"Vintage Tonearms & Turntables Club"

Reaction score
1.815
Απάντηση: "Vintage Tonearms & Turntables Club"

Καλησπερα Βασιλη
Την Grace μολις που την εστησα, μετα δυο ημερες εσπασε! Δεν ειχα προλαβει να αλλαξω στα 100kοhm την αντισταση εισοδου της RIAA, ουτε ειχα βαλει τα ασημενια VDH MCS 1000M μεσα στον SAEC.
Απο το λιγο που μπορεσα να καταλαβω, δεν ειναι κατι ιδιαιτερο -εξαιρετικο- ουτε ομως προβληματιζει δυσαρεστα σε σχεση με μια Denon DL103. Μεχρι εκει ομως! Δεν θα την αγοραζα ξανα, μαλιστα ουτε μου περναει απ' το μυαλο να της βρω νεο στελεχος με νεα ακιδα.

...To κακο βεβαια (εκτος απο την τιμη του στα 5000€ !!!) ειναι οτι δεν τον δεχεται το Thorens στο υπαρχον plinth, οποτε ο θεος να βαλει το χερι του γιατι με βλεπω να το αποχωριζομαι κι αυτο για κανενα Lenco, η Victor TT 101.
Στην πρώτη περίπτωση περί κεφαλής Grace τον πλήγωσες, ενώ στη δεύτερη (με το ΤΤ-101), επανέφερες την τάξη!
Και βέβαια σε συμπάθησα ταμάλα για την περί Lenco άποψή σου!
Τ' ακούς Βασιλάκη?? :143: (Του έδωσα "πάσα" για μπαλιές!)

Audiogem,
Ευχαριστω για τα καλα σου λογια.
Ναι το plinth το εφτιαχνα σχεδον εναμισι χρονο!
Ειναι σαντουιτς απο 4 στρωματα 2 διαφορετικων plywood. Eπανω και κατω ειναι σημυδα, στην μεση 2 στρωματα μαονι. Γυρω ειναι πλαισιωμενο με 5cm μασιφ δρυ και επανω & κατω εχει περαστει σε πρεσσα στους 140 βαθμους καπλαμας ριζα δρυος. Μετα το ετριψα με συρμα για να γινει αναγλυφο και να σκαφτει οπου εχει νερα το ξυλο, ετσι ωστε να μπορεσει να συγκρατησει στα νερα του το μαυρο χρωμα (τιντα) που το περασα. Μετα το ετριψα με Ρ600 να καθαρισει η τιντα απο το υπολοιπο σωμα και το περασα με ενα συνδιασμο χρωματων οινοπνευματος της CLOU Γερμανιας. Επειτα περιπου 20 χερια ακρυλικο βερνικι σε spray της MOTIP Ολλανδιας. Εχει σκαφτει με ρουτερ αφου κολληθηκε σε ενα σωμα και αφησα 2 καναλια που οδηγουν πισω (για το καλωδιο ρευματος αριστερα και το μονοκομματο του βραχιονα στη δεξια μερια). Εχουν περαστει και ατσαλινα δαχτυλιδια στο μεσο του σαντουιτς των δυο ξυλων, πριν κολληθουν σε ενα σωμα, για τα σημεια οπου σφιγγονται απο κατω τα παξιμαδια του σασσι του TD 124. Tο μονο που του λειπει ειναι να περαστουν καμια 40ρια χερια γομμαλακα με βαμβακι, αποχαρτισμα με Ρ800 και μετα βερνικι μπαλας Ρ500 της VERNILAC. Αλλος εναμισι χρονος δηλαδη! Χεσε με ... (εχω και 3 παιδια).
Μου έφυγαν τα σαγόνια με την ακολουθία της κατασκευής σου!!!
Όλα αυτά τα έκανες μόνος σου? Το σχεδιασμό του plinth και την επιλογή των υλικών που χρησιμοποίησες, τη διάβασες κάπου ή σε συμβούλεψαν?

Το όλο project, δείχνει πολύ ψαγμένο. :622:
Καλοάκουστο και συγχαρητήρια για την υπομονή και το μεράκι σου!:624:
(Είπα οτι έχω κι εγώ υπομονή αλλά εσύ έχεις ξεπεράσει κάθε προσδοκία ή ακόμα και φαντασία:615:)

Reaction score
1.752

Saec WE-308SX/Zonotone Z-Shell10

Zηταω συγνωμη αν σας τα σκοτισα ...
Σταματαω τωρα επιτελους.

Attachments

Reaction score
8.905

Φίλε μου Σταμάτη, όσον αφορά την Grace δεν με πλήγωσε, γιατί απλά δεν την έχω για τοπ και όπως ξέρεις αγοράζω και πουλάω κεφαλές για την “ακουστική μου εγκυκλοπαίδεια” και μόνο. Εσύ άλλωστε ξέρεις ποια θεωρώ βασίλισσα στις κεφαλές... άσε που η Grace πιστεύω θα είναι πίσω από Shure v15 type 3 Victor X1 mk2 κλπ. Τα λόγια είναι περιττά... την Τρίτη θα είναι εδώ!

Geoch - Όσον αφορά τον Saec (κάτοχος του WE-308Ν) με εργοστασιακή προτεινόμενη τοποθέτηση... περνάει όλα τα τεστ εύκολα από τους σχετικούς δίσκους.... περίεργο ε!

Geoch - Εδώ είμαστε ήδη 2 κάτοχοι (εγω και ο manos58) Victor TT-81 και όπως ο Σταμάτης με QL-Y σειρά, εγώ ειδικά κάτοχος ενός JVC ΤΤ-71 από τα νιάτα μου, σου εύχομαι να το αποκτήσεις το TT-101 και να γίνουμε περισσότεροι..

Άντε και ένα βίντεο με JVC – VICTOR Turntables!

Last edited by a moderator:

Reaction score
8.905

Εδώ του Μάνου το TT-81 με Grace – Jelco – ADC!

Reaction score
1.815

Άντε μιας και πιάσαμε κουβέντα για "σκύλους" να βάλω κι εγώ το δικό μου ...βρωμόσκυλο!

JVC QL-Y55F

Με την Acutex 320...

Και ένα Lenco L-75 γνησιότατο σε όλα!

Reaction score
1.752

Πραγματι αυτα τα απιστευτα εδρανα με τα διπλα πανω και κατω μαχαιρια (που στην περιπτωση μαλιστα του δικου μου, πατανε πανω σε ρουμπινενια βαση) ειναι υπευθυνα για αυτη την αρτιοτητα. Ομως οταν ειναι φανερη η τοσο μεγαλη αποκλιση απο την εφαπτομενη του αυλακιου, μονο μια εξηγηση υπαρχει : Η γεωμετρια τους αναπτυχθηκε με γνωμονα την μηχανικη σταθεροτητα :
"This arm was the result of research by Sansui Co. to determine the optimum pivot position from a kinematic point of view, with the mass of the arm, the location of the center of gravity and the moment of inertia around the system's center of gravity taken into account to solve the problem of resonance. It is designed for dynamic balancing across multiple axes of rotation for stability against resonances. Any change in the arm geometry will change the resonance of the system "
... και οχι την ακριβεια αναγνωσης. Αλλα σιγουρα αυτο το μοναδικο bearing σωζει την κατασταση πανηγυρικα!
Αναφορικα με το Victor : Μετα απο 20 χρονια με πανακριβα Βelt Drive αυτο που μου εχει μεινει αξεχαστο ειναι το Denon DP80 απο τον μακαριτη τον Κωστα (Αντωνοπουλο). Ακομη να ξεπερασω το σοκ που επαθα οταν το ΄96 το αντικατεστησα με το Symphonic Line. Eνας αλλος κοσμος! με τοσο ριζικες διαφορες, που ειναι αδυνατο να τα συγκρινεις! Λες και το ενα να βιαζεται, ενω το αλλο να βαριεται! Τελος παντων εχω υποσχεθει (στον εαυτο μου) οτι αν τελικα πουληθει αυτο το βαριδι, θα στησω και τα δυο :
Lenco L75/Centroid και Victor TT-101/Saec WE-8000ST.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.842

Το σκυλάκι η Κωλίτσα είναι........?

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.882

Μεγάλες κουβέντες.......

Reaction score
2

Zηταω συγνωμη αν σας τα σκοτισα ...
Σταματαω τωρα επιτελους.

Σου είπε κανείς ότι κουράστηκε?
Εκτός από μια φυσιολογική κόπωση του αμφιβληστροειδή (δεν αντέχεται τόση ομορφιά!), τα μάτια είναι ανοιχτά (δυστυχώς όχι και τα αυτιά, δεν προσφέρει ηχητική κάλυψη το site!) και δεκτικά κάθε ευγενικής προσφοράς σου.
Μένω έκπληκτος κι' εγώ από την υπομονή και επιμονή σου στην κατασκευή αυτού του απίστευτου plinth, να είσαι καλά και να χαίρεσαι τόσο τις σημερινές δημιουργίες - αποκτήματά σου, όσο και τις μελλοντικές (εύχομαι σύντομα και είμαι σίγουρος το ίδιο αποτελεσματικά).
:622:

Reaction score
0

και εδω αλλη μια αντικα
με κεφαλη shure v15 iii

[/IMG]

Reaction score
2

και εδω αλλη μια αντικα
με κεφαλη shure v15 iii
.... αλλά τι αντίκα! Από τα ωραιότερα πικάπ της εποχής. + εξαιρετική κεφαλή. Να τα χαίρεσαι.
ΥΓ. Ωραία μουσική ακούς...... :444:

Reaction score
222

να βαλω κι εγω το ταπεινο μου akai ap-d33 direct drive.. Αποκτημενο το 1990 απο παλιο μαγαζι των Ιωαννινων 30.000 δρχ. τοτε σαν new-old-stock.Το μαγαζι εκεινο ειχε ολη τη σειρα της akai tuner ενισχυτη deck για τα οποια εμενα μου τρεχαν τα σαλια αλλα που λεφτα....Παιζει ακομη μια χαρα...

Attachments

Reaction score
11

TECHNICS MK1 (ORIGINAL KAI OXI TO MK2) + INFINITY BLACK WIDOW + STANTON 881S.

Εδώ θα βρείτε και τα σχετικά αφιερώματα:

1)TECHNICS: (Όπου για πρώτη φορά, διεθνώς, επιχειρείται σύγκριση ΜΚ1 VS ΜΚ2).

http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?68231-TO-ORIGINAL-TO-SL-1200-(OXI-MK-II)-TECHNICS

2)STANTON:

http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?89924-STANTON-881S-amp-881S-MK-II-(%E1%F6%E9%DD%F1%F9%EC%E1)

Άντε μπράβο...

:142:

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.882

Δεν νομίζεις οτι έφτασε το πλήρωμα του χρόνου , να βάλεις μια σοβαρή κεφαλή επάνω στον black widow?

Reaction score
11

Δεν νομίζεις οτι έφτασε το πλήρωμα του χρόνου , να βάλεις μια σοβαρή κεφαλή επάνω στον black widow?

O.k..

Για βρες μου μία κεφαλή, ανεξαρτήτως χρημάτων, που να έχει απολαύσει την εμπιστοσύνη και τα κολακευτικά σχόλια διάσημων και σπουδαίων μηχανικών ήχου και ειδικών επαγγελματιών παραγωγών δίσκων, στο επίπεδο που εμφανίζονται εδώ για την 881:

Αν αυτοί, που θα μπορούσαν να έχουν στην διάθεσή τους ότι τελειότερο ανεξαρτήτως χρημάτων, την θεωρούν κορυφή των κορυφών, (Έβερεστ), και "industrial standard", γιατί θα πρέπει εγώ να ψαχτώ;
('Αλλο αν θα το ήθελα για την πλάκα μου).

Οτιδήποτε παραπάνω από την 881 στην απόδοση του ήχου είναι τεχνούργημα και οτιδήποτε λιγότερο είναι υστέρηση!

Τhat's my slogan!

:107:

Reaction score
11

Και στο κάτω-κάτω, αφού έφτασε "το πλήρωμα του χρόνου", ας πληρώσει αυτός για την αλλαγή!

Νομίζω;

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.835
Members
38.246
Νεότερο μέλος
TimoleonTimoleon