Super Audio τι ακριβώς?....

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.617
Χοντρά:
Ορχήστρα ---> mixing ----> mastering ----> master ----> CD κλπ κλπ

Τα 4 πρώτα στάδια γίνονται σε studio με μηχανές επαγγελματικές που δεν έχουν καμία σχέση με σπίτι. Σαφώς δεν γνωρίζω τι ακριβώς χρειάζεσαι εκτός από PC (που χρειάζεται σίγουρα), κονσόλες και κέρατα με τα οποία δεν έχουμε σχέση εμείς οι απλοί θνητοί...

exile

Videocameras
Reaction score
4.498
Ωραια λοιπον!Ορχηστρα υπαρχει,κονσολες υπαρχουν,dat κλπ υπαρχουν,μπορω να κανω master ;;; :?: Kαι πισια υπαρχουν....

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.617
Αν έχεις τα απαραίτητα μικροφωνάκια, s/w, εργαλεία και τις απαραίτητες γνώσεις, ο Θεός μαζί σου. :wink:

Reaction score
2.325
Masters σε DAT από studio ηχογράφησης. Αυτά πρέπει να βρούμε.
Το μέγαρο μουσικής Αθηνών έχει πολλά αλλά δεν τα δίνει στο κοινό.

Προσπάθησα να ζητήσω αντίγραφο σε CD από την 9η Συμφωνία με τον Kurt Mazour, όπου συμμετείχε και η 11χρονη κόρη μου σαν μέλος της χορωδίας , αλλά δεν τα κατάφερα .

Κρίμα !!!

Αν υπάρχει βρε παιδιά κάποια άκρη στείλτε μου pm.

Reaction score
3
Κατα κάποιον τρόπο ,είμαι τυχερός,γιατί ένας φίλος μου αντέγραψε απο κάποιο ιδιωτικό studio,ένα δισκάκι,κατευθείαν απο την κονσόλα,χωρίς οποιεσδήποτε παρεμβολές και χωρίς συμπίεση.
Εκείνο που ακούγετε απο την αρχή,είναι ότι παίζει δυνατότερα απο όλα τα άλλα δισκάκια που έχω,έχει αρκετή σκληράδα,πολλά δυναμικά,και παραδόξος,δεν είναι κουραστικό.
Εάν δεν έχει φύγει διακοπές,θα τον βάλω να γράψει και να μας διευκρινήσει κάποια πράγματα.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.642
Δισκάκι χωρίς συμπίεση?
Γιααααα.... κούνα το κεφάλι σου!

Εύγε bro!

Aν βρείτε πρωτογενές υλικό, θα είναι σε 24/96, και καλά θα κάνετε να το πάρετε σαν wav σε dvd χύμα, ή σε σκληρό.
Και θέλω και γω τέτοιο γλυκό....

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.617
Το δισκάκι Γιώργο πιθανώς να έχει υποστεί τις ελαχιστότερες επεξεργασίες γι αυτό και ακούγεται προφανώς καλύτερα. Αν δεν είναι συμπιεσμένο, σε CD θα έχει επάνω 2-3 τραγούδια max και δεν θα παίζει σε CD player.

Ξέρεις μήπως από τι μέσο έχει γίνει η εγγραφή?

Reaction score
5
Masters σε DAT από studio ηχογράφησης. Αυτά πρέπει να βρούμε.
Το μέγαρο μουσικής Αθηνών έχει πολλά αλλά δεν τα δίνει στο κοινό.

Προσπάθησα να ζητήσω αντίγραφο σε CD από την 9η Συμφωνία με τον Kurt Mazour, όπου συμμετείχε και η 11χρονη κόρη μου σαν μέλος της χορωδίας , αλλά δεν τα κατάφερα .

Κρίμα !!!

Αν υπάρχει βρε παιδιά κάποια άκρη στείλτε μου pm.
Για το Μεγαρο εχω να πω οτι οι μηχανικοι ηχου εκει μεσα ειναι πολυ σπουδαγμενοι και παιρνουν και πολλλλλα φραγκα. Επισης τα μηχανηματα ειναι τα τελειοτερα. Ακομα και κολλητο να εχεις καποιον απο εκει, και για δουλεια (τους) να πας, δε μπαινεις ευκολα στο machine room. Το γεγονος βεβαια οτι ειναι σπουδαγμενοι (χωρις να θελω να υποβιβασω κανεναν) δε σημαινει οτι ειναι αντιστοιχες οι δυνατοτητες τους... καποιος με λεφτα (και λογικα ασχετος με το αντικειμενο) επρεπε να προσλαβει καποιους για αυτες τις θεσεις και αυτοι επρεπε (για καποιο ακατανοητο σε εμενα λογο) να ειναι πιο χιλιοσπουδαγμενοι και απο τον Alan Parsons...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.642
ΜΕ ΠΡΟΛΑΒΕΣ!!!!!

άτιμε RD......

Αυτό το μηχανάκι πάντως το έχω βάλει στο μάτι εδώ και καιρό, πρέπει να ψήθηκε, ας το βγάλω απ'το μάτι να το βάλω στο ρακ επιτέλους, ε? Πάντως την αρχή την έκανα με το σιντοτασκαμάκι....

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.617
Το κακό με τούτο είναι ότι αν δεν κάνω λάθος δεν παίζει τα κανονικά dvd audio και sacd. Παίζει μόνον αυτά που γράφει το ίδιο το μηχάνημα και παίζει απλά cd. Είχαμε ρωτήσει στην elina νομίζω, μπορεί να κάνω και λάθος.

Το καλό είναι ότι (επίσης αν θυμάμαι καλά) έχει υποδοχή για εξωτερικό ρολογάκι. 8)

- Αλλά τέλος πάντων αυτό εννούσε ο φίλος baltasar? Έναν εγγραφέα?

Reaction score
12
ok με εγγραφέα...thanx(γιατί θα ρωτούσα κ γι' αυτό)

απλά να ρωτήσω εάν ένα SACD έχει δυνατότητα εγγραφής ηχητικού εύρους ίσοδύναμη με ενα master....

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.617
Αυτό δεν μπορεί να απαντηθεί. Εξαρτάται σε τι format γίνεται το master. Φυσικά κάποια master γίνονται σε dsd. Ο παραπάνω εγγραφέας για παράδειγμα θα παράγει ένα τέτοιο master (ή θα φιάξει ένα δισκάκι από άλλο master).

Reaction score
12
Νίκο καλησπέρα,

αφού σε ευχαριστήσω για τη βοήθεια κ την πολύ καλή σου έρευνα.......

χρησιμοποιώντας το παρακάτω κομμάτι απο την αναφορά σου στο SA,
(...στην πράξη καταφέραμε από 44,1 Χ 16 ψηφία ανά δευτερόλεπτο να έχουμε πλέον 44,1 Χ 1 Χ 64 ψηφία ανά δευτερόπλεπτο......),
θέλω να ρωτήσω εάν μια ορχήστρα π.χ., που γράφεται σε ένα studio στα 32 bit, μπορεί να γραφεί σε ένα SACD χωρίς καμία ηχητική απώλεια (μπορεί η ερώτηση να είναι ηλίθια......εάν είναι πές το μην ντρέπεσαι)

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.088
Members
38.286
Νεότερο μέλος
MichaelK