Sonos

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.466
Και η εφαρμογή η επίσημη της SonoS καταλαβαίνει τα Five σαν Front Left και Right !!!
Ναι, εφόσον έχει προηγηθεί σεταρισμα με sonosenqr.

Reaction score
5.558
Νομίζω τα Era100 είναι ιδανικά, ώστε να υπάρχει και μια ομοιογένεια με το κεντρικό, την κουτσουρεμένη Arc δηλαδή.

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.466
δεν σε αφήνει να τρέξεις το trueplay ξανά?
Νομιζω όχι, τουλάχιστον όχι από το official Sonos Android app. Θα το ψάξω περισσότερο μήπως με αφήνει από iOS apps.

Ndis

Titika
Reaction score
4.810
Μπράβο για όλους σας, χαίρομαι!

Να τονίσουμε πάντως, για τον οποιαδήποτε διαβάσει στο μέλλον τα μηνύματα αυτά και νομίζει ότι τα mode αυτά είναι διαθέσιμα out of the box, ότι η εφαρμογή sonosequencr είναι unofficial, one-man-show που σημαίνει ότι κάτι που λειτουργεί σήμερα, δεν σημαίνει ότι θα λειτουργεί αύριο (μετά πχ από κάποιο software update).

Παρόλα αυτά σήμερα 10/3, δίνει σοβαρές επιπλέον δυνατότητες, και προσφέρει περισσότερη αξία σε ένα αξιοπρεπέστατο σύνολο. No-brainer η χρήση τής.

• Like
Reactions: sps

Timaras

Reaction score
2.145
Ερώτηση..

Λέγαμε πριν λίγο καιρό ότι το μεγάλο πλεονέκτημα των sonos είναι μεταξύ άλλων και το trueplay.
Ο @kalitsouni σε ένα ποστ για το era 100 έγραψε αν δεν κάνω λάθος ότι δεν ήταν και τίποτα το ιδιαίτερο out of the box,όμως μετά το trueplay μεταμορφώθηκε σε ουάου!

Ο @dapost που ,κι'αν δεν ειναι εκπαιδευμένος ακροατής ,γράφει ότι λυπάται που χάνει το trueplay αλλά κερδίζει στην αίσθηση.

Η απώλεια της ισοστάθμισης λοιπόν είναι ήσσονος σημασίας σε σχέση με το τελικό αποτέλεσμα βάζοντας μπροστά έστω και τα era 100 που είναι μικρά ηχεία?

Reaction score
5.558
To κεντρικό μέρος της Arc ή της Arc Ultra δεν είναι μικρό ηχείο;
Δεξιά-αριστερά-επάνω, όλα ακυρώνονται.
Παραπλήσιο με τα Era100 είναι.

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.466
Η arc στη μουσική είναι χάλια. Fact.

Τα ERA100, 300, five παίζουν μια χαρά μουσική.

H arc στις ταινίες μεταμορφώνεται, αν κάποιος ακούει >80% ταινίες, ας μην την πειράξει.

Αν κάποιος ακούει ας πούμε 50-50 ταινίες - μουσική όπως εγώ, ας την πειράξει. Ο συνδυασμός arc+era100 μέσω sonosenqr παίζει σημαντικά καλύτερα από ότι η arc μόνη της ή η άrc ταυτόχρονα με era 100.

To true play είνα πολύ καλό. Εκτιμώ ιδιαίτερα τη χρονική ευθ. του σαμπ και των δορυφόρων που κάνει (αυτό μου λείπει). Δε μου λείπει τόσο η ισοστάθμιση για ο χώρος που έχω τα σόνος είναι μεγάλος και γιατί έχουν από τη μάνα τους καλή απόκριση που με το χεράτο eq έρχεται μια χαρά.

Αν κάποιος έχει κακό-μικρό χώρο, μπορεί να είναι σούπερ απαραίτητο το true play.

Εγώ δε γυρνώ πίσω.

Last edited:

Timaras

Reaction score
2.145
Ναι σίγουρα,ως προς την ομοιογένεια έχεις δίκιο.
Η arc στη μουσική είναι χάλια. Fact.

Τα ERA100, 300, five παίζουν μια χαρά μουσική.

H arc στις ταινίες μεταμορφώνεται, αν κάποιος ακούει >80% ταινίες, ας μην την πειράξει.

Αν κάποιος ακούει ας πούμε 50-50 ταινίες - μουσική όπως εγώ, ας την πειράξει. Ο συνδυασμός arc+era100 μέσω sonosenqr παίζει σημαντικά καλύτερα από ότι η arc μόνη της ή η άrc ταυτόχρονα με era 100.

To true play είνα πολύ καλό. Εκτιμώ ιδιαίτερα τη χρονική ευθ. του σαμπ και των δορυφόρων που κάνει (αυτό μου λείπει). Δε μου λείπει τόσο η ισοστάθμιση για ο χώρος που έχω τα σόνος είναι μεγάλος και γιατί έχουν από τη μάνα τους καλή απόκριση που με το χεράτο eq έρχεται μια χαρά.

Αν κάποιος έχει κακό-μικρό χώρο, μπορεί να είναι σούπερ απαραίτητο το true play.

Εγώ δε γυρνώ πίσω.
Ευχαριστώ dapost!

sps

Reaction score
557

Μου αρέσει που είσαι αναλυτικός. 😎

Reaction score
5.558
Sonos is moving forward with plans to release a new product, a set-top box/home hub codenamed ‘Pinewood’, which is currently in beta testing and expected to be released in 2025.

To δοκιμάζουν, έρχεται!
Πιστεύω τον Ιούνιο θα κυκλοφορήσει, όπως έγινε με τα Ace.

Άντε να μπει τριάδα Five μπροστά να γίνει χαμός.
Πίσω ας είναι και Era300.

sps

Reaction score
557
Μια διευκρίνηση να κανω αν και δεν βρήκα τον απαραίτητο χρόνο να κανω πειράματα.
Στην χρήση καθαρά ταινία η συμπεριφορά της ARC ULTRA πολύ πιο αναβαθμισμένη σε σχέση με την ARC.
Οπότε κάνοντας την προσθήκη ERA100, Θεωρώ ότι υπάρχει μεγαλύτερη συνοχή από τα FIVE που είχα πριν.
Αν και είμαι απο αυτούς που τις βραδινές ωρες τα κλεινω όλα και αφήνω την ARC μονη της.
Το αποτέλεσμα είναι πάνω από πολύ αξιοπρεπές
Άντε να μπει τριάδα Five μπροστά να γίνει χαμός.
Πίσω ας είναι και Era300.
Και γιατί όχι 5 Five και 2 SUB ?????????????????

Reaction score
5.558
Και γιατί όχι 5 Five και 2 SUB ?????????????????
Για ξεκάρφωμα τα Era300 πίσω, τάχα για Atmos.

Ta 2 Sub εννοούνται, εκείνα είναι αδιαπραγμάτευτα.

• Like

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
31.611
Μαγκιά της Sonos θα ήταν να σου επιτρέψει να στήσεις τουλάχιστον ένα 5.2.4 ή 7.2.4 με ότι ηχεία θες. Αυτό θα ήταν super και θα δημιουργούσε και πρόβλημα στον ανταγωνισμό.

Τα 3 Fives μπροστά και 2 ERA300 πίσω δεν έχουν καμία λογική στο immersive. Bάλε και πίσω FIves να τελειώνεις.

edit: ένα σύστημα 5.2.4 με Fives θα ήταν πραγματικά over and above για την συντριπτική πλειοψηφία των Ελληνικών, και όχι μόνο, σαλονιών.

• Love

sps

Reaction score
557
Παρεμπιπτόντως να καταθέσω αυτό που εχει πει πολλές φορες ο Γιάννης.
Πριν 10 ημέρες πηρα τα ROAM 2 set δυο τεμάχια για το γραφείο και ήρθαν απο Ολλανδία την άλλη ήμερα το μεσημέρι.
Το ιδιο και τα ERA100 τα παρέγγειλα προχθές την πέμπτη και παρασκευή τα είχα.
ΜΕ ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ.

sps

Reaction score
557
Εχω μια απορία μιας και το ανάφερα. Τα ROAM 2 τα χρησιμοποιώ στο γραφείο.
Οταν φτάνω σπίτι η εφαρμογή δεν μπορεί να τα δει γιατί αλλάζει δίκτυο.
Υπάρχει κάποιος τρόπος να είναι σε δυο δίκτυα (πχ Άλλο δωμάτιο)

Και το ποσοστό της μπαταρίας φαίνεται μόνο μέσω εφαρμογής.
Πριν που χρησιμοποιούσα το MOVE 2 είχα μπαταρία μια εβδομάδα (φόρτωνα σαββατοκύριακο) .
Τώρα με τα ROAM 2 περνάω 2 ημέρες.

Reaction score
5.558
Bάλε και πίσω FIves να τελειώνεις.
Πρέπει να είμαι ο μόνος εδώ που έβαλε από την αρχή Five πίσω.
Και 5.2 με Five μια χαρά θα είμαι, και χέστηκα για το Atmos.

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.615
Members
38.350
Νεότερο μέλος
Αστέριος