kratos magic πολυμπριζο παρακαλω αποψεις???

Reaction score
93
Η Γε'ιωση είναι άχρηστη.
Γεμίζει με θόρυβο τα πάντα.
Χρειάζεται μόνο , εκεί που δεν υπάρχει σοβαρή σχεδίαση .
Δλδ σε κάτι αρχαία ενισχυτικά που μπορεί να έχουν διαρροές ή επαγωγικά φαινόμενα.
Στα έχω πεί , ξανά .

Για δείτε ένα α-σόβαρο ενισχυτάκι MADE IN JAPAN 34Kg.
Ε ρε ¨κάτι μηνύσεις που θα πέσουνε". :hunter: :D

Reaction score
3.422

Μακη επειδή τον έχω ακούσει,το μπασσο του είναι κακό.
Το αν είναι άχρηστη βαριέμαι να το συζητήσω :p

Αλλά δεν κρατιέμαι να μη σχολιάσω το ..."αρχαία" :p

Όλα τα ενεργά ηχεία της αγοράς που στο 99% έχουν γείωση είναι αρχαία δηλαδή... ενώ τα σανσούια σου του 80-90 που δεν έχουν είναι σύγχρονα!!!

Δεν είναι θέμα παλαιότητος.Και τα σημερινα hi-end Ιαπωνικα μηχανήματα δεν έχουν γείωση.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.620

Α μπα ? με τα κιλά τις υπολογίζετε εσείς της γειώσεις ? :rofl:

Reaction score
2.838
Εγώ πάντως ακόμα περιμένω απάντηση για την γείωση .
Οταν έχεις την πεθερά στο σπίτι , απλώς αφαιρείς όλες τις γειώσεις από τον εξοπλισμό που χρησιμοποιεί στο δωμάτιό της .

Στη συνέχεια , κατά τις περιόδους υψηλής ξηρασίας, ψεκάζεις με νερό τις πρίζες και τα πολύπριζα ώστε να αποκτήσουν καλύτερη αγωγιμότητα , χαμηλότερη αντίσταση για τον παράδεισο

Reaction score
3.422
Αμ πές μου έτσι!!!

Εσύ φίλε μου έχεις όλο το πακέτο!!!
Είσαι ΚΑΙ αντι-Ολυμπιακός είσαι ΚΑΙ κουφός. :hunter: :D
Κουφοί και οι Άγγλοι δοκιμαστές που άκουσαν ο,τι άκουσα κι εγώ.
Όταν δίνεις ένα βαρέλι λεφτά,τέτοια λάθη δεν δικαιολογούνται.

Reaction score
4.849
Ένας γνωστός με παρότρυνε να αφαιρέσω όλες τις γειώσεις από τον πίνακα
Και θα τρομάξω με την ακουστική διαφορά
Φυσικά δεν τον άκουσα …

Reaction score
2.838
H γείωση είναι σημαντική και απαραίτητη για λόγους ασφάλειας.
Συσκευές με διπλή μόνωση (double insulation) δεν χρειάζονται απαραίτητα και γείωση.
Ο συμβολισμός της συσκευής που διαθέτει διπλή μόνωση είναι το διπλό τετράγωνο σχήμα :

download.png

Στον ήχο δεν υπάρχει σημαντική διαφορά , ωστόσο μέσω της γείωσης μεταφέρονται και ρεύματα θορύβων που μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά το S/N ενός μηχανήματος .

Η γείωση είναι απαραίτητη και για τα μηχανηματα που παρουσιάζουν υψηλή ταση AC στο σασί τους, λόγω κακής σχεδίασης της τροφοδοσίας τους (AC leakage current flow)

Leakage AC current is current that flows from an AC circuit to the ground or another conductor. If the equipment or device is not grounded correctly, it is possible for current to flow through the human body. This is why it is vital to regulate and control leakage current for medical power supplies.

Last edited:

Reaction score
3.422
'
Μπορεί να μην είστε ακόμα ώριμοι για να ακούσετε ONGAKU, πόσο μάλλον για να τον αγοράσετε :biggrin:
Ας ωριμάσει πρώτα ο Ongaku μήπως και βγάλει μπασσο της προκοπής.

Reaction score
4.262
'
Μπορεί να μην είστε ακόμα ώριμοι για να ακούσετε ONGAKU, πόσο μάλλον για να τον αγοράσετε :biggrin:
Με πήγατε πίσω στα 90s.
Τελικά μήπως το σωστό είναι αντιγλομπάκηδες:

Reaction score
154
Έχοντας την μικρότερη εμπειρία από εσάς κ δη στα ηλεκτρολογικά , ήθελα να ρωτήσω , η γείωση δεν είναι must και για λόγους ασφάλειας αλλά και για την εξάλειψη του όποιου πιθανού μικροθορύβου buzz , hiss etc?

Όλα τα μηχανήματα μ στο ρακ παρατήρησα πως έχουν υποδοχή μόνο φάση κ ουδέτερο και όχι τριπλή όπως στον υπολογιστή πχ. οπότε φαντάζομαι θα ισχύει αυτό που έγραψε πιο πάνω ο g.kar περί (double insulation) .

Επιπρόσθετα πέραν της ύπαρξης του powerfilter audiolab στο σύστημα μου , σαν ψυχαναγκαστικός , έχω επιπρόσθετα γεφυρώσει - γειώσει όλο το ράκ , ενώνοντας όλα τα ground chassis των συσκευών μεταξύ τους με κατάληξη πατενταρισμένη αρσενική σούκο μπρίζα χωρίς τους ακροδέκτες + - αφήνοντας μόνο την γείωση τοποθετημένη κατευθείαν στην γείωση της μπρίζας του τοίχου οπότε και στην κεντρική γείωση του σπιτιού.

Αποτέλεσμα ? Nα μειωθεί ακόμα περισσότερο και σε τέτοιο βαθμό το ήδη ανύπαρκτο hiss των ηχείων στο idle , στριμώχνοντας το αυτί μου σαν ψυχαναγκαστικός μέσα στο τουίτερ , που νομίζεις πως είναι σβηστό το σύστημα τώρα πραγματικά...κάτι που θεωρώ πως είναι επίτευγμα με τέτοιο γόρδιο δεσμό κεραιών RF πίσω από το ρακ...την οποία ξανα βλέπω τώρα κ συγχύζομαι...😡

1.jpg
2.jpg
3.jpg

IMG_6973.jpg

Επίσης μιας κ έχει ξανοιχτεί λίγο η κουβέντα ποια η γνώμη σας για τους φερίτες ??
Έβαλα για δοκιμή από μια άλλη συσκευή έναν φερίτη σ'ενα 13 μετρο καλώδιο inakustik sub και μου εξαφάνισε το μικρό buzzaki που είχε με τέρμα το gain σ αυτόν .Ο θόρυβος ήταν αποκλειστικά θέμα καλωδίου αφου χωρίς αυτό κ με τέρμα το gain το sub ηταν dead silent.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.204
Έχοντας την μικρότερη εμπειρία από εσάς κ δη στα ηλεκτρολογικά , ήθελα να ρωτήσω , η γείωση δεν είναι must και για λόγους ασφάλειας αλλά και για την εξάλειψη του όποιου πιθανού μικροθορύβου buzz , hiss etc?
Όχι. Για λόγους ασφαλείας μόνον.

Reaction score
2.838

Όλα τα μηχανήματα μου στο ρακ παρατήρησα πως έχουν υποδοχή μόνο φάση κ ουδέτερο και όχι τριπλή όπως στον υπολογιστή πχ. οπότε φαντάζομαι θα ισχύει αυτό που έγραψε πιο πάνω ο g.kar περί (double insulation) .

Επίσης μιας κ έχει ξανοιχτεί λίγο η κουβέντα ποια η γνώμη σας για τους φερίτες ??
Έβαλα για δοκιμή από μια άλλη συσκευή έναν φερίτη σ'ενα 13 μετρο καλώδιο inakustik sub και μου εξαφάνισε το μικρό buzzaki που είχε με τέρμα το gain σ αυτόν .Ο θόρυβος ήταν αποκλειστικά θέμα καλωδίου αφου χωρίς αυτό κ με τέρμα το gain το sub ηταν dead silent.
Αν τα μηχανήματά σου είναι πιστοποιημένα ως Double Insulated (Class II ), τότε όπως έγραψα παραπάνω, θα πρέπει να έχουν το σύμβολο του διπλού ομοκεντρικού τετραγώνου.
Μεγαλύτερη ασφάλεια παρέχουν τα μηχανήματα που προέρχονται από μεγάλες επώνυμες εταιρείες παρά από τις so called Hi-End βιοτεχνίες για τις οποίες αμφιβάλλω αν τηρούν τις διεθνείς προδιαγραφές ασφάλειας. Το πιο πιθανό είναι να κολλούν δικά τους αυτοκόλλητα με το σύμβολα (mark) EC, της Class II .
Στη θέση σας αν είχα την παραμικρή αμφοβολία ζητούσα από τον αντιπρόσωπο το επίσημο πιστοποιητικό της εταιρείας για τον συμβατότητα που με ενδιαφέρει.
Το είχα ζητήσει από κάποιες εταιρείες είτε για μένα είτε για λογαριασμό φίλων και ενώ κάποιοι απάντησαν κάποιοι άλλοι απλά δεν το είχαν παρά τον συμβολισμό που έφερε η συσκευή τους.

Το ότι γειώνεις το rack είναι πολύ σωστό για λόγους ασφαλείας . Το γεγονός ότι μειώνεται ταυτόχρονα και ο θόρυβος είναι ένδειξη ότι υπάρχει προβλημα βρόχων γείωσης σε κάποιες συσκευές σου και κανονικα θα πρέπει να γίνει σχολαστικός έλεγχος και διόρθωση του προβλήματος στη ρίζα του.
Ένα ελαφρύ hiss (φυσημα) στα μεγάφωνα και κυρίως στα tweeters είναι απολυτως φυσιολογικό και αυτό είναι και ένα δείγμα ευαισθησιας και δυναμικών.
Να σε προβληματίζει αν είναι εντελώς νεκρά τα tweeters (negligible audible hiss) , εκτός κι αν είσαι άνω των 60 οπότε μην αγχώνεσαι

Last edited:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.583
Members
38.346
Νεότερο μέλος
terino