Plextor SCSI + Lynx two + ext.DAC ή Ayre 5xe, Esoteric X-01 κτλ κτλ



Μηνύματα
20
Reaction score
0
Re: Plextor SCSI + Lynx two + ext.DAC ή Ayre 5xe, Esoteric X-01 κτλ κτλ

Αυτή η περίφημη έξοδος χρονισμού του σκάζι Plextor, πως μεταφέρεται στην κάρτα ήχου; Εννοώ με τι είδους interface, καλώδια κλπ.
 


Gebreselassie

Μαύρος!
Μηνύματα
30.918
Reaction score
2.579
preve said:
Κόψε κάτι Νίκ.....εως κόψε αρκετά. :wink:
Δες τις προδιαγραφές Νικ.
Πιο φθηνό δεν βγαίνει ούτε με σφαίρες (και ξέρω από τιμές pc :wink:). Αν πεις να το κάνεις και προσεγμένη κατασκευή, pc σαλονιού θες περισσότερα...

H δε κάρτα ήχου, μπορεί να βγει και ακριβότερη...
 

Gebreselassie

Μαύρος!
Μηνύματα
30.918
Reaction score
2.579
D.S said:
Απαντήστε μου παρακαλώ:

1. Πιστεύει κανένας ότι διαβάζοντας ένα τρανσπορτ το cd στιγμιαία σε πρώτο χρόνο μπορεί να ανταγωνιστεί το EAC+PLEX που σαν γαιδούρι διαβάζει και ξαναδιαβάζει με την ησυχία του το δισκάκι μέχρι να πετύχει ένα υψηλό ποσοστό σύγκλισης των δεδομένων?
2. Πιστεύει κανείς ότι τα CD που αγοράζουμε δεν έχουν περάσει ποτέ απο PC-pentium ?
1. Όχι, όσα χρήματα κι αν έχει αυτό το transport, όποιας μάρκας κι αν είναι.
2. Όχι. Μάλλον όσο καλύτερο είναι το δισκάκι, τόσο περισσότερο έχει μπει σε pc...
 


Μηνύματα
227
Reaction score
3
Μπορεί η "πισιφοβία" του Γιώργου Mac να ακούγεται υπερβολική εν έτει 2006, από την άλλη όμως, κι εδώ που τα λέμε δηλαδή, ένα PC (ή Mac) στο σαλόνι δεν είναι δα ό,τι πιο εύχρηστο.

Κρίνοντας, δε, από την ανάλογη προτεραία εμπειρία (HTPC) στο χώρο της οικιακής βιντεοπροβολής, θαρρώ πως, επί της ουσίας, ελάχιστοι είναι αυτοί που τελικά χρησιμοποιούν ένα υπολογιστικό σύστημα ως front end. Περισσότερο είναι ένα παιχνίδι για μεγάλα παιδιά, προκειμένου να βλέπουν την καλύτερη δυνατή εικόνα από τον προβολέα τους, παρά ένα εύχρηστο μέσο αναπαραγωγής για καθημερινή απόλαυση.

Υπό αυτό το πρίσμα, μάλλον οι προτάσεις που υπέβαλλε ο ερίτιμος Βασίλης Τσαντουλής είναι, πιθανώς, οι πλέον εφαρμόσιμες. Ίδωμεν...//;-)
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
55.525
Reaction score
138.484
D.S said:
Συγχαρητήρια στον CostaEAR για τις ιδιαίτερα ψαγμένες προτάσεις του. Κώστα θα ήθελα να μου απαντήσεις στα εξής:

1. Πώς συγκροτείται μια διάταξη με nanoclocks και DAC με είσοδο word clock? μήπως θα μπορούσες να αναφέρεις
συγκεκριμένο παράδειγμα που να μπορεί να υλοποιηθεί στην Ελλάδα?
2. Ποιά κάρτα συστήνεις αντί της Lynx Two απλά για να πάρει το σήμα και να το μεταφέρει έξω? Η Lynx θεωρείται μια κάρτα
state-of-art.
Άν είναι δυνατόν... Ηχεία μόνιτορ με ενσωματομένα ενισχυτικά? Όταν σκεφτόμουν να τα αγοράσω πριν πάρω τα Martin Logan
που έχω τώρα με λέγαν κασκαντέρ...

1. Πιστεύει κανένας ότι διαβάζοντας ένα τρανσπορτ το cd στιγμιαία σε πρώτο χρόνο μπορεί να ανταγωνιστεί το EAC+PLEX που σαν
γαιδούρι διαβάζει και ξαναδιαβάζει με την ησυχία του το δισκάκι μέχρι να πετύχει ένα υψηλό ποσοστό σύγκλισης των δεδομένων?
2. Πιστεύει κανείς ότι τα CD που αγοράζουμε δεν έχουν περάσει ποτέ απο PC-pentium ?
Τα συγχαρητήρια σε σένα αγαπητέ-άγνωστε DS, για το εξαιρετικό-επίκαιρο thread που ξεκίνησες!

Στο θέμα μας:

Η σύνδεση των ψηφιακών μας συσκευών (μπορεί να είναι και πολλές, πχ transport - sound card, upsampler-mixer, επεξεργαστής χώρου με equalization και λοιπές "Hi-End-αμαρτίες", digital level cross-over, dac), με μια εξωτερική μονάδα χρονισμού υψηλής ακρίβειας θεωρείται από τους επαγγελματίες του χώρου απαραίτητη, για μένα (τον ερασιτέχνη δήθεν-τάχαμου Hi-End-ά) είναι ο δρόμος προς τη σωτηρία από το παλιο-τζίτερ.

Η κατασκευή ενός ρολογιού ακριβείας είναι σπαζοκεφαλιά. Η επεξεργαστική ισχύ που χρειάζεται είναι ενός PIII στο φούλ, άρα με "τσιπάκι" δύσκολα (ακόμα). Με κρυστάλλους σε φούρνους αντιστάσεων κάτι γίνεται, αλλά και πάλι είναι πολύπλοκο και ίσως αναξιόπιστο. Ξέρω ότι ακούγεται αυτό (το ρολόι), όπου έχω αλλάξει κρύσταλλο με υψηλότερης ακρίβειας (πιο πολλών δεκαδικών) η διαφορά ήταν χειροπιαστότατη.

Οι λύσεις σε ρολόι ακριβείας είναι ΟΛΕΣ επαγγελματικές, τα σχόλια δικά σας!
Οι τιμές των συσκευών αυτών είναι από σχετικά ακριβές (πάνω από χίλια ευρώ) μέχρι αηδιαστικά ακριβές!
Τα τεχνικά τους χαρακτηριστικά είναι .....γουάου!
Η πιο προσιτή λύση που έχω βρει είναι η εξής: Rosendahl Nanoclocks.
Για οφθαλμόλουτρα, βουαλά:
http://www.rosendahl-studiotechnik.de/nanoclocks.html
Και το nanosyncs φυσικά...
Η ακρίβεια ρολογιού και το τζίτερ που υπόσχονται είναι όνειρο! Λουκούμι! μιαμ μιαμ (σάλια...)

Η συνδεσμολογία είναι απλή: έχεις ένα καλώδιο AES/EBU που κουβαλάει μόνο δεδομένα (χωρίς σήμα χρονισμού, που είναι και μια τάση που μπορεί να μπερδέψει κάποια θέματα) και ένα ακόμα καλώδιο ομοαξονικό που μεταφέρει μόνο παλμούς ρολογιού. Στην καλύτερη των περιπτώσεων, υπάρχει ξεχωριστό AES/EBU καλώδιο για κάθε κανάλι.

Όλες οι συσκευές έχουν μια είσοδο worldclock, ε, βάζεις το ομοαξονικό και είσαι οκ.

Οι "στουντιάδες" δεν είναι όλοι κουφοί-άσχετοι, και αν αναζητήσετε στο γκούγκλ σχετικά θέματα θα βρείτε άφθονους μάνιακ με την τελειότητα του ήχου, με μελέτες και με πρωτοπόρες λύσεις. Σίγουρα αυτοί ξέρουν, και σίγουρα το έχουν ψάξει πριν από μας, αλλά έχουν βρει και λύσεις.

Μια αναδρομή στην AES και στις τελευταίες μελέτες τους (όλα υπάρχουν σε pdf τα οποία μπορείτε να κατεβάσετε) θα σας πείσει για του λόγου μου το αληθές. Αυτοί μπορεί να μην πολυακούνε (αν και κάποιοι το κάνουν και μεθοδικότατα), αλλά μετράνε τα πάντα!

Το τζίτερ ακούγεται; Αν ακούγεται? χαχαχαχαχα, αν έχεις τα υπόλοιπα "προβλήματα" του συστήματος-χώρου λυμένα προδιορίζεις και το "καλύτερο" της υπόθεσης, ενώ αν ξέρεις τι ακούς και πως να το ακούσεις και που να το ψάξεις, τότε ακόμα και σε μέτριο σύστημα με πολλά προβλήματα, ναι, ακούγεται. Μεγάλα λόγια, ε? :lol: :lol: Αλλά πάω στοίχημα ότι ακούγεται, και σε τυφλό τεστ και από ανίδεο! Μόνο να του μιλήσω πρώτα, να ξέρει που πρέπει να εστιάσει την προσοχή του, γιατί ανάλογα με τα συνοδά, μπορεί και να μπερδευτεί για το ποιό είναι καλύτερο, όχι όμως για τη διαφορά! πχ στο ultramatch του αδερφού μου έχω αλλάξει ρολογάκι, ε, πάρτε το και κάντε σύγκριση! Σε άλλο φίλο που το έκανα, και είχε και μπόλικο κόσμο, όλοι πάθαν πλάκα με το μέγεθος της διαφοράς στον ήχο.

Η προσιτή λύση στην οποία έχω καταλήξει ως τη βέλτιστη για οικιακή εφαρμογή (διότι δε το κρύβω, υπάρχουν και καλύτερες αλλά πολύ πιο πολύπλοκες και με πολύ ιδιαίτερο εξοπλισμό πραγματοποιήσιμες) είναι αυτή με 2 καλώδια AES/EBU (ένα για κάθε κανάλι) και ένα τρίτο καλώδιο (oμοαξονικό με βύσμα BNC) που μεταφέρει σήμα χρονισμού.
Ξεχωριστό dac για κάθε κανάλι, μικρά μήκη καλωδίων χρονισμού και ίσα μήκη για κάθε κανάλι (εδώ υπάρχει διαφωνία, κανονικά πρέπει να υπολογισθεί ο χρόνος που κάνει για να πάει το σήμα από τη μια συσκευή στην επόμενη και ανάλογα να υπάρχει καθυστέρηση στους 3,5-5 V παλμούς του χρονισμού, αλλά οι αποστάσεις θεωρούνται μηδενικές, ας μη καταντήσουμε ψυχασθενείς...).

Για τη Lynx ξέρω στουντιάδες που πίνουν νερό στο όνομά της, η 22 είναι μια χαρά, όπως και η two.
Άλλη κάρτα ξέρω, αλλά πολλά τα ευρά άρη, και δε βλέπω το λόγο. Lynx και ξερό ψωμί!

Στα υπόλοιπα ερωτήματα:

Πιστεύω ότι διαβάζοντας ένα τρανσπορτ το cd μπορεί να ανταγωνιστεί το EAC+PLEX που σαν γαιδούρι διαβάζει και ξαναδιαβάζει με την ησυχία του το δισκάκι μέχρι να πετύχει ένα υψηλό ποσοστό σύγκλισης των δεδομένων, αρκεί και το transport αυτό να ...δουλεύει με τον ίδιο τρόπο! (όχι στιγμιαία και όχι σε πρώτο χρόνο) :lol: :lol: :lol:
πχ tascam. 20 sec buffer και χωρίς διόρθωση σφαλμάτων. Είναι και φτηνό το άτιμο.... Και μηχανισμό sony για φορητά discman έχει, άρα τι αντικραδασμικά και αηδίες? Γύρνα το ανάποδα και κούνα το την ώρα που παίζει, no problem! Το 1000 άρι έχει και wordclock, τo 01 τσου, αλλά κάτι μπορεί να γίνει... 8)

Τα CD που αγοράζουμε έχουν περάσει απο PC-pentium στην καλύτερη των περιπτώσεων, στην χειρότερη από 486! Επίσης έχουν περάσει από άφθονη επεξεργασία σε ψηφιακό επίπεδο, και κυρίως σε 24/96 δειγματοληψία, άρα ας μην έχουμε τύψεις αν διαπράξουμε κάτι ανάλογο. 8)

Και χίντ: μόλις καταργηθεί το CD σα μέσο (σύντομα πιστεύω και κράξτε με ελεύθερα), θα ξεπηδήσουν πάμφτηνες λύσεις που θα παίζουν καλύτερα από τα ακριβότερα! Ακόμα και μέσω internet! Είναι με την υπάρχουσα τεχνολογία δυνατό να παίζω το CD εγώ στη Λήμνο και συ στην Σαλόνικα να ποτίζεις το dac σου με τέλειο αποτέλεσμα! Η τεχνογνωσία υπάρχει, οι λύσεις είναι έτοιμες, το μάρκετινγκ όμως είναι ο αφέντης και μεις οι σκλάβοι του! 8)
 

Μηνύματα
518
Reaction score
77
D.S said:
Ήμουν σίγουρος ότι θα προκαλούσα αρκετό εποικοδομητικό προβληματισμό με το θέμα αυτό.
Τον ίδιο προβληματισμό δηλαδή που αντιμετωπίζω και εγώ εδώ και ένα χρόνο δηλαδή...
Που τον είδες τον εποικοδομητικό προβληματισμό ;

Το ερώτημά αλλά και το ύφος σου αφορούσε και τους πονηρούς που "μας δουλεύουν".

Σε αυτό το θέμα δεν είδα κανένα "εποικοδομητικό προβληματισμό".

" Νομίζω ότι αυτό είναι το θέμα τις χρονιάς και θα κάψει πολλούς... Που αγόρασαν, που πουλάνε, που μας δουλεύουν... "

Βαριές κουβέντες, θα έπρεπε να ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΕΙΣ τα πυροτεχνήματα που εκτόξευσες για αυτούς που "μας δουλεύουν". Πώς σας "δουλεύουν" και με ποιό τρόπο ?

Είμαι έτοιμος να δεχθώ οτι υπό προυποθέσεις τέτοιες "κομπιουτερίστικες" λύσεις μπορεί να παίζουν καλύτερα απο αρκετές ακριβές συσκευές.

Το κόστος όμως μίας ακριβής συσκευής αντικατοπτρίζεται και στην ποιότητα του κελύφους της, στην ποιότητα του φινιρίσματος και σε άλλες τέτοιες "λεπτομέρειες".

Πολλά απο αυτά δεν έχουν άμεση σχέση με την ηχητική ποιότητα της συσκευής αλλά συνεισφέρουν σε αυτό που αδόκιμα ίσως ονομάζω προστιθέμενη αξία του μηχανήματος και αφορά την υποκειμενική αξία "χρήσης" και "κατοχής" της συσκευής.

Ολα αυτά αποτελούν - για πολλούς - μέρος της εμπειρίας του High-End, είτε σου αρέσει είτε όχι. Δεν σου άρεσε, δεν σου έκατσαν ηχητικά κάποιες συσκευές και τελικώς επέλεξες εναλλακτικές λύσεις. Μαγκιά σου.

Αυτό το επιπρόσθετο κόστος θα πρέπει να το λαμβάνετε υπ΄όψιν όλοι σας όσοι εξαπολύετε τους καθιερωμένους μύδρους σας ενάντια σε όλες τις ακριβές συσκευές. ( Παραδέχομαι οτι η περίπτωση Stereophile-Zanden είναι όντως ιδιάζουσα και δίνει λαβές σε σχόλια 8) )

Επί της ουσίας λοιπόν.

Ας κανονίσουμε λοιπόν μία συγκριτική ακρόαση με τις κομπιουτεροσκευές που ανέφερες και κάποιο λογικό μετατροπέα, σε σχέση με ένα DVD Player των 150 ευρώ που θα επιλέξω, και με κάποιο ROTEL - τo RCD-1072 αν μπορέσω να το διαθέσω, ( 830 ευρώ με το ΦΠΑ ).

Εννοείται βέβαια ότι το συγκριτικό θα είναι τυφλό :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Εκεί θα δούμε "πόσα απίδια χωράει ο σάκος"


Περιμένω απάντηση............... 8)
 

Μηνύματα
7.510
Reaction score
2.286
Γνωρίζει καποιος από εσάς πως ακριβώς λειτουργεί ο αλγόριθμος του EAC ?

Εχω την εντύπωση ότι το EAC extraction σπάνια γίνεται με ταχύτητα Χ 1 , εκτός κι αν υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στο ίδιο το CD (C2 errors όταν το drive δεν υποστηρίζει το secure streaming).

Το NEC DVD writer που έχω τα υποστηριζει και τα δύο. Το EAC (κατά το 99% των περιπτώσεων)διαβάζει τα CDs με ταχύτητα > Χ 8 . Μόνο μια φορά κατέβηκε η ταχύτητα στο Χ 1 και τότε μόνο φάνηκε ότι ενεργοποιήθηκε το C2 error correction του ΕAC. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις έχω την εντύπωση ότι δεν ενεργοποιήθηκε καν ο αλγόριθμος διόρθωσης λαθών του EAC.
Ισχύει κάτι τέτοιο, ή απλά δεν έχω βάλει τις σωστές επιλογές κατά την διαμόρφωση του προγράμματος EAC ?
 

Μηνύματα
4.496
Reaction score
3
costas EAR.
Τώρα δηλαδή μας δίνεις απλή και οικονομική λύση?... :) :lol: :lol:

Θα ήθελα να πραγματοποιηθεί αυτό το τεστάκι που προτείνει ο Βασίλης Χ.,για να κατανοήσουμε το πείραμα. :)
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
55.525
Reaction score
138.484
Βασίλη μου έχεις δίκιο. Η ακριβή συσκευή δεν είναι ακριβή ΜΟΝΟ γιατί παίζει καλά. Έχει και γενική ποιότητα κατασκευής, έχει και εξαιρετικό ντιζάιν με απίθανο φινίρισμα, έχει και χρηστικό ποιοτικό ντιζαινάτο τηλεκοντρόλ και όμορφη οθόνη και εγγύηση και κουτί και μάρκα και φήμη-γόητρο και άλλα όμορφα. Και σε κάνει να νιώθεις όμορφα. Τα ξέρω, τα έχω κάνει κι εγώ. Και σπάνια νιώθεις κορόιδο που έδωσες τόσα χρήματα. Μέσα σου ξέρεις τι πλήρωσες.

Όλα αυτά δεν είναι τρίχες, και κανείς δε μας δουλεύει. Πως να το κάνουμε, άμα έχεις ένα πχ μαρκ λέβινσον να παίζει δεν έχεις μόνο το γεγονός ότι παίζει καλά (μην ακούω βλακείες, πολύ καλά παίζει), αλλά λες "έχω μαρκ λέβινσον" στο φίλο σου και του σηκώνεται η τρίχα, ένα πράμα σα να λες έχω φεράρι.... Έχεις ένα αξιόπιστο και πανέμορφο (για κάποιους) μηχάνημα. Με ένα κορυφαίο όνομα. Όλα αυτά οφείλεις να τα πληρώσεις, και το ξέρει κι ο μπάρμπας που τα φτιάχνει! Και καλά κάνει, και γω μαζί του, και κανείς δε δουλεύει κανένα.

Τώρα αν ανήκεις στην κατηγορία του "εγώ κυνηγάω μόνο τον ήχο και όλα τα άλλα δε με ενδιαφέρουν" πάει αλλού η βαλίτσα. Στο αυτοκίνητο πχ δε παίρνεις φεράρι, όχι γιατί είναι "κακό", αλλά γιατί ένα έβο φτιαγμένο με 1000 άλογα στους ελληνικούς δρόμους είναι κουτί! Τώρα αν δουλεύεις όποιον έχει φεράρι γιατί δε μπορεί να τρέξει στη Λήμνο με τις χίλιες λακούβες ή ακόμα δε μπορεί καν να μπει στα πλοία της γραμμής γιατί θα βρει στην άνοδο, είναι άλλη - πονεμένη ιστορία.

Τα σύκα σύκα. Είναι και το "όσα δε φτάνει η αλεπού" βεβαίως βεβαίως...

Δώστε μου ένα Zanden πχ.... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: έχει και Ι2S αν θυμάμαι, σωστά? 8) Και υπάρχουν και μουράτα μηχανάκια με 2 AES/EBU εξόδους, ξεχωριστή για κάθε κανάλι, σωστά? Φυσικά και με ένα BNC για Worldclock...

Η συγκριτική ακρόαση είναι μέσα στο παιχνίδι πάντως, και αυτό αποκαλώ πρόοδο εδώ στην παρέα μας, ενώ το αποτέλεσμα της τυφλής ακρόασης αποκαλώ "εποικοδομητικό προβληματισμό" (θυμίσου την αγωνιώδη ερώτηση : τι είναι αυτό το τάσκαμ ρε παιδιά? " :lol: :lol: :lol:

g.kar οι ερωτήσεις σου έχουν πολύ πλάκα! Αυτό το σε "συγκινεί μουσικά" πολύ μου άρεσε! Μπορώ να πω με συγκίνησε! :lol: :lol: :lol: Όσο για τον φυσικό ήχο τα έχουμε ξαναπεί νομίζω. Σωστά?
Αλλά το ενδιαφέρον ερώτημά σου περί σύγκρισης των data το απάντησα. Ίσως δε προσέχεις τι γράφω. Γι'αυτό λέω συχνά "τά'λεγα εγώ, τά'λεγα".... :lol: :lol: :lol: Με το EAC και με τα σύγχρονα μηχανήματα δεν υφίσταται λάθος πια. Γίνεται σύγκριση και δεν υπάρχουν λάθη. Ούτε από το DVD της NEC. Τα πέρασα στον σκληρό και τα σύγκρινα μπιτ προς μπιτ με το αρχικό (μαμά) και με αντίγραφα. Το είπα, δε το είπα? Όπως ρώτησα και γιατί τα αντίγραφα δεν ακούγονται το ίδιο, αλλά απάτηση δεν έλαβα... 8)
Τώρα για τις ιδέες σου να γράψουμε κάτι σε ένα κακό στούντιο, ομολογώ πως δε σε παρακολουθώ..... Και αν το σκεφτείς καλύτερα θα δεις πως είναι χωρίς νόημα (νομίζω)... Ο αληθινός ήχος και τα συναφή ελάχιστη αξία έχουν στα χωράφια μας! 8) Αν αρχίσουμε να μιλάμε για διαστημικές δειγματοληψίες και μήκη λέξεων, με τρελό εξοπλισμό και γιγαντιαία πχ ηλεκτροστατικά ηχεία, τότε κάτι γίνεται, αλλά μήπως έχει νόημα?
 

Μηνύματα
5.581
Reaction score
297
preve said:
Ο κύριος Doherty αγαπητέ D.S. είναι ο πρώτος διδάξας....αυτής της θεωρίας.
Απλά ειρωνεύεται. Και καλά κάνει κατά την άποψη μου.
Τσκ, τσκ, τσκ, preve πριβέ, ποτέ δεν ειρωνεύομαι απλά :lol: Προσπαθώ να ειρωνεύομαι όσο πολύπλοκα χρειάζεται κάθε φορά, αλλά όχι πιο πολύπλοκα από όσο χρειάζεται :mrgreen: Φιλε D.S., το θέμα που άνοιξες είναι το καλύτερο θέμα που έγινε ποτέ. Ευτυχώς πέφτει και σε γόνιμο έδαφος. Καλώς όρισες! :)
 

Μηνύματα
5.087
Reaction score
14
costas EAR said:
Η τεχνογνωσία υπάρχει, οι λύσεις είναι έτοιμες, το μάρκετινγκ όμως είναι ο αφέντης και μεις οι σκλάβοι του! 8)
Πες τα ρε χρυσόστωμε! :wink:
 

Μηνύματα
5.087
Reaction score
14
Βασίλης Χουρμουζιάδης [ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ said:
]προστιθέμενη αξία του μηχανήματος [/b] και αφορά την υποκειμενική αξία "χρήσης" και "κατοχής" της συσκευής.

Ολα αυτά αποτελούν - για πολλούς - μέρος της εμπειρίας του High-End, είτε σου αρέσει είτε όχι.

Η "προστιθέμενη αξία" Βασίλη έχει τα όρια της.
Η "προστιθέμενη Hi end αξία", συχνά ...δεν έχει το Θεό της.
Είναι απλά....hype και δέος! Από όλες τις απόψεις. :wink:
 

Μηνύματα
16.820
Reaction score
23.876
costas EAR said:
Όπως ρώτησα και γιατί τα αντίγραφα δεν ακούγονται το ίδιο, αλλά απάτηση δεν έλαβα...
να πω να πω!?????

γιατι υποθετουμε οτι τα 0 και 1 που δινει εντολη στο λειζερ να καψει (δηλαδη αυτα που εχουμε εξακριβωσει οτι ειναι σωστα και χωρις λαθος), θα εκτυπωθουν ντετερμινιστικα σαν 0 και 1 και οχι σαν 0.3 και 0.7 (πως τα ξεχωριζουμε τοτες ΟΕΟ?) , υποθετοντας επισης οτι καθε σιντακι θα ανταποκριθει το ιδιο στην ιδια ακτινα (κατα την εγγραφη εννοω)
επισης θεωρουμε οτι το καθε "ψηφιο" θα πιασει τον ιδιο χωρο σε καθε δισκακι (αποκλειεται δηλαδη να αφησει ιχνος σε θεση διπλανου ψηφιου? τι θα γινει αν σε ενα σημα πχ 101 βγει απο τα παραπανω 0.7 0.5 0.7? τι θα διαβαστει? )

αποριες απο μηχανολογικης αποψης παντα ... (ναι πιστευω στην διαφορετικοτητα των δισκακιων και προσπαθω να το εξηγησω)
 

Μηνύματα
518
Reaction score
77
preve said:
Βασίλης Χουρμουζιάδης [ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ said:
]προστιθέμενη αξία του μηχανήματος [/b] και αφορά την υποκειμενική αξία "χρήσης" και "κατοχής" της συσκευής.

Ολα αυτά αποτελούν - για πολλούς - μέρος της εμπειρίας του High-End, είτε σου αρέσει είτε όχι.
Η "προστιθέμενη αξία" Βασίλη έχει τα όρια της.
Η "προστιθέμενη Hi end αξία", συχνά ...δεν έχει το Θεό της.
Είναι απλά....hype και δέος! Από όλες τις απόψεις. :wink:
Δεν διαφωνώ. Τα όρια αυτά τα θέτει ο καθένας από εμάς χρησιμοποιώντας την κρίση του και αξιολογώντας την οικονομική του δυνατότητα.

Δεν συμφωνώ όμως με την υπέραπλουστευμένη άποψη ότι όλοι "μας δουλεύουν" και ότι όλες οι ακριβές συσκευές δεν αξίζουν.

Πάντως το επίμαχο θέμα αυτών που "μας δουλεύουν" δεν σχολιάσθηκε επί της ουσίας.
Συμφωνούνε ή διαφωνούνε με τον DS. ?

Κρίμα....
 

Μηνύματα
7.510
Reaction score
2.286
Βασίλης Χουρμουζιάδης [ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ said:
]
preve said:
Βασίλης Χουρμουζιάδης [ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ said:
]προστιθέμενη αξία του μηχανήματος [/b] και αφορά την υποκειμενική αξία "χρήσης" και "κατοχής" της συσκευής.

Ολα αυτά αποτελούν - για πολλούς - μέρος της εμπειρίας του High-End, είτε σου αρέσει είτε όχι.
Η "προστιθέμενη αξία" Βασίλη έχει τα όρια της.
Η "προστιθέμενη Hi end αξία", συχνά ...δεν έχει το Θεό της.
Είναι απλά....hype και δέος! Από όλες τις απόψεις. :wink:
Δεν διαφωνώ. Τα όρια αυτά τα θέτει ο καθένας από εμάς χρησιμοποιώντας την κρίση του και αξιολογώντας την οικονομική του δυνατότητα.

Δεν συμφωνώ όμως με την υπέραπλουστευμένη άποψη ότι όλοι "μας δουλεύουν" και ότι όλες οι ακριβές συσκευές δεν αξίζουν.

Πάντως το επίμαχο θέμα αυτών που "μας δουλεύουν" δεν σχολιάσθηκε επί της ουσίας.
Συμφωνούνε ή διαφωνούνε με τον DS. ?

Κρίμα....
Βασίλη συμφωνώ με τα σχόλια σου.

Ο D.S όμως μας άναψε φωτιές και μετά εξαφανίστηκε. Να του καεί το plextor για να μάθει. :lol:
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
55.525
Reaction score
138.484
Παναγιωτης Κροκος said:
costas EAR said:
Όπως ρώτησα και γιατί τα αντίγραφα δεν ακούγονται το ίδιο, αλλά απάτηση δεν έλαβα...
να πω να πω!?????

γιατι υποθετουμε οτι τα 0 και 1 που δινει εντολη στο λειζερ να καψει (δηλαδη αυτα που εχουμε εξακριβωσει οτι ειναι σωστα και χωρις λαθος), θα εκτυπωθουν ντετερμινιστικα σαν 0 και 1 και οχι σαν 0.3 και 0.7 (πως τα ξεχωριζουμε τοτες ΟΕΟ?) , υποθετοντας επισης οτι καθε σιντακι θα ανταποκριθει το ιδιο στην ιδια ακτινα (κατα την εγγραφη εννοω)
επισης θεωρουμε οτι το καθε "ψηφιο" θα πιασει τον ιδιο χωρο σε καθε δισκακι (αποκλειεται δηλαδη να αφησει ιχνος σε θεση διπλανου ψηφιου? τι θα γινει αν σε ενα σημα πχ 101 βγει απο τα παραπανω 0.7 0.5 0.7? τι θα διαβαστει? )

αποριες απο μηχανολογικης αποψης παντα ... (ναι πιστευω στην διαφορετικοτητα των δισκακιων και προσπαθω να το εξηγησω)
χε χε χε χε χε
δε γίνεται αυτό αγαπητέ, άσε που επιβεβαιώνω ότι γράφτηκε σωστά σαν data. τα 0 και τα 1 είναι όλα στη θέση τους.
κι όμως η γη γυρίζει (υπάρχει ακουστή διαφορά)
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.034
Μηνύματα
2.959.918
Members
38.281
Νεότερο μέλος
ikonsgr
Top