SME 20/3, τέσσερις ACAδες και δύο black out

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.328
Απάντηση: SME 20/3, τέσσερις ACAδες και δύο black out

...αλλά πχιός ακούει τον μπούτχια μετά, αφού, ως γνωστό, δε τα πάει καλά με τις ...χοντρές!
Σίγουρα πάντως, ένα κάδρο (με τζάμι στην πρόσθια επιφάνειά του) πίσω από τη θέση ακρόασης, ή ακόμα κι ένας γυμνός τοίχος, είναι συνθήκες ικανές για να βγάλω σπυργιά ακόμα και στα μπούτχια! (κάθε ομοιότητα εντελώς τυχαία)
Eννοείς μάλλον τις...΄΄πέτσινες΄΄:)126:),αφού δεν έχω κανένα πρόβλημα με ό,τι είναι φτιαγμένο από...ύφασμα.
πχιος ακούει τον μπούτχια τώρα...
την κάτσαμε...
Η καθιερωμένη διαρρύθμιση των αιθουσών μουσικής υπακούει σε συγκεκριμένη σκοπιμότητα:
http://www.avsite.gr/vb/showthread....E9%E8%EF%F5%F3%FE%ED...&p=1041195#post1041195

Σε οποιοδήποτε μέσο οικιακό χώρο την ΄΄έχουμε καθήσει΄΄ εκ προοιμίου εφόσον οι εξεζητημένες ακουστικές επιταγές δεν είναι εφαρμόσιμες...

Reaction score
777
είναι τόσο σοκαριστικες οι διαφορές με το spike foot kit που θα βάλετε τα κλάματα κυριολεκτικά αν ακούσετε τα ηχεία με το kit
1 χρόνο πάλευα σα μακακας με καβλωδια και συσκευές , just ask vlasis
Όταν αγοράσαμε το ηχείο περιείχε ποδαράκια τα οποία στο κάτω μέρος τους είχαν μαλακό υλικό σαν γόμα.Αυτά μάλλον είναι αυτό που λές.Ο πατέρας μου αγόρασε τα "ειδικά ποδαράκια" της finite elemente γι αυτό το ηχείο και μου είπε οτι είδε διαφορά...Δωσε μου ένα λίνκ του τί εννοείς να σου πώ αν το είχαμε...

Η άποψη μου...Το πάτωμα είναι ξύλινο.Δέν ξέρω εσύ και ο Βλάσης τί πάτωμα έχετε ετσι ώστε να ακουστεί καλύτερα.Εμάς είναι ξύλινο και απαιτεί να μην υπάρχει κάποιου είδους γείωση.Προσωπικά δέν μου γεμίζουν το μάτι τέτοια ποδαράκια απ οπουδήποτε και αν προέρχονται.Και δέν διαφωνώ τόσο με την φιλοσοφία τους και την ακουστή τους διαφορά όσο με...την αλμυρή τιμή τους.

Bhutia πράγματι πρέπει να αγοραστεί ένα καπάκι.Ωπ...τί είπα...πικάπ με καπάκι?Βρε!!!!Δέν είναι χαι έντ!!!!!:107:

Reaction score
1.996

Η στήριξη των ηχειων και των συσκευών έχει τεράστια σημασία, δεν πρέπει να τη παραβλέπουμε είναι σαν να χτίζουμε πύργους την άμμο! Δεν είναι όλα φιδολαδο των κακών κατασκευαστών που θέλουν να μας πάρουν τα λεφτά!

Reaction score
1.996

Το οποίο μπορεί να προκαλέσει κυρίως περιορισμό του soundstage και πρόβλημα στην υψηλές συχνότητες.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.277
Απάντηση: Re: SME 20/3, τέσσερις ACAδες και δύο black out

Όταν αγοράσαμε το ηχείο περιείχε ποδαράκια τα οποία στο κάτω μέρος τους είχαν μαλακό υλικό σαν γόμα.Αυτά μάλλον είναι αυτό που λές.Ο πατέρας μου αγόρασε τα "ειδικά ποδαράκια" της finite elemente γι αυτό το ηχείο και μου είπε οτι είδε διαφορά...
να ξαναβάλεις τα μαμά ποδαράκια. θα δεις διαφορά. (προς το καλύτερο)

Η άποψη μου...Το πάτωμα είναι ξύλινο.Δέν ξέρω εσύ και ο Βλάσης τί πάτωμα έχετε ετσι ώστε να ακουστεί καλύτερα.Εμάς είναι ξύλινο και απαιτεί να μην υπάρχει κάποιου είδους γείωση.
όχι, ακριβώς το αντίθετο. Πρέπει να υπάρχει μηχανική απομόνωση. Γι'αυτό χρειάζονται μαλακά ποδαράκια, ελαστικά.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.277

Το οποίο μπορεί να προκαλέσει κυρίως περιορισμό του soundstage και πρόβλημα στην υψηλές συχνότητες.
σε ξύλινο δάπεδο, όταν δεν υπάρχει μηχανική απομόνωση του ηχείου, μεταφέρονται οι κραδασμοί της καμπίνας στο δάπεδο, και δονείται όλο το δάπεδο (κυρίως σε χαμηλές και σε χαμηλομεσαίες συχνότητες).

βέβαια, αυτή η δόνηση του δαπέδου, μπορεί και να αρέσει σε κάποια αυτιά. προφανώς όμως, είναι λάθος.

Reaction score
777
το κιτ είναι αυτό
πωλείται εξτρα από την b&w

τα έχω από την μεριά με τις ακίδες και από κάτω αυτά τα πιατάκια
http://www.bluehorizonideas.com/spikeshoe.html
σε ξύλινο πάτωμα
Τα έχουμε αυτά.Μας τα έδωσαν μαζί με το ηχείο.Τα είχαμε γυρισμένα απο τη μεριά με τις γόμες.Με τις ακίδες είναι ακατάλληλα για το ξύλινο πάτωμα μιας και προσφέρουν γείωση.Αν τα έχεις απο τη μεριά με τις ακίδες σε ξύλινο πάτωμα τα έχεις στήσει λάθος.
Μετά ο chief έφερε αυτά
http://www.finite-elemente.de/en/accessories/cerafamily/b_and_w

Το προηγούμενο έπιπλο που είχαμε ήταν το Ελληνικό - audio design - που σίγουρα αποτελεί μία εξαιρετική κατασκευή.
Μετά ο chief αγόρασε το κορυφαίο της finite elemente που σίγουρα είναι αρκετά πιο ακριβό αλλα και αρκετά καλύτερο.Επειδή απ ότι κατάλαβα έμεινε υπερ-ευχαριστημένος απο το έπιπλο αγόρασε και τις βάσεις της ίδιας εταιρείας για το ηχείο.Απ ότι μου είπε είδε τεράστια διαφορά(προς το καλύτερο).

Προσωπικά, αν με ρωτήσεις, δέν συμφωνώ με όλες τις επιλογές του πατέρα.Απλά μία μέρα μου τα έφερε και τα βίδωσα να στο πώ απλά.Σήμερα άνοιξα το σάιτ για πρώτη φορά και για βάλω το λίνκ.Δέν του είπα την άποψη μου γι αυτά ή τίποτα άλλο.Ούτε ρώτησα τις τιμές.Απλά νομίζω οτι έμεινε ευχαριστημένος με αυτά.Αν ήταν στο χέρι μου δέν θα άλλαζα τα ποδαράκια.Θα το άφηνα όπως ήταν - απο την πλευρά με τις γόμες.Νομίζω οτι αν ήταν στο χέρι μου θα έβρισκα αρκετά φθηνότερες λύσεις στο θέμα των ακίδων και θα πείραζα το χώρο...

Reaction score
1.996

σε ξύλινο δάπεδο, όταν δεν υπάρχει μηχανική απομόνωση του ηχείου, μεταφέρονται οι κραδασμοί της καμπίνας στο δάπεδο, και δονείται όλο το δάπεδο (κυρίως σε χαμηλές και σε χαμηλομεσαίες συχνότητες).
βέβαια, αυτή η δόνηση του δαπέδου, μπορεί και να αρέσει σε κάποια αυτιά. προφανώς όμως, είναι λάθος.
Σαφώς και μετα η δόνηση του πατωματος μεταφέρεται στα μηχανήματα. Μπορείς απλά αγγίζοντας τα με το δαχτυλο σου να καταλάβεις εύκολα τι μαρτύριο περνούν. και αυτο ΑΚΟΎΓΕΤΑΙ!

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.277

Σαφώς και μετα η δόνηση του πατωματος μεταφέρεται στα μηχανήματα. Μπορείς απλά αγγίζοντας τα με το δαχτυλο σου να καταλάβεις εύκολα τι μαρτύριο περνούν. και αυτο ΑΚΟΎΓΕΤΑΙ!
αμαν βρε παιδί μου, τι δάχτυλα μεταξένια είναι αυτά που έχεις! έβδομη αίσθηση! :116:

Reaction score
1.996

αμαν βρε παιδί μου, τι δάχτυλα μεταξένια είναι αυτά που έχεις! έβδομη αίσθηση! :116:
Μου αρέσει γιατί συμφωνείς αλλα στριβεις δια του αρραβωνος. :116:

Για αυτο λοιπόν ποτέ μηχανήματα στο πάτωμα ξανά και σε rack αμφιβόλου ποιότητας! ;)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.277

Μου αρέσει γιατί συμφωνείς αλλα στριβεις δια του αρραβωνος. :116:

Για αυτο λοιπόν ποτέ μηχανήματα στο πάτωμα ξανά και σε rack αμφιβόλου ποιότητας! ;)
ζήτω η σορμποθάνη βρε!

Reaction score
871
Συνέχεια

Όταν έδειξα αυτή τη φοτο σε φίλο από το club εκείνος μου είπε...

...ρε συ Σφακιανάκη βάλατε στο SME και έριξε στροφές ο Κυριάκος ??? (είναι αλήθεια...)

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.970
Members
38.272
Νεότερο μέλος
xardavelas89