Tannoy Gold

Reaction score
2.288
αυτο αξιζει για dac γιατι βλεπω εχει πολλα καλουδια και καλη τιμη πως θα μπορουσα να τα συνδεσω πανω του ?
Για να μην κανεις λαθος αγορες το καλυτερο ειναι να πεις τι θες να κανεις, και σε τι χωρο ωστε να παρεις πιο σωστη καθοδηγηση συνολικα οχι για μια μεμονωμενη συσκευη.

Reaction score
2.288
αυτο αξιζει για dac γιατι βλεπω εχει πολλα καλουδια και καλη τιμη πως θα μπορουσα να τα συνδεσω πανω του ?
Εριξα μια γρηγορη ματια και ειδα οτι εχεις ενα χωρο 4Χ4μ και ειχες ενα αλλο συστημα που το πουλησες και πηρες μολις τωρα τα Tannoy Gold 7.
Δες αυτο το νημα που εχει αρκετες ομοιοτητες.

Reaction score
3.523
Καλημέρα. Aν η πηγή σου είναι ένα pc ένας πολύ καλός συνδυασμός αθόρυβος είναι το ifi zen dac v2 (usb in) με το balance καλώδιο της ifi. Αν θέλεις να συνδέσεις και άλλες πηγές μια περίπτωση σαφώς πιο ακριβή αλλά άριστη με αρκετές εισόδους είναι το M500 ver3 της SMSL. Είχα το πρώτο, έχω το δεύτερο στην πρώτη του έξοδο (ver1) και αληθινά τα Gold κελαηδάγανε.

Reaction score
80
Αυτο το Dac δεν έχει balanced εξόδους. Κάνε την έρευνα σου, αλλά φρόντισε να πάρεις ένα με balanced εξόδους (XLR, TRS κλπ) για τα ηχεία σου. Επιλογές Topping και Ifi είναι πολύ καλές και οικονομικές. Αυτές που σου προτείναμε είναι το πιθανότερο και τα δυο Dac καλύτερα από αυτό της Yamaha στα μισά χρήματα.

Reaction score
45
OK παιδιά ότι μου πείτε εσείς ;)
Το ifi βγάζει balance 4.4mm τα ηχεία έχουν trs και xlr τη καλώδιο θα πρέπει να πάρω

Ευχαριστώ και συγνώμη για τις πολλες ερωτήσεις αλλά δεν έχω πολλές γνώσεις πάνω το αντικείμενο

Υγ τα ηχεία παίζουν απίστευτα καλά για τα χρήματα τους δε μπορώ να φανταστώ πως θα παίζουν και με dac

Reaction score
3.523
To ifi balance 4.4 trs έχει βύσμα trs από την πλευρα του ifi και απο την άλλη έχει αν θυμάμαι καλά ποιοτικά neutrik xlr βύσματα.
λήψη.jpeg

Reaction score
45
To ifi balance 4.4 trs έχει βύσμα trs από την πλευρα του ifi και απο την άλλη έχει αν θυμάμαι καλά ποιοτικά neutrik xlr βύσματα.
View attachment 280993
Τελικά πείρα εχθές του συγκεκριμένο καλώδιο με ifi zen signature v2 πολυ καλό αποτέλεσμα συνολικά και πολύ εύκολο στη χρήση (Plug And Play) του έκανα και firmware update ευχαριστώ για τη βοήθεια

Να ρωτήσω αυτό που λένε ότι αν αλλάχτουν τα καλώδια ρεύματος θα δω περαιτέρω βελτίωση ισχύει? Το usb που πάει στη πηγή από το dac αξίζει για αναβάθμιση?

Reaction score
139
Τελικά πείρα εχθές του συγκεκριμένο καλώδιο με ifi zen signature v2 πολυ καλό αποτέλεσμα συνολικά και πολύ εύκολο στη χρήση (Plug And Play) του έκανα και firmware update ευχαριστώ για τη βοήθεια

Να ρωτήσω αυτό που λένε ότι αν αλλάχτουν τα καλώδια ρεύματος θα δω περαιτέρω βελτίωση ισχύει? Το usb που πάει στη πηγή από το dac αξίζει για αναβάθμιση?
Αντιλαμβάνεσαι κάποιο πρόβλημα ground loop η κάποια άλλη παρεμβολή από το USB?
Αν όχι, τότε το να αλλάξεις καλώδια θα σε βάλει σε μια μάλλον ατέρμονη διαδικασία αλλαγών μέχρι να καταφέρεις να "ακούσεις" τη διαφορά. Είναι περίεργο τριπακι...

Φυσικά και θα μπορούσες να δοκιμάσεις κάποια άλλα καλώδια, απλά για να επιβεβαιώσεις ότι δεν υπάρχει κάτι ελαττωματικο στην όλη αλυσίδα, αλλά στην παρούσα φαση, θα έλεγα να απολαύσεις το σύστημα που εστησες.

Οι απόψεις βεβαιως διίστανται και φαντάζομαι μπορεί να ακούσεις και προτάσεις για αλλαγές. Απλά σκέψου το budget που θα διαθέσεις για να βελτιώσεις κάπως ελάχιστα το σύστημα (και αν..)

Reaction score
45
Τίποτα παιδιά 0 παρεμβολές κρύσταλλο ο ήχος
(Άστρωτο τα ηχεία) μου δίνουν την αίσθηση βέβαια ότι έχουν να δώσουν παραπάνω από αυτό που τους προσφέρει το ifi μπωρει να είναι η ιδέα μου δε ξέρω ίσως να θέλουν απλά χρόνο

Reaction score
2.288
μου δίνουν την αίσθηση βέβαια ότι έχουν να δώσουν παραπάνω από αυτό που τους προσφέρει το ifi μπωρει να είναι η ιδέα μου δε ξέρω ίσως να θέλουν απλά χρόνο
Ιδεα σου ειναι. Τα ηχεια μπορουν σιγουρα να δωσουν παραπανω αλλα οχι γιατι δεν τους το δινει το iFi η τα καβλωδια.
Τα ηχεια απλα θελουν δυο subwoofer και κοψιμο απο τα 80Hz και κατω. Τοτε θα ακουσεις οτι εχουν να δωσουν. Ακομα και ενα ευρω αν δωσεις παραπανω πριν βαλεις δυο sub στο συστημα, θα ειναι ενα πεταμενο ευρω.

Reaction score
7.067
To να αλλάξεις τα καλώδια που τροφοδοτούν τα ηχεία το βρίσκω υπερβολικό,ενώ το καλώδιο usb 3,που συνοδεύει την συσκευή,είναι αξιοπρεπές (σίγουρα κάτι καλύτερο θα βελτίωνε τον ήχο, αλλά λίγο σε σχέση με τα χρήματα που θα δώσεις). Αν θέλεις να δεις βελτίωση,πάρε ένα τροφοδοτικό για το dac.

Reaction score
45
To να αλλάξεις τα καλώδια που τροφοδοτούν τα ηχεία το βρίσκω υπερβολικό,ενώ το καλώδιο usb 3,που συνοδεύει την συσκευή,είναι αξιοπρεπές (σίγουρα κάτι καλύτερο θα βελτίωνε τον ήχο, αλλά λίγο σε σχέση με τα χρήματα που θα δώσεις). Αν θέλεις να δεις βελτίωση,πάρε ένα τροφοδοτικό για το dac.
Έχει ήδη τροφοδοτικό χρειάζεται κάποιο άλλο?
Ιδεα σου ειναι. Τα ηχεια μπορουν σιγουρα να δωσουν παραπανω αλλα οχι γιατι δεν τους το δινει το iFi η τα καβλωδια.
Τα ηχεια απλα θελουν δυο subwoofer και κοψιμο απο τα 80Hz και κατω. Τοτε θα ακουσεις οτι εχουν να δωσουν. Ακομα και ενα ευρω αν δωσεις παραπανω πριν βαλεις δυο sub στο συστημα, θα ειναι ενα πεταμενο ευρω.
Γιατί δύο και όχι ένα? Που θα συνδεθεί το Sub δεν νομίζω ότι έχουν υποδοχή

Reaction score
7.067
Το τροφοδοτικό που το συνοδεύει είναι κάτι πολύ απλό........ η πρώτη έκδοση του zen signature, ερχόταν μαζί με το πολύ καλό τροφοδοτικό της εταιρείας power-x. Στην δεύτερη έκδοση, έρχεται με ένα σαφώς υποδεέστερο τροφοδοτικό. Από προσωπική εμπερία, ο ήχος βελτιώνεται με ένα καλύτερο τροφοδοτικό και κατά προτίμηση γραμμικό.

Reaction score
2.288

Γιατί δύο και όχι ένα? Που θα συνδεθεί το Sub δεν νομίζω ότι έχουν υποδοχή
Για πολλούς λόγους που θα ανακαλύψεις αν ρίξεις μια ματιά στο φόρουμ. Έχουν γραφτεί χιλιάδες φορές σε άπειρα ποστ.
Δεν χρειάζονται ξεχωριστές υποδοχές, από το DAC πηγαίνει το σήμα στα subwoofer και από τα subwoofer πάει στα ηχεία κροσαρισμενο με high pass filter.
Θα πρέπει να πάρεις studio subwoofer με XLR εισόδους και High pass filter.
Το μέγεθός τους εξαρτάται από το μέγεθος του δωματίου. Πόσα τετραγωνικά είναι ο χώρος σου?

Reaction score
3.523
Το ifi που αγόρασες έχει μια RCA έξοδο εκτός από την balance που συνδέεις τα ηχεία σου. Εγώ όσο το είχα στο γραφείο είχα συνδεδεμένο στην RCA πάνω του ένα 8αρακι sub και έπαιζε περίφημα με τα gold. Τώρα αν έπαιζε μετρήσιμα περίφημα δεν ξέρω, για μένα μια χαρά γέμιζε ο χώρος χαμηλά (30τμ δωμάτιο)

Reaction score
45
Για πολλούς λόγους που θα ανακαλύψεις αν ρίξεις μια ματιά στο φόρουμ. Έχουν γραφτεί χιλιάδες φορές σε άπειρα ποστ.
Δεν χρειάζονται ξεχωριστές υποδοχές, από το DAC πηγαίνει το σήμα στα subwoofer και από τα subwoofer πάει στα ηχεία κροσαρισμενο με high pass filter.
Θα πρέπει να πάρεις studio subwoofer με XLR εισόδους και High pass filter.
Το μέγεθός τους εξαρτάται από το μέγεθος του δωματίου. Πόσα τετραγωνικά είναι ο χώρος σου?
Ο χώρος γενικά είναι μικρός ένα δωμάτιο 4χ4 μέτρα το περίπου έτσι κάτι τέτοιο θα ήταν οκ πιστεύω https://www.skroutz.gr/s/10875328/B...utm_source=android&utm_campaign=skroutz_share

Για τροφοδοτικό στο ifi δεν ξέρω τη να ψάξω αν θέλεις κάποιος ας βάλει κάνα link 🙏

Reaction score
2.288
Ο χώρος γενικά είναι μικρός ένα δωμάτιο 4χ4 μέτρα το περίπου έτσι κάτι τέτοιο θα ήταν οκ πιστεύω https://www.skroutz.gr/s/10875328/B...utm_source=android&utm_campaign=skroutz_share
Όχι αυτό. Είναι χάλια.
KRK S10.4
Θα σου έλεγα ότι μπορείς να πάρεις ένα αλλά σε τετράγωνο χώρο που από τη φύση του έχει τόσο έντονα room modes δεν υπάρχει περίπτωση να έχεις σωστό μπάσο με μόνο ένα sub.
Διάβασε λίγο τα νήματα για πολλαπλά sub για να καταλάβεις τι παίζει.
Και μην το συνδέσεις με τα RCA, XLR από το DAC στα Sub και XLR από τα Sub στα ηχεία ώστε να περνάει το σήμα από το High Pass φίλτρο του Sub.
Και φυσικά εξακολουθεί να ισχύει το "ούτε ένα ευρώ πριν μπουν δύο sub"

Last edited:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.743
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Nikos88