Keyboard απ΄τη microsoft, ΕΠΟΣ!!!

Reaction score
7
Μόλις το παρέλαβα από shop21. To είχα σταμπάρει από τη μέρα που είδα αυτό το thread και το περίμενα πώς και πώς.
Το Σ/Κ θα έχετε εντυπώσεις και συγκριτικό με το Logitech DiNovo bluetooth που χρησιμοποιούσα ως τώρα.

GTX

Reaction score
39
Για πες μας πώς είναι το mouse???

Αν είναι ίδιο με του 7000 που έχω, σε βλέπω να απογοητεύεσαι. Στο 7000 το mouse είναι απαράδεκτο σε απόκριση, κίνηση κτλ. θυμίζει τα πρώτα ασύρματα mouse της Microsoft, όσοι είχαν καταλαβαίνουν τί λεω.

Το Keyboard είναι πολύ καλό πάντως.

Άντε μεγειές!!!

Reaction score
3
Μόλις το παρέλαβα από shop21. To είχα σταμπάρει από τη μέρα που είδα αυτό το thread και το περίμενα πώς και πώς.
Το Σ/Κ θα έχετε εντυπώσεις και συγκριτικό με το Logitech DiNovo bluetooth που χρησιμοποιούσα ως τώρα.
σε μισώ...:mad_3::mad_3::mad_3:)()()(

Καλορίζικο... ώπου να'ναι... μπορει να το τσιμπήσω... Για το δεύτερο PC βέβαια καθώς το G15 δεν αλλάζει με τιποτα ;-)

Reaction score
7
Λοιπόν έχουμε και λέμε:

1) Εγκατάσταση: Απροβλημάτιστη γενικά, έκανε μόνο του απεγκατάσταση του DiNovo και εγκατάσταση των δικών του drivers. Το cradle συνδεέεται με USB στο PC και πάνω σε αυτό (σε μία από τις 4 USB θύρες του - καθώς παίζει και ρόλο USB hub) συνδέεται ένας μικρός (σε μέγεθος USB flash drive) bluetooth δέκτης.
To πρόβλημα που μου έχει παρουσιαστεί 3 φορές ως τώρα είναι ότι με την τοποθέτηση του cradle σε διαφορετική USB θύρα, πρέπει να γίνει reconnect και το keyboard και το mouse (διαδικασία περίπου 4 λεπτών). Ελπίζω να το κάνει μόνο μετά την παραπάνω αλλαγή και όχι στα καλά καθούμενα, γιατί θα καταντήσει εκνευριστικό.

2) Εργονομία: Το πληκτρολόγιο είναι ελαφρύτερο από το DiNovo με καλύτερη αίσθηση στα κουμπιά (προσωπική εκτίμηση). Ο φωτισμός των πλήκτρων αυξομειώνεται κατά το δοκούν και ενεργοποιείται αυτόματα είτε με το πάτημα κάποιου πλήκτρου, είτε όταν ο αισθητήρας που βρίσκεται στο κέντρο της μπροστινής πλευράς του εντοπίσει την παρουσία σώματος μπροστά του.
Τα function keys, το Esc, το Home και το End είναι πλήκτρα αφής με αρκετά καλή λειτουργικότητα, δουλεύουν δε και στο Bios, όπως άλλωστε και όλο το πληκτρολόγιο.
Εκτός από τα διάφορα προγραμματιζόμενα πλήκτρα υπάρχουν και κουμπιά για αριστερό/δεξί κλικ καθώς και ένα πολύ πρακτικό touchpad αν κάποια στιγμή χρειαστεί να παρακάμψετε το mouse.

Το mouse έχει αρκετά καλή απόκριση και ταχύτητα, αλλά δεν είναι το ίδιο άνετο με το αντίστοιχο του DiNovo, καθώς ο καρπός σχηματίζει ελαφρώς μεγαλύτερη γωνία. Μπορεί να είναι και θέμα συνήθειας, αλλά δε νομίζω. Τα κουμπιά back/forward δεν είναι τόσο ευδιάκριτα στην αφή, αλλά και πάλι ο χρόνος θα δείξει αν συνηθίζονται ή όχι.
Αυτό που είναι απαράδεκτο είναι το ροδάκι: δεν έχει "βηματα" καθώς το γυρνάς και επιπλέον είναι και πολύ σφιχτό με αποτέλεσμα να μην παρέχει καμμία ακρίβεια στη χρήση του.
Σημειωτέον, ότι το mouse το έχω τσεκάρει μόνο στα windows και δεν ξέρω ποια θα είναι η συμπεριφορά του σε παιχνίδια όπου τα πράγματα είναι πιο απαιτητικά. Επιφυλάσσομαι να το δοκιμάσω με το Command & Conquer και το FEAR και να σας πω.

3) Αυτονομία: Θα σας πω σε λίγο καιρό. Μέχρι τώρα τα έχω φορτίσει για ένα βράδυ περίπου. Το πληκτρολόγιο χρησιμοποιεί 4 και το ποντίκι 1 επαναφορτιζόμενες Energizer ΑΑ ΝiMH των 2000 mAH. Και οι δύο συσκευές έχουν ενδείξεις που προειδοποιούν για την καταστάση της μπαταρίας.

4) Λεπτομέρειες:
- Τα κουμπάκια connect τόσο στο ποντίκι όσο και στο πληκτρολόγιο είναι "φυτεμένα" σε πολύ μικρές τρύπες στην κάτω επιφάνειά τους με αποτέλεσμα να χρειάζεται κάτι μυτερό για να τα πατήσεις. Αυτό, όμως είναι μάλλον καλό καθώς έτσι αποφεύγεται το κατά λάθος πάτημά τους και η αποσύνδεση/επανασύνδεση, όπως μου συνέβαινε κατά κόρον (ειδικά) στο πληκτρολόγιο του DiNovo.
- Τα βελάκια στο πληκτρολόγιο είναι κάπως στενά και θέλουν εξοικείωση.
- Ελληνικά γράμματα δεν υπάρχουν στο πληκτρολόγιο.

Αυτά καταρχήν, ρωτήστε αν έχω ξεχάσει κάτι.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
90.748
Καλορίζικο και καλές πληκτρολογήσεις! :bravo:

Τελευταια Μηνυματα

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.532
Members