NM Acoustics, αναμνήσεις..

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.594
Τον Νοέμβριο του '86 αγόρασα τα NM Acoustics classic, αφού μελέτησα και το άνωθεν ριβιού, ήμουν τότε 16 χρονών.:p

Είχα ήδη φτιάξει πολλά ηχεία μόνος μου. 8-)

Τα επόμενα ηχεία μου, ήταν επίσης από ελληνικά χέρια, τα TDL. Προφανώς έχω διαθέσιμες τις ανάλογες κριτικές του ίδιου περιοδικού.:p

Γεροντάματα...:D

A

AKARL

Guest
Τις σημειώσεις τις είχες γράψει επάνω στα περιοδικά από τότε;;;

Από μικρός φαινόνατε κιοσές..... Την κουζουλάδα με τα καντάρια τηνε βάνει - μοσχοκούζουλος!:roflmao::roflmao::roflmao:

Πάντως, εκείνα τα χρόνια αγόραζα τον Ήχο αποκλειστικά για τα μουσικά θέματα και τις παρουσιάσεις/κριτικές δίσκων (Wipers, Cave τι με θύμισες πάλι, παλιόπαιδο....).:drinks:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.594
Τις σημειώσεις τις είχες γράψει επάνω στα περιοδικά από τότε;;;
Χαχαχαχαχα, ναι ρε, τι; Σήμερα τις έγραψα; Χαχαχαχαχα:p

Ήμουν μελετηρό παιδί, φυτουλας! :D

Πάντως έχεις δίκιο, είχαν εξαιρετικά μουσικά αφιερώματα! Έμαθα πολλά για τη μουσική διαβάζοντας αυτό το περιοδικό! 8-)

Reaction score
848
τα classic ad focal τα ειχα και εγω οπου τα ακουγα με ενα musical fidelity b1 και πικαπ.
απ οταν τα εδωσα για να παρω κατι καλυτερο υποτιθεται, και ακριβοτερο, το εχω μετανιωσει 1000 φορες... :(
τα ηχεια τα εχει τωρα ο αδελφος μου και ακουει πολυ καλυτερα απο εμενα!
μου αρεσουν ακομη και τωρα πολυ, οταν τον επισκεπτομαι καθομαι και τα ξανακουω! :)

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.379
Εκείνη την εποχή, ήταν εξαιρετικά ηχεία και σε λογική τιμή, και ελληνικά προϊόντα, οπότε υπάρχει πάντα μία προτίμηση.

Σε σχέση με τον ανταγωνισμό σε παραπλήσια τιμή, στέκονταν όχι απλά "άνετα", αλλά με διαφορά καλύτερα στο αυτί, λόγου χάριν με τα μπιενταμπλεγιου της εποχής, που ψώνιζαν κάτι άσχετοι, ονόματα δε λέμε.. :p
.
Μην λέμε τα ίδια... τα αυτιά μας δεν είναι αξιόπιστα όργανα. Μόνο μετρήσεις...:p:p:p

Reaction score
7.069
τα classic ad focal τα ειχα και εγω οπου τα ακουγα με ενα musical fidelity b1 και πικαπ.
απ οταν τα εδωσα για να παρω κατι καλυτερο υποτιθεται, και ακριβοτερο, το εχω μετανιωσει 1000 φορες... :(
τα ηχεια τα εχει τωρα ο αδελφος μου και ακουει πολυ καλυτερα απο εμενα!
μου αρεσουν ακομη και τωρα πολυ, οταν τον επισκεπτομαι καθομαι και τα ξανακουω!

μηπως σου λειπει ο Β1?

Reaction score
848
Χαχα, αδελφές ψυχές!

Και εγώ τα classic ad focal με τον B1 είχα! Αλλά με CD για πηγή.
ειχα και γω cd, ενα της arcam φθηνο, το ενα (ετσι νομιζω το ελεγαν)!

το πικαπ ηταν B&O 9500, και ειχα αρκετους τοτε κοινους δικους βινυλιου-cd, και διαπιστωσα οτι μερικα cd ακουγοταν πολυ καλυτερα απο τα βινυλια, (ελληνικης παραγωγης) αλλα και το αντιστροφο (πιο σπανια-κυριως ευρωπαϊκης)

αλλα με το ειδος που ακουγα (κιθαρα) δεν εβγανε πια τιποτε σε βινυλιο απο καινουριες παραγωγες, ετσι ψηφιοποιησα τους δισκους μου και δεν ξανασχοληθηκα με αυτο.

τωρα ακουω μονο απο cd, (ενισχ orm cst80, ηχεια loth x, cd advance acoustic)
και φυσικα λαϊβ καθε μερα!

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
90.117
(Το like ειναι φυσικά για το live, και όχι για τη λάμπα) :D

Reaction score
334
Προσωπικά το θέμα σε συνδυασμό με μια ανοιξιάτικη διάθεση με "έφτιαξε"!
Δεν θα ξεχάσω που, ως μαθητής πρώτης γυμνασίου τότε, απορούσα πως μπορεί να αποδίδει σωστό χαμηλό ένα ηχείο με οπή στην μπάφλα στερούμενης οπισθίου σωλήνα (αναφέρομαι βέβαια στο μεγάλο της NM acoustics) σε αντίθεση με τα συνήθη μπας ριφλέξ ηχεία που κυκλοφορούσαν στην αγορά.
Μα δεν λησμονώ και τις βάσεις ΝΜ με την μηχανική αστάθειά τους αλλά και την προώθηση της φιλοσοφίας "απόσταση/απομόνωση από το έδαφος".
Στο κέντρο μεγαφώνου τότε υπήρχε κατασκευή με παρόμοιες μονάδες και παρομοίων διαστάσεων καμπίνα ως εναλλακτική εκδοχή των "μικρών" της NM acoustics, τα οποία μάλιστα είχα συναρμολογήσει και παίζουν ακόμα στο σπίτι φίλου. Μάλιστα μετά από μερικά χρόνια αντικαταστάθηκαν τα γούφερ των συγκεκριμένων ηχείων με τα επίσης οκτάιντσα polycone που προωθούσε τότε η Roister!!! Οι μεσαίες χάθηκαν βέβαια αλλά...αρκούσε το ότι φορούσαν "καλό" γούφερ!!!
Δεν θα ξεχάσω τα Dynasonic Armonia, που προωθούσα ως πωλητής στην "Ηχοηλεκτρική" στην Κάνιγγος, την εποχή που προετοιμαζόμουν παράλληλα για τις πανελλαδικές, και πόσο περήφανος ήμουν που κατάφερα να πουλήσω 2 ζεύγη σε πελάτες προετοιμασμένους αρχικά να δώσουν πολύ λιγότερα! Αν θυμάμαι καλά 3 δρόμων ηχεία.
Και με την ευκαιρεία να θυμηθώ με συγκίνηση τα ηχεία που δέσποζαν για πολλά χρόνια στο σαλόνι μου, τα περιβόητα CM3 της Audio Spectrum. Διθυραμβικές κριτικές ο Κατσένης τότε!.. Για ένα ηχείο που για δικά μου δεδομένα, τότε, έπαιζε!!! Μου είχε κάνει εντύπωση η υποτυπώδης ενίσχυση (δέσιμο) στην οπίσθια μπάφλα σε ένα κουτί άνω των 40 λίτρων. Αλλά ήταν ιδιαίτερα οικονομικό ηχείο οπότε θεώρησα (και εξακολουθώ να πιστεύω), και πολύ του είναι!!!
Και άλλα πολλά!!!!

Reaction score
66
Kαλοκαιρι του 88 αν θυμαμαι καλα με πηγε κ εμενα ενας θείος μου, ψαγμενος τοτε ,στο μαγαζακι του ΝΜ στην Ριζουπολη να ακουσω να δω κ τελικα να αποκτησω το 1ο μου συστημα ! Φυγαμε απο εκει με εναν mf b1, τα μεγαλα του ηχεια με τις βασεις τους κ ενα thorens td 166mkii "πειραγμενο" απο τον ΝΜ απιστευτα ωραια σχολικα χρονια με καθαρο ξεκουραστο μυαλο κ ωρες μουσικης στο σαλονι με κολλητούς αλλα κ με τους πρωτους (ισως κ παντοτινους) ερωτες μας...

Last edited:

Reaction score
848
Χαιρετώ την παρέα!
Μιας και ο αδελφός μου πήρε καινούρια ηχεία, μου γύρισε πίσω τα νμ.
:dance2:

Αποφάσισα να τα "ανακαινισω", φτιάχνοντας καινούριες βάσεις που έχουν διαλυθεί αλλά κ να αφαιρέσω τους καπλαμαδες του ηχείου κ να βαφτεί.

Τώρα οι ερωτήσεις 😁

Αν κόψω τα καλώδια από μέσα διότι θέλω να βγάλω τα μεγάφωνα, μπορώ να βάλω Κλέμες ;
Οι μπορνες των ηχείων πίσω, είναι το μαύρο πάντα αριστερά; Έχουν ξεθάψει κ δεν μπορώ να καταλάβω.

Έχουν ένα σπιράλ μεσα, στο ένα ηχείο ένα κολλημένο και το άλλο είναι κρέμεται σαν τραμπολινο, να το κολλήσω η όχι; Αν ναι με κόλλα στιγμής η θερμοπιστολο σιλικόνης; Η άλλο τρόπο;

Attachments

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.594
Το σπιράλ είναι πηνίο για το κροσοβερ του γουφερ. Θέλει κόλλημα με πιστόλι σιλικόνης, και καλό είναι να βάλεις καμία βίδα και tire up.

Reaction score
848
Κώστα ευχαριστώ,
Οπότε θα ρίξω με το θερμοπιστολο σιλικόνης κ στο καλο, μη ξεκολλήσει και εκείνο...

Η κλεμα κάνει εσωτερικά για να ενώσω τα καλώδια που θα τα κοψω;

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.751
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Nikos88