Spotify vs Tidal vs Apple Music vs Deezer

Reaction score
20
16/44 θεωρείται lossless από εκεί και πάνω νομίζω ότι θεωρείται Hi-Res.

Reaction score
3.696
Ειναι λίγα εκείνα με ανάλυση 24-bit.
Τα 16-bit επαρκούν για τα συστήματά μας και για την ακοή μας.

Κι εγώ παρατήρησα έντονη παραμόρφωση σε αρκετά κομμάτια , αλλα στη συνέχεια μετά από πολλές προσπάθειες ρυθμίσεων εξαφανίστηκε το φαινόμενο.
Δεν παίζει δυστυχώς το Spotify σε Exclusive Mode , οπότε υπάρχει πρόβλημα με του ήχους που διαρρέουν μέσω του Η/Υ.
Με το κινητό δεν είχα πρόβλημα.

Hint : Να κάνετε disable το μικρόφωνο του Η/Υ καθώς και το stereo mix, όπου εφαρμόζεται

Reaction score
7.117
Μετά το update του σπετζοφαι σε lossless, έχει παρατηρήσει κανείς θόρυβο/παραμόρφωση στις ψιλές συχνότητες;

Από τοπικά αρχεία πάιζω καμπάνα, στο spotify σε κάποια κομμάτια είναι προβληματικός ο ήχος, σε άλλα είναι οκ.

Επίσης τα πεισσότερα αρχεία στο spotify ειναι 16bit/44100 και όχι 24bit. (αν και το λέει up to 24bit)
σπετζοφάι..
:lolsign: :lolsign: :lolsign: :lolsign:

Reaction score
37
Η αλήθεια είναι ότι τα είχα παρατήσει για κάποια χρόνια κ τις τελευταίες εβδομάδες έχω αρχίσει πάλι να ασχολουμε με το σπορ. Μέχρι χθες το απόγευμα εκνευριζομουν γιατί δεν μπορουσα να ακούσω 96ΚHz από Spotify και σήμερα τα ξημερώματα έστησα το tial με το bubble. Και ναι, υπάρχει διαφορά μεταξύ 48 και 96KHz, όπως επιβεβαίωσα και ακουστικά, οπότε έχουμε νικητή.. Tidal με Bubble UNPNP. Με διάφορα. Και εδώ εικόνα από το upsampling του Moode.
Με κίνδυνο να σας κουράζω γιατί ρωτάω τα αυτονόητα 🙄θα ήθελα να καταλάβω τι πρέπει να κάνω για να στριμαρω tidal μέσω bubble U Pnp στο Primare Prisma και να ακουω την αυθεντική αναλυση του κομματιού. Εγω ότι και να κάνω ακουω 16bit/44100:(. Μήπως φταίει το ότι δεν έχω αγοράσει το bubble?

Reaction score
20
Με κίνδυνο να σας κουράζω γιατί ρωτάω τα αυτονόητα 🙄θα ήθελα να καταλάβω τι πρέπει να κάνω για να στριμαρω tidal μέσω bubble U Pnp στο Primare Prisma και να ακουω την αυθεντική αναλυση του κομματιού. Εγω ότι και να κάνω ακουω 16bit/44100:(. Μήπως φταίει το ότι δεν έχω αγοράσει το bubble?
Κανένα πρόβλημα. Ανοίγετε το bubble, επιλέγετε κάτω δεξιά το Library και μετά από την λίστα, κάτω από το Cloud εμφανίπζεται το TIDAL. Το ανοίγετε και μετά πατάτε το My Playlists, όπου εμφανίζονται οι playlist που έχετε στο Tidal. Για να μπορέσει το σύστημα να αποδόσει την μουσική σε 96KHz, πρέπει να το ρυθμίσετε από το λογισμικό που έχετε στο raspberry. Εγώ έχω το Mood, οπότε, Confugure - > Audio -> MPD Options -> MPD Settings - > Edit - SoX Resampling με τις παρακάτω ρυθμίσεις:

1762016345116.png

Last edited:

Reaction score
20
Συγνώμη, τώρα πρόσεξα ότι αναφέρετε το Primare Prisma το οποίο δεν το γνωρίζω, αλλά φαντάζομαι θα έχει παρόμoιες ρυθμίσεις για να κάνει upsampling

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.533
Members
38.569
Νεότερο μέλος
2xwria