SHARP LC60 LE752 σχόλια και εντυπώσεις

Reaction score
1.457
Δεν φημίζομαι για τις φωτογραφίες μου,αλλά φαίνονται νομίζω οι λεπτομέρειες:

DSCN3814.jpg
DSCN3817.jpg

Reaction score
638
Ευχαριστω Λεωνιδα .
Εκανα τις πρωτες μετρησεις και μπορω να σας τα συμπερασματα μου .
1) Μαυρο επιδοση πολυ καλυτερη απο τα αναμενομενα
Σε πληρες παραθυρο με κλειστη την ρυθμιση active backlight η τιμη του μαυρου ειναι 0,033 ntits με εργοποιημενη την ρυθμιση η τιμη του μαυρου φτανει στα 0,024 nits οσο περιπου απεδιδε η 55 vt 30 μετα απο 3000 ωρς λειτουργειας που αντικατασταθηκε απο την sharp .
Σε μετρηση Ansi contrast το i1 display εδειξε με απενεργοποιημενο το active backlight μαυρο 0,035 ntits και λευκο 154 nits με ρυθμισεις backlight στα 65 contrast 12 φωτεινοτητα 11 τιμη δηλαδη 4400:1 και αντιστοιχη τιμη on/off contrast με τιμη μαυρου 0,033 nits και τιμη λευκου 156 nits στα 4727 .

Ενω με τις ιδιες ρυθμισεις και ενεργοποιημενο το active backlight οι τιμες ηταν 0,024 nits για το μαυρο και 280 nits για το λευκο σε πληρες παραθυρο δινοντας τιμη on / off contrast 11666:1
Οι τιμη του ansi contrast ειναι 4511:1 με το λευκο τετραγωνο της σκακιερας να δινει 194 nits και το μαυρο 0,043 nits .
Για να λεμε ομως και της πλασμα το δικιο περα απο τις τιμες που δινουν τα οργανα η αισθηση του μαυρου στην πλασμα ειναι πολυ καλυτερη.

2) Λογω της απουσιας ρυθμιστικων για το cms το καλυτερο που μπορω να κανω ειναι να βαλω το χρωμα στο 8 ωστε να μειωσω την φωτεινοτητα του μπλε που μετρηθηκε πολυ ψηλοτερα απο το κοκκινο και το πρασινο και να εχω χαμηλες τιμες deltaL .
Το περιεργο ειναι οτι η ρυθμιση της επιδερμιδας δεν αλλαζει την συμπεριφορα στην αποχρωση των δευτερευοντων χρωματων ωπως κανουν συνηθως αυτα τα ρυθμιστικα .
Το εβαλα στο 1 καθως μου εδινε πιο φυσιολογικη επιδερμιδα σε τηλεοπτικο .

Σε οτι αφορα το backlight το ρυθμισα στο 65 καθως εδινε μια τιμη λευκου στα 155 nits η οποια αποτελει την χρυση τομη για θεαση τοσο σε σκοτεινο οσο και σε φωτεινο δωματιο .
Θα σας ξενισει λιγο καθως η default ρυθμιση ειναι πολυ ψηλα και ισως εχετε συνηθισει ετσι αλλα το panel ειναι πολυ μεγαλο και το πολυ φως κουραζει .

Στην κλιμακα του γκριζου το δικο μου πανελ ειναι πολυ off και μονο απο το service μενου μπορει να διορθωθει .
Εγιναν οι απαραιτητες διορθωσεις αλλα δεν εχω βρει ακομα τροπο να σωσω τις ρυθμισεις και αφου σβησει η τηλεοραση παρ΄ οτι οι τιμες παραμενουn αποθηκευμενες στο service menu η θερμοκρασια του γκριζου επισρεφει στις αρχικες ρυθμισεις .

Reaction score
638
Μπορεις να τις τραβηξεις ξανα χωρις flash ? Μαλλον για να μην σε κουραζω οι τιμες στο pq settings ειναι στα 100 hertz η τιμη ειναι 3 frame rate 0 dynamic contrast off input cadence indicator 0 ?

Reaction score
1.457
Μπορεις να τις τραβηξεις ξανα χωρις flash ? Μαλλον για να μην σε κουραζω οι τιμες στο pq settings ειναι στα 100 hertz η τιμη ειναι 3 frame rate 0 dynamic contrast off input cadence indicator 0 ?
Ναι ακριβώς έτσι!

Θερμοκρασία χρώματος τι έχεις βάλει?

Reaction score
638
Ναι ακριβώς έτσι!

Θερμοκρασία χρώματος τι έχεις βάλει?
Και οι τρεις θερμοκρασιες ειναι χαλια ή μεθυσμενος την καλιμπραρισε ή απλα βαζουν οτι τους κατεβει στο κεφαλι .
Την εχω στο απαλο γιατι οι υπολοιπες πρασινιζουν .
Μαλλον θα χρειαστει τον Μανωλη

Reaction score
638
Οταν βγηκες απο το pq settings σου σκοτεινιασε το panel ?
Οπως βλεπω ειμαστε το πιο μακροσκελες forum παγκοσμιως σχετικα με αυτα τα μοντελα .
Εαν καταφερουμε να αλλαξουμε τις τιμες του grayscale στο service menu και να τις αποθηκευσουμε τοτε ποιος μας πιανει ....

Reaction score
1.457
Οχι δε σκοτεινιάζει.Στο κάνει εσένα?

Πράγματι κι έγω όσα ξένα forums έχω ψάξει ελάχιστα πράγματα αναφέρουν για τις συγκεκριμένες tv!;)

Reaction score
1.457
Πάντως αυτό μου κάνει μεγάλη εντύπωση,είναι ότι η τηλεόραση ακόμη και μετά από ώρες λειτουργίας δε ζεσταίνετε καθόλου.Δεν το έχω ξαναδεί αυτό σε άλλες τηλεοράσεις.
Πρέπει να περιμένουμε βέβαια και το ελληνικό καλοκαίρι,για να δούμε αν θα ισχύει το ίδιο!

Reaction score
638
Ναι μου σκοτεινιαζε αλλα το εκανε μεχρι που ξαναπερασα τις default ρυθμισεις στο grayscale .

Reaction score
1.457
Δεν ξέρω,εγώ δεν είχα πειράξει τίποτα στο service menu,δεν ήξερα καν πως μπαίνει κανείς!
Και μετά,με τις οδηγίες που έδωσες;) ,δεν πείραξα τίποτα,δεν άλλαξε κάτι!
Το κάναν εύκολο πάντως στο service menu,πρώτα στα παλιότερα μοντέλα δεν ήταν τόσο εύκολο!

Reaction score
638
Λεωνιδα ηταν που ηταν λιγο το clouding ακολουθησα την μεθοδο σου και το εξαφανισα .
Σε ευχαριστω

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
99.476
Πιέζεις ελαφρά με την παλάμη προς τα κάτω και προς τις γωνίες που υπάρχει το clouding.Ισα ίσα να καταλαβαίνεις ότι το μετακινείς.Δε θα γίνει καμιά ζημιά στα pixels.Ελαφρά,σαν να χαϊδεύεις στο 1ο ραντεβού μια πολύ όμορφη και αριστοκρατική γυναίκα!;)
Και μετά σου λέει ότι είμαστε σάιτ τεχνολογίας...:roflmao:

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
92.713
Πάντως αυτό μου κάνει μεγάλη εντύπωση,είναι ότι η τηλεόραση ακόμη και μετά από ώρες λειτουργίας δε ζεσταίνετε καθόλου.Δεν το έχω ξαναδεί αυτό σε άλλες τηλεοράσεις.
Πρέπει να περιμένουμε βέβαια και το ελληνικό καλοκαίρι,για να δούμε αν θα ισχύει το ίδιο!
Έχει μικρή κατανάλωση για 60άρα λόγω τεχνολογίας LED, ενώ ταυτόχρονα το μεγάλο μέγεθος της TV βοηθάει στην αποτελεσματικότερη ψύξη.

Reaction score
638
Σε παγκοσμια πρωτη αφου δεν αναφερεται τιποτα πουθενα αλλου για τα συγκεκριμενα μοντελα ειμαστε πλεον ειμαστε σε θεση να καλιμπραρουμε την κλιμακα του γκριζου απο το service menu .
Υποτιθεται οτι εχει ρυθμιστει με Minolta CA-210 απο το εργοστασιο τρομαρα τους ...
Η ρυθμιση γινεται ως εξης επιλεγουμε dynamic με το backlight στο max
Κανουμε reset με το mgamma reset για να περαστουν τα default και παταμε ok
Στοχος ειναι x=0.274 y=0.282 ζεσταινουμε το panel και ρυθμιζουμε απο τα χαμηλα στα ψηλα IRE χωρις να πειραζουμε το πρασινο εαν δεν ειναι απαραιτητο
Μgamma In1, Mgamma In2 εως 6 ειναι τα Βηματα της κλιμακας του γκριζου με το 1 να ειναι το χαμηλοτερο και το 6 το υψηλοτερο IRE .
Δεν πειραζουμε τις default τιμες στα στα μενου αυτα καθως καθοριζουν την φωτεινοτητα της καρτελας .
Αλλαζουμε μονο τα Τα Mgamma R1 εως 6 = RED G1 εως 6 =Πρασινο B1 εως 6 =μπλε κλπ που ειναι τα μενου που δινουν τις τιμες της θερμοκρασιας .Με το τελευταιο μενου mgamma comit σωζουμε τις αλλαγες .
Για οτι κακο σας συμβει δεν φερω καμμια ευθυνη και σας συμβουλευω να παιξετε με τα μενου μονο εαν ξερετε τι κανετε εαν η κλιμακα του γκριζου με τις εργοστασιακες ρυθμισεις ειναι αλλου για αλλου και μονο αφου σημειωσετε τις default τιμες .
Πειραζετε μονο εαν εχετε αισθητηρα που να γνωριζει καλα τις led εχει μια σχετικη ακριβεια και προπαντως να ξερετε να τον χειριζεστε. Οσοι δεν εχετε αισθητηρα και δεν μπορειτε να κανετε μετρησεις δεν αντιγραφετε τιμες αλλων μετρησεων το πιθανοτερο ειναι να παρετε χειροτερο αποτελεσμα .

Last edited:

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
99.476
Οσοι δεν εχετε αισθητηρα και δεν μπορειτε να κανετε μετρησεις δεν αντιγραφετε τιμες αλλων μετρησεων το πιθανοτερο ειναι να παρετε χειροτερο αποτελεσμα .
E, τώρα, αφού ξέρεις, θα θελήσουν πολλοί να αντιγράψουν. :p

Γράψε τιε δικές σου ρυθμίσεις, κι ας πρόσεχαν. :D

Reaction score
638
E, τώρα, αφού ξέρεις, θα θελήσουν πολλοί να αντιγράψουν. :p

Γράψε τιε δικές σου ρυθμίσεις, κι ας πρόσεχαν. :D
Μπα αυτοι δεν αντιγραφουν ρυθμισεις νομιζουν οτι μπορουν να τα καταφερουν μονοι τους.:headbang:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.167
Members
38.298
Νεότερο μέλος
kostas-rj