Δυστυχώς το site ήταν στα γαλλικα που έχω να εξασκησω απο το σχολείο, οπότε βασίστηκα στα γραφόμενα σου, οπου δεν ειχε γίνει αμεσα κατανοητο απο την αρχη οτι εχει 13 εκατομμύρια τίτλους.Πλάκα έχει πάντως, πριν καλά-καλά μπεις και δεις τι περιέχει ο κατάλογος της Qobuz, με άνεση τον χαρακτήρισες ελλιπή.
Η Qobuz είναι η μόνη υπηρεσία flac streaming, ναι. Προφανώς πρόκειται για κάτι πρωτοποριακό. Πριν δυο χρόνια 290 ευρώ κόστιζε η ετήσια συνδρομή. Τώρα έπεσε στα 200, ενώ ταυτόχρονα επεκτείνεται σε περισσότερες χώρες της Ευρώπης. Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι καλλιτέχνες παίρνουν πολύ μεγαλύτερα ποσοστά από το Qobuz σε σύγκριση με το Spotify, που έχει κατηγορηθεί για τα πενιχρά ποσοστά που δίνει στους καλλιτέχνες.
Το youtube που ανέφερες φαντάζει παλαιολιθικό. Σιγά μη βλέπω/ακούω youtube σε άθλια ποιότητα για να γνωρίσω νέα μουσική και μετά να την ψάχνω. Με το Qobuz μειώνεται όλη αυτή η διαδικασία, αφού όταν ακούς κάτι καινούριο και σου αρέσει, του κάνεις και σοβαρή ακρόαση ταυτόχρονα, από τη στιγμή που ακούς σε ποιότητα cd. Δεν σπαταλάς άσκοπα χρόνο να ακούς χάλια ποιότητα, να κρατάς σημειώσεις και μετά να το ψάχνεις.
Τα reviews/περιοδικά/λίστες παραμένουν φυσικά βοηθήματα για τον μουσικόφιλο, αλλά η δική μου άποψη είναι ότι η περιήγηση στην ίδια τη μουσική είναι πιο αποτελεσματική στην εύρεση νέων ακουσμάτων. Ειδικά με το Qobuz που όταν ψάχνεις μουσική, ουσιαστικά κάνεις ακρόαση ταυτόχρονα.
Ειναι οτι στα γραφόμενα και μαλιστα γρηγορα λογω περιορισμενου διαθεσιμου χρονου αλλα και περασμένης ωρας, γίνονται πιο εύκολα παρερμηνείες.. οπως τώρα με το YouTube.
Το YouTube δεν το ανεφερα για να δοκιμαζεις μουσικη, αλλα εχει αρκετα Chanel's που κάνουν video review σε albums πχ ο "busiest music nerd" theneedledrop..
Για το spotify και την αθλια συμπεριφορα του, στους μικρούς καλλιτέχνες, έχεις δίκιο, το είχα αναφέρει και εγω σε άλλο νήμα.
Απο κολληματα σε streaming πως παει; Πχ το napster κάνει κάποια...
Δοκίμασες να ανεβοκατεβαζεις με μεγάλη ταχύτητα καποιο μεγαλο αρχειο και παράλληλα να κανεις stream απο Qobuz;
Μην νομίζεις, και εγω Qobuz συνδρομη θα κάνω κάποια στιγμη..
Last edited: