Tesla

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.493
Software update:

1000010699.png

Ετοίμασε τα ..ευνόητα. 😎

Άντε να γίνουν διαθέσιμα τα Τέσλα πανελς και δω, να βάλουμε μερικά, μαζί με τη μπαταρία τους, όπως προβλέπεται.

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
30.980
Μόνο μέσω εξωτερικής οικιακής μπαταρίας. Διαφορετικά με τη χρήση υβριδικού inverter μπορεί να γίνει συνδιασμός panels - δικτύου ώστε να συμπληρώσει το δίκτυο. Αυτό βέβαια προϋποθέτει ότι το αμάξι είναι παρκαρισμένο όλη μέρα στο σπίτι 🏡. 🙂

alexis

Reaction score
30.980
Δεν νομίζω να είναι δεσμευτικό το powerwall. Δεν είναι λογικό. Απλά μέσα στο οικοσύστημα θα κάνεις και άλλα πράγματα, ίσως.

alexis

Reaction score
30.980
Πιθανότατα να ετοιμάζει της εισόδο της στην Ελληνική αγορά με τα δικά της πάνελς και μπαταρίες. Ποιός ξέρει. Μακάρι. Μετά, το μόνο που μένει για να τρέξει το δικό της Virtual Power Plant είναι να πάρει άδεια παρόχου.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.493
Θα έρθουν και τα powerwalls και τα πανελς στην Ελλάδα, αργά ή γρήγορα.

Προς ώρας είμαστε με υποσχέσεις στην αναμονή, αλλά μόλις έρθουν, μπαμ και κάτω. Και τα δυό. 😎
Αυτό βέβαια προϋποθέτει ότι το αμάξι είναι παρκαρισμένο όλη μέρα στο σπίτι
Όχι, απαραίτητα. Μπορεί να γεμίζει με ήλιο το powerwall και μετά να αδειάζει την μπαταρία του powerwall στο αυτοκίνητο.

Φυσικά, το αυτοκίνητο είναι αρκετές ώρες σταθμευμένο στο σπίτι, και πολλές ώρες το σβκ.

Με ένα γέμισμα μέσα στο σβκ, βγάζω όλη τη βδομάδα.

alexis

Reaction score
30.980
Όχι, απαραίτητα. Μπορεί να γεμίζει με ήλιο το powerwall και μετά να αδειάζει την μπαταρία του powerwall στο αυτοκίνητο.
Μόνο μέσω εξωτερικής οικιακής μπαταρίας.
:)

alexis

Reaction score
30.980
H τιμή του Powerwall έχει αλλάξει ( ? ). Σε χώρες που είναι διαθέσιμο όπως Γερμανία, Ιταλία, ΗΒ, η τιμή παίζει κοντά στα 7k :D. Μακάρι να παίξει και εδώ σε τέτοια τιμή.

Last edited:

Reaction score
23.878
ναι αλλά να το κάνουν 3φ γιατί μέχρι στιγμής παίζει μόνο 1φ ή μέχρι 2φ σε συνδυασμό , δεν δέχεται 3φ εγκατάσταση

alexis

Reaction score
30.980
Δεν με απασχολεί αυτό :). 1φ έχω και με 1φ θα μείνω ακόμα και με EV. Το πολύ να κάνω επαύξηση στο maximum του 1φ, και θα είμαι και πολύ άνετος.

Reaction score
23.878
ναι εντάξει κανένα θέμα , ωστόσο το βασικό πρόβλημα είναι οτι δεν έχουν ασχοληθεί με την υιοθέτηση των ελληνικών προτύπων για να μπορούν να τα προμηθεύσουν στην αγορά, τώρα είναι διαθέσιμα από καταστήματα του εξωτερικού ωστόσο είναι μη συμμορφωμένες συσκευές με τα ελληνικά πρότυπα και καλό είναι να μην χρησιμοποιηθούν.

alexis

Reaction score
30.980
Αυτό εννοείται. Αν γίνει θα γίνει μόνο από την επίσημη Ελληνική αντιπροσωπία.
Και για να γίνει θα πρέπει να συντρέχει συγκεκριμένος λόγος, όσο αφορά εμένα.

Απλά κοιτάω λύσεις σε μελλοντικά προβλήματα, που δεν θα προκύψουν εξαιτίας μου.
Εδώ αλλάζει το net metering. Ποτέ δεν ξέρεις.

Last edited:

Reaction score
23.878
εναλλακτικά υπάρχουν τα bluetti που κάνουν όσα θες και είναι επίσης επεκτάσιμα και σε ισχύ και σε χωρητικότητα, ωστόσο το σενάριο να φορτίζεις ιχ από αυτά είναι μόνο για μικρές καθημερινές αποστάσεις (πχ 5-10KWh το πολύ) καθώς διαφορετικά χρειάζεσαι μια ακόμα μπαταρία αυτοκινήτου για να πεις οτι γίνεται και φυσικά μια επιφάνεια φ/β στα όρια των 10KW που είναι επιτρεπτό μέχρι σήμερα.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
99.287
Το συγκεκριμένο μου λέει οτι δεν μπορεί να το περάσει διότι έχω νεότερη έκδοση android??
Σε iPhone δεν το βρήκα υπάρχει κάποιο άλλο αντίστοιχο;
Έχω android 14 (pixel) και μια χαρά δουλεύει.
Κι εμένα σε Galaxy S23 και android 14 εγκαταστάθηκε κανονικά.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.493
Παίδες, υπάρχει κάποιο mode που να μπορείς να βάλεις, όταν πχ. θα πάρει το αυτοκίνητο ο 22χρονος γιος σου ?

Πχ. χελώνα Mode, για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο ;
Όχι, δεν γίνεται.
Μπορείς μόνον να κλειδώσεις τελική ταχύτητα. Στα 90 είναι μια καλή λύση. 🤪

Αλλά ακόμα κι αν το βάλεις στο chill mode, παραμένει πολύ γρήγορο, και μπορεί αυτός να το βάλει στο standard/sport mode, και να έχει φουλ επιτάχυνση επιπέδου Φερράρι.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.043
Members
38.284
Νεότερο μέλος
Antonis74