OTL ....παραλειπόμενα

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.744
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: “ELECTROSTATIC ΚΑΙ OTL” ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΟΥΚ

Την γνώμη του Βασίλη Τσαντουλή εννοείς...

Απλά εξήγησα απλοϊκά (νόμος του ωμ) το "γιατί" το είπε αυτό ο Βασίλης.

Εσύ βάζεις τα τεχνικά και τα καταστρέφεις όλα.
Ξεπέρασες και τον Κόγια.:beach:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.889
Απάντηση: “ELECTROSTATIC ΚΑΙ OTL” ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΟΥΚΑ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ

Όμως, όταν ένας κατασκευαστής ηχείων χαρακτηρίζει τα watts που απαιτούνται για να οδηγήσουν το ηχείο του, με τον όρο "μουσικα" χωρίς να παρέχει οποιαδήποτε εξήγηση του χαρακτηρισμού αυτού, τότε θα μου επιτρέψετε να θεωρήσω ότι ο χαρακτηρισμός εμπίπτει σε μια στυγνή εκστρατεία προώθησης του προϊόντος του σε αδαείς που εντυπωσιάζονται από όρους τους οποίους δεν καταλαβαίνουν.
Όχι βρε, δεν είναι έτσι.

Ο χαρακτηρισμός "μουσικά βατ" σημαίνει "στιγμιαία βατ κορυφής", δηλαδή σου παρέχει ο κατασκευαστής την χρήσιμη πληροφορία του ποιο ΑΚΡΙΒΩΣ είναι το απόλυτο άνω όριο πρόσληψης ισχύος του ηχείου, στο οποίο όριο ισχύος το ηχείο δεν αντέχει να παίζει συνεχώς, πχ ένα τόνο, αλλά αντέχει ανέτως να βγάζει τις κορυφές του μουσικού προγράμματος.

Όταν αναγράφει ο κατασκευαστής ότι το ηχείο αντέχει έως 600 μουσικά βατ, σου αρκεί ένας ενισχυτής ο οποίος βγάζει 100 βατ συνεχή μέση στάθμη, αλλά έχει τη δυνατότητα να βγάλει έως και 600 βατ στιγμιαία, κορυφής.

Οι ενισχυτές του Λουκά κλιπάρουν στα 220 βατ, δηλαδή αυτό είναι το απόλυτο άνω στιγμιαίο όριο ισχύος τους.

Όλα λοιπόν τα παραπάνω είναι ξεκάθαρα από τους κατασκευαστές, δεν τίθεται κανένα θέμα περί στυγνής εκστρατείας προώθησης προϊόντων σε αδαείς.

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: “ELECTROSTATIC ΚΑΙ OTL” ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΟΥΚ

Σε ενα ηχείο καθε περιοχη συχνοτήτων θέλει.... το "Γερμανο" του, δηλαδη πρωτα απ' ολα θελει το κατάλληλο υλικο που παλλόμενο θα την αναπαράξει σε ρεαλιστικές στάθμες ει δυνατον ασυμπίεστα, απαραμορφωτα, ακινδυνα κλπ, κλπ...

Κατά τα άλλα, όλα τα ηχεια εχουν τις αδυναμιες τους.....

Reaction score
59
Re: “ELECTROSTATIC ΚΑΙ OTL” ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΟΥΚΑ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ

Λοιπόν για να τελειώνει αυτή η ιστορία: ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΈΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ ΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΕ, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΑΚΟΥΣΑΝ. Λ.Σ.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.280

Γιαβολ μάιν κομαντάτε!!

(sorry,αλλα δεν άντεξα..)

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
35.875

30 members και 11 guests , αυτα ειναι!

gonis

Luger
Reaction score
12.112

Λέω εγώ τώρα... μήπως κάποια “θέματα” που αναφέρθηκαν ως προς το ηχητικό αποτέλεσμα... προέρχονται από την πηγή (πικάπ)? και όχι από ηχεία – ενισχυτικά... Πχ. κάποιο λάθος σετάπ στην κεφαλή – συνέργεια με το φόνο κλπ...
Αυτο μεχρι τωρα εχει περασει ασχολιαστο.
Εγω παντως απο κακο ματσαρισμα step up-κεφαλης ειχα φτασει να τερματιζω σχεδον το volume του προ.

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.744
Απάντηση: Re: “ELECTROSTATIC ΚΑΙ OTL” ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΟΥΚΑ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ

Λοιπόν για να τελειώνει αυτή η ιστορία: ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΈΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ ΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΕ, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΑΚΟΥΣΑΝ. Λ.Σ.
O Βασίλης ο Τσαντουλής το άκουσε πάντως...

Gojakla

Αρχαιολάγνος πιουριτανίστας
Reaction score
7.491

Πάνω που σκεφτόμουνα να σας φωνάξω να ακούσετε κάτι Audiolab, σας διαβάζω και λέω... μπαα....:gotcha:

Θα τα φάω μόνος μου τα σουβλάκια! :roflmao:

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

Αυτο μεχρι τωρα εχει περασει ασχολιαστο.
Εγω παντως απο κακο ματσαρισμα step up-κεφαλης ειχα φτασει να τερματιζω σχεδον το volume του προ.
Αν θυμαμαι καλά, αυτο ειχε σχολιαστεί σε μια άλλη ακροαση που ειχε γινει συγκριση μεταξυ του αναλογικου του Λουκα και ψηφιακων αρχείων - δεν ειμαι ετοιμος για σχετικο link... ο Ζαπάτας είναι καλός σ' αυτά.....

VLASSIS-S

Sιγμοειδής Νέμεσις
Reaction score
14.059

Λουκα επεσες στην παγιδα του πρωην.
Το θεμα εχει χοντρυνει.
Αστο να παει το ρημαδι.
Φιλικα.

Reaction score
2.566

Νομίζω ότι έχετε καταλάβει κάτι λάθος...δεν εξηγείται αλλιώς...επιμένετε να υπεραμύνεστε ενός στοιχείου, το οποίο κανείς δεν έχει ουσιαστικά θίξει...αλλά απλά έχει καταθέσει κάποιες θεωρητικά τεκμηριωμένες απόψεις για πιθανή βελτίωση σε κάποιους τομείς. Προς τί αυτή η άμυνα πια? Δεχτείτε τις προτάσεις έστω με επιφύλαξη, ως είναι ευγενικό, και κρίνετε μόνος σας αν και πότε θα τις αξιοποιήσετε. Και τελειώνει η ιστορία...

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.280
Απάντηση: Re: Απάντηση: “ELECTROSTATIC ΚΑΙ OTL” ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΟΥΚΑ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ

Είδες οι δημοκράτες του Περισσού; :biggrin:

...
Και επειδή μου ζητήθηκε να γράψω σε κατανοητή γλώσσα για τους οπαδούς:

ДА сэр Губернаторы

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.842

Να βάλλω πλακάτ με νούμερο γύρου .....
μπα δεν χρειάζεται:cautious:

Reaction score
2.566

E αν παει το θέμα κι εκεί και μάλιστα από διαχειριστή, θα έχει ...γέλιο...

Staff online

• Zizik
    Safety Last * tl;dr *
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.835
Members
38.246
Νεότερο μέλος
TimoleonTimoleon