Project ''Projectορας''

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
140.361
Δε φαίνεται από τις φωτογραφίες, αλλά υποθέτω ότι τα πάνω ηχεία σε κοιτάνε φάτσα κάρτα, σωστά;
Επειδή είναι πολύ κοντά στην επίπεδη επιφάνεια του ταβανιού το τουιτερ, προσωπικά θα έδινα και λίγη παραπάνω κλίση προς τα κάτω, για να περιορίσω την άμεση αντανάκλαση, και ίσως να τα έβαζα ανάποδα, με το τουιτερ προς τα κάτω, αν και αυτό θέλει περισσότερη σκέψη και επιβεβαίωση με μέτρηση. Ειδάλλως, μία περιποίηση της επιφάνειας με ηχοαπορροφηση, λύνει το θέμα της ισχυρής άμεσης αντανάκλασης..

Το φωλιασμενο δεξί φαίνεται να έχει κάποια περιποίηση στο πάνω ξύλο, να μη δίνει άμεση αντανάκλαση. Υποθέτω ότι έχει μπεί και στο μπροστινό ξύλο, σωστά;

Το κεντρικό σπάει τη μονοτονία! Ευχάριστο στο μάτι που δεν είναι άσπρα τα γουφερ. Αλήθεια, τα γιαμάχα δεν έχουν καμία μαύρη σίτα;

Οι μετρήσεις απόκρισής τους, ήδη είναι αξιοζήλευτες! ;)

Τους χρόνους αντήχησης φτιάξε, κι είσαι υπεράνω κριτικής. ;)

Last edited:

melina

Cargo 200
Reaction score
43.633
Εγώ πάντως είχα μείνει στο m-audio
ξεκίνα καμιά 20αρια σελίδες πίσω να διαβάζεις για catching up ;)

Δε φαίνεται από τις φωτογραφίες, αλλά υποθέτω ότι τα πάνω ηχεία σε κοιτάνε φάτσα κάρτα, σωστά;
Επειδή είναι πολύ κοντά στην επίπεδη επιφάνεια του ταβανιού το τουιτερ, προσωπικά θα έδινα και λίγη παραπάνω κλίση προς τα κάτω, για να περιορίσω την άμεση αντανάκλαση, και ίσως να τα έβαζα ανάποδα, με το τουιτερ προς τα κάτω, αν και αυτό θέλει περισσότερη σκέψη και επιβεβαίωση με μέτρηση. Ειδάλλως, μία περιποίηση της επιφάνειας με ηχοαπορροφηση, λύνει το θέμα της ισχυρής άμεσης αντανάκλασης..

Το φωλιασμενο δεξί φαίνεται να έχει κάποια περιποίηση στο πάνω ξύλο, να μη δίνει άμεση αντανάκλαση. Υποθέτω ότι έχει μπεί και στο μπροστινό ξύλο, σωστά;

Το κεντρικό σπάει τη μονοτονία! Ευχάριστο στο μάτι που δεν είναι άσπρα τα γουφερ. Αλήθεια, τα γιαμάχα δεν έχουν καμία μαύρη σίτα;

Οι μετρήσεις απόκρισής τους, ήδη είναι αξιοζήλευτες! ;)

Τους χρόνους αντήχησης φτιάξε, κι είσαι υπεράνω κριτικής. ;)
Τα πάνω ηχεία είναι πλέον με ακρίβεια 1 μοίρας σε yaw - pitch σύμφωνα με τις auro3d προδιαγραφές.
Αν υπάρχουν θέματα που θα δείξουν οι μετρήσεις αύριο (που όλο και κάτι θα υπάρχει) θα αντιμετωπιστεί καταλλήλως στο προσεχές μέλλον.

Το φωλιασμένο δεξί δυστυχώς δεν μπορεί να είναι αλλιώς τώρα. Θα ζήσουμε με αυτό κάνοντας ότι είναι εφικτό να παίζει (συμμετέχει) σωστά. Δε καταλαβαίνω τι εννοείς για περιποίηση του πάνω ξύλου. Το έχω και πατάει σε ένα φύλλο αφρώδες και 2-3 φύλλα που περίσεψαν (pads ηχείων είναι) τα έχω βάλει από πίσω του.

Δεν παίρνουν σίτα, είναι studio monitors :D .
Από κοντά είναι ωραία, και ταιριάν(ζου)νε με το μοτίβο της οθόνης, μαύρο ολούθε γύρω γύρω και στη μέση άσπρο. Το κεντρικό πάλι που είναι στην ευθεία στο μάτι καλύτερα που δεν είναι άσπρα τα γούφερ για να μην τραβάνε το βλέμμα ;).

Με το χρόνους θα παλέψει ο Ζαπ και μου είπε ότι θα κάνουμε παγκόσμιο ρεκόρ, θα τρελλάνει τα ρολόγια.

Παντως στο δεξι μερος του κεντρικου ενα σαμπ περιμενει να μπει!!
Και άλλο σαμπ; Αν δεν ήταν σπίτι θα το σκεφτόμουνα, για την πλάκα και μόνο. Είναι αρκετό το τρέμουλο που έχω ήδη. Είναι και σκελετός του '60 το σπίτι. :o

Επίσης δεξιά αριστερά ηχεία λιγο χωμένα τα κόβω....
Θα μας τα αποκαλύψουν όλα οι μετρήσεις τομόροου.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
140.361
Δε καταλαβαίνω τι εννοείς για περιποίηση του πάνω ξύλου.
Πάνω από το ηχείο έχει μία ξύλινη επιφάνεια του επίπλου, όπου θα υπάρχουν αντανακλάσεις από το ηχείο. Αυτή την επιφάνεια θα πρότεινα να την ντύσεις με ένα ηχοαπορροφητικό όπως αυτό, ώστε να μαζεύει την ισχυρή πρώτη ανάκλαση. Το ίδιο υλικό θα μπορούσε να ντύσει εσωτερικά όλο το "κουτί" του ραφιού που το έχεις τοποθετήσει, ώστε να έχει ηχητική συμπεριφορά σα να είναι ελεύθερο κι όχι κλεισμένο σε ράφι.

Με το χρόνους θα παλέψει ο Ζαπ και μου είπε ότι θα κάνουμε παγκόσμιο ρεκόρ, θα τρελλάνει τα ρολόγια.
Γουστάρω πολύ! :)

Reaction score
15.543
Τα πάνω ηχεία είναι πλέον με ακρίβεια 1 μοίρας σε yaw - pitch σύμφωνα με τις auro3d προδιαγραφές.
:D

:roflmao:

melina

Cargo 200
Reaction score
43.633
ε ένα ηχοαπορροφητικό όπως αυτό
"...Τοποθετείται με μηχανική στήριξη ή συγκόλληση (συνιστάται κόλλα COPOPREN). "

άμα κολλάει με άσπρο μπλου τακ τότε να το πάρω :laugh:

Στα σοβαρά τώρα, το μόνο που με προβληματίζει με όλα αυτα τα υλικά είναι κατά πόσο είναι αληθές και καρατσεκαρισμένο το παρακάτω, καθώς είναι χώρος σπιτιού και με μικρά παιδιά. Να ήμουν μόνος μου ο βλαμμένος δεν πείραζε.

"Είναι φιλικό προς το περιβάλλον, 100% χωρίς ίνες ή άλλα επιβλαβή για την υγεία υλικά. "

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
87.160
"...Τοποθετείται με μηχανική στήριξη ή συγκόλληση (συνιστάται κόλλα COPOPREN). "

άμα κολλάει με άσπρο μπλου τακ τότε να το πάρω :laugh:

Στα σοβαρά τώρα, το μόνο που με προβληματίζει με όλα αυτα τα υλικά είναι κατά πόσο είναι αληθές και καρατσεκαρισμένο το παρακάτω, καθώς είναι χώρος σπιτιού και με μικρά παιδιά. Να ήμουν μόνος μου ο βλαμμένος δεν πείραζε.

"Είναι φιλικό προς το περιβάλλον, 100% χωρίς ίνες ή άλλα επιβλαβή για την υγεία υλικά. "
Δεν το φοβάμαι το συγκεκριμένο, σε αντίθεση με τον πετροβάμβακα. Όχι περισσότερο απο αλλα κι αλλα που έχουμε στα σπίτια μας.

melina

Cargo 200
Reaction score
43.633
Πρώτη ταινία σήμερα με τη νέα οθόνη και έπεσα σε φορμάτ 16:9.
Μέχρι και η γυναίκα μου ενθουσιάστηκε με το μέγεθος, από ότι φαίνεται έχει σημασία το μέγεθος τελικά :laugh::laugh::laugh:
Ο συνδυασμός μεγέθους και θέσης είναι πράγματι πετυχημένος.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.501
Members
38.332
Νεότερο μέλος
Chris59