Rega Planar 1 + ή Rega Planar 2 ???

Reaction score
466
Θα έπαιρνα ένα Technics SL1200MK7, (που είναι το μόνο που πλησιάζει στον προϋπολογισμό). Το ΜΚ7 είναι πικάπ που παίζει σωστά. Αυτά τα "πικάπ" που αναφέρεις είναι απλώς κάτι χρωματιστά σανίδια, των οποίων η μόνη δυνατότητα είναι, να ικανοποιήσουν το γούστο κάποιας ξινομούρας διακοσμήτριας, που την προσέλαβε κάποιος που απλώς θέλει να ποστάρει φωτογραφίες από "το σύστημά του" στο Instagram για να παίρνει likes και να νιώθει κάποια πρόσκαιρη ικανοποίηση μέσα στο στενό μυαλό του. Δηλαδή, το ΜΚ7 απευθύνεται στα αυτιά σου, τα υπόλοιπα στα μάτια σου. Take your pick.
Διαφωνώ σε αυτό .ναι ίσως κάτι εισαγωγικά μοντέλα 400 με 500 ευρώ.
Στα 1000 που κάνει αυτό που αναφέρεις δεν νομίζω. Να είναι καλύτερο από το debut pro που έχω το οποίο έχει 900 ευρώ κατά 200 φτηνότερο από το τεκνικς

Reaction score
444
Ευχαριστω ολους για τις συμβουλες. Τελικά πηρα το REGA PLANAR 1 γιατι πιστευω οτι με τα ρεστα ( 200€ + πωληση της εργοστασιακης κεφαλης) θα αναβαθμισω την κεφαλη σε Audio Technica Shibata και θα παιζει καλυτερα απο το Ρ2 με την εργοστασιακη
Screenshot_3.jpg
Screenshot_2.jpg

Reaction score
1.567
Ευχαριστω ολους για τις συμβουλες. Τελικά πηρα το REGA PLANAR 1 γιατι πιστευω οτι με τα ρεστα ( 200€ + πωληση της εργοστασιακης κεφαλης) θα αναβαθμισω την κεφαλη σε Audio Technica Shibata και θα παιζει καλυτερα απο το Ρ2 με την εργοστασιακη View attachment 347996 View attachment 347997
Η Nagaoka που ανέφερες στην αρχή του νηματος,είναι για τα σκουπιδια και η Shibata υπολείπεται σαφώς της Microline.Με τη διαφορά τιμής που θα γλυτώσεις,στείλε μου μερικές πίτσες special. Ευχαριστώ.

Last edited:

Reaction score
444
Η Nagaoka που ανέφερες στην αρχή του νηματος,είναι για τα σκουπιδια και η Shibata υπολείπεται σαφώς της Microline.Με τη διαφορά τιμής που θα γλυτώσεις,στείλε μου μερικές πίτσες special. Ευχαριστώ.
Την Nagaoka την εχω σε αλλο πικαπ , και ειναι απλα εκπληκτική κεφαλη. Αν δεν ηθελα ποικιλία παλι την ιδια θα επερνα . Βεβαια γουστα ειναι αυτα. Για την shibata , ελπιζω να ισχυει ααυτο που λες , με συμφερει. Θα τις ακουσω

Reaction score
1.567
Την Nagaoka την εχω σε αλλο πικαπ , και ειναι απλα εκπληκτική κεφαλη. Αν δεν ηθελα ποικιλία παλι την ιδια θα επερνα . Βεβαια γουστα ειναι αυτα. Για την shibata , ελπιζω να ισχυει ααυτο που λες , με συμφερει. Θα τις ακουσω
Η Nagaoka είναι θολή.Επισης,επειδή μειονεκτεί πολύ στο διαμάντι έναντι των AT,έχει πολύ μικρή διάρκεια ζωής.Η ML βγάζει αυτό που έχει γραφτεί στο δίσκο κι αυτό δεν αρέσει σε μερικούς.Εχει τη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από τις τρεις.Η SH είναι σε ήχο και διαρκεια ζωής ανάμεσα στις δύο άλλες.

ika

News
Reaction score
14.660
Ευχαριστω ολους για τις συμβουλες. Τελικά πηρα το REGA PLANAR 1 γιατι πιστευω οτι με τα ρεστα ( 200€ + πωληση της εργοστασιακης κεφαλης) θα αναβαθμισω την κεφαλη σε Audio Technica Shibata και θα παιζει καλυτερα απο το Ρ2 με την εργοστασιακη View attachment 347996 View attachment 347997
H Carbon ζυγίζει 5 γρ, η VN95SH ζυγίζει 6.1 γρ.
Μετακινείται το αντίβαρο στον RB110?

Reaction score
325
Καλημέρα. Η carbon απαιτεί μεγάλο βάρος ανάγνωσης σε σχέση με τη συντριπτική πλειοψηφία κεφαλών συνπεριλαμβ. της 95sh. Η τελευταία θα απαιτήσει λοιπόν πέρα απο την αλλαγή θέσης του αντίβαρου, που γίνεται, επιπλέον αλλαγή ρύθμισης antiskating, που δεν γίνεται ως έχει και απαιτεί το λύσιμο του βραχίονα και μετακίνηση της θέσης με μαγνήτη στο κάτω μέρος του βραχίονα.

ika

News
Reaction score
14.660
....Η τελευταία θα απαιτήσει λοιπόν πέρα απο την αλλαγή θέσης του αντίβαρου, που γίνεται, επιπλέον αλλαγή ρύθμισης antiskating, που δεν γίνεται ως έχει και απαιτεί το λύσιμο του βραχίονα και μετακίνηση της θέσης με μαγνήτη στο κάτω μέρος του βραχίονα.
Κάτι σαν να θες ν' αλλάξεις μπουζί σε μηχανή και να πρέπει να βγάλεις τον κινητήρα ένα πράγμα!

Και θα ισχύει η εγγύηση αν γίνει αυτό?

Reaction score
444
H REGA αναφερει οτι μπορεις να βαλεις την ELYSS η καποια αλλη της σειράς , χωρις να κανεις καποια ρυθμιση . Η Ελυς ειναι 6.5 gr και tracking force 1.75 Ιδωμεν . Παντως μιλησα με το καταστημα και μου ειπε οτι δεν εχει θεμα . Επισης μου προτεινε και την SUMICO Rainier Απο το ενα θεμα στο αλλο , αλλα εχει κανεις αποψη για αυτη τη κεφαλή; Τείνω προς την AT ML , οποτε με αυτη θα την συγκρινω

Reaction score
325
Λυπάμαι που λέω την πιθανώς δυσάρεστη αλήθεια αλλά η πράξη λέει αυτό που γράφω παραπάνω. Έχω την elys & exact όπως και το planar 1. Δεν παίζουν λόγω ασύμβατου antiskating και vta, με το τελευταίο να αποτελεί θεωρώ το λιγότερο πρόβλημα. Προφανώς θα ήταν ιδανικό να αναβάθμιζα το p1 με την exact παρά να την έχω κάπου παροπλισμένη. Αλλά απλά δεν «συνεργάζεται»! Εκτός αν κριτήριο συμβατότητας είναι απλά η αναπαραγωγή ήχων.

Reaction score
444
Λυπάμαι που λέω την πιθανώς δυσάρεστη αλήθεια αλλά η πράξη λέει αυτό που γράφω παραπάνω. Έχω την elys & exact όπως και το planar 1. Δεν παίζουν λόγω ασύμβατου antiskating και vta, με το τελευταίο να αποτελεί θεωρώ το λιγότερο πρόβλημα. Προφανώς θα ήταν ιδανικό να αναβάθμιζα το p1 με την exact παρά να την έχω κάπου παροπλισμένη. Αλλά απλά δεν «συνεργάζεται»! Εκτός αν κριτήριο συμβατότητας είναι απλά η αναπαραγωγή ήχων.
δεν μπορω να πιστεψω πως μια εταιρια σαν την REGA , απο τις κορυφαιες στα πικαπ, θα εβγαζε το best seller της ικανο να παιζει μονο με μια κεφαλη του κιλου. Καποιος τροπος σιγουρα υπαρχει ( εκτος απο την πατεντα με τη βιδα στο μαγνητη , που δεν ειναι δυσκολο να γινει) Μπορει βεβαια και η εργοστασιακη να με ικανοποιει και να τελειωσει το θεμα , δεν το εχω ακουσει ακομα , αυριο ερχεται . Θα δουμε . Παντως θα βρω τον τροπο. Σε δουλεια να βρισκομαστε ... Το λεει και το ονομα μου στο φορουμ....

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.287
Members
38.169
Νεότερο μέλος
Prants