new martin logan

Reaction score
249
Απάντηση: new martin logan

ενταξει δεν ειναι και τοσο ασχημα αλλα ωλεπω εισαι φιλος της κορνας οποτε καμια σχεση

Reaction score
4.250
Απάντηση: Re: Απάντηση: new martin logan

Καλά τα Purity για home cinema; Εδώ γελάμε. Με ποια ηχεία ως αναφοράς τα σύγκρινες;

Ναι, είναι κουφό που τα χρησιμοποιώ έτσι, αλλά πολύ με βόλεψαν. Πατάς το on-off του tuner και αμέσως έχεις μουσική, και μάλιστα με μια ατμοσφαιρικότητα που μαγεύει.

Ακροάσεις δεν κάνω στα Purity, γιατί καλύπτομαι από άλλα συστήματα στο σπίτι.[/
quote]

Τα αλλα συστηματα δεν τα καταφερνουν με το ραδιοφωνο? Λιγο εκκεντρικο μου μοιαζει να κραταμε ενα συστημα μονο για ραδιο.

Reaction score
5.614
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: new martin logan

Τα αλλα συστηματα δεν τα καταφερνουν με το ραδιοφωνο? Λιγο εκκεντρικο μου μοιαζει να κραταμε ενα συστημα μονο για ραδιο.
Όχι, δεν καταφέρνουν να είναι τόσο ατμοσφαιρικά και κουράζουν με την κακή ποιότητα των ραδιοφωνικών σταθμών.

Κάθε ηχείο (και κατ' επέκταση σύστημα) διαπρέπει κάπου, κανένα δεν είναι άριστο για κάθε χρήση. Με την ίδια λογική δε θα χρησιμοποιήσω τα Purity για nearfield monitor, ούτε για home cinema.

Γι' αυτό κατέληξα να έχω επτά διαφορετικά συστήματα στο σπίτι. Εκκεντρικό; Σίγουρα!

Reaction score
460
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: new martin logan

Όχι, δεν καταφέρνουν να είναι τόσο ατμοσφαιρικά και κουράζουν με την κακή ποιότητα των ραδιοφωνικών σταθμών.

Κάθε ηχείο (και κατ' επέκταση σύστημα) διαπρέπει κάπου, κανένα δεν είναι άριστο για κάθε χρήση. Με την ίδια λογική δε θα χρησιμοποιήσω τα Purity για nearfield monitor, ούτε για home cinema.

Γι' αυτό κατέληξα να έχω επτά διαφορετικά συστήματα στο σπίτι. Εκκεντρικό; Σίγουρα!
Ειμαστε ολοι για δεσιμο.:142:

Reaction score
249

αγαπητε flash ποιο ηχειο στην τιμη πανω κατω των purity, προτιμας και εχεις σε καποιο απο τα συστηματα σου;
(επισης νομιζω τα "πολλα" συστηματα λογικου κοστους, ειναι καλυτερη λυση, αρκει να εχεις χωρο και ανεκτικη γυναικα, απο ενα συστημα πολυ ακριβο που ενδεχομενως δεν μπορει, λογω χωρου -κυριως- να αποδωσει τα μεγιστα)

Reaction score
5.614
Re: Απάντηση: new martin logan

αγαπητε flash ποιο ηχειο στην τιμη πανω κατω των purity, προτιμας και εχεις σε καποιο απο τα συστηματα σου;
ATC SCM40 οδηγούμενα από το σετ προ/τελικού Clearaudio Balance pre/amp, τάξης Α.

Σκέτα τα ηχεία είναι ακριβώς στην ίδια τιμή με τα Purity.

Reaction score
249

Ενταξει με αναλογους ομως με το ηχειο τελικους η τιμη τους ξεφευγει
αν πηγαινα σε μονιτορ ηχειο θα πηγαινα σε ενεργο και θα ελυνα πολλα προβληματα
Αληθεια παρατηρεις οντως τις κακες ηχογραφησεις σε μεγιστο βαθμο ή τις αντεχεις σε αυτο το συστημα;

Reaction score
5.614

Ενταξει με αναλογους ομως με το ηχειο τελικους η τιμη τους ξεφευγει
αν πηγαινα σε μονιτορ ηχειο θα πηγαινα σε ενεργο και θα ελυνα πολλα προβληματα
Αληθεια παρατηρεις οντως τις κακες ηχογραφησεις σε μεγιστο βαθμο ή τις αντεχεις σε αυτο το συστημα;
Είπαμε, κάθε σύστημα διαπρέπει αλλού.

Φυσικά και "αντέχονται" τα εξαιρετικά ATC SCM40. Δεν είναι σκληρά μόνιτορ.

Για διαφορετικούς λόγους όμως και με διαφορετικά ακούσματα μπορεί τα Purity να με ταξιδέψουν περισσότερο.

Πάντως allround οικονομικό ηχείο που κάνει τα πάντα καλά και σε κάθε χώρο, δεν θα έλεγα ότι είναι τα Purity, σε αντίθεση με τα ATC SCM40.

Reaction score
249

Σε καλυπτει το ενα 6,5 γουφερ σε σχεση με το πιουριτυ σε μεγαλο χωρο;

Reaction score
5.614

Σε καλυπτει το ενα 6,5 γουφερ σε σχεση με το πιουριτυ σε μεγαλο χωρο;
Το χαμηλό του ATC SCM40 είναι γρανιτένιο, με άριστο έλεγχο και φρένο που σου κόβει την ανάσα. Του Purity είναι μπουμπουνίσιο.

Γι' αυτόν το λόγο, το χαμηλό του ATC SCM40 θέλεις να το δυναμώνεις όλο και πιο πολύ και δεν το χορταίνεις, ενώ του Purity θέλεις να το περιορίσεις, γιατί μπουμπουνίζει (Το έχω στο -3, και θα ήθελα και επιλογή -6, σε μεγάλο χώρο).

Με τη λογική "το αποτέλεσμα μετράει", ναι, το Purity είναι ιδανικότερο για μεγάλο χώρο. Αρκεί να μη σηκώνεσαι όρθιος συχνά.

Reaction score
3.967

Η SPL audio έχει στη γκάμα της ένα τελικό σε τάξη Α με mosfet.

Άν μπορείς άκουσέ τον με τα Purity και θα δείς το booming να μετατρέπεται σε έκταση, ατάκα κλπ.

Reaction score
5.614

Η SPL audio έχει στη γκάμα της ένα τελικό σε τάξη Α με mosfet.

Άν μπορείς άκουσέ τον με τα Purity και θα δείς το booming να μετατρέπεται σε έκταση, ατάκα κλπ.
Η αλήθεια είναι ποτέ δεν δοκίμασα παθητική ενίσχυση των Purity.

Με είχε αποθαρρύνει ο Vet, που έγραψε ότι η ενίσχυση περνάει μέσα από τα κυκλώματα των ICE ούτως ή άλλως κι έτσι δεν μπήκα στη διαδικασία.

Μπορώ να το δοκιμάσω με τον Aaron No.3 που έχω εύκαιρο.
(2 x 100 Watt at 8 Ohm, 2 x 180 Watt at 4 Ohm, 2 x 320 Watt at 2 Ohm, 2 x 550 Watt at 1 Ohm)

D

deleted user 10898

Guest
δεν το λεω γω, η μαρτιν λογκαν τοπε...
αλλα εγω δοκιμασα με εναν πανακριβο solid state και δεν ακουσα ιδιαιτερες διαφορες.

D

deleted user 10898

Guest

Το χαμηλό του ATC SCM40 είναι γρανιτένιο, με άριστο έλεγχο και φρένο που σου κόβει την ανάσα. Του Purity είναι μπουμπουνίσιο.

Γι' αυτόν το λόγο, το χαμηλό του ATC SCM40 θέλεις να το δυναμώνεις όλο και πιο πολύ και δεν το χορταίνεις, ενώ του Purity θέλεις να το περιορίσεις, γιατί μπουμπουνίζει (Το έχω στο -3, και θα ήθελα και επιλογή -6, σε μεγάλο χώρο).

Με τη λογική "το αποτέλεσμα μετράει", ναι, το Purity είναι ιδανικότερο για μεγάλο χώρο. Αρκεί να μη σηκώνεσαι όρθιος συχνά.
προβλημα χωρου εχεις. βαλε τα πουριτυ στον χωρο των atc.
δεν μπουμπουνιζει το χαμηλο τον πουριτυ.
για να μπουμπουνισουν 2χ6.5αρια γουφερ οδηγουμενα απο ice πρεπει να ειναι ιδιοκατασκευη, οχι martinlogan...

Reaction score
249

Ειναι αληθεια οτι το atc εχει χαμηλες παραμορφωσεις και δυο τετοια αναλογα γουφερακια θα ηταν πολυ καλα στα πιουριτυ.

Στα δικα μου το μπασσο ειναι σφιχτο και δεν μπομπουνιζει, βεβαια θα το ηθελα σφιχτοτερο και καλυτερα ελεγχομενο.
Μαλλον φταιει η θεση και ο χωρος σου.

Κοιταζοντας την καμπυλη αποκρισης στο 40 ομως να σου πω δεν ενθουσιαστηκα με τα μεσοπριμα του και με την ευαισθησια του που ξεκινα απο τα 81,5 και εγω βασικα ζηταω ρεαλιστικες σταθμες χωρις εξωφρενικη ισχυ.

Reaction score
3.967

Τα Purity αντικατέστησαν στο σύστημά μου ηχεία 3 μεγαφώνων (Scanspeak), 2,5 δρόμων, εδώ και 9 μήνες.

Το μεγάλο πρόβλημα στο χώρο μου, ήταν ...ο χώρος!!

Δεν μπορείς να φανταστείς σε πόσες θέσεις βρέθηκαν.
Κάθε βδομάδα μετακιν:141:ήσεις!!

Το μεσοχαμηλό έως χαμηλό, με πολλλλλή ενέργεια κ ασαφές.

Παρέλασαν τρανζίστορ, λάμπες, Dac, buffer, καλώδια, πιατάκια, πατάκια...ούφ!!

Tώρα τα οδηγώ σαν παθητικά με τον SPL, o οποίος είναι καθαρή τάξη Α, εννοείται φούλ balanced. 100 W ανά κανάλι, κτήνος ρευμάτων και δύναμης, απίστευτα γρήγορος, στακάτος κ διάφανος.
Εκεί φίλε μου το χαμηλό τους μεταμορφώνεται.

Αυτά όταν θέλω πολλλλά γκάζια!!

Όταν τα πράγματα είναι κούλ, μιά χαρά παίζουν σαν ενεργά με τον πρό, επίσης SPL, μοντέλο που είχα την χαρά κ την τύχη να εξελιχθεί από τον κατασκευαστή (Παπακαλούσης Μιχάλης) σε αλληλεπίδραση μαζί μου.

Δέν γνωρίζω γιά τα κυκλώματα των Ice modules, ίσως να μας διαφώτιζε περαιτέρω ο Vet ή ο κ. Τσαντουλής, μπορεί να δοκιμάσω την αφαίρεσή τους κ να τα παίζω μόνο σαν παθητικά.

Reaction score
249

Τι γινεται ρε Νικο μαζι γραφαμε.
Δεν ειναι οτι τα πιουριτυ δεν ακουγονται καλα. Με μικρα συνολα φωνες ειναι πολυ καλα. Εμενα μου λειπει η αισθηση της ζωντανης ορχηστρας σε μεγαλες σταθμες κυριως στην καθαροτητα των επι μερους οργανων. Αυτο νομιζω εχει να κανει με την παραμορφωση απο το κουτι του ηχειου που κατα τη γνωμη μου ειναι αρκετη

Reaction score
249

Αγαπητε Ğeomiat πως ειναι η αποδοση των πιουριτυ σε μεγαλα συμφωνικα εργα και υψηλες εντασεις με τον ενισχυτη που αναφερεις μη με μπριζωνεις τωρα που ελεγα δε θελω τελικο!

Reaction score
5.614

προβλημα χωρου εχεις. βαλε τα πουριτυ στον χωρο των atc.
δεν μπουμπουνιζει το χαμηλο τον πουριτυ.
για να μπουμπουνισουν 2χ6.5αρια γουφερ οδηγουμενα απο ice πρεπει να ειναι ιδιοκατασκευη, οχι martinlogan...
Το έχω κάνει αυτό, να μπουν τα μεν στον χώρο των δε.

Όταν λέω "μπουμπουνίζει", εννοείται σε σύγκριση με το γρανιτένιο και άριστα ελεγχόμενο χαμηλό των ATC SCM40, που ως ακουστικής ανάρτησης είναι και λογικό να διαφέρει από το bass reflex των Purity. Ας δανειστώ τον χαρακτηρισμό που δίνει ο geomiat, και να πω ότι είναι πιο ασαφές.

Και μένα μου προκαλεί εντύπωση αυτό που λέει ο geomiat, ότι με παθητική ενίσχυση το χαμηλό μεταμορφώνεται, καθώς τα ice modules λέγεται ότι δίνουν στακάτο χαμηλό.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.866
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef