Optoma EH300...(και όχι μόνο)

Reaction score
1.945
Καλημέρα παλικάρια.

Έχετε άποψη για τον συγκεκριμένο προβολέα;
Τον είδα εχτές πλάι πλάι με τον Optoma HD25-LV. Να σας πώ την αλήθεια τον HD25 είχα πάει να δώ αλλά σε θέμα απόδοσης (κυρίως φωτεινότητα αλλα κ ευκρίνεια) με κέρδισε ο 300άρης. Βέβαια τα μάτια μου είναι απαίδευτα στα θέματα της μέγάλης οθόνης και μπορώ να πώ ότι ίσως να είμαι η χαρά του κάθε πωλητή...(ξέρετε...αυτός που εντυπωσιάζεται εύκολα και δίνει πρόσφορο έδαφος για μπλαμπλα...)

Αν...(λέμε αν) αγόραζα σήμερα κάποιον....θα άξιζε να δώσω τα παραπάνω χρήματα που ζητάει ο EH300;

ΥΓ1. Ένα ασύρματο σύστημα μετάδοσης εικόνας (αντί για 7-10 μέτρα καλώδιο hdmi, κανάλια κλπ) τα αξίζει τα λεφτά του; Παίζει απροβλημάτιστα;
ΥΓ2. Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος γιατί ο HD25-LV είναι πιο φθηνός απο τον HD25-E. παρόλο που ο πρώτος θεωρητικά έχει πιο δυνατή λάμπα; Μπορεί να λέω και μακακία τωρα....δεν ξέρω....

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.086
Καλώς τον.
O lv δεν είναι φθηνότερος απ' τον e.
Δεν τα πολυεμπιστεύομαι τα wireless hdmi συστήματα, άσε που τα βρίσκω και ακριβά.
Ο eh300 αποδίδει 3500 lumens απ' ότι βλέπω! Σαν πολλά δεν είναι;

Reaction score
1.945
Για τα 3500 lumens δεν ξέρω να σου πώ αν είναι πολλά ή όχι γιατί δεν έχω εμπειρία επ'αυτού....
Πάντως ηταν σαφώς πιο φωτεινός απο τον lv και φαινόταν πιο ωραία η εικόνα του στα μάτια μου.
Δεν ξέρω όμως τι γίνεται αν θέλεις να δεις 2-3 ώρες σερί με πλήρη συσκότιση....μήπως τόσο φως κουράζει δλδ. Σε συνθήκες καθιστικού με κάποια φώτα ανοιχτά κλπ πάντως έβλεπες ανετότατα...(και με τον lv έβλεπες αλλά υπήρχε διαφορά.)

Τώρα...μήπως αυτό το παραπανίσιο φώς κάνει πιο καλή/εύκολη την θέαση 3D, μιας και τα γυαλιά μειώνουν την φωτεινότητα; Δεν ξέρω γιατί απλά δεν έχω πείρα...δεν έχω παρακολουθήσει αλλα μηχανήματα....

(Στην τιμή ο HD25e εχει 150 ευρώ παραπάνω...τουλάχιστον σε 2 γνωστά μαγαζιά...)

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.086
Είναι λογικό να φαίνεται καλύτερος στις συνθήκες που περιγράφεις ο eh300. Όσο πιο δυνατός είναι ο φωτισμός στον περιβάλλοντα χώρο, τόσο καλύτερος θα φαίνεται ο προβολέας με τα περισσότερα lumens.
Στις πόσες ίντσες θέλεις να προβάλεις; Δοκίμασε να τους δεις σε συνθήκες βιντεοπροβολής (κλειστά φώτα) και σύγκρινε τους και σε σκοτεινά πλάνα.

Reaction score
1.945
Δεν ξέρω ακριβώς τι θα κάνω με τις ίντσες και τον χώρο μου....ειναι ένα θέμα αυτό που περνάει και απο την αναμενόμενη....λογοκρισία...!!!
Πάντως τους είδα και τους 2 στις 106'' να παίζουν παράλληλα....αλλά η αλήθεια είναι ότι τα πλάνα δεν ήταν σκοτεινά....και δεν μπόρεσα να καθίσω ώρα γιατί κανα 15' μετά που έιχαμε αρχίσει τα σουπα μουπες έπεσε τηλέφωνο απο το σπίτι γιατί κατι είχε στραβώσει με το baby sitting και έπρεπε να φύγω.....

Reaction score
1.945
Θα βάλω εδώ κάποιες φώτο από τον χώρο μου να μου πείτε την γνώμη σας....αν νομίζεται ότι πρέπει να μεταφερθεί σε άλλη ενότητα η συζήτηση.... παρακαλώ .....

Reaction score
1.945
Η απόσταση θέασης αυτή την στιγμή είναι περίπου 2.8 μέτρα. Ο καναπές έχει δυνατότητα μετακίνησης άνετα 1 μέτρο προς τα πίσω κατά την θέαση ταινιών. Το πανί θα πρέπει να κρέμεται απο την οροφή (3.05 μέτρα) και να πέφτει μπροστά από tv αλλά και το ντουλάπι αριστερά αυτής προκειμένου να αυξηθεί το μήκος της, αφού η απόσταση μεταξύ ντουλαπιού και ραφιών είναι σκάρτα 2 μέτρα.
20130928_111244[1].jpg

Το δοκάρι αυτό είναι ακριβώς πάνω απο την πλάτη του καναπέ...δλδ στα 3 μέτρα απο την tv.
Ο προβολέας λοιπόν θα πρέπει να τοποθετηθεί απο εκεί και πίσω σε κάποιο σημείο.
20130928_111345[1].jpg

Attachments

Reaction score
1.945
Και εδώ άλλη μια φωτό της πίσω μεριάς.......που φαίνεται κ το περιθώριο μετακίνησης του καναπε.
20130928_111450[1].jpg

Το ζητούμενο λοιπόν είναι μια οθόνη 106΄΄ Σύμφωνα με το projectioncentral.com για τον Optoma HD25-lv στις αποστάσεις αυτές μπορώ να δω 106''....αλλά η θεωρία από την πράξη απέχει....και εδώ θέλω την γνώμη σας κ βοήθεια σας....
20130928_111359[1].jpg

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
98.482
Ερωτήσεις:
1. (και βασικότερη) Πού σκέφτεσαι να στηρίξεις/τοποθετήσεις τον προβολέα?
2. Γιατί "μόνο" 106"?
3. Είσαι προετοιμασμένος να δεχτείς την τοποθέτηση της οθόνης (ηλεκτρικής φαντάζομαι) στη μέση σχεδόν του ταβανιού, όπως και των καναλιών για τα καλώδια σε οθόνη και προβολέα?

Reaction score
1.945
Ερωτήσεις:
1. (και βασικότερη) Πού σκέφτεσαι να στηρίξεις/τοποθετήσεις τον προβολέα? Θεωρητικά στο ταβάνι...καταμεσής και ότι γίνει....δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο....
2. Γιατί "μόνο" 106"? Τόσες είναι οι ίντσες που θεωρητικά μου έδωσε το projectorcentral. Πόσες μπορώ να δώ πραγματικά απο απόσταση θέασης 3.5-4,0 μέτρα....;;;
3. Είδαι προετοιμασμένος να δεχτείς την τοποθέτηση της οθόνης (ηλεκτρικής φαντάζομαι) στη μέση σχεδόν του ταβανιού, όπως και των καναλιών για τα καλώδια σε οθόνη και προβολέα? Η οθόνη δεν είναι απαραίτητο να είναι ηλεκτρική. Το κανάλι που θα πηγαίνει προς τον προβολέα ανάλογα τα μέτρα που χρειάζονται ΄και το κόστος των καλωδίων ή θα φύγει καρφί προς το μηχάνημα καταμεσής του ταβανιού ή θα πάει περιμετρικά σε σοβατεπιά κλπ για να μην δείχνει πολύ στον χωρο.
Αυτές είναι οι πρώτες μου σκέψεις....ιδέες κλπ χωρίς όμως να έχω δει/μελετήσει από κοντά άλλα συστήματα.
Γνωρίζω ήδη πως ίσως να μην μπορώ να υλοποιήσω κάτι που να ταιριάζει με τον χώρο. Αν αποφάσιζα δλδ να βάλω γυψοσανίδα στο ταβάνι θα μπορούσα να καλύψω καλώδια, να βάλω πτυσσόμενο προβολέα κ πανί κλπ....Δυστυχώς αυτό δεν μπορεί να γίνει τώρα....Αξίζει λοιπόν να προχωρήσω ή θα έχω μεγάλη οθόνη αλλά χάλια αισθητικό αποτέλεσμα όταν ανάβουν τα φώτα;

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
98.482
Το projector calculator δείχνει απόσταση φακού-οθόνης (ανάλογα με τις επιθυμητές ίντσες) και όχι απόσταση θέασης.

http://www.projectorcentral.com/Optoma-HD25-LV-projection-calculator-pro.htm

Αφού λοιπόν μπορείς να πας τον καναπέ στα 3,8 μέτρα, δεν βρίσκω τον λόγο να περιοριστείς σε 106". Πολύ θα ήθελα κι εγώ από την ίδια περίπου απόσταση να είχα 120-130", αντί των 110" που έχω τώρα. Κι ο Optoma με το πολύ φως σου ζητάει ίντσες.

Όσο για το αισθητικό κομμάτι, είσαι ο μόνος (ανάλογα με το μέγεθος της...παντόφλας :D) που μπορεί να πάρει την απόφαση για τον απαραίτητο συμβιβασμό.

Άλλη ερώτηση: αν η οθόνη δεν είναι ηλεκτρική, πώς θα την κατεβάζεις? Με γάντζο?

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.086
Όμορφος χώρος. Βλέπω στις 126'' σε αναλογία 2,35:1 απο τα 4 μέτρα. Απ' την ίδια απόσταση βλέπω στη δεύτερη οθόνη μου που είναι 106'' και τις θεωρώ λίγες. Κοίταξε για 120'' αν μπορείς. Ερώτηση: Υπάρχει επιλογή να μπει ο προβολέας σε επιτραπέζια βάση πίσω απ' τον καναπέ; Τελικά το wireless hdmi ίσως σου φανεί χρήσιμο...

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
98.482
Όμορφος χώρος. Βλέπω στις 126'' σε αναλογία 2,35:1 απο τα 4 μέτρα. Απ' την ίδια απόσταση βλέπω στη δεύτερη οθόνη μου που είναι 106'' και τις θεωρώ λίγες. Κοίταξε για 120'' αν μπορείς. Ερώτηση: Υπάρχει επιλογή να μπει ο προβολέας σε επιτραπέζια βάση πίσω απ' τον καναπέ; Τελικά το wireless hdmi ίσως σου φανεί χρήσιμο...
:thumbsup:

Πληθαίνουν τελευταία οι λύσεις για ασύρματη hdmi σύνδεση. Πριν από μερικές ημέρες ο ΜΚ στο site του ανέφερε την λύση του DVDO Air .

Ψάχνοντας κάτι στο avsforum , έπεσα πάνω σε αυτό που φαίνεται να χρησιμοποιούν αρκετοί στην Αμερική. Iogear λέγετε η εταιρεία, δεν την είχα ακούσει.

Πάντως φαίνεται αυτές οι λύσεις κερδίζουν έδαφος τελευταία. Χρησιμοποιεί κανένας τέτοιες λύσεις?

Reaction score
1.945
Οι χειροκίνητη δλδ πως κατεβαίνει; το κορδόνι δεν θα το φτάνω ο δυσμοιρος;

Τα υπόλοιπα αργότερα μόλις γυρίσω από τον παιδότοπο. .....

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
98.482
Καλό το κορδόνι όταν είναι κολλημένη στον τοίχο, αλλά δεν νομίζω να θες να κρέμεται στη μέση του σαλονιού. Τέλος πάντων, αυτά είναι λεπτομέρειες. Απλά τροφή για σκέψη. Είναι πιο...χλιδάτο βρε αδερφέ να τη βλέπεις να κατεβαίνει ηλεκτρικά. :D

Στις πόσες ίντσες τελικά θα καταλήξουμε? :tongue:

Reaction score
1.945
Πόσο πάει δλδ μια 120''.... με ηλεκτρικό μοτέρ;
Με το μαλακό να μου το πείτε:-D

Reaction score
15.543
δεν ειναι ετσι απλα τα πραγματα......

το δοκαρι που εχεις σε περιοριζει στην επιλογη προβολεα και ποσες ιντσες οθονη θα βαλεις.

για κανε μια μετρηση ποσο ειναι το δοκαρι και ποσο ειναι το υψος που θα μπει η οθονη.....ακριβως ομως.:)

ο προβολεας που θελεις για 110-120" οθονη πρεπει να ειναι 25 ποντους περιπου πιο πανω απο το καθαρο καδρο εικονας....

μετρα και τα ξαναλεμε....

ααααα....ποσα λεφτα διαθετης οθονη-προβολεα ?

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.530
Members
38.194
Νεότερο μέλος
led106