Most visitors online was 2716 , on 5 Dec 2023
Αντιμετωπίζω κι εγώ παρόμοιο πρόβλημα με το Yamaha RX-A820!Υπάρχουν κάποια θεματάκια με τη συνδεσμολογία παιδιά και παλεύω από το απόγευμα.Να εξηγήσω τι συμβαίνει:
Επειδή ο Marantz nr1602 έχει 1 έξοδο hdmi έχω συνδέσει hdmi splitter με 2 εξόδους.Η μία πάει στην τηλεόραση και η άλλη στον προβολέα.Ολα είναι καλά μέχρι εδώ μέχρι τώρα δεν είχα πρόβλημα.Διαπίστωσα όμως ότι το ARC (audio return channel) της tv δεν λειτουργουσε,δεν ακουγόταν ο ήχος,παρότι οι ενδείξεις του ενισχυτή στο + - του volume εμφανίζονταν στην οθόνη.
Αλλαξα καλώδια hdmi καμιά 10αρια συνολικά και hdmi 1.4 και hdmi 1.3 τίποτα.Αχνα του΄τάφου σιωπή.
Τελικά έβγαλα το hdmi splitter και το arc δούλευε κανονικά.Ελα όμως που μετά είχα πρόβλημα με το mac mini που έτσι δεν κλείδωνε με τίποτα στον ενισχυτή!Συνέχεια έχανε την εικόνα.Κλείνωντας τον ενισχυτή η εικόνα από το mac mini εμφανιζόταν χωρίς πρόβλημα στην tv (hdmi cec στο on σε tv και ενισχυτή) και άκουγα από τα ηχεία της tv βέβαια.
Στη συνέχεια αποσύνδεσα όλες τις συσκευές από τον ενισχυτή δηλ.bd player,ote tv και mac mini και κατόπιν τις σύνδεσα στην τηλεόραση.Η τηλεόραση εξακολουθούσε βέβαια να είναι συνδεδεμένη στον ενισχυτή.Ολα καλά αλλά το arc της τηλεόρασης βγάζει μόνο dolby digital στον ενισχυτή,δεν βγάζει ούτε dts,ούτε τα HD format ήχου.Τζίφος λοιπόν και τα ξανασύνδεσα όλα πάλι πάνω στον marantz μαζί με το hdmi splitter βέβαια.
Το arc της tv χρησιμεύει για να ακούς ήχο από τους δέκτες της tv και τα smart apps του Aquos Net+.Κυρίως για το 2ο το θέλω μιας και ψηφιακά καναλια αν θέλω να δω τα βλέπω μέσω ote tv.
Το hdmi splitter που έχω είναι 1.3 και όχι 1.4 και υποψιάζομαι ότι αυτό φταίει.Λέτε αν πάρω κάποιο splitter 1.4 να δουλέψει το hdmi arc της tv μέσω του splitter στον ενισχυτή?Εχω βρει αυτό: http://e-finder.skroutzstore.gr/p.Viewcon-VE644-HDMI-Splitter-1-se-2-othones-3D-1-4.626808.html λέτε να κάνει ή κάποιο άλλο δοκιμασμένο να μου προτείνεται?
Ακόμη δοκίμασα να συνδέσω την tv με τον ενισχυτή με coaxial καλώδιο αλλά πάλι δεν είχα καθόλου ήχο.Εδώ με μια μικρή επιφύλαξη μιας και τα 2 coaxial που έχω είναι 1.5 m και συνδέονται οριακά εντελώς από την τηλεόραση στον ενισχυτή.Αυριο θα πάρω 2μετρο coaxial και θα δοκιμάσω πάλι μήπως δουλέψει έτσι και έχω ήχο από τους δέκτες της tv και κυρίως τα smart apps στον ενισχυτή.
Αν έχετε να προτείνετε κάποια λύση στα παραπάνω θα ήταν ευχής έργον!