Super Audio τι ακριβώς?....

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.736
Τες πα, το θέμα το έγραψα για να μάθουμε όλοι περί του εγκλήματος.

- Αν θέτε ανοίγουμε ένα θεματάκι και συγκρίσεις με τα βινύλιουμς....

Reaction score
3
Κατ' αρχάς define "άδειο".
Σωστός.
Μια διευκρίνηση για το "άδειο",είναι ότι τα όργανα και γενικότερα η μουσική,ακούγονται περισσότερο λεπτόηχα.
Φυσικά οι δοκιμές,δυστυχώς έγιναν με φτηνά player,οπότε ίσως με ακριβά να έχουμε διαφορετικά αποτελέσματα.
Ίσως την ερχόμενη εβδομάδα,καταφέρω να έχω το TEAC DV50 στο σύστημά μου για ακρόαση.
Θα σας ενημερώσω. :)

Reaction score
2.521
Νίκο , οι πληροφορίες που μας δίνεις για το SACD είναι άριστες. Σε ευχαριστούμε για τον κόπο και τον χρόνο σου.

Εχω μία απορία.
Πως γίνεται στους δίσκους βινυλίου και στις απλές κασέτες να χωράει περισσότερη μουσική πληροφορία ?
Είναι δυνατόν ένας δίσκος βινυλίου της δεκαετίας του 70 να έχει μεγαλύτερη χωριτικότητα από ένα σημερινό δισκάκι SACD ?

Η μεγάλη μου απορία είναι γιατί δεν γράφουν αναλογικό σήμα σε ένα δισκο SACD για να είναι όλοι ευχαριστημένοι.

Θα μου πεις τώρα, προφανώς δεν έχουν καταφέρει ακόμα να ξεπεράσουν την τεχνολογία της δειγματοληψίας, και θα έχεις δίκιο.

Το επόμενο βήμα ίσως να είναι αυτό.

exile

Videocameras
Reaction score
4.498
Επειδη μου αρεσε η αναλυση και επειδη ασχολουμαι-οπως ολοι-με σιντια κλπ,να κανω ερωτηση:
Σαν κατοχος του ΜLP Αλγοριθμου απο Meridian,φτιαχνω ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ DVD-AUDIO;
Oι συνδεσεις μου ειναι :Οπτικη-Ομοαξονικη και multichannel...
Eυχαριστωωωω :?:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.736
Εχω μία απορία.
Πως γίνεται στους δίσκους βινυλίου και στις απλές κασέτες να χωράει περισσότερη μουσική πληροφορία ? Eίναι δυνατόν ένας δίσκος βινυλίου της δεκαετίας του 70  να έχει μεγαλύτερη χωριτικότητα από ένα σημερινό δισκάκι SACD ?
Δεν ισχύει αυτό που λες :wink:
Πως το σκέφτεσαι?

Η μεγάλη μου απορία είναι γιατί δεν γράφουν αναλογικό σήμα σε ένα δισκο SACD για να είναι όλοι ευχαριστημένοι. Θα μου πεις τώρα, προφανώς δεν έχουν καταφέρει ακόμα να ξεπεράσουν την τεχνολογία της δειγματοληψίας, και θα έχεις δίκιο. Το επόμενο βήμα ίσως να είναι αυτό.
Ένα ψηφιακό μέσο, θέλει data για να παίξει. Σε ότι έχει να κάνει με τις δειγματοληψίες, να σημειώσω μόνο ότι το SACD είναι το μόνο μέσο ευρείας κατανάλωσης που πλησιάζει περισσότερο όλων στα ψηφιακά master των εταιριών. Μήπως έχεις την εντύπωση ότι οι δίσκοι (βινύλια) που παράγονται σήμερα είναι από αναλογικά master? :shock:
Τι προτιμάς ψηφιακό master και ψηφιακό μέσο αναπαραγωγής με λίγες διαφορές ή ψηφιακό master και αναλογικό μέσο αναπαραγωγής και....... αναλογικό (τρομάρα μου) ήχο? :wink:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.736
Επειδη μου αρεσε η αναλυση και επειδη ασχολουμαι-οπως ολοι-με σιντια κλπ,να κανω ερωτηση:
Σαν κατοχος του ΜLP Αλγοριθμου απο Meridian,φτιαχνω ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ DVD-AUDIO;
Oι συνδεσεις μου ειναι :Οπτικη-Ομοαξονικη και multichannel...
Eυχαριστωωωω :?:

Αλγόριθμο συμπίεσης έχεις και τίποτε άλλο.
- Τι θα συμπιέσεις και πως?
- Σε ποιές δειγματοληψίες?

Το θέμα δεν είναι να πάρουμε CD και να τα επαναγράψουμε σε άλλα μέσα (αν και λογικά θα παίζουν καλύτερα). Το θέμα είναι να πάρουμε masters και να φιάξουμε μέσα αναπαραγωγής. Και εδώ θα χρειαστείς κι άλλα μηχανάκια :wink:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.736
Και πως παιρνουμε masters;;Για να καταλαβω δηλαδη...
Τα masters είναι οι πρώτες βαθμίδες ηχογράφισης στα studio, οι μήτρες που λέμε, με βάση τις οποίες ηχογραφείται μουσική σε διάφορα μέσα (βινύλια, CD ή οτιδήποτε άλλο).
Μasters δεν βρίσκεις εκτός κι αν σκάσεις σε δισκογραφικές άπειρα φράγκα ή έχεις κανα κολλητό που ηχογραφεί τον πόνο του και σου δώσει υλικό να παίζεις.

exile

Videocameras
Reaction score
4.498
Πρωτογενες υλικο δηλαδη.Αρα studio.Και τι μενει σε μας τοτε, ακουστικα τουλαχιστον,αφου το πρωτογενες υλικο δεν ειναι ιδιο με το consumer;; :?:

exile

Videocameras
Reaction score
4.498
Το master υλικο δεν αντιγραφεται σε cd κλπ;;;Ειναι το ιδιο με το master;Την μητρα;; :?:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.736
Σαν μουσική είναι ακριβώς αυτό που ακούς στο σπίτι σου. Σαν ποιότητα είναι η καλύτερη δυνατή, δηλαδή όχι αυτό που ακούς σπίτι σου :wink:

exile

Videocameras
Reaction score
4.498
Ωραια λοιπον..Τι μου λειπει για να φτιαξω κι εγω ενα master cd,dvd-audio;

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.736
Ένα studio ίσως γεμάτο μηχανήματα? :lol:

Για να μην μπερδεύεσαι τα master δεν φιάχνονται σε κανένα από τα γνωστά μέσα αναπαραγωγής που ξέρουμε (CD, DVD, SACD, βινύλιο κλπ) αλλά σε άλλα πιο σοφιστικέ (σκληροί δίσκοι, dats, ταινίες κλπ κλπ) :wink:

exile

Videocameras
Reaction score
4.498
Δωσε μου ενα απλο παραδειγμα και θα δεις τι εννοω...pleaseeeeeeeee..... :cry: :cry: :cry:

exile

Videocameras
Reaction score
4.498
Τα «υλικα»θελω να μου πεις....Τι κομματια θα χρειαστω δηλαδη.. :!:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.209
Members
38.305
Νεότερο μέλος