Plextor SCSI + Lynx two + ext.DAC ή Ayre 5xe, Esoteric X-01 κτλ κτλ

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
21.940
g.kar said:
Με τον θόρυβο που παράγει ο ενεμιστήρας του Η/Υ τι θα κάνουμε ? Θα χρειαστούμε ειδικό Η/Υ από αυτούς που λειτουργούν χωρίς fan coolers ?
Τί κόσμος θεέ μου! Αυτοί οι χαϊεντάδες όλα έτοιμα τα θέλουν... :lol: :lol: :lol:

Reaction score
2.286
Ετοιμα και αθόρυβα. Τι τους πέρασες τους χαϊεντάδες ?
θα ακούνε νομίζεις αυτό το γουυυυμ γουυυυυυρρ στο σαλόνι τους από τον ανεμιστήρα του πισιού ?
Μιλάμε για πηγές με πολύ υψηλό S/N (>120dB ) :lol: :lol:

Εδώ το τσικ τσικ που κάνουν τα ξύλα στο τζακι είναι ήδη ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί πάραυτα .

Αλήθεια υπάρχουν αθόρυβα hi-end ξύλα για το τζάκι ? :lol: :lol: :lol:

(Εύχομαι να μην μας διαβάζουν οι αντιπρόσωποι γιατί όλο και κάτι θα σκεφτούν ...).

Reaction score
77
D.S said:
Εγω σας βάζω αυτό το απλό διλημματάκι όπως λέει και ο Γιοκαρίνης.

Νομίζω ότι αυτό είναι το θέμα τις χρονιάς και θα κάψει πολλούς... Που αγόρασαν, που πουλάνε, που μας δουλεύουν...

Το θέμα είναι το εξής :

Πηγή 1:

Plextor SCSI να διαβάζει
EAC να αποθηκεύει σε HD.
foobar2000 ή Winamp να στέλνει σε Lynx two (ή και L22)
Lynx two να στέλνει μέσω AES/EBU σε DAC (Benchmark DAC-1 η ακόμα και ακριβότερο)

Πηγή 2:

"Απλή, λαική" πηγή CD/Universal όπως Ayre 5xe , Esoteric X-01, κάνα Mark Levinson και πάει λέγοντας...

Τι θα επιλέγατε?

Παρακαλώ ας απαντήσουν μόνο αυτοί που γνωρίζουν τα πράγματα και όσοι είναι πίσω από αντιπροσωπείες και καταστήματα
για μια φορά να εκφρασθούν ειλικρινά.

Προσωπικά πιστεύω ότι είναι καιρός να ξεκαθαριστεί το θέμα αυτό.
.

Θα μπορούσες να μας ενημερώσεις για το κόστος κτήσης των προαναφερόμενων συσκευών, συμπεριλαμβανομένου και του αντίστοιχου υπολογιστή βεβαίως, έστω κατά προσέγγιση, ;

Reaction score
77
ak1s said:
1500 euros? άντε 1800? Κάτι τέτοιο υπολογίζω. Πόσο κάνει το Esoteric X-01;
Εψαξα λίγο το κόστος της Lynx Two και το βρήκα στα 999 δολλάρια, χωρίς ΦΠΑ, δύο κομμάτια μείνανε, πάρε κόσμε.

http://www.zzounds.com/prodsearch?q=Lynx+Two&button=search/header&form=search

Αν θυμάμαι καλά το Benchmark βγαίνει κοντά στα 1000, άντε 800 ευρώ διότι αισθάνομαι πολύ large σήμερα.

Κάνω κάτι πράξεις πρόχειρα, το νούμερο των 1500-1800 δεν βγαίνει μαζί με τον υπολογιστή, ούτε με σφαίρες.

Μπορούμε να έχουμε μια πληρέστερη ενημέρωση στο θέμα του συνολικού κόστους ?

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
21.940
ak1s said:
1500 euros? άντε 1800? Κάτι τέτοιο υπολογίζω. Πόσο κάνει το Esoteric X-01;
... άσε δηλαδή που ο κομπιούτορας μπορεί να βγάλει ωραία ζεστή μεσαία, ακόμα και με άστρωτο Pentium III...

Reaction score
297
Ενω το Zanden 5000 Mk.IV/Signature D/A converter και 2000 Premium CD transport, ε?
Μόνο 43 χιλιαδούλες δολλαριάκια το σετάκι. Χλίδα!
http://www.stereophile.com/cdplayers/1106zanden/index.html
Και το παίρνει ο ριβούερ και το βγάζει θεϊκό (έχει και I2S!). Και το πάνε για μέτρηση και τίγκα στο hum και τίγκα στην παραμόρφωση. Βουίζουνε τα σύρματα, έρχεται η απάντηση: έχουν γίνει λάθος οι κολλήσεις! Να έχεις δώσει 20 ολόκληρα εκατομμύρια παλιές δραχμές και να σου λένε τέτοιο πράγμα! Άντε πάλι πίσω το "δοκίμιον" να στείλουνε καινούργιο. Άντε ξανά-μανά μετρήσεις και ακροάσεις (με Janis Ian, παρακαλώ) και πάλι να ξεχύνεται το hum από παντού, τι στο jitter (πάνω από 4 νανοσεκόντ!) τι στο θόρυβο, χαμός. Άντε τώρα να έχεις δώσει ένα σκασμό λεφτά για όλο αυτό. Τι συμπέρασμα να βγάλεις? Ότι σου αρέσει φυσικά! Σιγά μην ομολογήσεις την αλήθεια. Θα σου αρέσει και θα πεις κι ένα τραγούδι. Ή έστω θα το υποτονθορίσεις (=HUM, αγγλιστί)

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.579
Πόσες φορές θα το πω...
ΔΕΝ είναι τζάμπα. Μην περιμένετε να πάρετε με ψίχουλα καλό ψηφιακό ήχο. Φυσικά δεν συζητάμε για τιμές καρά-hi end λύσεων.

Ο υπολογισμός είναι πολύ απλός. PC = 1000€, Sound Card = 1000€, ext DAC = 1000€ και έχεις και μπόλικους δίσκους για να γράψεις τα CD σου και κλέψικόπι software που θα κάνει ακόμη και ψηφιακή ισοστάθμιση. Αναλόγως του configuration, η πηγή μας μπορεί να κοστίσει πολύ παραπάνω ή και λιγότερο. Για παράδειγμα κάποιος μπορεί να μην έδινε πλέον 1000€ για να πάρει ένα DAC, αλλά μπορεί να έδινε πολλά παραπάνω για ένα καλό εξωτερικό ρολόι ακριβείας για να ρίξει όλα τα ψηφιακά του εκεί…

Το βασικό ερώτημα είναι άλλο: ΤΙ HXO ΑΓΟΡΑΖΩ με αυτά τα χρήματα?
Kαι όχι από πλευράς value for money, αλλά κάνοντας μία αντικειμενική κριτική κατ' αρχάς από τεχνικής άποψης και κατόπιν φυσικά με ακροάσεις, με τον ίδιο τρόπο που θα την έκανα αν η πηγή κόστιζε 30000€.

Η προσωπική μου άποψη είναι ότι μια πηγή αυτής της λογικής - (όχι απλά ένα πισάκι, μην μπερδεύεστε) - έχει, ή μπορεί εύκολα να αποκτήσει, κάθε λόγο να είναι καλύτερη από ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ CDplayer...

Reaction score
23.876
να ρωτηξω εγω κατι?
το plextor αντι για scsi μπορει να ειναι ενα απλο dvdrom plextor?
η καρτα ειναι καλυτερα να ειναι εσωτερικη η εξωτερικη σε κουτι με καλο τροφοδοτικο?

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
21.940
Νίκος Τσαρουχάς said:
Ο υπολογισμός είναι πολύ απλός. PC = 1000€
Μα, για ποιό λόγο είναι ανεπαρκής ένας Pentium III;

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.579
Παναγιώτη ο D.S. προφανώς γνωρίζει ότι μόνον τα plextor σε SCSI έχουν χρονισμό στη έξοδο και έτσι είναι καλύτερα από όλα για audio extraction... :wink:

Για την κάρτα δεν φοβάμαι και εντός.

Κώστα με την CPU δεν έχω αντίρρηση. Το βασικό πρόβλημα για μένα είναι ο αποθηκευτικός χώρος και οι δυνατότητες ασφάλειας και διαχείρισης δεδομένων (που ουσιαστικά συμπαρασύρουν και όλα τα υπόλοιπα). Αν πει κάποιος να χρησιμοποιήσει το PC ως την μόνιμη λύση πηγής, θα περάσει κάποτε όλη την δισκοθήκη του εκεί. Πόσους δίσκους θα έχει? Δεν θα είναι σε raid? Σε τι raid? Back up θα παίρνω… και πάει λέγοντας με την έννοια ότι αν με αφήσεις να σου στήσω μηχανή χωρίς περιορισμούς κόστους, θα πάρεις ένα cluster με διπλά ΧΕΟΝ, πολλά γίγα μνήμης και δύο δίσκους σε raid 1 για λειτουργικό και άλλους 3 σε raid 5 για application software, το οποίο θα κοιτάει σε storage area network με ατελείωτους οπτικούς δίσκους. Το rack με τους δίσκους θα τοποθετηθεί σε ένα χρηματοκιβώτιο στο υπόγειο της οικοδομής με τα ανάλογα air contition και με ίνα θα φτάνει μέχρι τον 4ο όροφο που είναι το σπίτι σου, (περνώντας από οπτικό switch μπορείς να το πουλήσεις και στους γείτονες). Αν καεί η οικοδομή ή αν κάνει 27 ρίχτερ, το μόνο που θα βρούνε θα είναι η δισκοθήκη σου. Πρόσβαση δε στα data (στην δισκοθήκη σου), θα έχεις και εκτός σπιτιού, από το φορητό σου. Ή κάνουμε hi end ή κοροϊδεύουμε. Είσαι? 8)

Τέλος πάντων, βάλε στο μυαλό σου ένα σύστημα με μπόλικους δίσκους με τα min χαρακτηριστικά ασφάλειας και προχώρα. Τα λεφτά κάπου εκεί είναι και λίγα λέω. :lol: :lol:

Reaction score
250
Γιατί κολλάτε μόνο στην πρόταση του DS;

Για δείτε εδώ (στους προενισχυτές ή στους ολοκληρωμένους ή στα "πακέτα" ) :

http://arhifi.com/shop/default.asp

Tα μηχανάκια είναι απολύτως επιπέδου hi end , οδηγούν τα πάντα (καρατσεκαρισμένο! )

και το κόστος μαζί με ένα λάπτοπ των 1000 eu (και λιγότερο) είναι αστείο μπροστά

στο κόστος πανάκριβων υλοποιήσεων που στην πράξη σπάνια δικαιολογούν

το εξωφρενικό κόστος.......

Μάλιστα μέχρι πριν από λίγο καιρό οι τιμές τους κυριολεκτικά ήταν τσάμπα.

Τώρα ξύπνησαν και οι Δανοί και τις ανέβασαν 100-200% τουλάχιστον !!!

Reaction score
3
Για εσάς τους πισάκιδες,μπορεί να είναι μια καλή λύση.
Για τους υπόλοιπους που δεν ασχολούνται με αυτά τι γίνεται?

Ακόμη,διαβάζω οτι μπερδεύονται πολλά μηχανήματα και αυτό θέλει περισσότερο κόπο και γνώσεις για να αποδώσει σωστά.
Σωστά? :)

D.S

Reaction score
0
Ήμουν σίγουρος ότι θα προκαλούσα αρκετό εποικοδομητικό προβληματισμό με το θέμα αυτό.
Τον ίδιο προβληματισμό δηλαδή που αντιμετωπίζω και εγώ εδώ και ένα χρόνο δηλαδή...

Εφιάλτης. Να υπάρχει το σύστημά μου άψογα με τα ηχεία του, τον τελικό του και τον προ, αλλά...
Χωρίς πηγή!
Ναι κύριοι, ένα χρόνο τώρα ακούω πηγές.

Τι τράνσπορτ με εξωτερικά DAC Theta (ναι το γνωστό) τι Mark Levinson τι Esoteric X-01 και πάει λέγοντας...εκτός από το Ayre
που δεν μπαίνω στον κόπο.

Τίποτα δεν με ικανοποίησε. Το ένα ήταν καλό εκεί το άλλο κάπου αλλού.

(όπως καταλάβατε δεν είμαι κάποιος κρυφός επαγγελματίας και ιστορίες με αίμα πάθη και σεξ)

Συγχαρητήρια στον CostaEAR για τις ιδιαίτερα ψαγμένες προτάσεις του. Κώστα θα ήθελα να μου απαντήσεις στα εξής:

1. Πώς συγκροτείται μια διάταξη με nanoclocks και DAC με είσοδο word clock? μήπως θα μπορούσες να αναφέρεις
συγκεκριμένο παράδειγμα που να μπορεί να υλοποιηθεί στην Ελλάδα?
2. Ποιά κάρτα συστήνεις αντί της Lynx Two απλά για να πάρει το σήμα και να το μεταφέρει έξω? Η Lynx θεωρείται μια κάρτα
state-of-art.
Άν είναι δυνατόν... Ηχεία μόνιτορ με ενσωματομένα ενισχυτικά? Όταν σκεφτόμουν να τα αγοράσω πριν πάρω τα Martin Logan
που έχω τώρα με λέγαν κασκαντέρ...

Ποιος θόρυβος σας ενοχλεί? Δεν έχετε ακούσει για απολύτως Fanless συνθέσεις? Μέ ένα τηλέφωνο απλά στο Πλαίσιο την επόμενη
μέρα θα είναι στο σαλόνι σας. Τελοσπάντων.

Θέλω να ξεκαθαρίσω επίσης το εξής. Το θέμα δεν το θέτω σε καμία περίπτωση με παράμετρο την οικονομία.
Με ενδιαφέρει καθαρά η καλύτερη πηγή.

κύριε Doherty θα μου επιτρέψετε να πιστέυω ότι δεν υπάρχουν χροιές. Υπάρχει η μουσική. Η ειλικρίνεια
ενός συστήματος αναπαραγωγής είναι ο θυσαυρός.

Νιώθω μερικούς που δεν είναι εξοικιωμένοι με τους υπολογιστές να αγχώνονται! Ηρεμία κύριοι, σε λίγο τα βαριά αλουμινένια κουτιά
θα περιέχουν έτοιμο και για σας ένα Pc.

Απαντήστε μου παρακαλώ:

1. Πιστεύει κανένας ότι διαβάζοντας ένα τρανσπορτ το cd στιγμιαία σε πρώτο χρόνο μπορεί να ανταγωνιστεί το EAC+PLEX που σαν
γαιδούρι διαβάζει και ξαναδιαβάζει με την ησυχία του το δισκάκι μέχρι να πετύχει ένα υψηλό ποσοστό σύγκλισης των δεδομένων?
2. Πιστεύει κανείς ότι τα CD που αγοράζουμε δεν έχουν περάσει ποτέ απο PC-pentium ?

Reaction score
14
Νίκος Τσαρουχάς said:
Ο υπολογισμός είναι πολύ απλός. PC = 1000€, Sound Card = 1000€, ......

Κόψε κάτι Νίκ.....εως κόψε αρκετά. :wink:

Το βασικό ερώτημα είναι άλλο: ΤΙ HXO ΑΓΟΡΑΖΩ με αυτά τα χρήματα?
Kαι όχι από πλευράς value for money, αλλά κάνοντας μία αντικειμενική κριτική κατ' αρχάς από τεχνικής άποψης και κατόπιν φυσικά με ακροάσεις, με τον ίδιο τρόπο που θα την έκανα αν η πηγή κόστιζε 30000€.
Πολύ Νίκο. ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ.

Και το θέμα είναι ότι τον αγοράζεις στα σωστά χρήματα και όχι σε αυτά που κάθε τυχάρπαστος απλά κοστολογεί
ένα κουτάκι με απηρχαιωμένη - για τα δεδομένα της πληροφορικής -τεχνολογία.

Reaction score
14
D.S said:
1. Πιστεύει κανένας ότι διαβάζοντας ένα τρανσπορτ το cd στιγμιαία σε πρώτο χρόνο μπορεί να ανταγωνιστεί το EAC+PLEX που σαν
γαιδούρι διαβάζει και ξαναδιαβάζει με την ησυχία του το δισκάκι μέχρι να πετύχει ένα υψηλό ποσοστό σύγκλισης των δεδομένων?
Θυμάται κανείς κάτι Meridian που στην ουσία ήταν ένα Plextor-άκι μαζί με κάτι ολοκληρωμένα, DAC και τροφοδοτικό και κόστιζαν όσο ένα αυτόκίνητο; :p
(Μίλα Κόγια Πικάπιε)

2. Πιστεύει κανείς ότι τα CD που αγοράζουμε δεν έχουν περάσει ποτέ απο PC-pentium ?
Ε όχι. Ε όχι. Τι λες τώρα βρε D.S;;;;; :shock: :p :lol:
PC;;;; Κοίτα τι μαθαίνει ο άνθρωπος.....

κύριε Doherty θα μου επιτρέψετε να πιστέυω ότι δεν υπάρχουν χροιές. Υπάρχει η μουσική. Η ειλικρίνεια
ενός συστήματος αναπαραγωγής είναι ο θυσαυρός.
Ο κύριος Doherty αγαπητέ D.S. είναι ο πρώτος διδάξας....αυτής της θεωρίας.
Απλά ειρωνεύεται. Και καλά κάνει κατά την άποψη μου.

Νιώθω μερικούς που δεν είναι εξοικιωμένοι με τους υπολογιστές να αγχώνονται! Ηρεμία κύριοι, σε λίγο τα βαριά αλουμινένια κουτιά θα περιέχουν έτοιμο και για σας ένα Pc.

Εδώ είναι το ...κουμπί της Αλέξαινας...αγαπητέ. 8)

Reaction score
3
Mάλιστα.Ενδιαφέροντα ακούγονται ολα αυτά.
Για συνεχίστε παρακαλώ. :)

Υ.Γ.
Προσωπικά δεν τα πάω καθόλου καλά με τα πισιά και την πολυπλοκότητα.:lol:
Μου αρέσουν τα απλά πραγματάκια.
Μήπως είμαι οπισθοδρομικός? :lol: :lol:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.034
Members
38.281
Νεότερο μέλος