Klipsch Greek club

Reaction score
494
πριν χρόνια το heresy είχε τον ρόλο του κεντρικού ηχείου στις μεγαλύτερες υλοποιήσεις της klipsch...
Φαντάζεστε να συμβεί το ίδιο και με το 450c...???!!!

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.457
Εφ όσον έκανες παραγγελία, θα είχες ακρόαση - επαφή με το σύστημα! Παρακαλούμε εντυπώσεις!
Φαντάζομαι δεν θα συμμετέχει η αντιπροσωπεία στην Εκδήλωση του Νοέμβρη.

Reaction score
1.187
Οχι, από ότι θυμάμαι ο Λάϊος έχει αρκετά χρόνια που δεν έχει κατέβει σε εκθέσεις...

Reaction score
245
Εφ όσον έκανες παραγγελία, θα είχες ακρόαση - επαφή με το σύστημα! Παρακαλούμε εντυπώσεις!
Φαντάζομαι δεν θα συμμετέχει η αντιπροσωπεία στην Εκδήλωση του Νοέμβρη.
Ακροαση είχα μόνο με τα 280f. Τα υπολοιπα (450c & 160m) τα παράγγειλα στο αυτοματο.
Εγω γραψει και εντυπωσεις σε προηγουμενο post, αυτο που εχω μονο να επισημανω, ειναι οτι οποιος ενδιαφετεται για την εν λογω εταιρια να παει να τα ακουσει απο κοντα, γτ οι βελτιωσεις που εχουν γινει σε καμπινα, κορνα εχουν δωσει ενα πολυ πιο ισορροπημενο ηχειο σε σχεση με το rf 82 ii.

Εμενα με εντυπωσιασε γι αυτο και τα παραγγειλα, και θεωρω οτι στην κατηγορια τιμης τους ειναι ασυναγωνιστα, ειδικα για χρηση home cinema που τα προοριζω!

Reaction score
245
Μποτειτε να μου προτεινετε βασεις για τα klipsch 160m?
Κατα προτιμηση καποιο προιον που μπορω να βρω σε ελληνικο καταστημα.
Το καθε ηχειο ειναι περιπου 9 κιλα.

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.457
Εγώ τα έχω συνδυάσει με nortsone, αλλά τι να πω βρε παιδιά, δεν είμαι ευχαριστημένος. Κατ αρχάς δεν έχουν ευστάθεια, μάλλον είναι βαριά για αυτές. Επίσης με δυσκολεύουν κατά την ρύθμιση τους ως προς το ύψος, καθώς και στην κλίση.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
Εχω norstone stylum 2, εχουν καλη στηριξη με ακιδες τοσο κατω οσο και στο πανω πιατελο για να πατησει το ηχειο. Λειτουργουν καλυτερα μετα απο γεμισμα της κεντρικης κολωνας. Αρκετα βαριες (ατσαλι) για την τιμη τους.

Εχω δοκιμασει και ηχειο βασης 11 κιλων επανω τους, με στηριξη επανω στις ακιδες, θελει λιγο χρονο και υπομονη, αλλα τελικα επιτυγχανεται απολυτη ευσταθεια μεσω της ακριβους ρυθμισης των ακιδων που "στριβουν" σαν βιδες.

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.457
Κατά την αγορά των 160m ο Πωλητής βέβαια μου πρότεινε κάποιες άλλες (δεν θυμάμαι ποιες) αλλά δυστυχώς επέμενα στις παραπάνω, λόγω του ότι ήταν οι μοναδικές στους 50 πόντους. Κακή τότε εκτίμηση από μέρους μου, ακόμη σχετικά και με το ύψος.
Το ιδανικό για αυτά τα ηχεία είναι κατά την γνώμη μου οι 60 πόντοι ή και λίγο μεγαλύτερες.

Αυτές είναι οι δικές μου:
http://www.audioshow.gr/e-shop/products/speakers/speaker-stands/norstone-stylum-1-detail

Κάτι άλλο τώρα, τι υλικό προτείνετε για γέμισμα. Ίσως με αυτήν την κίνηση, βελτιωθούν και οι δικές μου..

Last edited:

Reaction score
245
Last edited:

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.457
Καλές.... μάλλον αυτές μου πρότειναν και εμένα.

Ως προς το ύψος... εξαρτάται κυρίως από το ύψος της θέσης ακρόασης.
Ειδικά για τα ηχεία klipsh πρέπει το ύψος της χοάνης να είναι κοντά στο ύψος των... "ώτων μας"...

Προσωπικά πάντως, αν θα αγόραζα σήμερα, ύστερα δηλαδή από χρήση 4-5 μηνών, θα προτιμούσα κάτι τους 60 πόντους.

Reaction score
245
Καλές.... μάλλον αυτές μου πρότειναν και εμένα.

Ως προς το ύψος... εξαρτάται κυρίως από το ύψος της θέσης ακρόασης.
Ειδικά για τα ηχεία klipsh πρέπει το ύψος της χοάνης να είναι κοντά στο ύψος των... "ώτων μας"...

Προσωπικά πάντως, αν θα αγόραζα σήμερα, ύστερα δηλαδή από χρήση 4-5 μηνών, θα προτιμούσα κάτι τους 60 πόντους.
Εχει και τις sl 600 που ειναι 60 cm . Λες να παω στους 60 ποντους. + 40 cm το ηχειο συνολο 1m. Οσο ειναι σχεδον τα 280f. Απλα ο καναπες μου ειναι λιγο χαμηλος γι αυτο ελεγα τους 50 ποντους.

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.457
Αν είναι χαμηλός ο καναπές, κάτω από τα 40 cm, πράγματι είναι προτιμότερες αυτές των 50 cm. Μπορείς δε να προσθέσεις ύψος κατόπιν πχ με μεγαλύτερες ακίδες κλπ αν υπάρχει πρόβλημα, ενώ το αντίθετο δεν γίνεται.

Πάντως στον βασικό μου χώρο με θέση ακρόασης γύρω στα 35-40 cm και τα rf62 II (ύψος μαζί με τις ακίδες 105 cm περίπου) έχω έντονο πρόβλημα, (τεντώνομαι σαν λέλεκας ή προσθέτω μαξιλάρι).

Reaction score
245
Λιγη βοηθεια, Πηρα καλωδιο για τα 280F το QED XT40 το οποιο εχει παχος 4μμ. Δε μπορω να το περασω απο τις τρυπες του ενισχυτη. ειναι λιγο χοντρο. τι να κανω?? καμια ιδεα?

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.496
Λιγη βοηθεια, Πηρα καλωδιο για τα 280F το QED XT40 το οποιο εχει παχος 4μμ. Δε μπορω να το περασω απο τις τρυπες του ενισχυτη. ειναι λιγο χοντρο. τι να κανω?? καμια ιδεα?
Προσάρμοσε το καλώδιο σε βύσματα (π.χ. "μπανάνες") και βάλες τα βύσματα στον ενισχυτή. "Μπανάνες" (και γενικά, βύσματα) βρίσκεις από €1 - €2 μέχρι όσα θέλεις. Γνώμη μου είναι να ξοδέψεις πολύ λίγα χρήματα για βύσματα.

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.457
Τα βύσματα πρέπει να επιλέγονται σε συνδυασμό με τα καλώδια.
Πχ για kimber οκτάκλωνα (τα δικά μου) προτείνεται κάτι τέτοιο...
http://www.audioshow.gr/e-shop/products/cables/connectors/oehlbach-banana-male-3030-detail
Καλό είναι να υπάρχουν και στα ηχεία τα ίδια.

Επίσης πολλοί προτείνουν κατάργηση των βραχυκυκλωτήρων των ηχείων και χρήση καλωδίου ίδιου με αυτά που έχεις σύνδεση με τον ενισχυτή.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.901
Members
38.518
Νεότερο μέλος
mrkgeo