Sonos

kalitsouni

Ακουστικά
Reaction score
10.059
Ερώτηση άπειρου χρήστη που ενδιαφέρεται να ενταχθεί στο σύστημα της Sonos:

1) Σκέφτομαι αρχικά μέχρι να διαμορφωθεί το σαλόνι μου στο νέο σπίτι να πάω σε ένα (προσωρινό) setup με Arc Ultra + sub 4. Θα ακούσω αρχικά (μόνο με αυτά τα 2) καλό δικάναλο; Πηγή αποκλειστικά streaming από Apple music + Tidal.
2) O σχεδιασμός για το μέλλον είναι να έρθει άλλο 1 sub 4 και 2 Era 300. Όταν με το καλό ολοκληρωθεί το setup, θα ακούω καλή πολυκάναλη μουσική; Επαναλαμβάνω: Πηγή αποκλειστικά streaming από Apple music + Tidal.

Έχω ένα ποταπό δικάναλο σύστημα αλλά πιστεύω ώρα να πάω παρακάτω...

Sonistas περιμένω το feedback σας...

Reaction score
1.013
Ερώτηση άπειρου χρήστη που ενδιαφέρεται να ενταχθεί στο σύστημα της Sonos:

1) Σκέφτομαι αρχικά μέχρι να διαμορφωθεί το σαλόνι μου στο νέο σπίτι να πάω σε ένα (προσωρινό) setup με Arc Ultra + sub 4. Θα ακούσω αρχικά (μόνο με αυτά τα 2) καλό δικάναλο; Πηγή αποκλειστικά streaming από Apple music + Tidal.
2) O σχεδιασμός για το μέλλον είναι να έρθει άλλο 1 sub 4 και 2 Era 300. Όταν με το καλό ολοκληρωθεί το setup, θα ακούω καλή πολυκάναλη μουσική; Επαναλαμβάνω: Πηγή αποκλειστικά streaming από Apple music + Tidal.

Έχω ένα ποταπό δικάναλο σύστημα αλλά πιστεύω ώρα να πάω παρακάτω...

Sonistas περιμένω το feedback σας...
Νομιζω οτι εχει αναφερθει εδω οτι η μπαρα και το sub δεν κανει για ικανοποιητικο στερεο. Προτιμουνται τα fives με sub.

Εβλεπα χτες ενα συστημα στο site της sonos 2.600 ευρω ολο το πακετο arc ultra, sub, era 300 , αλλα αυτο εχει νοημα μονο σε ταινιες και καλες εγγραφες μουσικης σε dolby atmos.

Ενα συστημα στα 3χιλ προσανατολισμενο στο στερεο θα καταστρεψει το συστημα της sonos σε στερεο μουσικη.

symos

You're not worthy!
Reaction score
7.745
@kalitsouni Γιατί δεν παίρνεις πρώτα τα ERA και το sub για να ακούς στέρεο (και λίγο "spatial") μέχρι να στήσεις και το πολυκάναλο; Πιο λογικό ακούγεται.

kalitsouni

Ακουστικά
Reaction score
10.059
Νομιζω οτι εχει αναφερθει εδω οτι η μπαρα και το sub δεν κανει για ικανοποιητικο στερεο. Προτιμουνται τα fives με sub.

Εβλεπα χτες ενα συστημα στο site της sonos 2.600 ευρω ολο το πακετο arc ultra, sub, era 300 , αλλα αυτο εχει νοημα μονο σε ταινιες και καλες εγγραφες μουσικης σε dolby atmos.

Ενα συστημα στα 3χιλ προσανατολισμενο στο στερεο θα καταστρεψει το συστημα της sonos σε στερεο μουσικη.
Ποτέ μην κρίνεις ένα ψάρι από την ικανότητα του να πετάει. Το δικάναλο με ενδιαφέρει πλέον μόνο σαν μεταβατικό στάδιο προς το πολυκάναλο και όχι για κάτι μόνιμο. Και συγκεκριμένα το δικάναλο της Sonos.

Ο μόνος λόγος που με ενδιαφέρει να πάρω το πλήρες set της Sonos σε 2 δόσεις είναι ότι μπήκα σε νέο σπίτι και τα χιλιάρικα φεύγουν σαν να ήταν γαρύφαλα σε σκυλάδικο.

Εξάλου όπως είπα παραπάνω, έχω ένα δικάναλο σύστηματάκι ήδη.

Άρα, όχι fives, όχι δικαναλιές, ποτέ ξανά.

@kalitsouni Γιατί δεν παίρνεις πρώτα τα ERA και το sub για να ακούς στέρεο (και λίγο "spatial") μέχρι να στήσεις και το πολυκάναλο; Πιο λογικό ακούγεται.
Δεν έχουν HDMI arc τα έρα 300 απ'όσο ξέρω.

kalitsouni

Ακουστικά
Reaction score
10.059
Όχι, αλλά δεν το έθεσες σαν κριτήριο. Θα ακούς λες streaming tidal και apple. Από τι streamer και θες HDMI arc;
Ναι σωστά. Δεν το ανέφερα. Αλλά δεν θα ήταν άκυρο να πάρω ηχεία και να μην παίζουν με την Τιβι ?
Γι'αυτό μπαίνει η μπάρα σαν προτεραιότητα.

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
6.816
Αν θες σώνει και καλά μπάρα, πάρε τη.
Αλλά μην περιμένεις να ακούσεις μουσική ποιοτικά από την ηχομπάρα (για τους αυστηρούς τα Five ίσα που πληρούν το κριτήριο οκ μουσικής ακρόασης).

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
6.816
Το ίδιο πιστεύεις και για ηχομπάρα + 1 sub 4 ?
Yeap.
Δεν έχει καλό separation (καμμία ηχομπάρα νορμάλ μήκους και με την κλασική διαρρύθμιση οδηγών).
Με το sub θα μειώσεις τις αδυναμίες στα χαμηλά, αλλά δεν διορθώνεις τα θέματα στις μεσαίες και μεσαιουψηλές.

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
30.216
Η πιο έξυπνη κίνηση είναι τρία ηχεία μπροστά, με την Arc κέντρο και 2x Era100 δεξιά-αριστερά να την επεκτείνουν. Το ηχητικό αποτέλεσμα είναι σαν μια γιγαντιαία τρίμετρη μπάρα.
Τι σήμα θα παίζουν τα 2 ERA100 δεξιά - αριστερά από την ARC στο δικάναλο και τι στο πολυκάναλο;

Reaction score
5.334
Για μουσική στέρεο αφορά το tip.

Ως ηχεία διαφορετικής ζώνης, που τη βάζεις να παίζει ταυτόχρονα με την μπάρα, λειτουργούν τα ERA100.

Ξέρω, ακούγεται μπακαλίστικο το κόλπο, αλλά στην πράξη αποζημιώνει. Σαν να γιγαντώνεται σε πλάτος η ηχομπάρα.
Τα Era100 είναι ό,τι πιο κοντινό ηχητικά στην Arc.

Reaction score
1.682
Καλημέρα σε όλους.

Μόλις παρέλαβα την SONOS ULTRA ARC και θα την συνδέσω το ΣΚ (Αυτός είναι ο λόγος που δίνω και την BOSE που είχα).

Θα συνδεθεί με HDMI σε μία 55" OLED Panasonic, δε θα έχει sub και θα "παίζει" ταινίες που έχουν κατέβει από torrents με ήχο DD Plus, TrueHD, AAC, AC3.

Πρώτη εντύπωση: Το κουτί της είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ και πολύ ΒΑΡΥ!

CU

sps

Reaction score
531
Καλησπέρα, αντικατέστησα την ARC με ARC ULTRA το σαββατοκύριακο που μας πέρασε................. ΑΠΑΙΧΤΗ !!!

Staff online

• loggeo
    Projectors
  • Zizik
    Safety Last * tl;dr *
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.293
Members
38.169