S series, the new flagship monitoring range from Adam audio!

Reaction score
5.395
Και τωρα; Η συνεργεια λειτουργει μεταξυ των S3H και των σαμπ;

Διαβαζω συνεχεια εδω πως καλυτερα να παρει καποιος σαμπ / δορυφορους της ιδιας εταιρειας για να μην μπλεξει με το σεταρισμα. Σε σενα πως λειτουργει το διδυμο;
Με το συγκεκριμένο στήσιμο, απρόσμενα καλά, σεβόμενος όμως τα όρια των δύο 905 σε έκταση και SPL.
Ανυπομονώ για την ανακοίνωση των νέων μεγάλων σαμπ της Adam.

Reaction score
5.395
Nεα έχουμε ;;
Δοκίμασες για κεντρικό το adam ;
Όχι. Δεν έχω πλέον την παραμικρή αμφιβολία για την απόδοση του S3H σε θέση κεντρικού. Δύναμη, ταχύτητα, ευκρίνεια, φρεσκάδα, ανοιχτοσύνη. Θα διαπρέπει ως κεντρικό.

Μια τριάδα S3H για μπροστά και τα υπόλοιπα S3V/S2V θα είναι δυνατό σετάπ.

Last edited:

Reaction score
5.413
Στον ίδιο χώρο λειτουργεί home cinema με άλλα ηχεία και άλλα σαμπ.
Τα 2x S3H + 2x KH805 εξυπηρετούν αποκλειστικά δικάναλη ακρόαση, με RME ADi2pro + Squeezebox Touch.

Με -10db στο gain των S3H επέρχεται ισορροπία με τα δύο KH805, έτσι ώστε ο ήχος να είναι γεμάτος από πολύ χαμηλή έως χορταστική στάθμη φτάνοντας στο 0db τον pre, χωρίς όμως να αφήνω περιθώρια να δώσω πόνο.
Αν άφηνα τo gain των S3H στο default 0db, στο τσακίρ κέφι θα παραμόρφωναν και θα κλίπαραν τα KH805.
Mε έξι ακόμη KH805, σύνολο 8 στον χαμηλοτάβανο χώρο των 22τ.μ., θα μπορώ να έχω πάνω από 120db απαραμόρφωτα και απροβλημάτιστα για τις λίγες φορές που θα θέλω να ξεφεύγω σε τρελές στάθμες.

Ειδάλλως, με το μυαλό στο κεφάλι, η ακρόαση με 2xS3H και 2xKH805 είναι ήδη απόλαυση.
Ευχή και κατάρα βέβαια, γιατί μουσική ακόμη τόσο καιρό δεν χαλάρωσα να ακούσω.
Πόσο καλά ακούγεται αυτό το κομμάτι, πόσο καλά ακούγεται το άλλο κομμάτι είμαι συνέχεια.
Δεν έχω ξεπεράσει το σοκ των Adam ακόμη, και θα αργήσω πολύ μου φαίνεται το ξεπεράσω.
Ακρίβεια, διαύγεια, δύναμη τα περίμενα, αλλά όχι τη στερεοφωνική τους εικόνα.
Με δυο κουτάκια μπροστά μου RME και Touch και δυο ηχεία με δυο δεκάιντσα σαμπ, όλα στο plug'n'play στον ταπεινό μου δωμάτιο, και να βγαίνει τέτοιος ήχος που θυμίζει καλοστημένο πανάκριβο ηχοσύστημα σε καλό χώρο, ακόμη δεν μπορώ να το πιστέψω.
Θα μου πεις φτηνό δεν είναι και το σετάπ, αφού ξεπερνά το δεκαχίλιαρο, αλλά και πάλι, το συνολικό άκουσμα προδιαθέτει για πολύ υψηλότερο κόστος.

Σε υποψήφιο αγοραστή που κινείται σε αυτή την κατηγορία τιμής, 5-10 χιλιάδων ευρώ, όχι απλά παραλογισμό, αλλά έγκλημα θα χαρακτήριζα την επιλογή παθητικών ηχείων, όταν δίνει τέτοια υλοποίηση η Adam με τα S3H.
Γιατί ενεργά Adam και όχι π.χ Elac, Dynudio κ.λ.π προσανατολισμένα για σαλόνι;

Reaction score
4.764
Όχι. Δεν έχω πλέον την παραμικρή αμφιβολία για την απόδοση του S3H σε θέση κεντρικού. Δύναμη, ταχύτητα, ευκρίνεια, φρεσκάδα, ανοιχτοσύνη. Θα διαπρέπει ως κεντρικό.

Μια τριάδα S3H για μπροστά και τα υπόλοιπα S3V/S2V θα είναι δυνατό σετάπ.
Οπότε μπροστά μια τριάδα s5h κs3h πίσω θα είναι πολύ καλυτερα έεε ;

Reaction score
5.395
Γιατί ενεργά Adam και όχι π.χ Elac, Dynudio κ.λ.π προσανατολισμένα για σαλόνι;
Γιατί το σαλόνι δεν κάνει ούτε για μουσική ούτε για home cinema.
Προσωπικά στη σαλοκουζινοτραπεζαρία έχω κλείσει με παντοκατευθυντικά Duevel για μουσική και την ηχομπάρα JBL στην tv.

Reaction score
5.395
Οπότε μπροστά μια τριάδα s5h κs3h πίσω θα είναι πολύ καλυτερα έεε ;
Σούπερ θα είναι, αλλά overkill θεωρώ τα σειράς 5 μοσχάρια για home cinema λογικών διαστάσεων.
Ήδη τα S3H υπερκαλύπτουν.
Στο κόστος των 3xS5H παίρνεις 6xS3H.
Πιο δελεαστική υπερβολή τη βρίσκω πολλαπλά ίδια S3H.

Reaction score
5.395
Λάθος έκανα.
Στο κόστος των τριών S5H, 7 κομμάτια S3H παίρνεις και έχεις και ρέστα!
Δεν έχει καμία λογική η επιλογή της σειράς 5 για home cinema. Ακόμη και αν υπάρχουν τα χρήματα, καλύτερα να ξοδευτούν αλλού στο στήσιμο.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.742
Ακόμη και αν υπάρχουν τα χρήματα, καλύτερα να ξοδευτούν αλλού
Ε, νταξ, τρόπος του λέγειν...

Αν είχες τα λεφτά για 11 τεμάχια S5H, και για 4 μεγάλα δικά τους σαμπ (21"), θα ήσουν χαζός να μη τα πάρεις, και εννοείται ότι θα είχες τα λεφτά και για dedicated άνετο χώρο 60-70τμ να τα βάλεις μέσα αυτά τα ηχεία, κι άσε τους άλλους να λένε ότι είσαι υπερβολικός...:p

Και μη ξεχνάς ότι κάποιοι έχουν δώσει τόσα λεφτά για ένα μόνο ζευγάρι παθητικών ηχείων, ή ακόμα χειρότερα, για ένα ολιγόβατο ενισχυτικό παύλα παραμορφωσιομηχανή..

Reaction score
5.413
Γιατί το σαλόνι δεν κάνει ούτε για μουσική ούτε για home cinema.
Προσωπικά στη σαλοκουζινοτραπεζαρία έχω κλείσει με παντοκατευθυντικά Duevel για μουσική και την ηχομπάρα JBL στην tv.
Για επαναλάβετε παρακαλώ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reaction score
5.395
11xS5H;!
S5H για κανάλια οροφής και surround back;
Τι χώρος είναι πια αυτός και πόσα άτομα καθίζει;
Για πόσες σειρές καθισμάτων μιλάμε;

Reaction score
6.191
Αν το ριμπον την παλεύει άνετα εντός των προδιαγραφών τα s3h είναι ήδη overkill. Για να το θέσω πιο κομψά... Σύμφωνα με τις προδιαγραφές μιλάμε ότι φτάνει εντάσεις του jbl3677.

Reaction score
5.395
Όχι απλά την παλεύει, γαργαλιέται σε υψηλές στάθμες.
Τα σαμπ είναι αυτά που δεν την παλεύουν να ακολουθήσουν.

Σίγουρα είναι overkill και τα S3H για χρήση σε home cinema.
Ήδη τη χαίρεσαι την αίσθηση του ατελείωτου headroom.
Τα S5H είναι ειδικής χρήσης. Δεν μπορώ να φανταστώ χώρο home cinema όπου πολλαπλά S3H δεν θα αρκέσουν.

Τα S2V θέλω εγώ να δοκιμάσω. 7xS2V μια χαρά θα συνοδεύσουν μια τριάδα S3H μπροστά.
https://www.adam-audio.com/en/s-series/s2v/

Reaction score
6.191
Όχι απλά την παλεύει, γαργαλιέται σε υψηλές στάθμες.
Τα σαμπ είναι αυτά που δεν την παλεύουν να ακολουθήσουν.

Σίγουρα είναι overkill και τα S3H για χρήση σε home cinema.
Ήδη τη χαίρεσαι την αίσθηση του ατελείωτου headroom.
Τα S5H είναι ειδικής χρήσης. Δεν μπορώ να φανταστώ χώρο home cinema όπου πολλαπλά S3H δεν θα αρκέσουν.

Τα S2V θέλω εγώ να δοκιμάσω. 7xS2V μια χαρά θα συνοδεύσουν μια τριάδα S3H μπροστά.
https://www.adam-audio.com/en/s-series/s2v/
Είναι ήδη ακριβό στα 1500 και είναι διδρομο. Τουλάχιστον για πλαϊνά μάλλον θες αλλά δύο s3h...
[DOUBLEPOST=1554157678][/DOUBLEPOST]Ίσως να αξίζει και να βρεις τίποτα σκοτωμένα s3xv που μέχρι πρότινος τα έβρισκες στο χιλιάρικο κοντά...

Reaction score
5.395
Aπαπα, όχι, στην ίδια σειρά καλύτερα να μείνουμε για να υπάρχει ομοιογένεια στα υψηλά.
Ακούγονται διαφορετικά τα παλιά.

3xS3H μπροστά, 2xS3V για πίσω και 6xS2V για τα υπόλοιπα κανάλια, δελεαστικό σετάπ μού ακούγεται και πιο λογική κατανομή του εικοσάρικου απ' ότι 3 πλυντήρια S5H για μπροστά.
120dB βγάζουν τα S2V, και με ίδιο tweeter με τα υπόλοιπα της σειράς, δεν θα είναι παίξε-γέλασε.
Γλυτώνεις και έναν ενισχυτή 6x350W, που θα χρειαζόσουν αν ήταν παθητικά.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.742
Δεν μου αρέσει το σενάριο.

Το s2 είναι 2 δρόμων.

Είναι εντελώς αδύνατο να έχει ίδια μεσαία με το τριών δρόμων s3, είτε το οριζόντιο είτε το κάθετο.

Φαντάσου να έχεις στέρεο ήχο, δικάναλο, από ένα s3 και ένα s2. Δεν μπορεί να γίνει εστίαση στο κέντρο, θα παίζει.

Η έννοια του πολυκάναλου ήχου, είναι πλέον ξεκάθαρη. Όμοια ηχεία, ώστε να μπορεί να εστιάσει σταθερά σε οποιοδήποτε σημείο του νοητού κύκλου, και να υπάρχει άριστη μετακίνηση του εικονικού ειδώλου προς κάποια κατεύθυνση, οποιαδήποτε κι αν είναι αυτή.

Θα μπορούσα να κάνω υποχώρηση σε συνδυασμό s3H και s3v, αλλά διαφορετικό ηχείο; Όχι, εκτός κι αν διαθέτει ίδιο Τουίτερ και ίδιο μιντ, με το ίδιο ακριβώς κρος.

Άλλη υποχώρηση δεν κάνω. Κι αυτή, μεγάλη είναι, αν το σκεφτείς με δεδομένα δικάναλου ήχου, από 2 ηχεία.

Μόνο με το timbre match του trinov θα μπορούσε ίσως να ξεγελαστεί το αυτί, άλλο τρόπο δε γνωρίζω.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.557
Members
38.197
Νεότερο μέλος
YiorgosM