Shepherd
Μόνιμος
- Reaction score
- 11.064
Στα 18Hz ; 
Mπορουμε αντι αυτου ή και ως τσεκαρισμα να ελεγξουμε τα ιχνη των ηχειων μας ... δηλαδη σαμπ και δορυφορων? στις ιδιες συχνοτητες παλι 1 οκτ πανω -κατω...δε ξερω ποσο ακριβεστερη ειναι αυτη η μετρηση απο το step...Λοιπόν, χρ. ευθυγράμμιση σαμπ με δορυφόρο με χρήση REW και umik-1. (Το παρακάτω είναι μία παραλλαγή του αντίστοιχου νήματος του Χάρη που αφορά χρ. ευθυγράμμιση μονάδων ηχείου με το ίδιο μικρόφωνο αλλά με παλιότερη έκδοση του REW.)
1. Ιδανικά κλείνουμε τις οπές bass reflex του δορυφόρου.
2. Μετράμε σαμπ και κάθε δορυφόρο ξεχωριστά. Μικρόφωνο στη θέση ακρόασης.
Αποφασίζουμε που θα κόψουμε.
3. Επιλέγουμε στα preferences του REW 'use acoustic timing reference'.
View attachment 60501
4. Ενεργοποιούμε το cross τόσο για το δορυφόρο όσο και για το σαμπ. Π.χ. 100Hz. Μετράμε με εύρος μια οκτάβα κάτω και μια επάνω από το σημείο cross που επιλέξαμε. Π.χ. από 50Hz έως και 200Hz.
5. Πρώτα π.χ. το δορυφόρο μόνο του. Επιλέγουμε impulse και %FS.
View attachment 60498
6. Στη συνέχεια το σαμπ μόνο του:
View attachment 60499
7. Προσθέτουμε delay στο δορυφόρο ή μετακινούμε το σαμπ προς το μικρόφωνο και ξαναμετράμε μόνο το δορυφόρο ή το σαμπ, αντίστοιχα. Εγώ πρόσθεσα delay στο δορυφόρο:
View attachment 60500
8. Δοκιμάζουμε ότι όλα πήγαν καλά "παίζοντας" με το διακόπτη φάσης 0-180 μοίρες του σαμπ. Αν όλα πήγα καλά, πρέπει στο 180 να έχουμε ακύρωση στην περιοχή πέριξ του cross.
9. Μετράμε και τα δύο μαζί και βλέπουμε τι ΕQ χρειάζεται ή δοκιμάζουμε κάποιο αυτόματο room correction.
εμένα μου ήρθε με 3 μέτραΝα κάνω μία ερώτηση σχετικά με το μικρόφωνο umik 1; Απ ό,τι κοίταγα στα χαρακτηριστικά του έχει καλώδιο 1,5 μέτρο, αν κάποιος δεν έχει λάπτοπ κι η θέση ακρόασης είναι μακρύτερα απ τον υπολογιστή από 1,5 μέτρο, δέχεται το μικρόφωνο άλλο μεγαλύτερο σε μήκος καλώδιο ή θα έχει επίπτωση στην ακρίβεια μέτρησης;
Μόλις το μέτρησα, είναι 3.εμένα μου ήρθε με 3 μέτρα