SHARP LC60 LE752 σχόλια και εντυπώσεις

Reaction score
3
Εκτός το θέμα με το 3D (δεν νομίζω να το αξιοποιήσω) ,η τηλεόραση πως πάει; Δείχνει φυσικούς τόνους ή υπερκορεσμένα και ηλιοκαμένους τόνους δέρματος;
Από γωνίες θέασης;
Η 750 και η 650 δεν έχουν καμία ουσιαστική διαφορά; Πως γίνεται η LC50LE751V να έχει 200 ευρώ κάτω από την 650;

Reaction score
1.457
Για την 60άρα που έχω,έχει πολύ καλά,φυσικά χρώματα αλλά θέλει ρύθμιση.
Οι σειρές 65x και 75x είναι ακριβώς ίδιες έχουν και το ίδιο ακριβώς firmware στο design διαφέρουν μόνο.
Η 65x έχει τη μαύρη κλασσική γραμμή της Sharp,ενώ η 75x είναι σε πιο μοντέρνα γραμμή.Προφανώς η Sharp προμοτάρει τις 75x περισσότερο γι αυτό είναι και πιο φτηνές.Και εδώ στην Ελλάδα η 752 που πήρα ήταν πιο φθηνή από την 652.

Reaction score
1.457
Νέο Software 0.2.4.9:

Software Version 0.2.4.9 – 11.04.2014

•  Improved receiption with Ziggo network (block noise)

•  HbbTV operation improvement with ORF (Das Wetter)

•  YouTube lean back 4 has been added, new improved skin

Αρχίζω και κατεβάζω τώρα!

Reaction score
1.457
Ολα πηγαν καλά με την αναβάθμιση,υπάρχει και στο site της Sharp για όσους θέλουν ν'αναβαθμίσουν μέσω usb.Επί της ουσίας όμως δε βλέπω κάτι σημαντικό,εκ πρώτης όψεως τουλάχιστον!

Reaction score
1.457
Με το τελευταίο firmware υπάρχει ανανεωμένη η εφαρμογή του Youtube (όπως αναφέρει και το release notes).Αρκετά πιο εύχρηστη και λειτουργική σε σχέση με την προηγούμενη.

Reaction score
638
Σημερα απεκτησα και εγω μια 60αρα LE652E και εαν δεν κανω λαθος ειναι ακρβως ιδια με την LE752 και διαφερουν μονο στο χρωμα των πλαστικων και στην βαση καθως η δικια μου ειναι καταμαυρη .
Οπως εμαθα απο το mediamarket που αγορασα την τηλεοραση οι 60 αρες ειναι κατασκευασμενες στην Ιαπωνια ενω οι 50 αρες στην Πολωνια ισως ετσι εξηγουνται οι διαφορες στην αποδοση των πανελς .
Καταρχην περα απο την κλειστη και σφραγισμενη κουτα ειδα τις ωρες απο το service menu και επιβεβαιωσα οτι ειμαι ο πρωτος της .
Οι πρωτες εντυπωσεις ειναι θετικοτατες λιγο clouding στις γωνιες το οποιο δεν φαινεται σχεδον καθολου οταν εισαι ακριβως απεναντι απο την τηλεοραση και ειναι αισθητο μονο σε θεαση υπο γωνια .
Αυτο αλλωστε ειναι κατι αναμενομενο για τηλεοραση 60 ιντσων τεχνολογιας edge Led .
H κινηση οπως εχει περιγραψει ο Λεωνιδας ειναι τελεια χωρις banding και παιρνει αριστα στα δυσκολα οπως ειναι το ποδοσφαιρο .
Βλεπω αυτην την στιγμη την επαναληψη του δευτερου ημιχρονου του τελικου στον skai και δεν πιστευω στα ματια μου καθως δεν υπαρχει ιχνος θολουρας .
Λιγα τεχνουργηματα στα sd καναλια μαζευονται απο τον σωστο συνδιασμο του φιλτρου deblocking και κινησης .
Η καλυτερη καρτελα sharpness που εχω δει καθως δεν υπαρχει ιχνος παραμορφωσης με το sharpness στο 1
Το πιο σημαντικο 60 ιντσες χωρις κανενα καμμενο pixel η αληθεια ειναι οτι μετα τα παθηματα με τις samsung 6500 που διαβαζα με ενα και δυο καμμενα πιξελακια περιμενα τα χειροτερα λογω της χαμηλης τιμης .
Το μονο αρνητικο που βρηκα ειναι τα δυσχρηστα μενου με τα ανυπαρκτα ρυθμιστικα για ρυθμισεις grayscale ,gamma και cms πολυ Σπαρτιατης ο Ιαπωνας .
Οπως ειδα στο service μενου υπαρχει η δυνατοτητα να ρυθμιστει το gamma και το grayscale και συντομα ισως και αυριο εαν καταφερω να αποκωδικοποιησω το service μενου για να ειμαι σιγουρος για το τι πειραζω θα πιασω τα μετρητικα για να ανεβασω μερικες μετρησεις πριν και μετα το σκαλισμα

Last edited:

Reaction score
1.457
Καλοθέατη φίλε,να την χαρείς την tv!
Είναι ίδιες ακριβώς σε χαρακτηριστικά οι σειρές 652 και 752.Μόνο στην εμφάνιση διαφέρουν.Η 652 έχει την κλασσική γραμμή της Sharp,ενώ η 752 πιο macάδικη!:D

Σε ότι αφορά το clouding είχα κι εγώ λίγο στις γωνίες στην αρχή και έκανα το γνωστό μπακαλίστικο κόλπο:Πίεζα με την παλάμη μου το πάνελ προς τα κάτω στις γωνίες,στα σημεία που υπήρχε το clouding και μετά από 3-4 φορές (σε διάστημα ημερών) έχει εξαφανιστεί πλέον.
Καμμένα pixels ούτε σε μένα υπάρχουν.

Για τα ρυθμιστικά έχεις δίκιο,πολύ φτωχά και σε προηγούμενα μοντέλα της Sharp δεν ήταν έτσι,ήταν αναλυτικότατα.Δεν καταλαβαίνω γιατί το άλλαξαν αυτό.

Θα έχει ενδιαφέρον αν καταφέρεις να μπεις στο service menu να μας γράψεις πως μπαίνεις σ'αυτό.Είναι ο ίδιος τρόπος όπως στα παλιότερα μοντέλα της Sharp?

Και βέβαια περιμένουμε να γράψεις και τις δικές σου ρυθμίσεις για να τις δοκιμάσουμε κι εμείς!

Αν δεν το έχεις κάνει ήδη (που δεν νομίζω) πέρασε το τελευταίο firmware!;)

Reaction score
638
Το πρωτο που περασα ηταν firmware γιατι δεν ηθελα να εχω λαθος πρωτη εντυπωση εξ αιτιας παιδικων ασθενειων που ηδη εχουν θεραπευτει .
Για να μπειτε στο firmware πατατε menu και 999222 προσοχη γιατι οταν αλλαξετε καποια τιμη αποθηκευεται αυτοματα και θα ψαχνεστε καλο ειναι να πατε μονο στις ωρες και πουθενα αλλου .

Reaction score
638
Λεωνιδα δεν την γνωριζω αυτην την μεθοδο σκουπιζεις δηλαδη με την παλαμη σου προς τα κατω σαν να θελεις να κρυψεις το συννεφακι μεσα στο πλαστικο ? και ποσο πιεζεις ? δεν φοβασαι μηπως κανεις καμμια ζημια σε κανενα πιξελακι ? Νομιζω οτι τα καμμενα pixel δημιουργουνται απο την πιεση κατα την τοποθετηση του πανελ

Reaction score
638
Και βγαίνουμε με τον ιδιο τρόπο από το service menu?
Απ το service μενου μπορεις να βγαινεις με το πληκτρο με το βελακι το return .
Καλο ειναι να μην μετακινηθεις καθολου με αλλο τροπο ειδικα στο pq menu γιατι εκει υπαρχουν ρυθμισεις που μπορει να αλλαξεις εαν μετακινηθεις με το βελος

Reaction score
1.457
Πιέζεις ελαφρά με την παλάμη προς τα κάτω και προς τις γωνίες που υπάρχει το clouding.Ισα ίσα να καταλαβαίνεις ότι το μετακινείς.Δε θα γίνει καμιά ζημιά στα pixels.Ελαφρά,σαν να χαϊδεύεις στο 1ο ραντεβού μια πολύ όμορφη και αριστοκρατική γυναίκα!;)

Reaction score
638
Θα ψαξω να βρω το service manual που αναφερει τις ρυθμισεις που γινονται στο service μενου ωστε να ξερω τι θα πειραξω και το αποτελεσμα που θα φερει .
Απο τις κλασσικες ρυθμισεις με καρτελες απο avforum ειδα οτι το πανελ εχει θεμα στο grayscale και στο gamma .
Μολις κοιμηθει η οικογενεια που εχει χαζεψει να βλεπει cartoons στην τηλεοραση θα βαλω πανω το d3 και το σπεκτρομετρο και θα κανω μερικες μετρησεις να σας γραψω αυριο τα αποτελεσματατων μετρησεων για να επιλεξουμε την σωστη ρυθμιση σε χρωμα και skins tones καθως και ποια θερμοκρασια ειναι κοντα στα 6500 Kelvin καθως και ρυθμιση για τα επιπεδα φωτεινοτητας για ημερα και νυχτα

Reaction score
1.457
Στο www.avforums.com αφορά τα μοντέλα 651 & 751 που κυκλοφορούν στην Αγγλία.Είναι τα ίδια με τα 652 & 752 με τη διαφορά ότι δεν έχουν δορυφορικό δέκτη τα δικά τους.Δε λένε και πολλά πράγματα πάντως.Και κάποια άλλη ρύθμιση που είχα βάλει την είχα βρει σε πολωνικό forum,αλλά δεν έχω το link πρόχειρο!

Reaction score
638
Στο www.avforums.com αφορά τα μοντέλα 651 & 751 που κυκλοφορούν στην Αγγλία.Είναι τα ίδια με τα 652 & 752 με τη διαφορά ότι δεν έχουν δορυφορικό δέκτη τα δικά τους.Δε λένε και πολλά πράγματα πάντως.Και κάποια άλλη ρύθμιση που είχα βάλει την είχα βρει σε πολωνικό forum,αλλά δεν έχω το link πρόχειρο!
Εχεις το ακριβες link απο το avforum για να μην ψαχνω ?

Reaction score
638
Λεωνιδα καλημερα εαν σου ειναι ευκολο τραβα δυο φωτογραφιες απο τις ρυθμισεις του service menu στην κατηγορια pq settings και στην κατηγορια puplic και ανεβασε τες .
Για να μπεις στο service menu πατας menu και ενα ενα τα νουμερα 999222 οταν πατησεις ok στην κατηγορια pq settings δεν θα πατησεις απολυτως τιποτα ουτε βελος ουτε κανενα αλλο πληκτρο απλα θα τραβηξεις την φωτογραφια και θα βγεις με το return .
Και θα βγαλεις το καλωδιο απο την μπριζα για να κλεισει η τηλεοραση ενδεχεται να σου γυρισει τις ρυθμισεις της εικονας σου στο default οταν ανοιξει ξανα οποτε γραψτες καπου να τις εχεις αν και ειμαι βεβαιως οτι θα το εχεις κανει ηδη .

Εννοειται οτι αυτα που περιγραφω πιο πανω δεν εμπεριεχουν καμια αλλαγη στις ρυθμισεις του service menu αφου δεν υπαρχει μετακινηση και εντολη μεσα στις υποκατηγοριες του service menu αλλα εαν νιωθεις καποια ανασφαλεια με την παραπανω διαδικασια μην το κανεις δεν χρειαζεται να ανχωνεσαι μπορω να τραβηξω μια φωτο και την Δευτερα στο demo του media markt . Απλα θελω να εχω μια συγκριση με τις δικες μου ρυθμισεις .

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.013
Members
38.276
Νεότερο μέλος
mikepan