SHARP LC60 LE752 σχόλια και εντυπώσεις

Reaction score
638
Τα πιο πανω εμπεριεχονται στο service manual της 50 αρας le 752 που βρηκα μετα απο αρκετο ψαξιμο στο διαδυκτιο .
Δυστυχως οπως θα διαπιστωσει οποιος ασχοληθει οταν ρυθμισει x= 0.3127 και y= 0.329 οι τιμες που δινει μενουν αποθηκευμενες στο service menu και οχι σε καποιο απο τα τρια mode θερμοκρασιας .Για να ενεργοποιηθουν οι "οι πειραγμενες" ρυθμισεις πρεπει να μπει στο service menu να πατησει white balance και να σωσει ξανα με Mgcamma commit για να σωθουν για να ισχυσουν προσωρινα μεχρι την επομενη επανεκκινηση

Reaction score
638
Δυστυχως δεν αποθηκευονται οι ρυθμισεις τελικα οτι και να κανεις δεν πα να εχεις spektro και d3 να κατεβασεις service manual οσο και να ψαχτεις τον cal A δεν τον γλυτωνεις . Παει το αποθεμα του καφε......

Reaction score
638
Αυτές μου άφησε, αλλά θα ψάξει να βρει και καλύτερες, μου είπε.
Ενταση χρ. 12
Περιβ. φωτ. 92
Θερμ. χρωμ. απαλό
ευκρίνεια 2
Ενεργ. φωτισμός. Απ.
DMM. Απ.
DNC. Απ.
Απόχρ. δερμ. 0
De-blocking. Ενεργ.
Δημητρη δοκιμασε με την ευκρινεια στο 1 και οταν βλεπεις απο hdmi επελεξε σαν φορμα το 16:9 pc .
Η τηλεοραση για να εμφανισει σωστα 1:1 pixel mapping πρεπει να μην ειναι στο 16:9 TV αλλα στο 16:9 pc δοκιμασα με med8ter 600 και με bluray thw Samsung
Τουλαχιστον στο δικο μου panel η ευκρινεια ρυθμιζεται αυστηρα στο 1.
Υπαρχει περιπτωση για τα τεχνουργηματα που βλεπεις να ευθυνονται αυτες οι ρυθμισεις
Η καλυτερη επιλογη θερμοκρασιας συμφωνα με τα οργανα μου ειναι το εντονο

Last edited:

Reaction score
638
Το hdmi splitter που έχω είναι 1.3 και όχι 1.4 και υποψιάζομαι ότι αυτό φταίει.Λέτε αν πάρω κάποιο splitter 1.4 να δουλέψει το hdmi arc της tv μέσω του splitter στον ενισχυτή?Εχω βρει αυτό: http://e-finder.skroutzstore.gr/p.Viewcon-VE644-HDMI-Splitter-1-se-2-othones-3D-1-4.626808.html λέτε να κάνει ή κάποιο άλλο δοκιμασμένο να μου προτείνεται?

Ακόμη δοκίμασα να συνδέσω την tv με τον ενισχυτή με coaxial καλώδιο αλλά πάλι δεν είχα καθόλου ήχο.Εδώ με μια μικρή επιφύλαξη μιας και τα 2 coaxial που έχω είναι 1.5 m και συνδέονται οριακά εντελώς από την τηλεόραση στον ενισχυτή.Αυριο θα πάρω 2μετρο coaxial και θα δοκιμάσω πάλι μήπως δουλέψει έτσι και έχω ήχο από τους δέκτες της tv και κυρίως τα smart apps στον ενισχυτή.

Αν έχετε να προτείνετε κάποια λύση στα παραπάνω θα ήταν ευχής έργον!
Μπορω να σου φερω να δοκιμασεις δυο spliter ενα 1.4 με arc και ενα 1.3 χωρις arc στα αφηνω εναλλαξ ανα μια μερα να μην μεινω χωρις .
Παρε με τηλεφωνο να συννενοηθουμε 6937306752

Reaction score
1.457
Εχθές το βράδυ,γύρω στις 1-1.30 αφού βλέπαμε από δορυφορικό ote tv,κλείσαμε την tv και πήγαμε για ύπνο.

Σήμερα το απόγευμα γυρίζοντας σπίτι,έβαλα να χαζέψω το Travel Channel HD και έκπληκτος είδα:

Αρχικά αγγλικό μενού γλώσσας ενώ είχα ελληνικά,στην tv εννοώ!
Με περιέργεια να καταλάβω τι συμβαίνει πατάω το menu της tv και βλέπω χώρα εγκατάστασης είχε Γερμανία αντί για Ελλάδα και μενού tv αγγλικά,είχαν χαθεί όλα τα ψηφιακά και τα δορυφορικά κανάλια στους δέκτες της tv και όλες οι ρυθμίσεις είχαν γυρίσει στις εργοστασιακές!!!

Τα ξαναρύθμισα όλα απ΄την αρχή στην τηλεόραση,δεν μπορώ να καταλάβω τι έγινε!

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
102.141
Δεν φέρνεις κανά παπά στο σπίτι; :p

Reaction score
638
Εχθές το βράδυ,γύρω στις 1-1.30 αφού βλέπαμε από δορυφορικό ote tv,κλείσαμε την tv και πήγαμε για ύπνο.

Σήμερα το απόγευμα γυρίζοντας σπίτι,έβαλα να χαζέψω το Travel Channel HD και έκπληκτος είδα:

Αρχικά αγγλικό μενού γλώσσας ενώ είχα ελληνικά,στην tv εννοώ!
Με περιέργεια να καταλάβω τι συμβαίνει πατάω το menu της tv και βλέπω χώρα εγκατάστασης είχε Γερμανία αντί για Ελλάδα και μενού tv αγγλικά,είχαν χαθεί όλα τα ψηφιακά και τα δορυφορικά κανάλια στους δέκτες της tv και όλες οι ρυθμίσεις είχαν γυρίσει στις εργοστασιακές!!!

Τα ξαναρύθμισα όλα απ΄την αρχή στην τηλεόραση,δεν μπορώ να καταλάβω τι έγινε!
Η δικη σου ειναι smart TV ονομα και πραμα αντιλαμβανεται οτι Ξεπουληθηκαμε στους Γερμανους και οτι ηδη ειμαστε Γερμανικη αποικια .
Made in Japan παιδι μου αντε να τα καταλαβουν αυτα οι Κορεατικες

Reaction score
638
Οι πρωτες εντυπωσεις ειναι θετικοτατες λιγο clouding στις γωνιες το οποιο δεν φαινεται σχεδον καθολου οταν εισαι ακριβως απεναντι απο την τηλεοραση και ειναι αισθητο μονο σε θεαση υπο γωνια .
Αυτο αλλωστε ειναι κατι αναμενομενο για τηλεοραση 60 ιντσων τεχνολογιας edge Led .
H κινηση οπως εχει περιγραψει ο Λεωνιδας ειναι τελεια χωρις banding και παιρνει αριστα στα δυσκολα οπως ειναι το ποδοσφαιρο .
Βλεπω αυτην την στιγμη την επαναληψη του δευτερου ημιχρονου του τελικου στον skai και δεν πιστευω στα ματια μου καθως δεν υπαρχει ιχνος θολουρας .
Να διορθωσω ενα σημαντικο λαθος που κανω πιο πανω αναφερω οτι η τελεοραση δεν παρουσιαζει banding ενω επρεπε να γραψω οτι δεν παρουσιαζει το motion blur effect που αφορα την κινηση.
Απο color banding εχει θεμα και μαλιστα ειναι ενοχλητικο ακομα και σε hd περιεχομενο .
Στην καρτελα grayscale ramb απο το δισκακι του avs forum διεκρινα καποια σκαλοπατακια αναμεσα στις διαβαθμισεις του γκριζου αλλα δεν εδωσα σημασια καθως θεωρησα οτι θα λυθει με την ρυθμιση του γαμμα απο το service menu στην συνεχεια ομως και οσο περνουν οι μερες και ψυριζω το panel διεκερινα και σε hd υλικο σκαλοπατια αναμεσα σε διαβαθμισεις του γαλαζιου σε ουρανο.

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Δεν νομίζω να υπάρχει LCD panel σε τηλεόραση που να μην παρουσιάζει motion blur...

τι δοκιμές έκανες και έβγαλες αυτό το συμπέρασμα;

Reaction score
638
Δεν νομίζω να υπάρχει LCD panel σε τηλεόραση που να μην παρουσιάζει motion blur...

τι δοκιμές έκανες και έβγαλες αυτό το συμπέρασμα;
Ο ορος motion blur στις τηλεορασεις αναφερεται στην θαμπαδα που παρατηρειται κατα την θεαση σκηνων με γρηγορη κινηση και ωφειλεται σε αργους χρονους αποκρισης των pixel κατα την μεταβαση τους απο το λευκο στο μαυρο ή απο το γκρι στο γκρι και ειναι χαρακτηριστικο του τροπου οδηγησης του πανελ . Με βαση λοιπον το αιτιο που δημιουργει αυτην την θολουρα εχεις δικιο σε ολα τα lcd panels υπαρχει motion blur .
Στην τηλεοραση μου λοιπον δεν παρατηρω καθολου το φαινομενο αυτο σε αθλητικα γεγονοτα ποδοσφαιρο, μπασκετ και σε παιχνιδια στο ps3 οπως ειναι το need for speed :gamer:.
Υπαρχει και ενα benchmark το οποιο μπορει να τρεξει κανεις για να βγαλει πιο ασφαλη συμπερασματα σχετικα ειναι το
FPD Benchmark Software και ειδικοτερα το pattern στο κεφαλαιο 33 .
http://www.avsforum.com/t/1014030/fpd-benchmark-software-for-the-professional-information
Δεν μπηκα στην διαδικασια να το τρεξω καθως κατα την θεαση αθλητικων γεγονοτων δεν ειδα καθολου θολουρα .
Το δισκακι το βρισκει κανεις πολυ ευκολα με μια αναζητηση για download σε torrent.

Τα παραπανω ειναι ενα κομματι απο την καταπληκτικη αναλυση του φαινομενου που υπαρχει στο νημα εδω και τα στον συντακτη του οποιου αξιζουν πολλα μπραβο

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/27385-100Hz-Motion-Blur-Response-Time

Last edited by a moderator:

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
το test του FPD Benchmark είναι soft
αυτά τα tests δοκίμασε

Υ.Γ.ας σβήσει κάποιος την αναφορά σε τ*ο*ρ*ε*ν*τ, θα μας πάνε μέσα

Reaction score
638
Να συμπληρωσω επισης οτι στην τηλεοραση μου δεν υπαρχει καθολου dirty screen effect (DSE).

Συνοψιζοντας λοιπον μετα απο μια εβδομαδα συμβιωσης εχω να περιγραψω μια τηλεοραση με αρκετα θετικα σημεια
1) πολυ καλες τιμες μαυρου για την τεχνολογια της
2) πολυ καλη κινηση σε αθλητικα γεγονοτα και παιχνιδια
3) χωρις καμμενα pixels
4) χωρις DSE
5) με ελαχιστο clouding για την τεχνολογια της
6) made in japan
7) Καλη σε 3d για την τεχνολογια της
8) πολυ καλη ευκρινεια και καλοι λογοι αντιθεσης

Και με αρνητικα σημεια
1) Σπαρτιατικα μενου χωρις ρυθμιστικα για το grayscale και cms
2) Ασχημα ρυθμισμενη στην κλιμακα του γκριζου απο το εργοστασιο και με χαμηλο γαμμα
3) Με ενοχλητικο color banding σε καποιες σκηνες ακομα και σε hd υλικο εχω την εντυπωση οτι οφειλεται στην ρυθμιση του gamma της
4) Μετριες γωνιες θεασης οι οποιες ειναι στα επιπεδα ips panel ισως και λιγο χειροτερα .
Η κατασταση ομως διασωνεται λογω του μεγεθους καθως οπου και να κατσεις εισαι σχεδον απεναντι
Ειμαι αισιοδοξος οτι ο cal A θα καταφερει να την ρυθμισει αν και θα προτιμουσα να τα καταφερω μονος μου και γι αυτο θα το παλεψω μεχρι να βρει τον χρονο να ερθει .

Συμπερασματικα θα προτεινα την αγορα της καθως η τηλεοραση εχει καταπληκτικη τιμη για αυτα που προσφερει

Reaction score
638
To συγκεκριμενο δισκακι ειναι δωρεαν για αυτο το ανεφερα τα torrent παιδια δεν ειναι ολα παρανομα

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
το δισκάκι διατίθεται μόνο σε επαγγελματίες και δεν μπορεί να αγοραστεί απ' τον καθένα...

Reaction score
638
το δισκάκι διατίθεται μόνο σε επαγγελματίες και δεν μπορεί να αγοραστεί απ' τον καθένα...
Εχεις δει κανεναν Ελληνα που να μην ειναι " ειδικος " ? Απορω που ο δημιουργος δεν μου το εχει ταχυδρομισει ακομα :D

Last edited:

Reaction score
638
Νεοτερα απο το μετωπο.... Ο cal A δεν τα καταφερε να βρει χρονο να ερθει και να ρυθμισει το θηριο μεσα απο το service menu .
Με την θερμοκρασια του γκριζου να ειναι στους 9000 βαθμους Κελβιν στο πιο θερμο mode και το γαμμα καρφωμενο στο 2 αποφασισα την επιστρεψω στο media market και να παρω μια samsung 55 αρα .
Η συζυγος και τα παιδια εχουν αντιθετη αποψη αλλα ποιος δινει σημασια σε γυναικοπαιδα ?

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.582
Έχεις κι εσύ φοβερή υπομονή! :D

Reaction score
638
Έχεις κι εσύ φοβερή υπομονή! :D
Για να λεμε και του cal Α το δικιο μου το ειχε ξεκαθαρισει απο την αρχη οτι ειναι σε φαση εκτοξευσης .
Τρεχει σαν πυραυλος καπου στην Αγγλια τον πετυχα την μια μερα και την επομενη τον επιασα στον υπνο
Ειναι και απο τα μονοπωλια που δεν τα σπαει ουτε η τροικα ποιον αλλον να παρεις για καλιμπραρισμα το τριο στουντζες ? και να :cry: ?

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.007
Members
38.275
Νεότερο μέλος
sakell