The Hobbit: An Unexpected Journey (2012)

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
91.950
Απάντηση: The Hobbit: An Unexpected Journey (2012)

[offtopic 1]Μεταξύ μας, δεν κατάλαβα γιατί γίνεται τόσος ντόρος για το 3D. Δηλαδή, όταν πριν 10 χρόνια ολοκληρωνόταν η τριλογία του "Άρχοντα" με μία ταινία-σταθμός σε 2D, χαλάστηκε κάποιος από αυτούς που την είδαν; Ή μήπως πρέπει να την επανεκδόσουν σε 3D για να την "εκτιμήσουν" δεόντως οι φίλοι του κινηματογράφου;[offtopic 1]

* [offtopic 2]όπως και κάθε άλλη ταινία που βγαίνει σε 3D, λες και χάθηκαν οι 2D εκδόσεις των ίδιων ταινιών. Αλλά βέβαια, όταν έχεις το μονοπώλιο, κάνεις ό,τι γουστάρεις...[offtopic 2]

Στον κινηματογράφο δεν πάω πια αν η ταινία δεν είναι 3D (πήγαινα για πάρα πολλά χρόνια τουλάχιστον 2 φορές τη βδομάδα). Επειδή σπάνια μου αρέσει μία ταινία λόγω story, εντυπωσιάζομαι περισσότερο από τα τεχνικά επιτεύγματα της προβολής (μέγεθος, 3D κλπ). Τα πιθανά μειονεκτήματα, ενώ τα παρατηρώ, τα βρίσκω αδιάφορα.

Για να το πω κι αλλιώς: Προτιμώ να δω μία μέτρια ταινία με πολλά τεχνολογικά φρου-φρου, παρά το "αριστούργημα" με συμβατικές μεθόδους. :116:

Reaction score
80
Απάντηση: Re: Απάντηση: The Hobbit: An Unexpected Journey (2012)

Ένα βιβλίο τετρακοσίων περίπου σελίδων γραμμένο σε ελαφρύ κλίμα σαν παραμύθι, να γίνει τρεις τρίωρες ταινίες, ακριβώς όσες έγιναν τρία άλλα βιβλία πολύ πιό πολύπλοκα και σημαντικά
Το Silmarillion πόσες ταινιες να βγαινει άραγε; :140:

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.565
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: The Hobbit: An Unexpected Journey (2012)

Το διάβασα μόνο μία φορά πριν 14 χρόνια, σε εποχή μεγάααλης βαρεμάρας!
Θυμάμαι ακριβώς τις συνθήκες και το μέρος, αλλά όχι το περιεχόμενο. :116:

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.678
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: The Hobbit: An Unexpected Journey (2012)

Η δική μου διαφωνία στο εγχείρημα είναι η τακτική μεγάλης αρπαχτής, που σε λίγες* περιπτώσεις ξεφεύγει από την σωστή και λογική γιά τα στούντιο ανάγκη να κερδίσουν χρήματα.
Ένα βιβλίο τετρακοσίων περίπου σελίδων γραμμένο σε ελαφρύ κλίμα σαν παραμύθι, να γίνει τρεις τρίωρες ταινίες, ακριβώς όσες έγιναν τρία άλλα βιβλία πολύ πιό πολύπλοκα και σημαντικά**.

*SW 3D! :419:
**Ναι, τα έχω διαβάσει 4-5 φορές όλα.
Συμφωνώ, μέχρι τελείας! Αν και, σκέψου ότι για να εξιστορούσαν τα γεγονότα των τριών βιβλίων του Άρχοντα με την λεπτομέρεια που επιθυμούσαμε όλοι όσοι τα διαβάσαμε, θα έπρεπε η κάθε ταινία να έχει διάρκεια 6 ώρες ή να έκαναν 2 ταινίες για κάθε βιβλίο - και πάλι δεν είμαι σίγουρος ότι θα ήταν ικανοποιητικές...

Στον κινηματογράφο δεν πάω πια αν η ταινία δεν είναι 3D (πήγαινα για πάρα πολλά χρόνια τουλάχιστον 2 φορές τη βδομάδα). Επειδή σπάνια μου αρέσει μία ταινία λόγω story, εντυπωσιάζομαι περισσότερο από τα τεχνικά επιτεύγματα της προβολής (μέγεθος, 3D κλπ). Τα πιθανά μειονεκτήματα, ενώ τα παρατηρώ, τα βρίσκω αδιάφορα.

Για να το πω κι αλλιώς: Προτιμώ να δω μία μέτρια ταινία με πολλά τεχνολογικά φρου-φρου, παρά το "αριστούργημα" με συμβατικές μεθόδους. :116:
Συμφωνώ και διαφωνώ εν μέρη. Εξηγούμαι: Υπάρχουν φορές που πάω σινεμά για brainless fun! Δεν έχω απαιτήσεις από την ταινία, πάω για να περάσω 2 ώρες χωρίς να σκέφτομαι. Αλλά, θα προτιμούσα όπου υπάρχει η επιλογή 2D ή 3D να μου δινόταν και όχι να μου στερείται αναγκάζοντας με να δω μια ταινία σε 3D επειδή έτσι του κάπνισε του επιχειρηματία. Υπήρξαν (και δυστυχώς θα υπάρξουν) πολλές ταινίες που δεν άξιζαν τα χρήματα του εισιτηρίου για 3D - δες το πρώτο αστεράκι του Zizik πιο πάνω αλλά και λόγω του ότι το story της ταινίας δεν χρειαζόταν το 3D (special FX κτλ).

Η ιδέα του να γίνει ταινία το Silmarillion δεν ανήκει στην σφαίρα του εφικτού... Που να πιάσουμε και το "Ατέλειωτες Ιστορίες"...

Καμία έκπληξη! Μόνο και μόνο o αριθμός των ονομάτων που αναφέρονται εκεί, είναι ικανός να κάνει τον οποιονδήποτε να παραιτηθεί από την προσπάθεια να θυμάται οτιδήποτε σχετικό με το βιβλίο. Btw, αν θυμάμαι καλά, το Silmarillion είναι η "κοσμογονία κατά Tolkien" και δίνει τις βάσεις για πολλά γεγονότα και πρόσωπα που διαδραματίζουν ρόλο στα "Hobbit" και "Lord of the Rings".

Edit: Γνωρίζω ανθρώπους που διαβάζουν τα βιβλία του Tolkien (Silmarillion, Hobbit, Lord of the Rings, Unfinished Tales) μία φορά το χρόνο, κάθε χρόνο...

Reaction score
1.614
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: The Hobbit: An Unexpected Journey (2012)

Εγώ το ξεκίνησα 4-5 φορές, έτρωγα στη μάπα όλο το μπλα μπλα με τα εκατοντάδες ονόματα, βαριόμουν και το σταματούσα. Μετά από λίγο καιρό με ξαναέπιανε η περιέργεια, αλλά όταν πήγαινα να το πιάσω από εκεί που είχα μείνει δε θυμόμουν τίποτα. Οπότε το έπιανα ξανά από το μηδέν μέχρι να βαρεθώ (περίπου στο ίδιο σημείο) ξανά.

Όταν πάντως ξεπέρασα το αρχικό στάδιο βαρεμάρας με τα άπειρα ονόματα (κάπου στην σελίδα 180 αν θυμάμαι καλά!) και άρχιζε η δράση εντυπωσιάστηκα. Πραγματικά εκπληκτικό!!

Δεν ξέρω αν θα μπορούσε να σταθεί ως ταινία. Αλλά σκέφτομαι ότι ίσως κάποιος αποφάσιζε ότι πρέπει να ανταγωνιστεί το ΗΒΟ και το Game of thrones και να το κάνει τηλεοπτική σειρά. Εκεί θα έχουμε θέμα!!! Αν πάντως σε καμιά δεκαετία δε έχει γίνει ούτε αυτό, δε θα με ενοχλήσει κιόλας να αρχίσει νέα τριλογία ο Jackson!!!

Reaction score
1.614
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: The Hobbit: An Unexpected Journey (2012)

Σχετικά με το 3D να πω ότι έχω δει μερικές ταινίες στο σινεμά, και αρκετές (αν όχι όλες εκτός των animation και των thriller/horror) στην τηλεόραση και αλλού εντυπωσιάστηκα (ταξίδι στο κέντρο της γης, hugo, λιγότερο το Avatar, πιθανώς επειδή και εγώ είμαι του εντυπωσιασμού και απολαμβάνω πολύ το προβολικό 3D αλλά βρίσκω σχετικά αδιάφορο το εφφέ του βάθους) αλλού το βρήκα συμπαθητικό (spiderman) αλλά στις περισσότερες δε μου έκανε καμία αίσθηση, ακόμη και αν αυτές ήταν εξαρχής γυρισμένες σε 3d και όχι τροποποιημένες με sw. Το Hobbit πάντως σκοπεύω να το δω 3D, ελπίζω και 48fps αν και διάβασα χλιαρά σχόλια τόσο για το 3d όσο και τα 48 fps... Θα επιστρέψω με εντυπώσεις, πιθανότατα την επόμενη εβδομάδα.

Reaction score
9

Το είδα χθές. Τα 48fps μου άφησαν κακές εντυπώσεις, κάποια στιγμή ένιωθα σα να βλέπω τηλεόραση και όχι κινηματογράφο ενώ και το 3d ήταν μέτριο.

Reaction score
171

Σε απλο 3d ή σε 3d 48fps την είδες;
Ιδεα δεν εχω!
48fps παίζει μόνο στις παρακάτω αίθουσες των Village Cinemas:

Η ταινία “The Hobbit – An Unexpected Journey” παίζεται σε HFR (48fps) αποκλειστικά στα Village Cinemas και στις παρακάτω αίθουσες: Village Cinemas στο The Mall Athens στο Μαρούσι (Αίθουσα 2), στο Village Shopping & More στο Ρέντη (Αίθουσα 4), στα Village Cinemas στο Φάληρο (Αίθουσα 6), στο Athens Metro Mall στον Άγιο Δημήτριο (Αίθουσα 1), στο εμπορικό κέντρο Mediterranean Cosmos στη Θεσσαλονίκη (Αίθουσα 4). Η τιμή εισιτηρίου είναι η ίδια με το απλό 3D.

Reaction score
171

Ευμορφόπουλος, Μελίδης & flash (Γιάννης) είδαμε χθες την ταινία σε 3D στα Ster Cinemas στο εμπορικό κέντρο "Μακεδονία".

Δεν είμαι φαν του είδους, με κούρασε η μεγάλη διάρκεια. Η ταινία κατά διαστήματα πλατίαζε άσκοπα. Αναφέρομαι κυρίως στο πρώτο μισάωρο που θα μπορούσε να περιοριστεί σε 10λεπτο. Επίσης τραβηγμένο χρονικά το παιχνίδι των γρίφων με το γκόλουμ. Με ενόχλησε ο ψηφιακός καπνός της πίπας και η φλόγα του τζακιού, όπως και οι ψεύτικες μάχες.

Το 3D είναι ικανοποιητικό, η υπόθεση καλύτερη από τους Αρχοντες, λιγότερη βία και ψηφιακές μάχες που στερούνται αληθοφάνεια, η μεγάλη διάρκεια κάποιους θα κουράσει.

Κάναμε σαμποτάζ στα ποπκορν, ήθελαν 5 Ευρώ το χαρτοκούτι.

Κατά τ' άλλα πρόκειται για ένα ψηφιακό παραμύθι για μεγάλους, βλέπεται μάλλον άνετα, ταινία για μία φορά.

Εξαιρετικές οι ερμηνείες των Martin Freeman και Ian McKellen.
Ωραία τοπία, ωραία φωτογραφία, γενικά η ταινία σε βάζει στο κλίμα του παραμυθιού.

loyis7

Movies
Reaction score
4.142

Πολύ ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις από τους συντελεστές και τους ηθοποιούς:

THE HOBBIT: Interviews (P. Jackson, P.Boyens)

Last edited:

loyis7

Movies
Reaction score
4.142

THE HOBBIT: Interviews (M. Freeman, R. Armitage, A. Serkis)

Last edited:

loyis7

Movies
Reaction score
4.142

ΤΗΕ ΗΟΒΒΙΤ: Interviews (R. Taylor)

Last edited:

loyis7

Movies
Reaction score
4.142

THE HOBBIT: Interviews (Η. Weaving, C. Blanchett, E. Wood)

Last edited:

Reaction score
20
Re: Απάντηση: The Hobbit: An Unexpected Journey (2012)

O Jackson με χαβαλέ και τίγκα στο αίμα θρίλερ ξεκίνησε και μας εξελίχθηκε σε σούπερ story teller.Τους άρχοντες τους έχω δει με την παρέα μου άπειρες φορές,ενώ πολύ μου άρεσαν και τα King Kong και Lovely Bones (παρότι έφαγε θάψιμο).

Στο Χόμπιτ δεν πήγα με ιδιαίτερα υψηλές απαιτήσεις γιατί δεν με είχαν "ψήσει" τα τρέιλερ αλλά τελικά μια χαρά πέρασα.Η πρώτη ώρα τραβάει λίγο παραπάνω και το κλίμα είναι πιο παιδικό αλλά η ταινία στο σύνολο είναι δυνατή και προσφέρει στος θεατές για ένα τρίωρο μία καλοφτιαγμένη περιπέτεια με νέους και παλιούς χαρακτήρες από το σύμπαν του Άρχοντα.Πολύ καλή προσθήκη ο Freeman (Bilbo) και o Αrmitage (Thorin) ενώ ο McKellen άψογος πάλι ως Γκάνταλφ.Το είδα σε 3d 48fps και σε μερικές φάσεις είχε μείνει με το στόμα ανοιχτό.Και γενικά δεν είμαι φαν του 3d.Η είκόνα σούπερ HD και γενικά θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα προχωρήσει η τεχνολογία.Βέβαια ένιωθα πως χάνεται λίγο η μαγεία του παραδοσιακού φιλμ αλλά αυτή είναι άλλη κουβέντα.

Κορυφαία σκηνή αυτή του Gollum στη σπηλιά να λύνει γρίφους με τον Bilbo_O Andy Serkis είναι κορυφή πάλι.Κρίμα που -τουλάχιστον στο βιβλίο-αυτή είναι η μοναδική εμφάνιση του στο Hobbit.

Τα εφέ και η παραγωγή σε υψηλά επίπεδα και πάλι αν και κάπως γνώριμα μετά το πρώτο σοκ που πάθαμε όλοι όταν βλέπαμε την original τριλογία.

Το μόνο "παράπονο" απευθύνεται στα βιβλία που είναι πιο light και παιδικά αλλά αν ξέρεις τι πας να δεις δεν θα σε ενοχλήσει.

Ο Jackson μεταφέρει ακόμα ένα βιβλίο του Tolkien επιτυχημένα στη μεγάλη οθόνη και θα ήθελα να δω παραπάνω προσθήκες όπως ο Νεκρομάντης στις επόμενες 2.Γενικά είναι λίγο οικείο το όλο κλίμα και ίσως όσοι δεν είναι πορωμένοι με το σύμπαν του Τόλκιν να κουραστούν σε μερικά σημεία αλλά το Hobbit είναι μία ευχάριστη περιπέτεια με ένα 3d που δεν έχουμε ξαναδεί.

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
29.679

Είδα την ταινία σε 3D στο σινεμά και δεν ήταν τόσο καλό όσο θα το ήθελα.
Δεν είχε εκείνο το κάτι που είχε η τριλογία.
Όταν θα το έχω ιδιόκτητο πλέον θα το δω ολόκληρο άλλη μια φορά το πολύ.
Το 3D δεν με εντυπωσίασε και τόσο.
Ένα ευχάριστο παραμυθάκι που περιγράφει εκτενώς τα γραφόμενα επί του βιβλίου αλλά με πολλά περιττά στοιχεία κατά τη γνώμη μου.
Θα μπορούσε να είναι κατά μία ώρα μικρότερο και να μην γίνεται κουραστικό.
Δεν ήταν τόσο άγριο, βίαιο και αιματηρό όσο τα προηγούμενα και οι μάχες ήταν πιο ήπιες.
Τα παιδιά μάλλον θα το λατρέψουν και περισσότερο μου μοιάζει σαν άλλη μια αρπαχτή για τον Πήτερ Τζάκσον και τους υπόλοιπους που καρπώνονται τα οφέλη από την προβολή της ταινίας.
Εκμεταλλευόμενοι την προηγούμενη μεγάλη επιτυχία που είχε η τριλογία.
Στην διάρκεια της προβολής πολλοί άνοιγαν τα κινητά να δουν τι ώρα είναι και ήταν φανερή η δυσανασχέτηση πολλών από την κουραστική διάρκεια.
Να σημειώσω την παντελή απουσία μπάσου από την ταινία, μάλλον δεν υπήρχαν καν σαμπγούφερ.

Η αίθουσα δεν είχε επαρκή θέρμανση, είμασταν λίγα άτομα καμιά 30 σε αίθουσα για 250 περίπου.
Ήπια 2 μπουκάλια νερό και μια κοκακόλα διότι λύσσιαξα από τα αλμυρά φυστίκια και αμύγδαλα που πήρα μαζί μου.
Πάντως ποκκόρν δεν πήρα, θεωρώ απαράδεκτη την τιμή τους στους κινηματογράφους αυτούς.
Μάλλον πιο πολλά κερδίζουν απ΄αυτά, παρά από τα εισιτήρια.

loyis7

Movies
Reaction score
4.142

Και συνεχίζουν τα ρεκόρ εισπράξεων:

Domestic: $149,858,000 34.5%
+ Foreign: $284,000,000 65.5%

Και αυτά τα νούμερα με καταγεγραμμένες τις παγκόσμιες εισπράξεις έως και εχτές.

Δηλαδή μονάχα σε 1 εβδομάδα προβολής της ταινίας !!!

Αυτό πάει να πει ΤΑΙΝΙΑΡΑ :126:

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427

Ε οχι και ταινιαρα λογω εισπραξεων! Κατα τη γνωμη μου σ΄αυτο συνετελεσε η μεγαλη διαφημιση που προηγηθηκε (μεχρι και υπερτερο του "Αρχοντα" το ειπαν - αν ειναι δυνατον) και φυσικα ο ιδιος ο "Αρχων" και οι προσδοκιες που γεννησε με τους πολλους φιλους/θαυμαστες που απεκτησε!

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.678

Μην ξεχνάμε το γεγονός ότι η πλειονότητα των εισπράξεων προέρχεται από πωλήσεις εισιτηρίων για προβολές 3D, τα οποία είναι - κατά κανόνα - ακριβότερα αυτών των προβολών 2D. Οπότε, συμφωνώ με τον Λάκη, οι εισπράξεις δεν αντικατοπτρίζουν την ποιότητα μιας ταινίας.

loyis7

Movies
Reaction score
4.142

Σε 12 ημέρες (έως και εχτές):

Domestic: $179,663,000 34.3%
+ Foreign: $344,000,000 65.7%

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.961
Members
38.270
Νεότερο μέλος
Nice_kid