Χρησιμη και σαφης υπομνηση απο τα παλιαΚοινός τόπος και των δύο εποχών,η εξάρτηση της τελικής ποιότητας από τον καλλιτεχνικό οίστρο και το μεράκι των ηχητικών μηχανικών,παρά από το μέσον
για οσους παθιαζονται με εποχες και τεχνικες....
Χρησιμη και σαφης υπομνηση απο τα παλιαΚοινός τόπος και των δύο εποχών,η εξάρτηση της τελικής ποιότητας από τον καλλιτεχνικό οίστρο και το μεράκι των ηχητικών μηχανικών,παρά από το μέσον
Εξαρτάται από το είδος μουσικής που ακούει ο καθένας.Συμφωνείτε για το louder is better?Μου το έχουν πει γνωστοί μου, δεν τα ξέρω αυτά, αλλά σε gain προτιμούν στο 99 προς 100, εμένα μου φαίνεται ηχορρύπανση όλο αυτό, κάνει πολύ clipping και παραμόρφωση (στο mp3 gain μου το βγάζει). Δυστυχώς τα καινούρια τα κάνουν και με μπάσα και χωρίς υψηλές, ή ελάχιστες υψηλές οπότε ακόμα μεγαλύτερη παραμόρφωση.
Ο βασικός λόγος που έχει επικρατήσει η τεχνική αυτή είναι για να παίζουν δυνατά σε όλα τα μέσα ακρόασης και κυρίως στα φορητά που ακούει μουσική η πλειονότητα της νεολαίας.Ακούω ελληνικά commercial λαικοπόπ και ξένα (Taylor Swift, Billie Eilish κλπ, επίσης commercial). Και δεν μου αρέσει το loudness, gain κλπ που τα έχουν αυξήσει τόσο (όπως και ότι δεν αντιλαμβάνομαι τόσο τις υψηλές συχνότητες σε αυτά τα καινούρια) , καμία σχέση με τα κομμάτια μέχρι το 2010. Και όσο πάμε πιο πίσω ακόμα καλύτερα ήταν τα πράγματα.