Mede8er ….UFO aka MED1000X3D

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.193
loggeo σε ευχαριστώ για τις γρήγορες απαντήσεις σου. Τη δεύτερη ερώτηση την έκανα και στον Αποστόλη μήπως μάθει κάτι μέχρι αύριο που θα αγοράσω ένα από τα δύο MED. Σημειωτέον ότι το POPCORN C-200 που έχω μοιράζει από τον εσωτερικό σκληρό του αρχεία στο δίκτυο ενώ είναι σε θέση standby. Τώρα για την πρώτη ερώτηση την έθεσα γιατί όταν είχα συνδεδεμένο εξωτερικό σκληρό με σύνδεση usb στο MED400X2 , είχα κάποια προβληματάκια (στιγμές που κόβονταν ο ήχος) σε βαριά αρχεία BD iso που προσπαθούσα να τα δω μέσω δικτύου από άλλο MED και από το POPCORN. Γι αυτό και ρωτάω αν και ο εσωτερικός σκληρός στο MED1000X3 στην ουσία έχει τα ίδια προβλήματα με τον εξωτερικό σκληρό (σύνδεση usb). Άρα στην περίπτωσή μου που θέλω να βλέπω μεγάλα αρχεία bd iso μέσω δικτύου σε 3 πηγές (2 med και 1 popcorn C-200) και αφού δεν έχω γνήσιο NAS, να καταφύγω στην λύση εξωτερικού δικτυακού σκληρού (gigabit) και αγορά του μικρού MED600X3. Συγνώμη αν επαναλαμβάνομαι.
Μπορούσες να συνδέσεις τις συσκευές σου μέσω Nfs ή το έκανες μέσω smb; Ως γνωστόν η πρώτη επιλογή υπερτερεί της δεύτερης.

Sent from my iPad using Tapatalk HD

Reaction score
1.457
Απάντηση: Mede8er ….UFO aka MED1000X3D

To Mede8er μπορεί να μοιράσει αρχεία μόνο μέ SMB και όχι με NFS.Τώρα για τον εσωτερικό δίσκο πρέπει να είναι ανοικτό το Med για να βλέπεις τα αρχεία του από άλλο player και όχι σε κατάσταση standby.Σε μένα το med1000x3d με εσωτερικό σκληρό δουλεύει μια χαρά,δηλ.μπορεί να streamάρει άλλος player τα αρχεία που έχει στο δίσκο του χωρίς προβλήματα.Στο 400x2 τι δίσκο του έβαζες στη usb?Με εξωτερική τροφοδοσία ή έπαιρνε από τη usb ρεύμα?

Reaction score
0

To Mede8er μπορεί να μοιράσει αρχεία μόνο μέ SMB και όχι με NFS.Τώρα για τον εσωτερικό δίσκο πρέπει να είναι ανοικτό το Med για να βλέπεις τα αρχεία του από άλλο player και όχι σε κατάσταση standby.Σε μένα το med1000x3d με εσωτερικό σκληρό δουλεύει μια χαρά,δηλ.μπορεί να streamάρει άλλος player τα αρχεία που έχει στο δίσκο του χωρίς προβλήματα.Στο 400x2 τι δίσκο του έβαζες στη usb?Με εξωτερική τροφοδοσία ή έπαιρνε από τη usb ρεύμα?
Λεωνίδα και loggeo σας ευχαριστώ. Ο εξωτερικός σκληρός που είχα συνδέσει στο MED400X2 ήταν με εξωτερική τροφοδοσία και από τους σχετικά καινούργιους της WD.

Reaction score
1.457

Αν είναι με εξωτερική τροφοδοσία δε θα πρέπει να έχει πρόβλημα.Δοκίμασε και στην άλλαη usb θύρα του Med400x2 να δεις μήπως δουλεύει καλύτερα.

Reaction score
0

Αν είναι με εξωτερική τροφοδοσία δε θα πρέπει να έχει πρόβλημα.Δοκίμασε και στην άλλαη usb θύρα του Med400x2 να δεις μήπως δουλεύει καλύτερα.
Θα την δοκιμάσω εν καιρώ γιατί δεν μπορώ άμεσα. Το πρόβλημα με τις διακοπές ήχου πάντως το εμφάνιζε αφού έπαιζε κανονικά για 40 περίπου λεπτά και μετά. Μπορεί να είναι και θέμα δίσκου; Μάλλον προτιμώ τελικά το μικρό MED600X3 και τα αρχεία μου σε νέο δικτυακό εξωτ. σκληρό ώστε να είναι προσβάσιμα από παντού, αλλά και να μπαίνει μόνος του ο δίσκος σε κατάσταση αναμονής (energy saver) όταν δεν ζητούνται (και όχι να ανοίγω και να κλείνω το MED1000X3 όταν ζητάω αρχεία από τον εσωτερικό σκληρό του). Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Reaction score
1.457

Μπορεί να ήταν και θέμα δίσκου,μπορεί και πρόβλημα με το firmware του med.Εμένα δε μου είχε συμβεί πάντως όταν το είχα και τούβαζα μάλιστα έναν myPassport που τροφοδοτείται από τη usb.
Αν μπορείς να βάλεις ένα δικτυακό σκληρό δίσκο θα είναι ότι καλύτερο βέβαια.

Reaction score
1.457

Νέο open beta firmware 1.0.5 για τη σειρά X3D:

Firmware for MED600X3D / MED1000X3D
Download - V1.05 - 14 Dec 2012-BETA
http://www.mede8er.org/beta/Firmwares_Beta/MED1000X3D/MED100X3D_V1.0.5_14December_BETA/install.img

MD5 - 84A449483B456F03EE11DEF197A098AA

V1.0.5 - 14Dec_BETA
Changelog
1) Added NFS options ----> Network ---> NFS Options
For Synology users select
Proto -- Auto or UDP
rsize -- 32768
Now Synology users can connect at the correct NFS 32k block size and stream FULL 3DBDISO
2) Fixed the My_Movies.xml that was interfering with Mede8er xml
3) Fixed the crashing with Sony HDR-TD10 MTS file
4) Fixed spelling on some city names Setup Menu ---> Time Zone

IF YOU MAKE ANY CHANGES TO NFS SETUP THEN REBOOT X3D AND THEN CONTINUE TO TEST

USER MANUALS
MED1000X3D
http://www.mede8er.org/artwork/temp/Mede8er_med1000x3D_user_rev2_22July_corelX6.pdf

AFTER THE UPDATE WE SUGGEST YOU UNPLUG AND REBOOT THE X3 AND THEN CONTINUE

If you installing a new Hard Drive then it should be formatted in the X3 for correct operation. After the format the Hard Drive should be shown as HDD: in the Media Library. (Not the Devices Page) If it not shown as HDD then you must format the Hard Drive a second time. Existing Pre Formatted Hard Drives or NTFS only Hard Drives may show as (C)

Emergency Procedure
Download the latest Mede8er Firmware from www.mede8erforum.com. UnZIP or UnRAR or join with HJ Split and will find one file named install.img. Copy this file to the root directory of a Flash Drive. Plug the flash drive into the Mede8er. Unplug the power to the X2. Plug the power jack back in and hold the ON/OFF button on the Mede8er (not the remote) down for 15sec and then release. After the firmware has been checked (+-5-10sec) it will start to update. You will see the update progress on your TV. Do not remove power during the Firmware Update procedure .

PASSWORD PROTECT NETWORK SHARES -- NAS SETUP
Use the My_Shortcuts method as shown in this demo http://www.mede8er.com/Mede8er_X2_Add_Shortcut.html
PUBLIC SHARES -- PC / NAS
Username: Guest
Password: Guest
IP: xxx.xxx.xx.xx

Reaction score
1.457

Μόλις βγει στην Ευρώπη θα έρθει κι εδώ.Ηταν να κυκλοφορήσει αυτό το μήνα,αλλά δεν έγινε.Δεν υπάρχει κάτι νεώτερο για την κυκλοφορία του προς το παρόν.

Reaction score
0
Καλησπέρα παιδιά και από εμένα. Το έχω το μηχάνημα από χτες και όπως καταλαβαίνετε έχω πάθει ντελίριο μαζί του. Σήμερα βέβαια μου πρέκυψε ένα προβληματάκι. Συγκεκριμένα μέσω Y2M έφτιαξα μερικές ταινίες και ενεργοποίησα το jukebox. Από τότε αργεί πάρα πολύ να μου ανοίξει ταινίες (περίπου 10-20 sec). Έσβησα το jukebox folder και το απενεργοποίησα από το menu αλλά τα ίδια. Να φανταστείτε μερικά αρχειάκια test ήχου που χτες τα άνοιγα στο φτερό σήμερα τα αργεί και αυτά πολύ.
Επίσης ποιό είναι το καλύτερο πρόγραμμα αντίστοιχο του Y2M ?
Ευχαριστώ.

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.193
Καλησπέρα παιδιά και από εμένα. Το έχω το μηχάνημα από χτες και όπως καταλαβαίνετε έχω πάθει ντελίριο μαζί του. Σήμερα βέβαια μου πρέκυψε ένα προβληματάκι. Συγκεκριμένα μέσω Y2M έφτιαξα μερικές ταινίες και ενεργοποίησα το jukebox. Από τότε αργεί πάρα πολύ να μου ανοίξει ταινίες (περίπου 10-20 sec). Έσβησα το jukebox folder και το απενεργοποίησα από το menu αλλά τα ίδια. Να φανταστείτε μερικά αρχειάκια test ήχου που χτες τα άνοιγα στο φτερό σήμερα τα αργεί και αυτά πολύ.
Επίσης ποιό είναι το καλύτερο πρόγραμμα αντίστοιχο του Y2M ?
Ευχαριστώ.
Κι εγώ το yamj χρησιμοποιώ, αλλά δε συνάντησα κάποιο πρόβλημα. Έχεις περάσει το τελευταίο firmware;

Reaction score
0
Ναι έχω βάλει το τελευταίο (1.05). Τώρα του έβαλα να κάνει shutdown και έχει κολλήσει στην οθόνη και περιμένω πάνω από δύο λεπτά....
Κατεβάζω το 1.05 να του το ξαναβάλω να δω τι γίνεται.........
Από την στιγμή που ενεργοποίησα το jukebox έγινε αυτό. Μπορεί να είναι τυχαίο όμως.

Reaction score
0
Τελικά τον έκλεισα από το κουμπί τον έβγαλα πό την μπρίζα και όλα καλά επανήλθαμε.
Τώρα θα ξανα ενεργoποιήσω το jukebox :121:

Reaction score
0
Ξανά τα ίδια μόλις ενεργοποιώ το jukebox όλα πάνε πιο αργά λες και πέφτει η απόδοση του επεξεργαστή.
WTF !!!!!!!!!!!!

Reaction score
1.457

Οι ταινίες που βρίσκονται?Σε εσωτερικό δίσκο φορμαρισμένο από το μενού του Med ή κάπου αλλού?

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Mede8er ….UFO aka MED1000X3D

Οι ταινίες που βρίσκονται?Σε εσωτερικό δίσκο φορμαρισμένο από το μενού του Med ή κάπου αλλού?
Είναι σε εσωτερικό δίσκο 2TB φορμαρισμένο από το μενού του MED.
Τελικά βρήκα το πρόβλημα. Είναι τόσο απλό.
Μόλις ενεργοποιήσω το jukebox αρχίζει να σέρνεται το σύστημα. Τότε τον κλείνω από το power off του player και τον βγάζω από την μπρίζα για 30 sec. Μετά όλα οκ όπως πριν. Δεν μπορώ να καταλάβω γίνεται και σε άλλους αυτό ή μόνο σε μένα ?

Reaction score
1.457

Εχει κάποιες επιλογές για scan movies,music κλπ κάπως έτσι το λέει.
Αυτό βάλτο στο off και θα το ενεργοποιέις μόνο όταν έχεις προσθέσει νέες ταινίες στον εσωτερικό σκληρό.Σε κάθε άλλη περίπτωση στο off.Για δοκίμασε κι αυτό και πες μας τι γίνεται!

Reaction score
1.457

Μεχρι το τέλος του μήνα λογικά,οι κάτοχοι της σειράς X3D να περιμένουν καινούρια πράγματα και πολλές βελτιώσεις στο firmware.

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Mede8er ….UFO aka MED1000X3D

Εχει κάποιες επιλογές για scan movies,music κλπ κάπως έτσι το λέει.
Αυτό βάλτο στο off και θα το ενεργοποιέις μόνο όταν έχεις προσθέσει νέες ταινίες στον εσωτερικό σκληρό.Σε κάθε άλλη περίπτωση στο off.Για δοκίμασε κι αυτό και πες μας τι γίνεται!
Που είναι αυτές οι επιλογές γιατί δεν τις βρίσκω ? Επίσης έχω παρατηρήσει ότι όταν κλείνω την TV κλείνει και το UFO μου. Τα έχω συνδέσει με HDMI μέσω yamaha rx-a820.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.360
Members
38.303
Νεότερο μέλος
Nancy.