The Hobbit: An Unexpected Journey (2012)

Reaction score
0
Απάντηση: The Hobbit: An Unexpected Journey (2012)

και πως θα φαινεται καθαρά η ταινια αφου ειναι σε 3d φιλε μου? θα ειναι οπως βλεπεις την ταινία χωρις τα γυαλιά.....

Εγω το ειδα σε 3D 48fps και ομολογω οτι αξιζε παρα πολύ!!! Απιστευτα καλοδουλεμένα εφέ, σκηνικά, φωτογραφία, ήχος και και και.....δεν ξερω, αλλα πιστευω οτι ο jackson εκανε εκπληκτική δουλειά. Οσο για τους "αμύητους" οπως προαναφερθη μαλλον θα τους φανηκε καπως μεγάλη σε διάρκεια και κουραστικη σε καποια σημεια.

Εχω διαβασει πριν χρονια το βιβλιο και απ'οσο θυμαμαι η μεταφορά του ειναι αρκετά πιστή παρόλες τις οποιες προσθηκες/μικροαλλαγες του jackson κατι το οποιο παντα υπαρχει σε κινηματογραφικες μεταφορές βιβλιων.(Ο jackson αλλωστε στην προηγουμενη τριλογια εκανε αψογη δουλεια, εχω διαβασει 2 φορες τα βιβλια, πριν κ μετα τις ταινιες του αρχοντα)

Η βαθμολογια μου για την ταινια θα ειναι 9,5/10 με καθε αυστηρότητα....

loyis7

Movies
Reaction score
4.142

και πως θα φαινεται καθαρά η ταινια αφου ειναι σε 3d φιλε μου? θα ειναι οπως βλεπεις την ταινία χωρις τα γυαλιά.....

Το καλό το παλικάρι ξέρει και άλλα μονοπάτια...

loyis7

Movies
Reaction score
4.142
Απάντηση: Re: The Hobbit: An Unexpected Journey (2012)

Το θέμα όμως δεν είναι αυτό. Το θέμα είναι να πουν όλοι όσοι το είδανε τις εντυπώσεις τους. Αυτό είναι το πιο σημαντικό.

Και αυτό πάει σε όλους όσους δεν το έχουν δει ακόμα: Παίδες πηγαίντε και δείτε το. Δεν θα μείνει κανείς παραπονεμένος. Ο Peter Jackson έχει κάνει ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ δουλειά. Δεν είναι ταινία για να την κατεβάσετε σε μούφα CAM ποιότητα η Screener. Πραγματικά ΔΕΝ είναι για τέτοια κατάσταση. Αυτήν την ταινία πρέπει να την δείτε στο σινεμά για να απολαύσετε το ΜΕΓΑΛΕΙΟ της. Είναι όπως και με το Avatar που όσο και μεγάλη TV να έχεις, όσο και 3D super duper home cinema να έχεις, όσο και τελευταίας τεχνολογίας projector να έχεις, ΣΑΝ ΤΟ ΣΙΝΕΜΑ δεν πρόκειτε να είναι !!!

Με λίγα λόγια όσοι δεν το έχετε δει ακόμα, και όσοι δεν σκοπεύατε να το δείτε στο σινεμά και θα περιμένατε να βγει σε κανένα torrent να το κατεβάσετε, σηκωθείτε από τον καναπέ σας και πηγαίντε δείτε το !!!
:116:

Υ.Γ Για όσους έχουν ήδη διαβάσει το βιβλίο, το lore (μυθολογία) που έχει συμπεριλάβει ο Peter Jackson μέσα στην ταινία είναι εκπληκτικά λεπτομερής. Και αυτήν την φορά κυριολεκτικά ΔΕΝ έχει αφήσει τίποτα έξω από όσα γράφονταν στο βιβλίο. Είναι κατά την άποψη μου 99% πιστός στο βιβλίο, πράγμα που κάνει όλους τους "Die-Hard" fan του βιβλίου τρισευτυχισμένους. Ακόμα και οι "haters" δεν θα βρίσκουν λόγο να κακολογήσουν την ταινία.
Και για τους "κριτικούς" που είχαν δει την ταινία σε ειδικές προβολές και είχαν αρχίσει να γράφουν ότι η ταινία "ήταν βαρετή" και μπλα, μπλα, μπλα... τους προτρέπω να κάνουν μια γύρα σε όλα τα γνωστά forums και blogs του web (ΕΙΔΙΚΑ για τέτοια θέματα) και να διαβάσουν τις απόψεις όλων -ειδικών και μη- σχετικά με το πόσο ΤΕΛΕΙΑ ήταν η ταινία...

Reaction score
58

Πολυ καλη στο συνολο της και σε προετοιμαζει για την συναρπαστικη συνεχεια !!!!

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
91.950

Ακόμα κι εγώ που δεν είμαι φανατικός το ευχαριστήθηκα. Το 3D στην αίθουσα 7 Max του Mall το βρήκα πολύ καλό, χωρίς τις γνωστές υπερβολές εντυπωσιασμού. Εντάξει, η σχετική πολυλογία για τους μη πωρωμένους κουράζει λίγο, αλλά ξέρεις τι πας να δεις.

loyis7

Movies
Reaction score
4.142

The Hobbit breaks US and Canadian box office records for December

The Hobbit brought home a big box office treasure over the weekend, setting a December movie record with $84.77 million in U.S. and Canadian ticket sales as legions of fans turned out for the long-awaited big-screen return to Middle Earth.

The 3D movie directed by Oscar-winning “Rings” filmmaker Peter Jackson is the first of three films based on a 1937 classic novel by J.R.R. Tolkien. Warner Bros. is aiming to build on the success of the “Rings” series, one of Hollywood’s biggest franchises with $2.9 billion in global ticket sales.

The Lord of the Rings movies debuted in theaters from 2001 to 2003. After that, production on The Hobbit ran into delays, leaving fans waiting a decade for another look at the fantasy story of dwarves, wizards and elves.

The opening weekend “Hobbit” sales proved interest remained high. North American (U.S. and Canadian) receipts toppled the old record for December set by Will Smith sci-fi flick I Am Legend, which pulled in $77.2 million when it debuted in 2007.

Και στο παγκόσμιο box office:

Domestic: $84,775,000 38.0%
+ Foreign: $138,200,000 62.0%
= Worldwide: $222,975,000

Άρχισε να σπάει τα ρεκόρ η εργάρα ήδη και είμαστε στις 3 πρώτες ημέρες προβολής του μονάχα...!!!

Yihaaa

Last edited:

Reaction score
80

Δεν το περίμενα τόσο καλο και τοσο πιστο στο βιβλίο. Ακομα και οι προσθηκες ηταν πολυ καλα ενσωματωμενες.

Οσο για το κουσαστικο, εγω ειμαι φανατικος και δεν με ενοχλησε στο ελαχιστο, αντιθετα ηθελα και αλλο

Τα 48fps ομαλοποιουν πολυ την κινηση, το 3d εν ηταν κατι ιδιαιτερο

Αργει το επόμενο;

Reaction score
0
Απλα υπεροχη ταινια, ειδικα σε 3D 48fps!!! Μην την χασει κανεις!!
Ολα τ'αλλα ειναι μονο λογια αν δεν δει καποιος την ταινια!

PPG

Πίπιτζι
Reaction score
5.866

Εγω παντως παιδια την ειδα προχτες και μου αρεσε παρα πολυ αλλα οχι στο βαθμο τουλαχιστον που με τρελανε η συντροφια του δαχτυλιδιου.
Οφειλω βεβαια να πω οτι την επομενη μερα εβαλα και ειδα την συντορφια και πολλες απο τις αποριες που ειχα στην αρχη με την συντροφια και τον μπιλμπο τωρα ξεκαθαρισαν μιας και εγω δεν ειχα διαβασει τα βιβλια.

Reaction score
5
ΤΑΙΝΙΑ για σινεμά. Αν και δεν είναι LOTR είναι μοναδική. Ο Jackson έμεινε πιστός στο πολύ υψηλό επίπεδο που μας είχε συνηθίσει και αφηγείται μία μαγευτική ιστορία. Ο ήχος καταπληκτικός και το 3D όχι και τίποτα το ιδιαίτερο αλλά σε αρκετά σημεία έδινε ομορφιά στην ταινία.

Sent from my iPhone4s using Tapatalk

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427

Την ειδα χθες σε 3Δ:
α) δεν ξερω τι ειδους 3Δ ηταν, παντως εκει που πλαναριζε η καμερα τα διπλατριπλα ειδωλα πηγαιναν συννεφο (εαν ηταν τιβι, θα ηταν για πεταμα). Για το μονο που αξιζε, ως 3Δ, ηταν τα ονειρικα τοπια. Μαχες κλπ οι...τυπικες επιδοσεις!
β)καθαρα ως ταινια, διασκεδαστικη, εντυπωσιακη, κουραστικη (λογω αρχικου μπλαμπλα και θεασης ανευ διαλειμματος!), αλλα με μετρο συγκρισης τον "Αρχοντα": τεχνικα βεβαια στα ιδια επιπεδα αλλα πλεον με τετοιο μετρο συγκρισης...εχασε!
γ) ας ειναι καλα οι "αρρωστοι φαντασμενοι" που οργιαζουν και μας προσφερουν τετοιες ταινιες.
Να τη δειτε - με εναν κουβα καλαμποκι, τι χαλι κι αυτο βρε σεις!

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
29.679

H EBBE αποφάσισε να πάει να δει την ταινία.
Αν θέλετε οι βόρειοι να έρθετε δηλώστε συμμετοχή εδώ.

Reaction score
80

Την ειδα χθες σε 3Δ:
α) δεν ξερω τι ειδους 3Δ ηταν, παντως εκει που πλαναριζε η καμερα τα διπλατριπλα ειδωλα πηγαιναν συννεφο (εαν ηταν τιβι, θα ηταν για πεταμα). Για το μονο που αξιζε, ως 3Δ, ηταν τα ονειρικα τοπια. Μαχες κλπ οι...τυπικες επιδοσεις!
Σε απλο 3d ή σε 3d 48fps την είδες;

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.565
Πολύ ενδιαφέρον άρθρο του Vincent Laforet:

http://gizmodo.com/5969817/the-hobbit-an-unexpected-masterclass-in-why-48-fps-fails

Film is just as much about what you DON'T show the audience as with what you DO. Shallow depth of field, motion blur, lack of sharpness, and movement all help to create movie magic. If images are too sharp and you see too much detail...that's not always a good thing.
High frame rates belong on bad TV shows and perhaps sports. 24 fps is here to stay in my opinion—at least for cinema. That is unless this next generation of video game players change the rules on us of course.

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.678

Στην Κύπρο, το μόνο cinema το οποίο δείχνει την ταινία, την δείχνει αποκλειστικά σε 3D* (μην με ρωτάτε ποιο, ούτε οι ίδιοι δεν ξέρουν). Είμαι περίεργος να ακούσω την άποψη κάποιου που το είδε σε 2D και επίσης είμαι περίεργος για την ποιότητα των ταινιών σε 2D όταν βγουν σε DVD/blu-ray.

[offtopic 1]Μεταξύ μας, δεν κατάλαβα γιατί γίνεται τόσος ντόρος για το 3D. Δηλαδή, όταν πριν 10 χρόνια ολοκληρωνόταν η τριλογία του "Άρχοντα" με μία ταινία-σταθμός σε 2D, χαλάστηκε κάποιος από αυτούς που την είδαν; Ή μήπως πρέπει να την επανεκδόσουν σε 3D για να την "εκτιμήσουν" δεόντως οι φίλοι του κινηματογράφου;[offtopic 1]

* [offtopic 2]όπως και κάθε άλλη ταινία που βγαίνει σε 3D, λες και χάθηκαν οι 2D εκδόσεις των ίδιων ταινιών. Αλλά βέβαια, όταν έχεις το μονοπώλιο, κάνεις ό,τι γουστάρεις...[offtopic 2]

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.565
Re: Απάντηση: The Hobbit: An Unexpected Journey (2012)

Είμαι περίεργος να ακούσω την άποψη κάποιου που το είδε σε 2D και επίσης είμαι περίεργος για την ποιότητα των ταινιών σε 2D όταν βγουν σε DVD/blu-ray.
Θα είναι πολύ καλή, όπως είναι και η 2D στο σινεμά.

[offtopic 1]Μεταξύ μας, δεν κατάλαβα γιατί γίνεται τόσος ντόρος για το 3D. Δηλαδή, όταν πριν 10 χρόνια ολοκληρωνόταν η τριλογία του "Άρχοντα" με μία ταινία-σταθμός σε 2D, χαλάστηκε κάποιος από αυτούς που την είδαν; Ή μήπως πρέπει να την επανεκδόσουν σε 3D για να την "εκτιμήσουν" δεόντως οι φίλοι του κινηματογράφου;[offtopic 1]
Θεωρούν ότι έτσι θα επιστρέψει ο κόσμος στους κινηματογράφους.
Και πιθανόν να είναι αλήθεια, γιατί στο σπίτι...

Η δική μου διαφωνία στο εγχείρημα είναι η τακτική μεγάλης αρπαχτής, που σε λίγες* περιπτώσεις ξεφεύγει από την σωστή και λογική γιά τα στούντιο ανάγκη να κερδίσουν χρήματα.
Ένα βιβλίο τετρακοσίων περίπου σελίδων γραμμένο σε ελαφρύ κλίμα σαν παραμύθι, να γίνει τρεις τρίωρες ταινίες, ακριβώς όσες έγιναν τρία άλλα βιβλία πολύ πιό πολύπλοκα και σημαντικά**.

*SW 3D! :419:
**Ναι, τα έχω διαβάσει 4-5 φορές όλα.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.961
Members
38.270
Νεότερο μέλος
Nice_kid