OTL ....παραλειπόμενα

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.842
Απάντηση: “ELECTROSTATIC ΚΑΙ OTL” ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΟΥΚΑ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ

Δηλαδή εσύ, ως χομπίστας και αναλογικάριος, πες μας ειλικρινά, θα προτιμούσες από το πανέμορφο πικάπ του Λουκά αυτά που λέει ο Geoch; (Lenco L75/Centroid και Victor TT-101/Saec WE-8000ST)

Δηλαδή για να καταλάβω, και για σένα είναι "βαρίδι "το σιμφόνικ (το γ@μ@δι - είπα να κάνω ρίμα...);
Βρήκες άνθρωπο να ρωτήσεις τώρα......
ΤΤ101,ΤΤ81,ΤΤ71 Χ2
Άσε που τα γράφει και ο κολλητός του στο Audiogon

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.077
Εφελκίδειος...Ειρήνη: “ELECTROSTATIC ΚΑΙ OTL” ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΟΥΚΑ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ

...αμα εγω φτιαξω ενα πικαπ καλλιτερο απο του Σκαλ.......με 12 βραχιονες ,900 κιλα,38 βελονες και 70 ποντους λουρια για να γυριζουνε τα πλατα τι θα γινει???????
Θ'απα(ν)τούσες το...έ(ν)τερόν σου ήμισυ.:sneaky:
...
ΤΑ ΗΧΕΙΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΤΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΑΔΑΕΙΣ ΠΟΥ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΖΟΝΤΑΙ!!!! Λ.Σ.
Ακριβής εκτίμηση,καθότι τείνουν να τα αγοράζουν ΄΄ειδήμονες΄΄ οι οποίοι ως ανθρώπινα πλάσματα υπόκεινται πάντα στον εντυπωσιασμό!
δημοκράτες του Περισσού...
Προφανώς...Περισσεύουν χωρίς να περιττεύουν.
Λοιπόν για να τελειώνει αυτή η ιστορία: ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΈΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ ΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΕ, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΑΚΟΥΣΑΝ. Λ.Σ.
Υπό αυτή τη νοοτροπία,θ'απαγορευόταν ρητά η κριτική οποιουδήποτε έργου τέχνης αφού θα ήταν φύσει και θέσει αδύνατον να κοινωνήσουμε τη διάνοια του καλλιτέχνη τη στιγμή ακριβώς της δημιουργίας.
Κατ'επέκτασιν,ούτε παραγωγές δίσκων θα έπρεπε να εκθειάζονται από άτομα τα οποία δεν θα είχαν συμμετάσχει ενεργά στην υλοποίηση αυτών...:cautious:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
21.892

Ωραία! Μετά το "ψηφιακό" μάστερ - μετά θέλετε να είμαστε και ευγενικοί, τρομάρα σας - ας ρίξω κι ένα οισωπεδοτικό κουίζ:

Αυτοί οι Atma...

Επί τοις ευκαιρίας Τάκη, οι ΜΑ2 βγάζουν σταθερά 220 βατ είτε σε 4 είτε σε 8 είτε σε 16 ωμ φορτίο (δεν διπλασιάζουν):

http://www.atma-sphere.com/Products/#MA-2
...
... είναι σταθερότατοι ενισχυτές. Βράχοι σταθερότητας, τς τς τς... αλλά σε ποια τάση;

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

αυτο το νημα θα πάει μεχρι τα Χριστουγεννα.......

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.881

Οσο για την μουσική ισχύ που ήθελα να απαντήσω στον wizzy, με κάλυψε ο ear. Με μια μόνο σημείωση απο μένα. Συνήθως η μουσική ισχύς των ενισχυτών είναι απο 2 εως 3 φορές η μέση ισχύς rms. Τα νούμερα, 6 φορές επάνω που είπε ο ear , μάλλον τα θεωρώ too much.Φυσικά αυτά βάσει των προδιαγραφών των κατασκευαστών , που εχω δει σε prospects.Βέβαια ο όρος music power δεν είναι και πολύ της μοδός. Υπάρχουν και άλλοι όροι" με πιο μεγάλο ειδικό βάρος , όπως dynamic power", που χρησιμοποιούν διάφοροι κατασκευαστές.
Οσο για την μουσική ισχύ η δυναμική ισχύ των ηχείων , το μόνο που εχω δει είναι πχ, 500 watts unclipped program power, απο την b&w. Οπου ,όπως το αντιλαμβάνομαι εγω υπονοεί την μουσική ισχύ που μπορούν να αντέξουν τα ηχεία της .

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.877

Εδώ δεν μιλάμε για αισθητική-χρήμα.... αλλά για ουσία-αποτέλεσμα! Ένα συγκριτικό - τεστ θα μας έπειθε... :cool: :biggrin:
Όχι, να μου επιτρέψεις, και η αισθητική παίζει σημαντικό ρόλο, η ομορφιά, η ποιότητα.

Φυσικά και το χρήμα, καλά, πλάκα κάνεις; Η μισή αρχοντιά είναι η καθαριότητα, η άλλη μισή το χρήμα, που το πας αυτό;

Και ποιος θέστηκε για την ουσία μωρέ; Κατά βάση σε αυτό το χόμπι καταπίνουμε την γκαμήλα και ασχολούμαστε με τον κώνοψ. Δε μας νοιάζει η ορθή οδήγηση, δε μας νοιάζει το δυναμικό περιθώριο και η δυναμική συμπίεση, αδιαφορούμε πλήρως για το χώρο (όπως κάτσει, έχω και γαμώ τους καναπέδες και μια βιβλιοθήκη, ώπα, καλά είμαι), αδιαφορούμε παντελώς για τα προτερήματα της ενεργής πολυενίσχυσης (και πως θά'χω τελικό γομάρι να δείχνω - άσε που δε θα μπορώ να μπλέκω σε υψηλού επιπέδου συζητήσεις για καλώδια ηχείων - αναπόσπαστο τμήμα του χόμπι) και και και (τα είπε πρόσφατα - για πολλοστή φορά) και ο Βασίλης Τσαντουλής στο θέμα με τα στρινγκ, ξέρεις, εκεί που ανέβασα το θεσπέσιο βίντεο).

Γι'αυτό σου λέω, τι να την κάνεις την ουσία μάνα μου καλή; Μήπως μπερδεύτηκες με το Audiogon που λέει ο Μάνος, η άλλη μουσίτσα; Σύνελθε κι επικεντρώσου: αισθητική - χρήμα. Λάιφστάιλ που λέει ο Κόγιας.

ε, για όλα φταίει ο Κόγιας, μη ξεχνιέστε!

Y

Yiannis_B

Guest

Ωραία! Μετά το "ψηφιακό" μάστερ - μετά θέλετε να είμαστε και ευγενικοί, τρομάρα σας - ας ρίξω κι ένα οισωπεδοτικό κουίζ:

Αυτοί οι Atma...

... είναι σταθερότατοι ενισχυτές. Βράχοι σταθερότητας, τς τς τς... αλλά σε ποια τάση;

ΑΣΧΕΤΕ! Αφού είναι ενισχυτές ΙΣΧΥΟΣ! :roflmao:

Reaction score
8.905

Κωστάκη συμφωνώ... άλλα ότι και να λες τα κα[β]λώδια παίζουν ρόλο... το μπαλάκι (σαν το παιχνίδι κορόιδο) το στέλνω στον Μάνο - Βλάση... :roflmao:

Reaction score
8.905

Για όλα φταίει ο Κόγιας... και για τα Hitachi.... είχε γράψει κάποτε...

Το καλύτερο καλώδιο ηχείων!

....

Ένα άλλο λαυράκι είναι το γεγονός πως ο χαλκός OFC δεν είναι κατ’ ανάγκην καθαρός, εν πάση περιπτώσει, όχι τόσο καθαρός όσο θα νόμιζε κανείς, διαισθανόμενος την υστερία που επικρατεί στην αγορά του hi-fi. Βλέπετε στον πίνακα πως αμφότερες οι ποιότητες που παράγει η Hitachi, C10100 και C10200, είναι μεν oxygen free, με περιεκτικότητα οξυγόνου μόλις 3ppm, (3 parts per million, δηλαδή 0,0003% - παρακαλώ ελέγξτε τον υπολογισμό, μην έχω κάνει λάθος), αλλά έχουν λίγα Ν, μόλις 4 ο C10100 και 3 ο C10200. Και παρ’ όλ’ αυτά, έχουν τη μέγιστη αγωγιμότητα, 102%. Για να έχετε ένα μέτρο σύγκρισης, σας λέω πως όταν προ 30ετίας επεσκέφθην ως μαθητής το εργοστάσιο του Χανδρή που λειτουργούσε τότε, το εργοστάσιο παρήγαγε ηλεκτρολογικά καλώδια με χαλκό πιο καθαρό από τον OFC Hitachi C10200, καθαρότητας 4Ν, 99,996%, κάτι που μας είχε αναφέρει ρητά ο μηχανικός που μας ξεναγούσε.....
(Το κείμενο αυτό σίγουρα θα το διαβάσει και κάποιος που γνωρίζει άριστη μεταλλουργία. Ηλία, αν είμαι κάπου λάθος, ας με διορθώσεις. Θενκς.)
:rolleyes: :laugh:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.877

Κόγια; Άσε την τάση για την ώρα, και πχιάσε τα αρχικά, ό-τι-έλ, ξέρεις τι σημαίνουν, άσχετε; έ άσχιετε;
ε, λοιπόν, θα σου πω εγώ όπως κατάλαβες. Είναι τα αρχικά από διάφορα τρία λέξεων, όπως πχ τα παρακάτω:

Όνλυ Του Λουκ (νοτ του πλέι)

Ολότελα Τρανς Λούγκρεν (νέο είδος λουγκροτρανσέξουαλ)

Όλιβερ Τουίστ Λογοτεχνία (πχιότητα και ποίηση)

Όλιβ Τηγάνι Λούτσος (νηστικό αρκούδι δε χορεύει)

Όλα Του Λουκά (όλα, τα πάντα όλα όμως!)

κλπ κλπ κλπ

γελάτε βρε, είναι μεταδοτικό! :party:

Gojakla

Αρχαιολάγνος πιουριτανίστας
Reaction score
7.491

Μέχρι τώρα είναι...

Όλοι Τα Λουζόμαστε

:tongue:

D

deleted user 10898

Guest
Re: “ELECTROSTATIC ΚΑΙ OTL” ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΟΥΚΑ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ

ρε παιδια υπαρχει καποιο soundlab αθηνα να το ακουσω που ειμαι και πανελακιας?

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: “ELECTROSTATIC ΚΑΙ OTL”

Τοσο σ' αρεσω?
ναι μετα τον Ελυτη βρηκα νεο προτυπο!
νασε παντα καλα να μας διδασκεις και να μας διασκεδαζεις...

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369

Gain εψαχνα ξαδελφε,Οι τακοι κανουν αλλη δουλεια,βελτιωνουν την τονικη ανισορροπια..
ΑΑΑΑΑ...

Βγάζουν δηλαδή την τονική ανισορροπία στον τάκο.

Πρόκειται δηλαδή περί τακουαλάιζερ.

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: “ELECTROSTATIC ΚΑΙ OTL” ΕΜΠΕ

Μονο που καλό ειναι να το αλλάξεις, δεν σου εδωσα την αδεια..... ασχετε κτηνιατρε!!!

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.834
Members
38.246
Νεότερο μέλος
TimoleonTimoleon