Mitsubishi HD1000 vs Sharp XV-Z3000 vs...

Reaction score
14
Τι θα γίνει ρε Ντριμόγιαννε, θα ανεβάσεις τίποτα;

Όχι τίποτε άλλο, έχω να πάω και στον Θανόπουλο...
να πάς μην σε σταματάω...!!!

Εγώ δουλέυω για εσάς/εμάς!!:bravo:

GTX

Reaction score
39
Δεν έχω πολύ χρόνο οπότε θα τα πω συνοπτικά :crazy_3:

O Mitsu τα σπάει για τα λεφτά του, ευτυχώς που δε τον βάλαμε δίπλα σε κανέναν 72 γιατί φοβάμαι οτι μπορεί και να έφευγα κλαίγοντας (τώρα έχω μια μικρή ελπίδα) :happy_5::happy_5: Πάλι καλά που έχει και αυτό το πρόβλημα στην κίνηση δηλαδή "happy_1" Πάντως το πρόβλημα είναι ορατό ακόμα και σε αυτόν που δε ψάχνει τις λεπτομέρειες πιστεύω, δε συζητάω για interlaced σήμα εκεί η κατάσταση ήταν δράμα, όλη η οθόνη πήγαινε πάνω κάτω.

Ο Sharp για μένα απαράδεκτος, με την τιμή που έχει και με προτάσεις από άλλες εταιρίες στα λεφτά αυτά δε πάει πουθενά αφού πρέπει να είναι ο χειρότερος.

Δε θέλω να πω πολλά για τον Epson γιατί μάλλον θα στεναχωρίσω τον Μιχάλη και δε θέλω :). Ενώ απο θέμα σύγκλισης ήταν σχετικά καλό κομμάτι, το αποτέλεσμα ήταν απογοητευτικό, δίπλα στον Mitsu νόμιζες οτι ο Epson είναι ο 720, στη σκηνή του Happy Feat με τη φώκια ο Mitsu έβγαζε μάτι, ενώ ο Epson δίπλα του φαινόταν θαμπός είτε δίνοντας και στους 2 1080p είτε 720p.

Και περνάμε στον μεγάλο Sharp, Πωπωπωπωπω έπαθα πλάκα, πρώτη φορά τον έβλεπα και από την πρώτη στιγμή που άναψε η λάμπα του τρελάθηκα με την εικόνα που έριχνε.

Απλά οτι καλύτερο έχω δει.

Γενικά να πω οτι στο συγκριτικό ρίξαμε πολύ γέλιο και είχαμε φοβερό κλίμα.
Όλα τα λεφτά το debate που είχαμε στο τέλος για την επιλογή της ίριδας.

Στο συγκεκριμένο θέμα η άποψη μου είναι οτι οπως είπαμε είναι υποκειμενικό και θέμα πλέον προτίμησης του καθενός. Συμφωνώ οτι στο high contrast έγραφε σαφώς καλύτερα στα σκοτεινά του Van Helsing και αν είχα τον προβολέα στα σκοτεινά εκεί θα έπαιζα. Αλλά στα φωτεινά σίγουρα θα τον είχα στο high brightness, στα φωτεινά σε όποιο από τα άλλα 2 mode (με επιφύλαξη για το medium γιατί δε το είδαμε και πολύ, αλλιώς θα είμασταν ακόμα εκεί "happy_1") νομίζω οτι χάνεις αυτό που έχει να σου δώσει ο προβολέας και αυτό είναι πααρα πολύ. Μέση λύση λοιπόν, σετάρεις και στα 2 mode και παίζεις ανάλογα με το υλικό :smoking:.

Reaction score
0
Μπραβο παιδια νασται καλα για ολα αυτα που μας προσφερεται.Σιγουρα ο mitsou θα ειναι καλο μηχανακι αλλα απο οτι βλεπω στις φοτο ο πανυ σκιζει σε εικονα.:bravo: :cool_4:

Reaction score
0
δεν ξερω ποιο στα μετρητικα και στα νουμερα ειναι καλυτερο ΑΛΛΑ..αν ειχα τον panasonic θε σκεφτομουν <κριμα ρε γμτ..ο mitsu πιο φωτεινος για nova-games,λιγο καλυτερος στα ΗD...>αν ειχα sharp(τον μικρο),θα ελεγα <την εκανα την μλκ μου!!!>...και αν ειχα epson..απλα θα τον πεταγα(σορυ αλλα με απογοητευσε)..
Mitsu λοιπον?δεν ξερω..απο ποιοτητα κατασκευης πως παει?σε 300 ωρες θα παιζει ετσι?Μια καλη λυση ειναι ο συγκεκριμενος προβολεας μεχρι να πεσουν οι τιμες του 1080..χαμηλαααααααα πολυ..
Και το κερασακι τωρα που θα με κραξουν ολοι....:crazy_1:διπλα διπλα στον sharp τον μεγαλο η διαφορα ηταν μεγαλη,αλλα προσωπικα τα 6500 χιλιαρικα που μεσολαβουσαν αναμεσα τους με εκαναν να πιστευω οτι επαιζε μαγικα:cool_3:
Υ.Γ ηδη ψαχνω να πουλησω τον δικο μου προβολεα:happy_4:

Reaction score
0
Μπραβο παιδια νασται καλα για ολα αυτα που μας προσφερεται.Σιγουρα ο mitsou θα ειναι καλο μηχανακι αλλα απο οτι βλεπω στις φοτο ο πανυ σκιζει σε εικονα.:bravo: :cool_4:
τσου-απο φωτο δεν μπορεις να καταλαβεις πολλα-εχουν διαφορα μικρη στα σκοτεινα πλανα τεραστια στα φωτεινα
mitsu δαγκωτο:smoking:

Reaction score
19
Εξάλλου το είπε και ο giorgio-n, οι φωτογραφίες ελάχιστη σχέση έχουν με την πραγματικότητα και μπήκαν μόνο και μόνο ενδεικτικά.

Βαγγέλης Λάμπρου

Επαγγελματίας
Reaction score
277
Ο Mitsu με εντυπωσιάσε !!!!

Ο Mitsu με εντυπωσίασε.
Όχι μόνο για την εικόνα που προσφέρει ο μικροκαμωμένος προβολέας αλλά για το value 4 money που είναι απλά εκπληκτικό. Πριν από 1 χρόνο η εικόνα που δίνει σήμερα ο χιλιάρης Mistu, κόστιζε τα 3πλά χρήματα και πριν από δύο τα 6πλά. Φοβερός και τρομερός. Αν μάλιστα επαληθεύονται οι φήμες που άκουσα χθές από μέλη μας, ότι στο ιντερνετικό εξωτερικό έχει πέσει κάτω από το σκαλί των χιλίων ευρώ (με ακούς εγχώρια αντιπροσωπεία), τότε μιλάμε για απίστευτη τιμή προβολέα.
<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p>
Πολύ ευκρινής, με 3σδιάσταη υφή, με μαύρο της κατηγορίας του, καλά χρώματα και εξαιρετικά παραμετροποιήσιμος μάλλον κερδίζει ότι κυκλοφορεί κάτω των 2k euro.
Out of the box ήταν κουκου-ρουκου και τα διαγράμματα -Before- που βλέπετε δεν αντικατοπτρίζουν τη φαιδρή πραγματικότητα, αφού μέχρι να φτάσω (αργά το μεσημέρι καθυστερημένος όπως πάντα βεβαίως-βεβαίως) ο Ανδρέας είχε βάλει πάλι το μακρύ του χεράκι (ως μεσήλιξ τι άλλο να βάλει...) για να το συνεφέρει κάπως από το δράμα της ενδοκούτιας μεταφοράς. [FONT]

Before Calibration Αριστερά ---- After Calibration Δεξιά.
Δείτε την άνοδο της έντασης του κόκκινου χρώματος μετά τη ρύθμιση. Μόνο με φασματογράφο μπορείς να διαπιστώσεις αν έχεις όντως βοηθήσει το προβολέα χρωμματικά πέραν του RGB

Η ανπόφευκτη πτώση της φωτεινότητας για να ισορροπήσει το RGB με βάση την ισχύ και τη χρωμματική εκπομπή της λάμπας, αφήνοντας τα πουσαρίσματα του εργοστασίου (και του φυσικά του Ανδρέα)

Περιέργο....Η θερμοκρασία μένει περίπου σταθερή "πριν" και "μετά" αλλα υπάρχει διαφορα στα RGB levels. Τα έχουμε πει...θυμάται κανείς;

Εδω φαίνεται αν κάναμε καλή δουλειά.... Σημειώστε οτι ρυθμίζετε εξαιρετικά με θεαματικές όμως αλλαγές στα χειριστηρία του Menu!!

Η διακεκομένη καμπύλη που φαίνεται στο "προ" είναι το 2.2. Πριν ξέφευγε αρκετά. Μετα τη ρύθμιση ήρθε πολύ καλά.

<o:p></o:p>
Πάντως ρυθμίζετε εξαιρετικά, έχει πολύ πλούσιο μενού, ίδιο με αυτό του μεγάλο του ξαδέλφου LCD 5000. Επίσης ίδιος και παραμένει ο αποπλέκτης του που είναι μετριότατος δημιουργώντας Flickering και πριονάκια, ρίχνοντας πολύ τις ολικές επιδόσεις του.
Ο Sharp από την άλλη αρκετά πιο «μαλακός» δεν με κέρδισε στο τομέα της ευκρίνειας. Τα βασικά χρώματα του όμως είναι καλύτερα και πολύ παραμετροποίησημα αφού έχει Color Management System, αλλά κρατηθείτε, δεν έχει menu διόρθωσης white balance με συνέπεια να μην μπορεί να διορθωθεί. Ανεπίτρεπτο φυσικά για σημερινό προβολέα, πιθανότατα είναι κλειδωμένο στο κρυφό menu του, με αποτέλεσμα να έχει μια συνεχή πρασινίλα σε όλο το φάσμα της εικόνας του.
Μαύρο έβγαζε το ίδιο με τον ανταγωνιστή του, όπως και λευκό που μπορεί ο Mitsu να έδωσε 61 Nits ρυθμισμένος αλλά αν μπορούσε να ρυθμιστεί και ο Sharp ίσως έπεφταν ακόμη πιο κάτω.

Πολύ "κοντά" τα τρίγωνα τους, ψέματα;.....
Όλα τα ακολουθα διαγράμματα είναι μετρήσεις με ρυθμισμένα μόνο το βασικό menu και το CMS

Κίνηση λίγο καλύτερη, χωρίς τα υπερβολικά σπασίματα που έκανε ο Mitsu όταν δεν τροφοδοτούταν με σήμα της εγγενούς του ανάλυσης.
Και μετά ακούω «τι να κάνουμε τα scaler με σήμα HD;….στο ράφι θα μείνουνε με τα νέα Players…».
Περιμένω να δω τι κλάμα θα πέσει με τα φτηνιάρικα απρογραμμάτιστα chipακια που εφοδιάζουν προβολείς και Players οι εταιρίες…..:happy_4:

Reaction score
1
Μένει να δούμε αν έγραψε κι ο "other"...

Μας ψιλογκάστρωσε ή μου φαίνεται; :happy_5:

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
(τριτη και τελευταια συνεχεια)

Και ερχομαστε στα της αντιπαραθεσης.
Ακου εκει αντιπαραθεση...
Πως μπορει να υπαρξει αντιπαραθεση οταν αναφερομαστε στον ιδιο προβολεα?
Σου αρεσει να βγαζει περισσοτερο μαυρο?
Το κανει!
Μου αρεσει περισσοτερο φωτεινος?
Κανενα προβλημα!
Καπου στην μεση?
Ετοιμος!

Εδω και τεσσερα χρονια ειχα ορκιστει να μην "δεθω" με προβολεα ξανα.Εφημερες αγαπες που περισσοτερο σου παιρνουν παρα προσφερουν.
Ο Sharp XV-Z21000 ομως με σερνει ηδη απο την μυτη.
Πως να του αντισταθω?

Εαν παρομοιαζω τους βιντεοπροβολεις με κατι αυτο ειναι τα αυτοκινητα.
Φανταστειτε λοιπον πως εχουμε 3-4 αυτοκινητα(τον Sharp και τους κυριους αντιπαλους του) που εως τα 100 χλμ/ω τα πανε ολοι καλα. Σε καποια τεστ καποιος βγαινει πρωτος σε καποια αλλα καποιος αλλος.
Ομως η μηχανη του Sharp εχει και αλλες δυνατοτητες.
Και εκει που ξεκινα να "γκαζωνει" απο τα 100 και πανω, οι αλλοι ηδη εγκαταλειπουν.
150, 180,200, 240, 260 χλμ/ω και συνεχιζει ακαθεκτος.
Βαλτε καλα στο μυαλο σας αυτο:
Στον κοσμο της βιντεοπροβολης δεν υπαρχει οριο ταχυτητας!:cool_4:
Αφηστε με να απογειωθω...:happy_4:

Reaction score
62
(τριτη και τελευταια συνεχεια)

Και ερχομαστε στα της αντιπαραθεσης.
Ακου εκει αντιπαραθεση...
Πως μπορει να υπαρξει αντιπαραθεση οταν αναφερομαστε στον ιδιο προβολεα?
Σου αρεσει να βγαζει περισσοτερο μαυρο?
Το κανει!
Μου αρεσει περισσοτερο φωτεινος?
Κανενα προβλημα!
Καπου στην μεση?
Ετοιμος!

Εδω και τεσσερα χρονια ειχα ορκιστει να μην "δεθω" με προβολεα ξανα.Εφημερες αγαπες που περισσοτερο σου παιρνουν παρα προσφερουν.
Ο Sharp XV-Z21000 ομως με σερνει ηδη απο την μυτη.
Πως να του αντισταθω?

Εαν παρομοιαζω τους βιντεοπροβολεις με κατι αυτο ειναι τα αυτοκινητα.
Φανταστειτε λοιπον πως εχουμε 3-4 αυτοκινητα(τον Sharp και τους κυριους αντιπαλους του) που εως τα 100 χλμ/ω τα πανε ολοι καλα. Σε καποια τεστ καποιος βγαινει πρωτος σε καποια αλλα καποιος αλλος.
Ομως η μηχανη του Sharp εχει και αλλες δυνατοτητες.
Και εκει που ξεκινα να "γκαζωνει" απο τα 100 και πανω, οι αλλοι ηδη εγκαταλειπουν.
150, 180,200, 240, 260 χλμ/ω και συνεχιζει ακαθεκτος.
Βαλτε καλα στο μυαλο σας αυτο:
Στον κοσμο της βιντεοπροβολης δεν υπαρχει οριο ταχυτητας!:cool_4:
Αφηστε με να απογειωθω...:happy_4:
:bravo::bravo:

Reaction score
0
Παιδια συγχαρητηρια . Μια απορια εχω για τον πολυ καλο τον Mitsubishi. Αν παιζεις με HTPC θα υπαρχει προβλημα στην κινηση ή οχι; γιατι αν κλειδωνει κανονικα μεσω DVI ή HDMI λογικά ολα αυτα τα περι κινησης θα λυθουν, αλλα μπορει να το επιβεβαιωσει καποιος ;

Πως παιζει σε συγκριση με τον Optoma HD70 των 1000 ευρω? Και κατι ακομα μιας και αναφερθηκε: H ευρωπαικη τιμη του Mitsubishi ειναι γυρω στα 989 εως 1099, απο ενα μικρο search που εκανα στο idealo. Το ιδιο συμβαινει και στον Optoma HD70 με τιμη απο 867-1010 οπως δηλαδη και για την εγχωρια αγορα για το προβολη της Optoma.

Μηπως μπορει να το λαβει υποψην της αυτο η Ελληνικη αντιπροσωπια της Mitsubishi γιατι τον εχει τiμολογισει 50% επανω; Αν ισχυσουν αυτες οι τιμες περιπου 1000 ευρω, θα γινει πανυγηρι.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Σταθη, δυστυχως αυτες τις ημερες δεν ειχα χρονο για να δοκιμασω τιποτα αλλο.Μετα το Πασχα...

Για το θεμα των τιμων τωρα, η Ελληνικη αντιπροσωπεια παρακολουθει αυτο το thread και θελω να πιστευω πως θα λαβουν υποψη τους ολες τις προτασεις σας.

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Mitsubishi HD1000 vs Sharp XV-Z3000 vs...

Μηπως μπορει να το λαβει υποψην της αυτο η Ελληνικη αντιπροσωπια της Mitsubishi γιατι τον εχει τiμολογισει 50% επανω;
Γιατί εδώ είναι αρχικλέφτες............ακριβώς το ίδιο συμβαίνει με το blu-ray της Samsung BD-P1000........στην Γερμανία έχει 600Ε-630Ε(amazon.de) και εδώ η καλύτερη τιμή είναι 899Ε(Πλαίσιο)........:crazy_1: :crazy_1: :crazy_1::crazy_1: :crazy_1: :pc: :pc: :pc: :pc: :pc: :mad_2: :mad_2: :mad_2: :mad_2: :mad_2: :mad_5: :mad_5: :mad_5: :mad_5: :mad_5: :violent: :violent: :violent: :violent: :violent: :crazy_2: :crazy_2: :crazy_2: :crazy_2: :crazy_2:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Δεν θα τον πιασω αυτον τον ντρημογιαννο στα χερια μου?
Θα τον σταυρωσω!:happy_5:
Έλα ρε άστο το παιδί. Πάσχα είναι ξέρεις πόσα δρομολόγια στο super έχει κάνει?... :happy_9:

Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους σας για το υπέροχο συγκριτικό και τις πληροφορίες που μας δώσατε!... :bravo:

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Οι εντυπώσεις μου είναι και μένα ίδιες με τους περισσότερους...

Ο Mitsu είναι πραγματικά πάρα πολύ καλό μηχάνημα! Εξαιρετικό για τα λεφτά που στοιχίζει. Νομίζω ότι η πτώση τιμής θα του κάνει υπερβολικά καλό.

Φυσικά να μην ξεχνάμε ότι το rainbow είναι εκεί... παρών και στον mitsu και στον sharp ο οποίος με απογοήτευσε. Μου θύμισε μηχάνημα προηγούμενης γενιάς.

Mitsu vs Epson είναι περίεργη αντιπαράθεση. Σαφώς μου φάνηκε πιο "λεπτομερής" ο Μitsu αλλά και πιο "ψηφιακός" + φυσικά το rainbow...

Με τον panasonic 100 περίπου τα ίδια είδαμε συν ότι ο panasonic έδειξε πόσο πολύ καλό μηχάνημα είναι στην τιμή του...

Με τον 21000 δεν υπήρχε φυσικά σύγκριση. Ο 21000 έδειξε την τεράστια αξία του είτε παίζει "φωτεινά" είτε παίζει "σκοτεινά". Οποιαδήποτε ρύθμιση και αν επιλέξει κάποιος το μηχάνημα είναι αναφοράς! Είτε έχει κάποιος το γούστο του Βογιατζάκη είτε το δικό μου (σκοτεινή ρύθμιση vs φωτεινή ρύθμιση) το αποτέλεσμα είναι κορυφαίο!!!!

Ακόμα μία φορά συγχαρητήρια στους οργανωτές! Το συγκριτικό είχε τόσο πολύ ενδιαφέρον που κράτησε 4 ώρες!!!!!

Reaction score
19
Εγώ θα επιμείνω πάντως... Η προβληματική κίνηση του Mitsu δε τον απαξιώνει πλήρως; Μακάρι με κάποιον τρόπο να μπορούσαμε να δούμε ένα δείγμα!

Reaction score
14
Νομίζω ότι κάνουμε ένα λάθος..
Η κίνησή του ήταν όντως λίγο προβληματική..αλλά και του μικρού sharp είναι...Επίσης πολύ έντονο πρόβλημα είδα και στον μεγάλο , δύο -τρεις μέρες πρίν το συγκριτικό..
Εγώ το βλέπω σαν "πρόβλημα των dlp" με hd υλικό ,που εξαιτίας του 3:2 pulldown γίνεται πραγματικά πολύ ενοχλητικό σε κάποιες σκηνές...
Στον panasonic που είναι lcd είχε σαφέστατα καλύτερη συμπεριφορά η κίνηση...
Πάντως εγώ που έχω ένα "θεματάκι" με την κίνηση , αν ρίξουν την τιμή του mitsubishi εκεί που πρέπει για να μην αισθάνομαι κοροίδο σε σχέση με τους Αμερικάνους και τους λοιπούς Ευρωπαίους , το πήρα την επόμενη στιγμή...
Και ας είμαι lcd-άκιας...Κι ας βλέπω rainbow...
Στην Γερμανία κάνει 998 ευρώ....αλλά θα περιμένω από βίτσιο να μου το πουλήσει τόσο ο Μπάρκουλης της Ηχοέκφρασης...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.694
Members
38.599
Νεότερο μέλος
TMantΖ@13