The Curious Case of Benjamin Button (2008)

Reaction score
41
The Curious Case of Benjamin Button (2008)

http://movies.yahoo.com/movie/1809785152/info said:
"I was born under unusual circumstances." And so begins "The Curious Case of Benjamin Button," adapted from the 1920s story by F. Scott Fitzgerald about a man who is born in his eighties and ages backwards: a man, like any of us, who is unable to stop time. We follow his story, set in New Orleans from the end of World War I in 1918, into the 21st century, following his journey that is as unusual as any man's life can be.

Genres | Comedy, Drama, Romance, Science Fiction/Fantasy and Adaptation
Running Time | 2 hrs. 47 min
Release Date | December 25th, 2008 (wide) (Greece 22-01-09)
MPAA Rating | PG-13 for brief war violence, sexual content, language and smoking
Distributors | Paramount Pictures
U.S. Box Office | $79,011,000
Studios | Warner Bros. Pictures, Paramount Pictures
Filming Locations | New Orleans-Louisiana, Los Angeles-California, USA
Produced in | United States
Starring | Brad Pitt, Cate Blanchett, Jason Flemyng, Taraji P. Henson, Julia Ormond
Directed by | David Fincher

"Γεννήθηκα κάτω από ασυνήθιστες συνθήκες".
Έτσι ξεκινά το "The Curious Case of Benjamin Button", η ιστορία ενός ανθρώπου που ενώ όπως όλοι δεν μπορεί να σταματήσει το χρόνο, γερνά αντίστροφα. Γεννιέται 80 χρόνων και όσο περνούν τα χρόνια γίνεται όλο και νεότερος μέχρι να καταλήξει μωρό και να εξαφανιστεί.
Η ταινία ακολουθεί το, παράξενο όσο μπορεί να είναι κάθε ανθρώπου, ταξίδι της ζωής του από την Νέα Ορλεάνη στα τέλη του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου έως τις αρχές του 21ου αιώνα.
Μια επική ιστορία για ένα ξεχωριστό άνδρα, τους ανθρώπους που συναντά και τα μέρη που ανακαλύπτει, την αγάπη που βρίσκει, τις χαρές της ζωής και τη θλίψη του θανάτου και το τι διαρκεί πέρα από το χρόνο.

Ο Mark Twain είχε παρατηρήσει κάποτε ότι είναι άδικο τα καλύτερα χρόνια να είναι αυτά στην αρχή της ζωής μας και καθώς φθάνουμε προς το τέλος όλα να χειροτερεύουν. Το "The Curious Case of Benjamin Button" είναι εμπνευσμένο από το ομότιτλο διήγημα του F. Scott Fitzgerald που με τη σειρά του εμπνεύστηκε από τα λεγόμενα του Twain.

Η τρίτη συνεργασία του David Fincher με τον Brad Pitt, σε σενάριο του Eric Roth ("Forrest Gump") , ακούγεται περίεργη επιλογή για τον οραματιστή σκηνοθέτη: ένα συναισθηματικό, ηθικολογικό all-American story. Το εξαιρετικό cast και η πολύ ενδιαφέρουσα και παράξενη κεντρική ιδέα υπόσχονται ότι το αποτέλεσμα της τριβής του δημιουργού με το υλικό θα είναι τουλάχιστον ενδιαφέρον.​

Reaction score
59

Το αψεγάδιαστο πρόσωπό του ίσως είναι το δυνατότερό του «χαρτί», πάνω στο οποίο έχτισε την καριέρα του. Αυτή τη φορά όμως, ο Μπραντ Πιτ καλείται να «παίξει» χωρίς αυτό το πλεονέκτημα, στη νέα του ταινία «The Curious Case of Benjamin Button».

Ο Πιτ τσαλακώνεται σε τέτοιο σημείο, που στο πρώτο μισό του έργου είναι κυριολεκτικά αγνώριστος. Υποδύεται έναν άντρα που γεννιέται 80 χρονών και μεγαλώνει αντίστροφα. Σαν μωρό είναι ρυτιδιασμένο, ενώ στην εφηβεία του έχει την όψη παππού, χωρίς μαλλιά και μικροκαμωμένο σώμα.

Η ταινία βασίζεται σε βιβλίο του Φ. Σκοτ Φιτζέραλντ και τοποθετείται χρονικά στη δεκαετία του 20 στη Νέα Ορλεάνη.

Συμπρωταγωνίστριά του είναι η ταλαντούχα ηθοποιός Κέιτ Μπλάνσετ. Ο Μπραντ Πιτ παραδέχτηκε ότι είχε ενδοιασμούς για το συγκεκριμένο ρόλο. «Πραγματικά δεν ήθελα να το κάνω. Έκανα τη θητεία μου στα ρομάντζα και δεν πήγε καλά. Το σενάριο ήταν υπέροχο αλλά δεν πίστευα ότι ήμουν ο κατάλληλος γι' αυτό».

Τελικά, τον έπεισε ο σκηνοθέτης Ντέιβιντ Φίντσερ, καθώς του είπε ότι δεν πρόκειται για ρομαντική ταινία. Πριν ακόμα βγει στις αίθουσες, πολλοί λένε ότι το «The Curious Case of Benjamin Button» θα πρωταγωνιστήσει στα επόμενα βραβεία Όσκαρ. Η πρεμιέρα του στις ΗΠΑ έχει προγραμματιστεί για την ημέρα των Χριστουγέννων.

Ελληνικη πρεμιερα 22/1/2009

Reaction score
4.530
Καταπληκτική ταινία !!! Η ταινία της χρονιάς θα έλεγα αν κυκλοφορούσε το 2008 γιατί ακόμη το 2009 είναι στην αρχή.
Μου θύμισε λίγο Φόρεστ Γκάμπ.
Μάλλον θα παίξει για πολλά Όσκαρ.

Reaction score
59

Oτι και να πω ειναι λιγο !!!

Η ταινια ειναι ΜΕΓΑΛΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ !!!!

Οπωσδηποτε να την δειτε !!!

Σιγουρα ειναι απο τις ταινιες της χρονιας !!!!

Ελληνικη πρεμιερα 22/1/2009

Reaction score
59
δεν μου αρεσε ΚΑΘΟΟΟΟΟΛΟΥ...... ηλιθιο σεναριο και κουραστικο
Kαλα αν περιμενες να δεις την συνεχεια του RAMBO:140: φυσικα και δεν σ αρεσε !!!

Η ταινια ειναι καταπληκτικη και σε σεναριο και ερμηνειες !!!

Reaction score
2
whatever.... αποψεις ειναι αυτες...

το ραμπο δεν εκανα ΚΑΝ τον κοπω να το κατεβασω , που λεει ο λογος.....

Reaction score
14
Απάντηση: The Curious Case of Benjamin Button (2008)

Εμένα και το Rambo μου άρεσε, ειδικά το πρώτο αίμα αλλά αυτή δεν είναι συγκρίσιμη.

Πολύ ωραία ταινία και πραγματικά πολύ ξεχωριστό βιβλίο.

Reaction score
8

Για τα δικα μου γουστα..
Εξαιρετικη ταινια,υπεροχες ερμηνειες φανταστικη σκηνοθεσια
φωτογραφια & πανεμορφο σαουντρακ!

Reaction score
173

Μερικες φορες τα λογια ειναι λιγα για να πεις αυτο που θελεις.

Απλα θα πω κατι αλλο, αλλα οχι ασχετο. Οταν αρχισα να φτιαχνω το συστηματακι μου, πριν αρκετα χρονια, ηξερα πως οι στιγμες που θα ζησω θα ηταν μοναδικες. Σημερα και μετα απο μια οχι μικρη αναβαθμιση πιστευω ακομη το ιδιο.

Μια τετοια στιγμη εζησα προχτες το βραδυ :126:

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427

Σχεδον ξενυχτισα (μεχρι τις 3.30!) για να το δω φρεσκοκατεβασμενο! Και δεν πηγε χαμενο το ξενυχτι. Πολυ ωραια ταινια σε χαμηλους, ανθρωπινους τονους - δεν κουνηθηκα καθολου απο τη θεση μου το τριωρο, παρολο που το egreat εχει...pause! Αξεχαστη η τελευταια σκηνη!

Σημ: και απο τις ελαχιστες στιγμες που ενοιωθα σχεδον ντροπη για το δωρεαν downloading τετοιων δημιουργιων. Ενταξει δεν ειναι ΤΟ αριστουργημα, αλλα 3 ωρες περνας ΚΑΛΑ! Το σαουντρακ δεν το ακουγα καλα (πολυ χαμηλα η ενταση λογω της ωρας - και δεν μου΄κοψε να βαλω τα ακουστικα!)

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Απάντηση: Re: The Curious Case of Benjamin Button (2008)

Υπερεκτιμημενη ταινια .
Run Benjamin Run.
Εαν εννοεις τα περι υποψηφιοτητων για Οσκαρ, συμφωνω. Αλλα ως κινηματογραφικη ταινια σε κανει να αισθανεσαι ομορφα, εστω και με λιγη θλιψη - κι αυτο μετραει παρα πολυ σε σχεση με τα τερατα και σημεια αλλων, δηθεν, ταινιων.

Reaction score
14

Η σημειολογία και οι συμβολισμοί του έργου, που παρεμπιπτόντως ήδη έχουν ξεκινήσει δικαστικές διαμάχες για το ποιος το έγραψε, είναι πάνω και πέρα από στοιχεία που αφορούν ερμηνεία, εικόνα, ήχο και άλλα παρόμοια.

Εν' προκειμένω για εμένα όλα ήταν καταπληκτικά.

Reaction score
0
Υπερεκτιμημενη ταινια .
Run Benjamin Run.
Το Forrest Gump ήταν πολύ καλύτερο κατά τη γνώμη μου.
Αυτό έχει κάποιες πραγματικά εμπνευσμένες σκηνές και τεχνικά είναι αψεγάδιαστο αλλά με κούρασε λίγο. Σαφώς και αξίζει πάντως να το δει κανείς.

Reaction score
0
Εαν εννοεις τα περι υποψηφιοτητων για Οσκαρ, συμφωνω. Αλλα ως κινηματογραφικη ταινια σε κανει να αισθανεσαι ομορφα, εστω και με λιγη θλιψη - κι αυτο μετραει παρα πολυ σε σχεση με τα τερατα και σημεια αλλων, δηθεν, ταινιων.
Το Forrest Gump ήταν πολύ καλύτερο κατά τη γνώμη μου.
Αυτό έχει κάποιες πραγματικά εμπνευσμένες σκηνές και τεχνικά είναι αψεγάδιαστο αλλά με κούρασε λίγο. Σαφώς και αξίζει πάντως να το δει κανείς.

Αν και δεν μου αρεσει το copy paste θα δωσω την δικη οπτικη για την ταινια του Fincher.

"Οπου ακους πολλα κερασια ..."

Περιμενα περισσοτερα πραγματα απο αυτην την ταινια .
Περιμενα περισσοτερα πραγματα απο τον David Fincher.
Σιγουρα επηρεάστηκα -αν και προσπαθησα να μην εμπλακω -
σε ολο αυτο το hype που δημιουργηθηκε γυρω
απο την Απιστευτη Ιστορια του Μπεντζαμιν Μπατον.

Προς θεου η ταινια δεν ειναι κακη .
Ομως δεν ειναι και το οραμα ενος δημιουργου που αποθεωνεται απο κριτικους και θεατες
και στεκεται σαν σημειο αναφορας στις καλιτεχνικες δημιουργιες της χρονιας που περασε
αλλα και γενικοτερα της ιστοριας του κινηματογραφου .
(ψψψψψ τι λεω ο αθρωπας :135: )
Ενα παραμυθακι ειναι ,μια ιστορια
-απο αυτες που ξερει να κανει καλα το Hollywood και που τρελαινεται να βραβευει η Ακαδημια -
ενα παραλληλο φανταστικο συμπαν μεσα στην πραγματικοτητα
που σε παρασυρει για οσο διαρκει η ταινια. Οπως πχ το Forrest Gump .:144:
Γιατι με τον ιδιο σεναριογραφο (Eric Roth) εε....καποια κοινα τα εχουν (ειδικα στο πρωτο μισαωρο )
Βεβαια δεν ειναι η ιδια ταινια παρα τις κοινες της αναφορες
(ΠΡΟΣΟΧΗ SPOILER διαβαστε και δειτε εδω το περιβοητο The Curious Case of Forrest Gump ) .
Νομιζω οτι η ταινια αξιζει απο την μια ωρα και μετα
οταν αρχιζει να πραγματευεται την σχεση των 2 εραστων (Brad Pitt & Cate Blanchett)

Βεβαια η ταινια δεν εμβαθυνει αν και το θεμα προσφερεται για περαιτερω αναλυση .
Ετσι στις 2,5 και ωρες που διαρκει η ταινια ξεδιπλωνεται μπροστα μας η ζωη του ηρωα περιγραφικα-επιδερμικα
και μονο προς το τελευταιο μισαωρο να δημιουργειται μια συναισθηματικη εγρηγορση -αλλα οχι και τιποτα το συγκλονιστικο - .
Aυτο βεβαια δεν αποκλείει το γεγονος οτι μπορει και να κλαψετε αλλα ...αλλο η μια δουλεια και αλλο η αλλη .

Ο David Fincher διεκπεραιωνει αριστα το ρολο του σκηνοθετη,
δειχνει -για μια ακομη φορα -τις ικανοτητες του πισω απο την καμερα ,
παραδιδοντας μαθηματα πχ για το πως κανουμε ατμοσφαιρα στην σκηνη οπου χορευει η Blanchett στον Brad Pitt ,
αλλα το πολυποθητο αριστουργημα του ΔΕΝ ειναι το The Curious Case of Benjamin Button .
Κριμα γιατι αν στην επομενη του ταινια φερει παλι Χ θα ανηκει σους υπερεκτιμημενους σκηνοθετες - φουσκες
(βλεπε M.Night Shyamalan).
Μπαα ............καλυτερος ειναι απο τον Ινδο . :138:

Αν απογοητευτηκα με την ταινια αλλο τοσο απογοητευτηκα και με τον Brad Pitt.
Η φιλμογραφια του εχει να επιδειξει πολυ καλες ερμηνειες σε σχεδον ολο της το ευρος ,
ομως σαν Button ηταν ξενερωτος τελειως.Δεν με επεισε καθολου .
Αν βαλω μαζι και το Troy για μενα ειναι οι χειροτερες ερμηνειες του Pitt.
Που πηγε ρε o Detective Mills ,o τρελλος Jeffrey Goines , ο Jesse James ,
ο βρυκολακας Louis ,ο Tyler Durden ,ο τσιγγανος Μickey ?

Δεν μπορω να πω το ιδιο-οτι δηλαδη ηταν χαλια - και για την Cate Blanchett.
Αμα το, χεις ...δεν μασας πουθενα .Αψογη, ,επαγγελματιας και πανω απο ολα ...ταλεντο .

Η ταινια ανηκει στην κατηγορια του Green Mile ,του Forrest Gump του Truman Show κ.α.
και σιγουρα δεν ειναι μουφα .Ομως δεν ειναι και Η ταινια .
Κατα την προσωπικη μου αποψη οι υποψηφιοτητες της ταινιας για τα oscar ειναι υπερβολικες.
Γενικα πιστευω μετα την θεαση της ταιναις οτι το The Curious Case of Benjamin Button
ειναι ενα υπερεκτιμημενο φιλμ αλλα αυτο δεν εχει καμμια σημασια .
Παραμενει πιστο στην ουσια του που ειναι να σε παρασυρει με την ιστορια του στον κοσμο του B.Button
οσο χρονο διαρκει .
Οπως και να χει η ταινια βλεπεται παρα πολυ ευχαριστα ,τρεχει σαν νερακι που λενε
και θα ικανοποιησει φανταζομαι -εκτος των ανθρωπων της ακαδημιας - και ενα πολυ μεγαλο κοινο.
Εξαλλου αυτος ειναι και ο σκοπος- στοχος μιας ψυχαγωγικης ταινιας .
Να διασκεδασει αυτους που θα την δουν .

Reaction score
4
Μεγαλο σε διαρκεια και με μεγαλες κοιλιες.
Μπορουσαν να το μαζεψουν λιγο.
Καλο αλλα οχι αυτο που περιμενα ειδικα με τοσο πρωτοτυπο σεναριο.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.155
Members
38.415
Νεότερο μέλος
kostas2025