OTL ....παραλειπόμενα

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369
Απάντηση: “ELECTROSTATIC ΚΑΙ OTL” ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΟΥΚΑ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ

Ε, δε θα πάει από διαχειριστή μόνο ρε φιλαράκι...

Please...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.877

Αν θυμαμαι καλά, αυτο ειχε σχολιαστεί σε μια άλλη ακροαση που ειχε γινει συγκριση μεταξυ του αναλογικου του Λουκα και ψηφιακων αρχείων.....
Μην επιμένεις για ψηφιακά, δεν έχει νόημα. Όπως πολύ σωστά είπες:

Σε ενα ηχείο καθε περιοχη συχνοτήτων θέλει.... το "Γερμανο" του, δηλαδη πρωτα απ' ολα θελει το κατάλληλο υλικο που παλλόμενο θα την αναπαράξει σε ρεαλιστικές στάθμες ει δυνατον ασυμπίεστα, απαραμορφωτα, ακινδυνα κλπ, κλπ...

Κατά τα άλλα, όλα τα ηχεια εχουν τις αδυναμιες τους.....
Και όπως έγραψε ο Βασίλης που το άκουσε (και συμμάζεψα σε 2 παραγράφους για σένα μόνο):

Το σύστημα είναι ιδανικό για κλασική ή τζαζ μουσικ
ή από βινύλια κυρίως της δεκαετίας του 50. Σε ροκ προγράμματα ή σε προγράμματα που απαιτούν ρεαλιστική-με ενέργεια αναπαραγωγή μεγάλων εντάσεων ή ισχυρών και χαμηλόσυχνων κρουστικών ήχων το σύστημα είναι απλώς καλό έως πολύ καλό, και αδυνατεί (ακόμα και με άλλο ενισχυτή, ισχυρότερο) να ξεπεράσει ένα πολύ καλό ηλεκτροδυναμικό ή υβριδικό ηχείο (παρά το υψηλότατο κόστος του συστήματος, το οποίο σαφώς υπερβαίνει τα 100.000 €).

Σοβαροί ακροατές ακούνε από «σύγχρονα» σετ απ που περιλαμβάνουν class d ενισχυτές τους οποίους ταΐζουν με 24/192 άυλο ψηφιακό υλικό, πράγμα που αποτελεί απωθητική πρόκληση για έναν άνω των 50 χομπίστα, ενώ ενδεχομένως δείχνει άνθρωπο αρτηριοσκληρωτικά κολλημένο σε στερεότυπα του τύπου : «Μόνο τα αναλογικά παίζουν και τα ψηφιακά είναι για πέταμα….»
Γι'αυτό, μην επιμένεις...:lolsign:

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

Μην επιμένεις για ψηφιακά, δεν έχει νόημα. Όπως πολύ σωστά είπες:

Και όπως έγραψε ο Βασίλης που το άκουσε (και συμμάζεψα σε 2 παραγράφους για σένα μόνο):

Το σύστημα είναι ιδανικό για κλασική ή τζαζ μουσικ
ή από βινύλια κυρίως της δεκαετίας του 50. Σε ροκ προγράμματα ή σε προγράμματα που απαιτούν ρεαλιστική-με ενέργεια αναπαραγωγή μεγάλων εντάσεων ή ισχυρών και χαμηλόσυχνων κρουστικών ήχων το σύστημα είναι απλώς καλό έως πολύ καλό, και αδυνατεί (ακόμα και με άλλο ενισχυτή, ισχυρότερο) να ξεπεράσει ένα πολύ καλό ηλεκτροδυναμικό ή υβριδικό ηχείο (παρά το υψηλότατο κόστος του συστήματος, το οποίο σαφώς υπερβαίνει τα 100.000 €).

Σοβαροί ακροατές ακούνε από «σύγχρονα» σετ απ που περιλαμβάνουν class d ενισχυτές τους οποίους ταΐζουν με 24/192 άυλο ψηφιακό υλικό, πράγμα που αποτελεί απωθητική πρόκληση για έναν άνω των 50 χομπίστα, ενώ ενδεχομένως δείχνει άνθρωπο αρτηριοσκληρωτικά κολλημένο σε στερεότυπα του τύπου : «Μόνο τα αναλογικά παίζουν και τα ψηφιακά είναι για πέταμα….»
Γι'αυτό, μην επιμένεις...:lolsign:

Μ' επχιασες κατα το 50%...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.877

There are currently 41 users browsing this thread.

:neo:

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
35.873
Re: Απάντηση: “ELECTROSTATIC ΚΑΙ OTL” ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΟΥΚΑ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ

Να βάλλω πλακάτ με νούμερο γύρου .....
μπα δεν χρειάζεται:cautious:
Οχι παει σερι , χωρις αναπνοη, δεν εχει διαλειμμα, κι οποια αντεξει!

gonis

Luger
Reaction score
12.112

Ιδιοκτητης του ιδιου πικαπ με του Λουκα εχει πει:

<<Αυτο το πικαπ ωρες ωρες νοιωθω οτι βαριεται να γυρισει>>.

Δεν το ειπε σε μενα(δεν τον γνωριζω) αλλα συζητηθηκε σε πηγαδακια το ΣΚ στη συμπρωτευουσα.

Δεν θελω να βαλω λαδι στη φωτια αλλα να διευρυνω τη συζητηση.

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369

Λέω εγώ τώρα... μήπως κάποια “θέματα” που αναφέρθηκαν ως προς το ηχητικό αποτέλεσμα... προέρχονται από την πηγή (πικάπ)? και όχι από ηχεία – ενισχυτικά... Πχ. κάποιο λάθος σετάπ στην κεφαλή – συνέργεια με το φόνο κλπ...
Αυτο μεχρι τωρα εχει περασει ασχολιαστο.
Εγω παντως απο κακο ματσαρισμα step up-κεφαλης ειχα φτασει να τερματιζω σχεδον το volume του προ.
Ε, και δεν έβαζες κανα "καλό καλώδιο" να "στρώσει" το πράγμα βρε αδερφέ...

Ή έστω κανέναν τάκο από γραφίτη...

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
35.873
Re: “ELECTROSTATIC ΚΑΙ OTL” ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΟΥΚΑ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ

Τωρα που το θυμηθηκα, εχω μια ακομα απορια απ την ακροαση στο Λουκ , αν θελετε να την πω δηλαδη, οχι πως λυθηκαν οι προηγουμενες....

gonis

Luger
Reaction score
12.112

Ε, και δεν έβαζες κανα "καλό καλώδιο" να "στρώσει" το πράγμα βρε αδερφέ...

Ή έστω κανέναν τάκο από γραφίτη...
Gain εψαχνα ξαδελφε,Οι τακοι κανουν αλλη δουλεια,βελτιωνουν την τονικη ανισορροπια..

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.842

Μην απλώνεστε σε θέματα ταμπού .
Θα μυρίζει κοκορέτσι και ακόμα θα γράφουμε....:focus:

Y

Yiannis_B

Guest

Ημίμετρα. Το σύστημα του Λουκά χρειάζεται ενεργή τριενίσχση και ένα ντάκο να παίζει τα ριπαρισμένα βινύλια.

Σαν να την ακούω....:rolleyes:

την μουσική από ένα τέτοιο σύστημα :roflmao:

Reaction score
8.905

Λέω εγώ τώρα... μήπως κάποια “θέματα” που αναφέρθηκαν ως προς το ηχητικό αποτέλεσμα... προέρχονται από την πηγή (πικάπ)? και όχι από ηχεία – ενισχυτικά... Πχ. κάποιο λάθος σετάπ στην κεφαλή – συνέργεια με το φόνο κλπ... η και από τα καλώδια...*

* αυτά μερικές φορές δουλεύουν σαν ματζούνια... Οι Κορίνθιοι φίλοι μου (Βλάσης - Μάνος) έχουν κάνει διατριβή...:rolleyes: :tongue:
Εγω παντως απο κακο ματσαρισμα step up-κεφαλης ειχα φτασει να τερματιζω σχεδον το volume του προ.
Ιδιοκτητης του ιδιου πικαπ με του Λουκα εχει πει:
<<Αυτο το πικαπ ωρες ωρες νοιωθω οτι βαριεται να γυρισει>>.
Δεν το ειπε σε μενα(δεν τον γνωριζω) αλλα συζητηθηκε σε πηγαδακια το ΣΚ στη συμπρωτευουσα.
Δεν θελω να βαλω λαδι στη φωτια αλλα να διευρυνω τη συζητηση.

...Μετα απο 20 χρονια με πανακριβα Βelt Drive αυτο που μου εχει μεινει αξεχαστο ειναι το Denon DP80 απο τον μακαριτη τον Κωστα (Αντωνοπουλο). Ακομη να ξεπερασω το σοκ που επαθα οταν το ΄96 το αντικατεστησα με το Symphonic Line. Eνας αλλος κοσμος! με τοσο ριζικες διαφορες, που ειναι αδυνατο να τα συγκρινεις! Λες και το ενα να βιαζεται, ενω το αλλο να βαριεται! Τελος παντων εχω υποσχεθει (στον εαυτο μου) οτι αν τελικα πουληθει αυτο το βαριδι, θα στησω και τα δυο : Lenco L75/Centroid και Victor TT-101/Saec WE-8000ST.
Αυτο μεχρι τωρα εχει περασει ασχολιαστο...
:rolleyes:

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.842
Απάντηση: Re: Απάντηση: “ELECTROSTATIC ΚΑΙ OTL” ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΟΥΚΑ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ

Οχι παει σερι , χωρις αναπνοη, δεν εχει διαλειμμα, κι οποια αντεξει!
αυτή σίγουρα

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.877
Απάντηση: Re: “ELECTROSTATIC ΚΑΙ OTL” ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΟΥΚΑ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ

Τωρα που το θυμηθηκα, εχω μια ακομα απορια απ την ακροαση στο Λουκ , αν θελετε να την πω δηλαδη, οχι πως λυθηκαν οι προηγουμενες....
Λέγεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
35.873
Re: “ELECTROSTATIC ΚΑΙ OTL” ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΟΥΚΑ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ

θα το πω λοιπον, τι νομιζετε δε θα το λεγα???

Ειπε καποιος κυριος εκει, δε λεω βεβαια ποιος, δε θιγω κανεναν, το εξης, κι αν θελετε το σχολιαζουμε,

:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.877

Δηλαδή εσύ, ως χομπίστας και αναλογικάριος, πες μας ειλικρινά, θα προτιμούσες από το πανέμορφο πικάπ του Λουκά αυτά που λέει ο Geoch; (Lenco L75/Centroid και Victor TT-101/Saec WE-8000ST)

Δηλαδή για να καταλάβω, και για σένα είναι "βαρίδι "το σιμφόνικ (το γ@μ@δι - είπα να κάνω ρίμα...);

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
35.873
Re: Απάντηση: Re: “ELECTROSTATIC ΚΑΙ OTL” ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΟΥΚΑ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ

" Δε σας εχει τυχει καμια φορα να ακουτε τον ιδιο δισκο, το ιδιο εργο, ακριβως τα ιδια,ολα καρμπον, σε ιδιες στροφες, στον ιδιο χρονο εκτελεσης του εργου , σε διαρκεια δηλαδη, πχ 22 λεπτα και 33 δευτερολεπτα ανα πλευρα και , παλι, να ακουσετε τον ιδιο ακριβως δισκο και να σας φαινεται πως τελειωσε γρηγοροτερα? πως περασε γρηγοροτερα η ωρα , σα να τελειωσε πιο γρηγορα?? "

καποιοι ειπαν " οχι , δε μας ετυχε."

"Εμενα μου ετυχε .Και ξερετε γιατι ?" , ρωτησε .

" Γιατι ο ενας απ τους δυο πανομοιοτυπους δισκους, εγινε με ψηφιακο μαστερ."

Αυτο.

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
35.873
Re: Απάντηση: Re: “ELECTROSTATIC ΚΑΙ OTL” ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΟΥΚΑ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ

Ευχαριστω.

(δεν ξερω αν το θυμαται κανενας απ οσους ηταν)

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.881

Ε και τι κακό εχει το τερμάτισμα του volume, ρε χρήστο?
Γι" αυτό είναι εκεί το ποτενσιόμετρο! Για να το χρησιμοποιούμε.Αυτός είναι ο σκοπός της ύπαρξής του, να αυξομειώνει αντίσταση. Αν χρειαστεί να φτάσει στο τέρμα ας φτάσει. Τι θα πάθει δλδ? Μην μου πεις οτι όταν το τερματίζουμε αυξάνεται ο θόρυβος , γιατί θα βάλω τα γέλια.

Reaction score
8.905

Δηλαδή εσύ, ως χομπίστας και αναλογικάριος, πες μας ειλικρινά, θα προτιμούσες από το πανέμορφο πικάπ του Λουκά αυτά που λέει ο Geoch; (Lenco L75/Centroid και Victor TT-101/Saec WE-8000ST)

Εδώ δεν μιλάμε για αισθητική-χρήμα.... αλλά για ουσία-αποτέλεσμα! Ένα συγκριτικό - τεστ θα μας έπειθε... :cool: :biggrin:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.834
Members
38.246
Νεότερο μέλος
TimoleonTimoleon