του μιντ, επίσης με waveguide.

Το γιατί κανένα ηχείο hifi δε χρησιμοποιεί waveguide ακόμη και αν το χρειάζεται είναι απορίας άξιο.

A

AKARL

Guest
Για να επανέλθουμε τώρα στο πρόβλημά μου, έχουμε τα εξής δεδομένα:

Από αυτά που έγραψε ο Κόγιας στο #93 εμένα μου ήρθε και μια άλλη ιδέα: ATC SCM-40 + 2 μονομπλόκ Hypex NC400 άνευ υποπωστολέτε! Προενισχυτής υπάρχει (με σωστό φόνο στέϊτζ) και πληθώρα εισόδων. Ψηλά-χαμηλά εντός μπάτζετ: Άρα ταμάμ!

Όμως σκάει ο ΕΑΡ στο #110 και με προσγειώνει απότομα...:oops:

Ο Κόγιας δεν έχει καθόλου άδικο στο περί αισθητικής κομμάτι - να σκεφτείτε ότι οι κυριαρχούσες αποχρώσεις εντός της σαλονοκουζινοτραπεζαρίας είναι η ώχρα (τοίχοι) και το πορτοκαλί (έπιπλα κουζίνας). Να καθήσω και 2-4 κατάμαυρες γκουμούτσες είναι βέρυ ρίσκυ μπίζνες!:cry:

Έχεις τώρα τον έτερο Κώστα που σου λέει: "Αντιθέτως, στη δική μου αισθητική, το Άνταμ είναι ένα κουκλάκι, όπως και το 310, με το σέξυ λαμπάκι του. :p" - Μυστήρια γούστα...

Λοιπόν μίστερ ΕΑΡ σου έχω δύσκολα τώρα (τα άνταμ κλπ. είναι βούτυρο στο ψωμί σου άρα και "εύκολη" λύση, κάνεις εκεί πεντέξι υπολογισμούς, ταχύτητες φωτός, αποστάσεις, λίγο διαφορικό και απειροστικό λογισμό και μας τα πετάς και χαζεύουμε).

Υπόθεση εργασίας: Σε αναγκάζουν καμμιά 11αριά παλικάρια, υπό την απειλή να χρησιμοποιήσουν τα Μάγκυ σου ως γκολπόστ σε μονότερμα, να επιλέξεις "κανονικά" και "όμορφα" ηχεία για τη σαλονοκουζινοτραπεζαρία μου που θα τα οδηγούν τα προαναφερθέντα ενκόργια. Μπάτζετ (με τα ενκόργια) να μην ξεπερνά τα 5Κ. Ποιές θα ήταν οι τρεις επιλογές σου (οικονομική, μεσαία, ακριβή); Πρήτη πλήζ γουϊθ σούγκαρ ον τοπ!:help:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
21.904
Ακριβώς. Κάθεσαι και ακούς, όλα καλά. Σηκώνεσαι όρθιος, καίγεται το τουήτερ. Ξανακάθεσαι, ξαναδουλεύει το τουήτερ. Ξανασηκώνεσαι, ξανακαίγεται. Κατά τα άλλα, λέιτεστ κομπγιούτερ μόντελιν τεκνίξ και τα πρίμα από το ταβάνι τους μάραναν, ενώ ας πούμε το μιντ που έχει-δεν-έχει οριζόντιο waveguide δυό πόντους, δεν πειράζει, ας πάνε οι φωνές στα ουράνια να μας έρθουν κι από ψηλά. Αχ τί καλά...

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.438
Αγαπητέ Κώστα, είμαι σίγουρος ότι θα έχουν σκεφτει και αυτό που λες. Από ότι βλέπω το σημείο κρος μεταξύ μιντ και tweeter είναι 3ΚΗz. Έχει ήδη γίνει πολύ κατευθυντικό το mid στα 3Κ για να εκπέμπει στα ουράνια... Προς το κάτω άκρο του mid κάτι θα κάνει το waveguide του, ούτως ή άλλως επιθυμητό είναι να ανοίγει η διασπορά όσο πάμε πιο κάτω για να υπάρχει ομαλή μετάβαση στο γούφερ.

Όσο για το καμένο tweeter, καλύτερα ένα ribbon κομένο πάνω-κάτω παρά μία πολύ κακή απόκριση που θα είχε αλλιώς το ribbon και θα χάλαγε το power response του ηχείου. Είναι ένος σωστός συμβιβασμός.

Last edited:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.902
Members
38.258
Νεότερο μέλος
ds-mk